- 19 Aralık 2008
- 13.816
- 429
neden bu kadar sık hastalanıyor,bilmiyorum ayşegülcüm.Kışın abisinden kaynaklanıyordu,şimdi nasıl başardı anlamıyorum.
mercimek çorbası,sarma,közlenmiş patlıcan salatası,çoban salata,etli bir ana yemek (islim kebabı,tas kebabı olabilir),pilav,bir çeşit tatlı olabilir.İlk bunlar geldi aklıma
günaydın
herkes misafir telaşında,kolay gelsin kızlar
dün kış hazırlığına başladım.6 kilo domates kavonozladım,daha çok yapmam lazım.Geçen sene 18 kavonoz yapmıştım,artık kalabalıklaştık.25 düşünüyorum,off domateslerin kabuğunu soymak gıcık iş.
inş hemen iyileşir yavrum,sağolun kızlar
bizde geçen yıl yaptık ama içine biberde doğruyoruz biz kaynatıp kavanozları ters çeviriyoruz az kaynatıyoruz menemen gibi oluyor.kışın hem yemek hemde yemeklere koyuyoruz.sen tek başına ne zordur ve sıkıcı.biz gelin kardeşim ben annem oooo epey olduk :)ama 2 kasa yapıyoruz :)günaydın
herkes misafir telaşında,kolay gelsin kızlar
dün kış hazırlığına başladım.6 kilo domates kavonozladım,daha çok yapmam lazım.Geçen sene 18 kavonoz yapmıştım,artık kalabalıklaştık.25 düşünüyorum,off domateslerin kabuğunu soymak gıcık iş.
inş hemen iyileşir yavrum,sağolun kızlar
canım domatesleri fileye koyup derin bi kapta kaynayan suya batırıp biraz bekletip çıkartınca kabuklar atıyor. kolay oluyo soyulması.
kolay gelsin.
burcin cereyanda kalması genellikle hasta ediyor. klima ve cereyan özellikle. dikkat et bu aralar havalar sogudu gunese aldanıp bende hasta ettim 2 gundur doğru düzgun uyumuyor.
ben bugun bayram temizliğine basladım, bugun dısardan çiğ köfte getirttecem. zaten canım cekiyordu... ciğ köfteden eti kaldıranlarda allah razı olsun yoksa nasıl dayanırdım. miilli yemegimiz:) ciğköfte ayran ohh.
canım menüde klasik olacak ama tava pilav kavurma cacık ezme yada... aklıma bu geldi.
meraba kızlar nasılsınz?
Burçincim Kerem'e acil şifa diliyorum, inşaallah tez zamanda iyileşir.
bi kaç kez uğradım ama ancak geçmişi okuyabildim. yoğunluktan yazmaya vakit olmadı
iş yönünden çok yoğun ve ağır tempolu bi hafta, iş harici de çok sıkıntılı günler geçiriyorum bugünlerde. sonu hayrolur inşaallah
çok öptüm hepinizi, görüşürz inşaallah
teşekkürler menü için. islim kebabını düşünücem, kaç tane koysam bi servis tabağına ? ben de şöyle düşündüm: kaşarlı domates çorbası, sarma, çoban salata,taze börülce yemeği, pilav, et veya tavuk yemeği ama karar veremedim, muhallebili revani tatlı olarak da. karpuz :))) islimi yapabilirim, pek yaptığım bişey değil aslında, yaptığım köftelerin tadını kendim beğenmiyorum, nesini eksik koyuyorum bilmiyorum, çok tatsız sade bişey oluyor. :44: domates hala geçen yazki kavanozlardan kullanıyorum ben de, kaynatarak yapıyosun de mi ? çok pratik oluyor ya...
semacım inşallah yoğun günlerini atlatırsın, az kaldı bayrama, bayram neşesi dolsun evine herkesinhuzurlu günleriniz olsun kısa zamanda inşallah semacım...
göknurcum kolay gelsin bugün sana, çorba olarak ne yaptın, dünden yapmışsın zaten çoğunu ohhh :)
geçmiş olsun gülcüm,idil iyileşir hemen inşallah.Çiğ köfteye ben de bayılırım,kağan benden beter.Getirtiyorum bazen ama içine et suyu tableti konulduğunu okuduktan sonra daha az almaya başladım.
senin menü de güzelmiş gülcüm, ama biraz doğu lezzetleri ağırlıklı ezme falan :) ben yapamam onu,hiç bilmemcanım menüde klasik olacak ama tava pilav kavurma cacık ezme yada... aklıma bu geldi.
et suyu tableti mi yeni duydum ama hiç hissetmedim. umarım oyle değildir(
burcin sanırım sen menemen yapıyordun bizde o sekilde yaparız. harika oluyor. ama bazıları çiğken konserve yaptıktan sonra kaynatıyor, biz menemen yapmış gibi biberle domatesleri kaynatıp kavanozluyoruz, sımsıkı kapatıp serin bi yerde ters bırakıyoruz. sanırım aynı işlem sizinkide. ay cook severim.
bugun de temizlikle gecti günüm. idil kıpır kıpır hiç durmuyor. ne yapsam bilemedim.
buaradaesim dgs den türkceyi batırmış 245 uzaktan eğitim olurmu bakacaz.umudum az ama...
kızlaar hepinizin kadir gecesini kutluyorum, hayırlara vesile olsun inş. ...hakkımızda hayırlısı.
senin menü de güzelmiş gülcüm, ama biraz doğu lezzetleri ağırlıklı ezme falan :) ben yapamam onu,hiç bilmemtava dediğin hangisi, eli böğründe dedikleri mi acaba ? kavurma da etli, et yemekelri konusunda maalesef elimin lezzeti olduğu söylenemez, kendime hiç güvenmiyorum etlerde ...sağoalsın canım :13: geçmiş olsun minik kızına, iyileşsin de bayrama hasta girmesin. kolay gelsin temizlikte de...
göknurcum eline sağlık canım,bend e aynen yapıyorum mercimeği, çok kolay oluyor,kendi kendine pişiyor :) et suyuyla da harika oluyor... send e başlamışın temizliğe, bize çok gelen olmaz, genelde köyde buluşulur ya bayramda, ben de köyde olurum, yarın genel bi temizlik yapıcaz pazartesiye hazırlık...
burçincim, güle güle kullan yeni rengini, inşallah iyi olmuştur, iyi tatiller ve bayramlar şimdiden. deşarj olmuş şekilde dönersin inşallah :) çiğ köfteye ben de bayılırım, et suyunu ben de duymamıştım, gerçekten öyle bi tat yok, tat vermiyorsa neden kullanıyorlar, neyse kullnıyolarsa da ben gene yerim, çok tatlı
evet canım,ben de o şekilde yapıyorum,uğraştırıyor ama yemesi rahat oluyor kışın.Eşin için hayırlısı olsun
sağol canım,ö.sonra orda oluruz inşallah.Naçizane fikrim,karışmış olmak istemem ama sağlık olunca söylemeden duramıyorum.Çorbaya et suyu tableti koyma,diğer hazır gıdalar gibi o da gdo'lu.Minik zarar görmesin.
nilin çorbalarına veya yemeğine hiç koymadım canım,bend e zararlı olduğunu duymuştum, ama kendimizin pilavına atıyorum tavuk tabletten, güzel oluyor, kendi köy tavuğunun suyunu buzluğa atıyorum onu kızımın çorbalarına kullanıyorum,aynı şekilde et suyunu da öyle ama bizim pilavlara kepçe kepçe tavuk suyu koymak gerek ki tadı çıksın, buzlukta da yer olmuyor saklama kabıyla koysam, işte yiyoruz arada kendimiz. aşkolsun karışmak olur mu, söylemezsen ayıp olur, dost acı söylerevet canım,ben de o şekilde yapıyorum,uğraştırıyor ama yemesi rahat oluyor kışın.Eşin için hayırlısı olsun
sağol canım,ö.sonra orda oluruz inşallah.Naçizane fikrim,karışmış olmak istemem ama sağlık olunca söylemeden duramıyorum.Çorbaya et suyu tableti koyma,diğer hazır gıdalar gibi o da gdo'lu.Minik zarar görmesin.
merhaba kızlar ben dorukla temizlk yapamaya kalkınca böyle oluyor.burçin gitmiş.sağsalim yerindedir inşl.saçınıda güle güle kullan .
ayşegül en güzell bayram sizinki bence.hem herkes orda.bence bayram bir başkadır ve önemlidir orda.şehirlerde yok artık .sende tadını çıkar.ben bayram adı oldu epeydir yapacaktım kuran okuyunca ihmal etmiştim.öyle denk geldi iyide oldu.