- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
yani bildiğin kavrulmuş soğan yiyosun,kokacak oda çaresi yok ama ne lezzetli anlatamam:)
ha bu arada o sosa tuz koymamanı tavsiye ederim,zeytinde tuzlu olduğundan fazlası zararlı olabilir,başka baharatta koymuyo.
dene ve kulaklarımı çınlat mümkünse,afiyet olsun:)
Kızlaar bayat ekmeklerı atmıyoruzz :))
bayatlamıs ekmeklerıınız dılımleyın once ustune luna terayag vb surun sonra ustune salça surun onun ustune
Bir dilim kaşarı koyun istege baglı ustune bırde biberi ekmek byutnda kesıp koyun kurdanda takın
fırına veyada mıkro dalgaya koymadan once boyle bırazcık tereyagda en uste koyun surmeyın fındık buyuklugunde koyun yagı ve sonra koyun kaşar erıyene kadar dercesını ayarlarsınız hanımlar .
o kşaar ve tereyagı erıyo salça falan okdar guzel olukı anlatamam .
hatta bıde ustune o bıber yerıne kavurma koyabılırsınız parmaklarınızı yıceksınız :))/COLOR]
öyle ahış şahım olmasa da değişik hoş görünüşlü doyurucu tariflerim var.
domatesi 2ye ayırıp içini alıyoruz. beyaz veya tulum peynirini kekik vb baharatlarla katıştırıp içine dolduruyoruz. zeytinyağı dökülmüş tabağa diziyoruz.
haşlanmış yumurtaları 2ye bölüp sarılarını alıp yine pulbiber gibi baharatlarla karıştırıp ger iiçine doldurarak servis yapıyoruz.
çırpılmış yumurtanın içine ufak ufak doğranmış sucuk, sosis, mantarı ekliyoruz. isterseniz doğranmış lkaşarı içine dilerseniz de yumurtayı tavaya döküp kaşarla üstünü ince dilimler halinde kaplıyoruz. pizzamsı omlet oluyor.
ekmekleri dilimliyoruz. bir dilim kaşarı üzerine koyuyoruz. onun üzerine dilim domates ve domatesin üzerine istenen baharat ve çok az sarımsak koyup fırına veriyoruz. kaşarlar kızarınca çıkarıp afiyetle yiyoruz.
çok fena canım çekti :)
canım varya sen tam benim kafadansın :) bende böyle pratik ama değişik şeyler istiyorum zaten...poğaca börek bu gibi şeyler elbet lezzetli olur ama saatlerini alır insanın...sabahın köründe kahvaltı için yarı uykulu halde nasıl uğraşsın insan poğaca börekle.. :) tam böyle pratik şeyler istiyorum, dilimli ekmek tarifni deneyecem..süper olacak gibi..:)
yumurtalı unlu ekmek kızartmasını yapıyorum ama yoğurt eklememiştim hiç bi deneyecem... kaşar da eklerim değişik olacak sanki.. acıktım yaa :)Cogunuz biliyordur ama atirlatayim dedim cok severim Salcali sosis sosisleri yuvarlak dograyip yagda bir cevirin salca ekleyil kavurun sicak su ekleyip tuz karabiber soyle bir kaynatin off ki off severim ben
Kozlediginiz kirmizi biberi temizleyip seritler halinde kesin icine bir kup peynir koyup sarin tek lokmalik lezzetleri maydanozla susleyin
Bir ardas da benzerini soylemis benimkinin sekli baska soyle ki butun domatesin seklini bozmadan icini oyun icine peynir harci koyun ben sade peynir tercih ediyorum ama isteyen baharat yesillik katsbilir peynire
Yesil biberleri kiyin tavada zeytinyaginda kestiginiz sarimsaklari cevirin biberleri ekleyin olunce domates ekleyin pisirin soguk yiyin(hafif aci yesil biber de guzel bir acilik verr ayri guzel olur)
Biz pabusturma deriz soyle ki yumurta un yogurt cirpilacak tuzkonacak kasar eklenebilir bu karisima dilim bayat ekmekler batirilip az yagla teflonda pisecek dilimler cok ince olmazin 2 parmak genisligine
Sabahi zor edecegim yazarken aciktim
benim de basit iki tarifim var:
maydonozlu peynirli ekmek: maydonozları ince ince kıyıp beyaz peynirle karıştırıyoruz. dilim ekmeğin üzerine bolca sürüp fırına veriyoruz.
benim için kahvaltıda inanılmaz lezzetli oluyor.
kaşarlı domatesli ekmek: yine dilim ekmeklerin üzerine, dilimlenmiş kaşar, ve onun üzerine ince bir dilim domates ve en üste de ikiye ayrılmış yeşil biberi koyu mikrodalgada çevirin. pizza tadında müthiş bir lezzet:) 5 dakinazı almaz üstelik
canım sende baya maharet var :) bu bölümde kış hazırlıkları diye bi topik açtım oraya gelsene :) çok şey öğrenecek gibiyiz senden...kahvaltılık sos
malzemeler
4 kg etli domates
2 kg salçalık kırmızı biber
1 kg patlıcan
Yarım baş sarımsak
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
2 çay bardağı sirke
baharat
Tuz
hazırlanışı
Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın.
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Domatesler suyunu çekince belender dan geçirin.
Zeytin yağ, sirke,baharat ve tuzunu ekleyip sirke suyunu çekene kadar pişirin.
Sıcakken kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin.
tarif başka yerden aldım aynısını domates biber olarakta yapıyoruz her şekilde kullanılabiliniyor(yemeklerde domates çorbasında konu dışı ama neyse:)))) özellikle kışın domateslerin pek tadı olmadığında çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim:))
kahvaltıda süper oluyor:))
canım sende baya maharet var :) bu bölümde kış hazırlıkları diye bi topik açtım oraya gelsene :) çok şey öğrenecek gibiyiz senden...
Bizim evimizde genellikle kahvaltıyı benim hazırlamam istenir, değişik şeyler yaparım çünkü.
Örneğin patates pizzam çok sevilir, bildiğiniz patatesli omlet(küp kızartılmış patates ile) ama içine pizza malzemeleri koyup o şekilde hazırlanınca tadı bir başka oluyor.
Pratik olarak sucuk ve kaşarlı milföy böreği de tavsiye ederim.Genelde peynirli yapılır ama kahvaltıda böylesi çok keyifli yeniyor inanılmaz da pratik.
Fasülye kavurması, fırında güveçte omlet, zeytin ve sosisli kanepeler...
Bir de adını hala bilmediğim fakat yufkaları bir bardak tabanı büyüklüğünde kesip üs üste 4 5 tanesini kürdana geçirip kızarttığım, üzerine tercihe göre dometes biberli sos veya peynirli harç ya da kürdanlara ek olarak sosis geçirip kızarttığım çeşidi de fazlasıyla seviliyor.
Söylediklerimin hepsi maksimum 25 dk da hazır olan lezzetli ve pratik tariflerdir tavsiye ederim.:)
Bir de hafta sonları kahvaltı salatası yaparız biz, bol domates, biber ve maydonoz sadece sızma zeytinyağı ve nane ve pulbiberle karıştırırız.İsteğe göre üstüne lor peynir döken de vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?