• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahvaltı ...

Biz kucukken babam her sabah 6 da kalkar kahvaltimizi hazirlar yedirir, hazirlanmamiza yardim eder, bizi okula birakip isyerine gecerdi.
Annem de bu esnada uyurdu :)
Babam birakin buna icerlemeyi, ses yaptigimizda kizardi annenizi uyandiracaksiniz diye, asla kiyamazdi onun uykusunu bolmeye.
Nisanda 40. Yili olacak evliliklerinin, hayatimda gordugum en mutlu, huzurlu ciftler :nazar:

Yani bu isler kahvaltiya, ekstradan hizmete falan bakmiyor.
Zaten ben isim olmadigi halde sabahin köründe kalksam eşim yatsana kadin, bu saatte kalkilir mi der :olamaz:

Benimkinin de sorunu yememesi
Hazırladım hazırladım yemedi
Bi bardak çayı bi tane yumurtayı dahi yarım bıraktı
Kahvaltılık olarak da tereyağından baska birşey yemez
Arada kaşar yer
Ben de kendimi o kadar zorlayıp kalkıp hazırladığım kahvaltiyi yemeyince sogudum hazirlamaktan
Adam isyerinde poğaca aliyo onun bile yarisini yiyor
Yemeyen adama yemek hazirlamak da eziyet vallahi ya
Simdiyse bazen kendi hazirlar bazen isterinde pogaca alip cayla yer bazen de ben hazirlarim ortaya karisik bi durum var
Elestirecekler icin belirteyim 2 kucuk bebegim var biri cok gec uyuyo digeri gece 3 kere emiyo
Esim de bu konuda bana yardimci olmuyo
Gece o uyuyo sabah ben kısacası...

Biz kucukken babam her sabah 6 da kalkar kahvaltimizi hazirlar yedirir, hazirlanmamiza yardim eder, bizi okula birakip isyerine gecerdi.
Annem de bu esnada uyurdu :)
Babam birakin buna icerlemeyi, ses yaptigimizda kizardi annenizi uyandiracaksiniz diye, asla kiyamazdi onun uykusunu bolmeye.
Nisanda 40. Yili olacak evliliklerinin, hayatimda gordugum en mutlu, huzurlu ciftler :nazar:

Yani bu isler kahvaltiya, ekstradan hizmete falan bakmiyor.
Zaten ben isim olmadigi halde sabahin köründe kalksam eşim yatsana kadin, bu saatte kalkilir mi der :olamaz:

İşe gidenleri bi derece anlanaya bilirim zaten kalkıyor hazırlayabilir gibi ;) ama çalışmayan bir kadın sabahın 6.5 da neden kalksın yahu :işsiz: 2 zeytin kemirmek bu kadar zor olmasa gerek :işsiz:

Annecinin babacının ellerinden öperim ne tatlj ya seven adamın hali başka oluyor hep derim :KK15::KK72:
Kocamdan biliyom :70: :70: du bakim bu mesajımıda kibleyecekler mi :KK30:

Burdaki kadinlardan ogrenilecek cok sey var valla. Calismiyorlar anladik ama tek baslarina kahvalti yapmak zor gelmiyor mu yav :KK45:
Erken kakinca gun gecmiyor diyorlar peki isler gucler nasil bitiyor? Benim evim bal dok yala olamadi hic bir zaman ama hic bos oturdugumu da bilmem hep bir islerim olur yani,ya temizlik ya yemek ya cocukla oyun,hic bir sey yapmiyorsam evde disari cikarim, kitap okurum,cocugu anama birakir kutuphaneye kacarim:KK14: valla ben anlamiyorum bir tek benim isim bitmiyor erkenden kalkmis olmama ragmen

Zaten beklediği birşey yök normal kahvaltı ama dediğim gibi pogaca pogaca sıkıldı istiyor
Sıkıldıysa kendi hazırlayabilir diyorum ben de. Dolaptan zeytin çıkarmak için size gerek var mı? Akşamdan kahvaltılık dolu olursa çıkartıp yer sadece.

aksamdan bı tabaga zeytun peynır salatalık domates salam vs dılımle strecle dolaba koy demlık posetlı cay ketıla aksamdan suyu koy demlıgınede bır poset sabah lavaboua gıderken ketılın dugmesıne bassın elını yuzunu yıkayana kadar kaynar gıtsn demlesın ıstunu gıyınene kadar cay demını alır dolaptan tabagını da alsın cayını da alsın al sana kahvaltı ıkı dk da hazır

İşe gidenleri bi derece anlanaya bilirim zaten kalkıyor hazırlayabilir gibi :KK66: ama çalışmayan bir kadın sabahın 6.5 da neden kalksın yahu :işsiz: 2 zeytin kemirmek bu kadar zor olmasa gerek :işsiz:

Annecinin babacının ellerinden öperim ne tatlj ya seven adamın hali başka oluyor hep derim :KK15::KK72:
Kocamdan biliyom :KK70: :KK70: du bakim bu mesajımıda kibleyecekler mi :KK30:

Ay ise giderken de madem kahvalti yapacaklar ikisi hazirlasin, niye ille birisi sabah uykusundan ödün verecek, sabah uyumayi bizim kadar seven yok mu burda :cool:
Onlar da seni operler bibicim, bak 40 yil olmus hala babam parmak ucunda dolasir sabahlari, aman hanim uyanmasin der, bi de gider sicak ekmek alir, kahvaltiyi hazirlar oyle cikar annem uyaninca yesin diye. Aşk beeee :KK37:

Ay ise giderken de madem kahvalti yapacaklar ikisi hazirlasin, niye ille birisi sabah uykusundan ödün verecek, sabah uyumayi bizim kadar seven yok mu burda :cool:
Onlar da seni operler bibicim, bak 40 yil olmus hala babam parmak ucunda dolasir sabahlari, aman hanim uyanmasin der, bi de gider sicak ekmek alir, kahvaltiyi hazirlar oyle cikar annem uyaninca yesin diye. Aşk beeee :KK37:
Ay Allahım adam kelimesini babanı görüp mü vermişler maşallah süpanallah :nazar: bayılıyorum böyle kocalara her daim karısını düşünen sevgi dolu inş. Bizde böyle devam ederiz :KK68:
Uyku en sevdiğim :confused: ama gece değil gündüz :KK70:

Bu ayni cevabi erkeklerede verirmisin? Sonucta calisan kadinlarda var. Hatta hem calisip hem ev isi yapan kadinlarda var. Calismak bir lütüf degil, olmasi gereken birsey. Ve madem kahvalti o kadar basit, bir domates iki zeytinmis, bir zahmet pasa hazretleri kendi yapsinlar.

Calismadigim dönemdede esime asla hafta ici kahvalti hazirlamadim. Asla hazirlamam da. Ben nasil ise gidebiliyorsam, o'da öyle gidebilir, cocugum degil esim o.
ben ayni seyi erkeklere de soylerim.calistigim zamanlar esimde aynisini yaparbahsettiginiz kisi esim dusmanim degil.neden bu kadar sert karsiliyosunuz ki.basit olabilir ve o bundan mutlu olacaksa yaparim.ben kadin ve erkegin esit oldugunu dusunmuyorum bunu dusunmek kadinlara haksizliktir.esitiz diye kalkip agir bi is yapamayiz dimi aymi sekilde onlardan da kadin isleriyle surekli ugrasmalarini bekleyemeyiz.insan olarak bazi rollerimiz var.ara sira bu rollerde gecis yapilabilir ama buni inkar edemeyiz

Şimdi canımcım bak: akşamdan hazırla kahvaltı sofrasını. peynirini, zeytinini, işte ne koyuyorsan akşamdan sofranı hazırla yat. sabah kalkıp bi çay demlersin kahvaltısı hazır olur. Ha eğer ona da üşeniyorsan arzumun otomatik çay makineleri var. Sabah 7 de hazır olsun diye akşamdan ayarlıyosun mesela, ertesi gün o saatte çayı hazır oluyo. Böylelikle sen hiç kalkmadan ertesi gün kahvaltısı hazır olur.

Canım kalksan onun arkasından gene yatarsın.Ya da o kadar kalkmak zor geliyorsa mesela üç günde bir kek,börek,poğaça yap.Evde hep bulunsun.Kapaklı kaplara koy dursun.Sen kalkmasan da öyle şeyler hazır da olunca eşin bir tabağa koyar yer belki.

Şimdi canımcım bak: akşamdan hazırla kahvaltı sofrasını. peynirini, zeytinini, işte ne koyuyorsan akşamdan sofranı hazırla yat. sabah kalkıp bi çay demlersin kahvaltısı hazır olur. Ha eğer ona da üşeniyorsan arzumun otomatik çay makineleri var. Sabah 7 de hazır olsun diye akşamdan ayarlıyosun mesela, ertesi gün o saatte çayı hazır oluyo. Böylelikle sen hiç kalkmadan ertesi gün kahvaltısı hazır olur.
Vay be öyle makine demi var mış

ben ayni seyi erkeklere de soylerim.calistigim zamanlar esimde aynisini yaparbahsettiginiz kisi esim dusmanim degil.neden bu kadar sert karsiliyosunuz ki.basit olabilir ve o bundan mutlu olacaksa yaparim.ben kadin ve erkegin esit oldugunu dusunmuyorum bunu dusunmek kadinlara haksizliktir.esitiz diye kalkip agir bi is yapamayiz dimi aymi sekilde onlardan da kadin isleriyle surekli ugrasmalarini bekleyemeyiz.insan olarak bazi rollerimiz var.ara sira bu rollerde gecis yapilabilir ama buni inkar edemeyiz
:super:

Back
X