- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Bizim evimizde genellikle kahvaltıyı benim hazırlamam istenir, değişik şeyler yaparım çünkü.
Örneğin patates pizzam çok sevilir, bildiğiniz patatesli omlet(küp kızartılmış patates ile) ama içine pizza malzemeleri koyup o şekilde hazırlanınca tadı bir başka oluyor.
Pratik olarak sucuk ve kaşarlı milföy böreği de tavsiye ederim.Genelde peynirli yapılır ama kahvaltıda böylesi çok keyifli yeniyor inanılmaz da pratik.
Fasülye kavurması, fırında güveçte omlet, zeytin ve sosisli kanepeler...
Bir de adını hala bilmediğim fakat yufkaları bir bardak tabanı büyüklüğünde kesip üs üste 4 5 tanesini kürdana geçirip kızarttığım, üzerine tercihe göre dometes biberli sos veya peynirli harç ya da kürdanlara ek olarak sosis geçirip kızarttığım çeşidi de fazlasıyla seviliyor.
Söylediklerimin hepsi maksimum 25 dk da hazır olan lezzetli ve pratik tariflerdir tavsiye ederim.:)
Bir de hafta sonları kahvaltı salatası yaparız biz, bol domates, biber ve maydonoz sadece sızma zeytinyağı ve nane ve pulbiberle karıştırırız.İsteğe göre üstüne lor peynir döken de vardır.
şu tarifleri tek tek anlatsanız
şu tarifleri tek tek anlatsanız
kuymak diye bişey öğrendim bir yıldır yapıyorum haftada bir kez falan...bi deneyin bayılmazsanız şok olurum :)
tereyağını kızartıp, 3 kaşık mısır unu ekliyoruz..
azcık kavrulup su ekliyoruz bir su bardağının yarıdan fazlası kadar su...
azcık pişmeye devam ederken, bir avuç ortası kadar miktarda kaşarı ufak ufak doğrayıp ekliyoruz...
sürekli karıştırararak kaşarlar eriyene kadar, sünmeye başlayınca altını kapatıyoruz..tuzu unutmayın..
sonra bandıra bandıra ekmeği yiyoruz :) inanılmaz lezzetli bişey..hem kolay 10 dakka sürmüyor yapması..
bu yaşıma kadar niye öğrenmemişim diye kızıyorum kendime çok lezzetli...deneyin pişman olmayacaksınız..
bir iktanesini anlatayım hemen tavaya zeytinyağ koyarım az limon sık nar ekşisi ve pul biber dök onlar kızınca siyah zeytini içine at kavur azıcık ıımmmh sütlaç güveçlerine küp patates kızart koy sucuk istersen sosisde kavur koy üstleri biber yumurta kır fırına ver yumurtayarım pişince çıkar kaşar serp eriyince doğru sofraya çiği patatesi rendele suyunu sık içine yumurta kır bataratı tuzunu ayarla pilav tavasına tereyağ erit üstüne patasli karımı düzgünce yerleştir çok kısık olmayan ateşte altını pişir hamsi gibi ters yüz yaparak çevir üstünüde kızart sıcakken sofraya önceki günlerden kalan kızarmış patatesin varsa tavaya az yağ koy doğranmış domates koy kavur sivri bier de kat eğer varsa sucuk yoksa koyma kızarmış patatesleri küçült onalrıda at içine şöyle bir karıştır üstüne yumurta kır aklıma ilk gelenler bunlar yaparsan afiyet bal olsun oğluna .....
merhaba gazel bende bır karadenızlı olarak kuymak ve mıhlama olmazsa olmazlarımdadır .bız kuymagı ve mıhlamayı kasar peynırle yapmayız. onlara ozgu peynırler var . Onlarla yaparız farklı lezzet verıyor .bende sıze bır arnavut gelını olarak kayın valıdemın sıkca yaptıgı eksımıklı bıber tarıfını vereyım .bır tavaya sıvı yag konur ıcıne ortadan 3 ,4 bolunmus carlıston bıberlerler yaga ılave edılr arzuya gore 1 dıs dovulmus sarımsak ılave edılır. bıberler yumusayıncaya kadar yagda sotelenır.ardından eksımık ılave edılır damak tadınıza gore tuz ,arzu edersenız bul bıber ılave edersınız . bıberlerle eksımık lerı 5 ,7 dakika kısık ateste sotelenır .bu kadar kolay ve pratık , afıyet olsun.
Canım bi arkadaşımız kahvaltılıklar topiği açmıştı bulduğumuz denediğimiz tarifleri paylaştık bizde oraya bi göz at istersen
bende kahvaltıda zeytin olmazsa olmaz diyenlerdenim
bizim gelinden gördüm,soğanla domatesi kavuruyu sıvıyağda
zeytinlerin uzerine döküyo
aman o zeytinler bi lezzetli oluyo bi lezzetli oluyoki sormayın
yanı 1 kılo falan yıyebılırsın bır oturuşta:)
bıde şeyı severım ben üşenmezsem,bayat ekmeklerde varsa özellikle
ekmeklerı dilimleyıp,tercihen önce süte,özellikle yumurtaya bula
kızart onları azıcık yap damlattığın teflon tavada
sıcak sıcak peynırle ye
mis misssssss
ya şu zeytini bi deneyeyim ben hoş bişeye benziyr...ama soğan ne bileyim kokmuyormu zeytinle... başka bişey ekliyormu gelininiz...baharat falan mesela...
öylemi canım ya bilmiyordum vallahi, epey bakındım gözüme denk gelmedi hiç...ama konu sahibinden özür dilerim benzer konu açandan...
slm kızlar...kısaca özet geçeyim uzatmadan...
kahvaltı için hergün sabah neler hazırlıyorsunuz...insan sürekli zeytin peynir sıkılıyor öyle şeylerden...
elbette poğaca börek güzel olur kahvaltıya, ama ben bunlardan ziyade pratik şeyler konusunda fikir edinmek istiyorum..
mesela hemen aklınıza gelip kahvaltıya eklediğiniz neler var...
ben mesela borani diye bişey öğrendim çok sevildi...
lor peynirini hafif suyla ıslatıp tavada azcık pişiriyoruz, ocaktan alınca üzerine kızgın tereyağ döküyoruz tuz ekleyip yiyoruz çok lezzetli,,ekmek banıp yemesi çok güzel :)
bu gibi şeyler mesela...pratik şeyler..varmı çeşitleriniz..hadi paylaşalım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?