kahvaltı için çeşitleriniz nelerdir..paylaşırmısınız?

oo kahvaltı için iki süper favorim var bunlar oldumu paşa kahvaltısı oluyo benim için..birincisi yumurta salatası (marul ve yeşil soğanı minik minik doğrayıp üzerine limon ve zeytinyağı en üstede yumurtalar doğranıp konuluyo) bir deee domatesli sosis (sosisi ufak ufak doğruyoruz biberle yapda kızartıp üstüne minik doğranmış domatesleri atıyoruz hepsi olduktan sonra en son kaşar rendesi ekliyoruz kapağını kapatıp azıcık bekliyoruz kaşarlar eriyincede afiyetle yiyoruz)

benimde minik pizzalarım oluyor,hem doyurucu hem de cok lezzetli.. bunu önce bayat ekmekle yapıyordum sonra milföyle denedim o cook daha güzel oldu.. siz evinizde ne varsa onla yapın fırın tepsisine dilim ekmek yada milföyleri acıp diziyoruz.. sonra bir kabın içinde evde ne varsa karıstırıyoruz desem tam olcak :))suyla az bir salcayı iyice eritiyorum, çökelik , tabakta kalmıs peynirler, biber doğruyorum, tuz,biber, kekik, sıvı yağ,sosis varsa minik doğruyorum içine, yumurta kırıyorum, ne biliyim işde pizza malzemeleri.. iyice karıstırıyorum ve ekmeklerin yada milföylerin üstüne bolca sürüyorum.. aa sucuk varsa dilimleyip üstüne ekleyince cok lezzetli oluyor..fırına atıyorum malzemeyi cekip güzel pişince tam almak üzereyken evde kasar varsa ekliyorum.. cok lezzetli bişey oluyor mayonez ketcap la gercek pizza gibi yeniliyor ama milföyün tadıyla cok lezzetli oluyor,ekmekleri degerlendirmek içinde süper fikir
aa birde sucuklu menemen yapıyorum ama onu biliyosunuzdur zaten asagı yukarı nasıl oldugnu

Son düzenleme:
2 domates, 3 biber, bir dilim salam ve bir dilim kaşarı küp küp doğrayın. Bunu mikrodalgaya atın. Çıkınca üzerine karabiber, nane, tuz dökün. Bu bizim yurt kahvaltımızın vazgeçilmezidir.
Ayrıca bir tane haşlanmış patatesi küp küp doğrayıp üzerine tekrar kaşar doğrayın. Bunu da mikrodalgaya atın.
Eğer mikrodalgam yok diyorsanız, ilk tarifi sosisli olarak çok az yağla tavada yapın.

bi tanede ben yazayım bu karadeniz tarafının bi ceşit kahvaltıda yenen ceşit ama sanırsam bunu bu yemek yokluk zamanlarında icat edilmiş bayat ekmegimizi dilim dilim dograyıp bi tepsiye dizdikten sonra peynir gerekli tuzlu peynir cökelik ve ya tulum peyniri olur ekmekleri üzerine serpiyoruz kücük bi tavada tere yag eritin iki bardak sıcak su karıştırıp ekmeklerin üzerinde gezdirip ocakta altını kızartıyoruz hepsi bu ha adınıda yazayım annem buna ekmek makarnası derdi

benim de basit iki tarifim var:

maydonozlu peynirli ekmek: maydonozları ince ince kıyıp beyaz peynirle karıştırıyoruz. dilim ekmeğin üzerine bolca sürüp fırına veriyoruz.
benim için kahvaltıda inanılmaz lezzetli oluyor.

kaşarlı domatesli ekmek: yine dilim ekmeklerin üzerine, dilimlenmiş kaşar, ve onun üzerine ince bir dilim domates ve en üste de ikiye ayrılmış yeşil biberi koyu mikrodalgada çevirin. pizza tadında müthiş bir lezzet:) 5 dakinazı almaz üstelik

siyah zeytin, yeşil zeytin farkeder mi?

gece gece açıktım yaa..ne güzel tarifler.. basit ama orjinal...çok beğendim bu işi....:)

öyle ahış şahım olmasa da değişik hoş görünüşlü doyurucu tariflerim var.

domatesi 2ye ayırıp içini alıyoruz. beyaz veya tulum peynirini kekik vb baharatlarla katıştırıp içine dolduruyoruz. zeytinyağı dökülmüş tabağa diziyoruz.

haşlanmış yumurtaları 2ye bölüp sarılarını alıp yine pulbiber gibi baharatlarla karıştırıp ger iiçine doldurarak servis yapıyoruz.

çırpılmış yumurtanın içine ufak ufak doğranmış sucuk, sosis, mantarı ekliyoruz. isterseniz doğranmış lkaşarı içine dilerseniz de yumurtayı tavaya döküp kaşarla üstünü ince dilimler halinde kaplıyoruz. pizzamsı omlet oluyor.

ekmekleri dilimliyoruz. bir dilim kaşarı üzerine koyuyoruz. onun üzerine dilim domates ve domatesin üzerine istenen baharat ve çok az sarımsak koyup fırına veriyoruz. kaşarlar kızarınca çıkarıp afiyetle yiyoruz.

çok fena canım çekti :)

canım varya sen tam benim kafadansın :) bende böyle pratik ama değişik şeyler istiyorum zaten...poğaca börek bu gibi şeyler elbet lezzetli olur ama saatlerini alır insanın...sabahın köründe kahvaltı için yarı uykulu halde nasıl uğraşsın insan poğaca börekle.. :) tam böyle pratik şeyler istiyorum, dilimli ekmek tarifni deneyecem..süper olacak gibi..:)

işine yaradıysa ne mutlu :) diğerleri de sunum açısından çok hoş oluyor

Cogunuz biliyordur ama atirlatayim dedim cok severim Salcali sosis sosisleri yuvarlak dograyip yagda bir cevirin salca ekleyil kavurun sicak su ekleyip tuz karabiber soyle bir kaynatin off ki off severim ben

Kozlediginiz kirmizi biberi temizleyip seritler halinde kesin icine bir kup peynir koyup sarin tek lokmalik lezzetleri maydanozla susleyin

Bir ardas da benzerini soylemis benimkinin sekli baska soyle ki butun domatesin seklini bozmadan icini oyun icine peynir harci koyun ben sade peynir tercih ediyorum ama isteyen baharat yesillik katsbilir peynire

Yesil biberleri kiyin tavada zeytinyaginda kestiginiz sarimsaklari cevirin biberleri ekleyin olunce domates ekleyin pisirin soguk yiyin(hafif aci yesil biber de guzel bir acilik verr ayri guzel olur)

Biz pabusturma deriz soyle ki yumurta un yogurt cirpilacak tuzkonacak kasar eklenebilir bu karisima dilim bayat ekmekler batirilip az yagla teflonda pisecek dilimler cok ince olmazin 2 parmak genisligine

Sabahi zor edecegim yazarken aciktim

yumurtalı unlu ekmek kızartmasını yapıyorum ama yoğurt eklememiştim hiç bi deneyecem... kaşar da eklerim değişik olacak sanki.. acıktım yaa :)

bu ekmekler bayat mı olmalı yoksa tazemi

çok acım bu konuyu okuyunca daha cok acıktım...

bende sabahları bayat ekmek olunca..ince ince dilimliyorum..salça yumurta peynır rendesı yağ sucuk rendesi hepsini karıştırıyorum ekmeklerin üzerine sürüp fırına verıyorum 10 dk pişmesi yeterli oluyor,çıtır çıtır çok güzel oluyor..

ha bırde yumurta sevıyorsanız eğer gene bayat ekmeklerı ınce dılımleyın,yumurtayı tabakta çırp ekmeklerın 2 yüzünü batırıp yumurtaya kızgın yağda pişir,kahvaltıda peynırle yemesı cok guzel olur bu ekmeklerı sıcak sıcak ımmmm ımm:)

slm kızlar, hakkaten topik şahane gidiyor okudukça karnımın acıktığını hissediyorum, çok güzel tarfiler geliyor...
daha bugün sabah yaptığım bi tarifi sizinle paylaşmak istedim, yapıp bitirdikten sonra hemen aklıma resimleyim de ekleyim demek geldi :)
sıcak sıcak dumanı üstünde omletim şöyle...
üç yumurtayı derince bi kaba kırdım, içine kaşar rendeledim, beyaz peynir doğradım, çekirdeklerini çıkardığım zeytinlerden bi avuç ekledim, minik minik tatlı yeşil biberlerden doğradım 2 tane, biraz tuz pul biber ve azcık nane ekledim...
hepsini çırptım teflon tavaya döktüm, hiç karıştırmadan önce altını pişrdim, sonra düz bi servis tabağıyla tavayı ters dönderip şeklini bozmadan ters çevirdim, diğer alt kısmıda iyice kızardı, sonra tabağa koydum mis gibi yedik eşimle :)

kahvaltılık sos
malzemeler
4 kg etli domates
2 kg salçalık kırmızı biber
1 kg patlıcan
Yarım baş sarımsak
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
2 çay bardağı sirke
baharat
Tuz

hazırlanışı
Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın.
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Domatesler suyunu çekince belender dan geçirin.
Zeytin yağ, sirke,baharat ve tuzunu ekleyip sirke suyunu çekene kadar pişirin.
Sıcakken kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin.

tarif başka yerden aldım aynısını domates biber olarakta yapıyoruz her şekilde kullanılabiliniyor(yemeklerde domates çorbasında konu dışı ama neyse:)))) özellikle kışın domateslerin pek tadı olmadığında çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim:))
kahvaltıda süper oluyor:))

canım sende baya maharet var :) bu bölümde kış hazırlıkları diye bi topik açtım oraya gelsene :) çok şey öğrenecek gibiyiz senden...

BANYOLU GÜL BÖREĞİ:))

yarım kilo(3 adet) yufka
5 adet parmak peynir rendesi

iç sosu için

yarım su bardağı süt
yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yumurta beyazı
karıştırıyoruz çatalla çırpıyoruz

üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
isteğe göre susam

hazırlanışı:her bir yufkayı 6 ya bölüyoruz içine birer kaşık iç sosundan döküyoruz ve peynir rendesinden bir miktar koyup sıgara böreği gibi sarıyoruz herbirini ve biriktiriyoruz
sonrasında derin bir kaba ılık (ne çok soğuk ne sıcak) su koyuyoruz biriktirdiğimiz böreklerimizi suya batırıyoruz sonra sarıyoruz gül şeklinde olması için yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz üzerine yumurta sarısı yağ karışımını sürüyoruz isteğe göre susam serpip kızarana kadar fırında pişiriyoruz :))
afiyet olsun buda en çok yaptığım börek:))

canım sende baya maharet var :) bu bölümde kış hazırlıkları diye bi topik açtım oraya gelsene :) çok şey öğrenecek gibiyiz senden...

tabi canım olur annemin tarifleri :))bide burda söyleyeyim okuyan olursa konserve kapakları tek kullanımlık olması gerek yoksa bozulur
kavonozlara zaten her kapak oluyor kapaklarıda her yıl büyük marketlerden yenileyebilirsiniz:))

şu yufkaları kürdana geçirip kızarma bölümünü açabilirmisiniz nasıl bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…