şu tarifleri tek tek anlatsanız

şu tarifleri tek tek anlatsanız

Sizi mi kırıcam:) Zaten acıktım yazarken bir yandan...:)))
Patatesli pizza: Öncelikle patatesleri küp olarak dilimleyip az bir yağda kızartıyoruz(ben 3 kişi için 3 patates kullanıyorum).Çok çıtır olmadan fazla yağını tavadan alıyorum ve içine sevdiğim pizza malzemeleri olan biber, zeytin, isteğe göre mantar koyup bir 5 dk daha pişiriyorum.Sonrasında sosis ve sucukları küp şeklinde kesip içine ekliyorum.Bazen domates salçasını biraz sulandırıp dökerim lezzet versin diye bazen dökmem tercih sizindir.Daha sonra önceden çırptığım içine bir çimdik kabartma tozu koyduğum 3/4 yumurtayı üzerine döküyorum ve şeklini kesinlikle bozmuyorum karıştırmıyorum.Biraz pofudik hal almaya başladığında küp doğradığım kaşarları üzerine döküp kapağını kapatıp sıcağında erimesini bekliyorum.Üçgen şeklinde dilimlerseniz görsel olarak da hoş görünür.
Milföy böreği: Kaşar peyniri ve sucukları isteğe göre yeşil biberi minik küpler halinde doğruyorum hamurların içine koyup üçgen şekilde kapatıp fırına veriyorum.180 190 derece 13-17 dk arasında pişmiş oluyor. (Hamurun üzerine yumurta sürmüyorum ben çünkü çok kabarmıyor o zaman milföyler)
Fasulye kavurması: Annem her yaz buzluğa hafif pişirilmiş fasulyeler atar eminim çoğumuzun evinde yapılıyordur bu işlem.Ama daha kolay pişmeşi için bu fasulyeleri ince ince kesiyoruz, öyle atıyoruz buzluğa.Fasulyeleri tavaya bir bardak su ile koyup altını sonuna kadar açıyorum sıcakta iyice kendilerini salsınlar diye.Suyunu çektiğinde zeytinyağı, (isteğe göre soğan olabilir ama ben kahvaltıda sevmem soğanı), tuz ve baharatları ekeleyerek kavuruyoruz.Renkleri dönmeye başladığında üzerine 2 yumurta kırıp biraz daha kavuruyorum.Ve 15 dk bir sürede hazır:) İlk yenildiğinde garip oluyor fakat daha sonra insan bir daha yapayım şunu diyor.
Fırında güveçte omlet: Eğer var ise evlerimizde şu küçük güveç ya da çömleklerden(bizde gayet fırın sütlaç için olanlar var ama o bile yetiyor) içlerini biraz tereyağlayıp fırına orta bir sıcaklığa koyuyoruz.5 dakika sonra arzunuza göre içine istediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz.Ben genelde sucuklu yaparım yuvarlak dilimler koyar ve üzerine yumurtasını kırıp fırına geri koyuyorum.5 dakika sonra fırından çıkarıp baharat veva kaşar ekliyorum.(yumurta yemeyen arkadaşlarım bile buna bayılır)
Kanepeler: Evde bayatlamaya yüz tutmuş tost ekmeklerini en başta 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde sütle ıslatıyorum. Tavaya bir iki damla yağ koyup ekmeklerin hafif kızarmasını bekliyorum.Daha sonra kızaran ekmekleri 2 ye ve ya 4 e bölüyorum. Üzerine tercihe göre ya biraz salçada pişirdiğiniz sosisler, peynir olabilir,zeytin vs... Hepsini kebap gibi kürdanlara geçiriyorum.Hem bayat ekmekler lezzetleniyor hem de eğlenceli bir yiyecek ortaya çıkıyor.
Yufka kızartması: 1 veya 2 yufka 4 kişi için yeterli oluyor.Yufkayı tamamen açıp bir bardak ağzıyla yuvarlak dilimler çıkarıyorum. 4,5 tanesini bir araya getirip(aralarına isteğe göre börek harcı veya sadece süt sürülebilir) kürdanlara geçirdikten sonra kokteyl sosislerden 1 tane tekrar 4, 5 parça yufka ekleyip yağda kızartıyorum.Ama bu kızartma işlemi 3 4 dk yu geçmemeli.Yoksa yufkalar çatur çuyut bir şey oluyor.
Kahvaltı salatası: 2 adet domates, 1, 2 adet köy biberi, bir tutam maydonoz küçük dilimlerle kesilir.Üzerine sızma zeytin yağı, bol nane, biraz pul biber ve kekik eklenir, tercihe göre ufalanmış beyaz peynir veya lor peyniri de dökülebilir.Ekmeğimizi banmaktan kendimizi alamadığımız bir tat kendisi:)
Doyurucu omlet(tarif 1 kişiltir): Bu omletimi de diyetteyken kalori hesabı yaparak bulmuştum.Lezzeti güzel, malzemeleri değiştirerek sevdiğiniz hale getirebilirsiniz.1 yumurta 1 yemek kaşığı un(kepekli un bile olabilir), bir fincan süt ve bir tutam kabartma tozunu karıçtırıp tavaya döküyorum.Krepten bozma biraz daha pofudik bir omlet oluyor.Bu şekildeyken arasına ufalanmış beyaz peynir, ve ince domates dilimleri koyarak ikiye kapatıyorum omleti.Hazırlaması 5 dk:)
Umarım beğenirsiniz...Şimdiden Afiyetler Olsun...