Kahramanmaras///46

ramazan bitsin sonra yaparsın semacım,senden kıymetli mi.Ben de çok uykusuzum günlerdir. Kerem hasta olunca.Bu gece sahura bile kalkamamışım,saati kapatmışım.Yazık,benim adam aç susuz oruç tuttu bugün
geçmiş olsun canımcım Kerem iyileşemedi mi hala, Allah şifa versin, inşaallah tez zamanda toparlar :KK16:
uykusuzluk mu, uzun süren açlık mı, ne çarptı beni anlamadım, işimiz de bugünlerde epeyce yoğun ve hareketli geçiyor.
Allah sağlımızı bozmasın, napalım idare edeceğiz artık, sonuçta bir hafta kadar kaldı, inşaallah sağlıkla tamamlarız :KK34:

Göknurcum maşallahhh Doruk Paşa ne tatlı olmuş :KK16::KK16::KK16:
Allah nazardan saklasın, ayy varya burda olsa da ısırsam biraz :KK52::KK52::KK52:
sen paketle gönder bana, ben ısırayım ısırayım sonra böyle tatlı bişeyi sana iade edermiyim bilemiyorum :KK52::KK52::KK52:

ayy hayır yanlış anladınız kızlar yaslı değil en guzel yaş 35 derler ama ben 25 yasındayım ve o olgunlukta hissediyorum demek istemiştim anlatabildimmi bilemedim.

bugun mısafr gelecek sigara böreği tava pirinç pilavı salata ayran çorbası ve ezogelin var simdilik menude.

dilek 2 yıldır takip eden kişi hala takip ediyor mu seni? baktınmı bi profiline yazılarına paylasımlarına falan. belki kendini kaptırıp siteye kendinden bişeyler anlatmıstır. yani bunlar ip ucu verir. tanıdıgınsa! yok hiç bi şey paylasmamışsa ondada var bişey sadece seni takip için üyelik almıs olur.

canım şaka bizimkisi,yoksa anlaşılıyor zaten.Menün de pek güzelmiş :KK56:

geçmiş olsun canımcım Kerem iyileşemedi mi hala, Allah şifa versin, inşaallah tez zamanda toparlar :KK16:
uykusuzluk mu, uzun süren açlık mı, ne çarptı beni anlamadım, işimiz de bugünlerde epeyce yoğun ve hareketli geçiyor.
Allah sağlımızı bozmasın, napalım idare edeceğiz artık, sonuçta bir hafta kadar kaldı, inşaallah sağlıkla tamamlarız :KK34:

malesef iyileşemedi canım,biz gidene kadar iyileşse bari,zor olur oralarda.Sona yaklaştın,Allahım kabul etsin oruçlarını.

ayşegülcüm. banyonun pervazı mı derler o plastik şeyler zaten hiç susmuyorki açılıp açılıp kapanıyor... laptobu götürmüştüm dizi açayım bari izlerken uyurum diye ordada modem çekmedi. oturma odasında yatayım desem çocukla rahat olmuyor. Alışacağız arık
bu seslere... ayyy aman dikkat edin. domuzlar gündüzde gelmesinler.. etrafta site duvarı filan var demi içeri girmesinler...

burçincim. banyonun kapısını kapatsam. üstte küçük bir cam bölümü var orda cam yok. napsam da kesemem ben bu rüzgar sesini. essin ama yoksa sıcakta durulmuyor. canımızı kurtarıyor şu esintiler...
fellah köftesi neymiş diye netten baktım biz ona sıkma köfte diyoruz. bazen haşladıktan sonra soğan biber domates soteleyip köfteyi ekleriz. bazende yoğurtlarız. dediğin gibi içine dere otu semiz otu bile koyuluyor... bende çok severim...

gülcüm. maşallah allah nazardan korusun çok yakışıyorsunuz...

melihacım evet insan yoruluyor helede çocuk olunca .. yarında benim misafirim var. eşim evde olacak. inş. yağmura bakar da bende hazırlarım bir şeyler...

ayşegülcüm allah gönlünüze göre bir bakıcı bulmayı nasip etsin canım. valla mumla arıyor artık insanlar bakıcıyı. bazen espiri yapıyorum istifa edip üç beş çocuk baksam köşeyi dönerim diye.hem arada benimkide büyür :KK9: çalışmasaydım kesin bakardım sevdiğim bir arkadaşımın çocuğuna filan...

adli tatili bende dört gözle beklemiştim karakoldayken evrak biraz azalır diye... meğerse benim düşündüğüm gibi değilmiş o tatil...:KK9: eskisi kadar günde 300 evrak gelmesede geliyordu bayağıı

canım ben değildim takip edilen ben telaşlanandım :KK9: şimdi merak ettim kimdi acaba noldu....

kuaförümü değiştirmeyi düşünüyorum. önereceğiniz iyi bir kuaför varmı. özelliklede saç boyamada iyi biri...

bir taraftan okurken bir taraftan farklı pencereden cevap yazdığım için biraz dağınık olmuş.. ee kaç gündür girmezsem olacağı budur... :KK9: öpüyorum sizi kızlarrr iyi gecelerrr....

dilek kolay gelsin sana.yarın işin zor.eminim misafirler gdiince harpten çıkmışa döneceksin.inşl yağmur üzmaz seni.

sema dayan bkalım az kaldı finale.ben çoküzülüm tutamadım diye.seneye inşl kısmet olursa tutacam.doruk efendiyi sanaa yolluyum akşama sen bana geri postlarsın .)hiçmi durmaz çocuk durmuyor.

burçin teyzesi teşekkür ederiz iltifatın için :)

ben beyfendiyi yeni uyuttum.ağlayarak kalktı daha yeni sustu:)gazını çıkartamayınca kaskatı oluyor çocuk kafayıda dikiyor eller arkada :)ayşegül ya köyde ya sahilde :)sema yok .adli tatile girince işleri yoğunlaşır :)

burdayıım :21: doruk a maşallah ya, büyüdü hemencik o da, doğan büyüyor işte... cicilerini yesinler onun :) gülüşü de pek çapkınca, hep böyle yandan yandan gülüyor sıpa :nazar: valla geziyordumarkadaşımla bi kaç gündür, girdim kk ya ama yazmaya fırsatım olmadı. kendime cici aldım biraz, renkli pantolonlardan aldım, sandalet ve tişört de aldım, bayram öncesi hallettim. saçımızı da kestirdik kızımla bugün :KK12: ben arkası kısa önleri uzun kestirdim ama uzun modelinden, olur da güzel kesmezse yoluk olmayayım bayramda diye ama bu da uzun geldi, güzel kesti kız, bayram öncesi tekrar gidip kısalttırıcam, kızımın saçlarını da kestirdim, gülcüm kesiln saçlarını aldım kuaförden,belki biz de ağırlığınca altın veririz diye :)

dilekcim site değil burası duvar yok, toki, mahalle gibi 3 000 kişi falan yaşıyor, okulu camisi süpermarketi, kuaförü berberi sağlık ocağı ve ocakbaşı var mahallemizde :) duvar olmayınca ormanla iç içeyiz, geliyorlar pencere dibine,insanalr da üstüne bişeyler atııyor izliyolar onları :) yapmuş üzmesin annesini de hazırlarsın bişeyler. ma raştaki kuaförümden memnundum ben canım, cansu kuafördü binevlerde, ziraat bankası ve iş bankasının arasındaydı, 12 şubat parkını geçince hemen. boya konusunda da iyiydi, ben riskl bi renk boyatmadım ona hiç ama bi kuaförden saçım berbat renkte çıkıp ona gittiğimde düzeltme yapıverdi, ondan sonra d ahep ona gittim. pahalı gelebilir diğer yerlere göre, salon tasarımı dizaynı harikaydı, ben memnundum ama talebe göre değişir tabi memnuniyet :KK34:

yaş mevzusu geçmiş, 30 lu yaşlar bana çok yakın ama hala sanki çok gençmişim gibi hissediyorum ben,bende mi bi sorun var :) 28 yaşındayım, yıpranıyoruz tabi ama kendimiz ezdirmeyi yıpratmayı sevmem ben,emir almayı da öyle, içimden nasıl geliyorsa öyle yaşamalıyım, büyük sorunlar yaşasam da çocuk ruhum hiç ölmeyecek eminim...

semacım, az kaldı sabret, ne büyük bi sevap şu susuzluğa dayanılmayan günlerde oruç tutmak, allahım kabul etsin .

burçincim sağol canım, bi bakıcı aradı, görüşücem onunla, ikizleri varmış 8 yaşında, benimle yaşıt kadın. eve gelirmiş, bakalım nasıl olur...kaça anlaştın sen, şartların nedir ? acemisiyim şimdi ben bu işin, bana akıl ver :nazar:

ilknurdu yazıları takip edilen kişi, noldu acaba,facede de denk gelemiyoruz kaç gündür, yolundadır inşallah herşey.

günaydınnnnn

ayşegülcüm benimki 5 gün,öğleye kadar olacak,Aralık'tan itibaren 1 gün de akşama kadar olacak.Nöbetim başlayacak.375 olacak sanırım,Ama ev işi yok,sadece çocuk olacak,öğleye kağan'da geleceği için bir çorba yapacak,o kadar.Çocuğun yemeklerini bile ben hazırlayıp veririm.Kağan'da da öyle yapmıştım.Güvenemem çünkü.Ama bakıcı yapar normalde çocuğun yemeğini tabii.6.hissim çok kuvvetlidir,ilk görüşte hissedersem olumlu bir şey devam ederim.O yüzden ne desem sana bilemedim.Zaten çocuk sevgisi,insan sevgisi,Allah korkusu olacak,onlara hiç değinmiyorum bile.Onun yanında ben çok titiz olduğumdan ilk temizlikle ilgili konuşurum.Sadece el yıkama da değil,mesela çocuğu halıya yatırma olayı gibi.Ayak basılan yere ağzı burnu mu değsin yani,gıcık olurum.Çocuğa özellikle şeker,çikolata almamasını,yedirmemesini söyle.Baştan alışmasın minik,erken yaşta tanışmasın zararlılarla.Güvenliğine çok dikkat etmeli.Pencere açıkken önüne sandalye falan koymamalı.Sürekli takipte olmalı.Onun dışında eğitici oyunlar da oynarsa ne ala,tabii o fazla olur.Aklıma başka bir şey gelmiyor şuan. Hislerine güven,çocuk onu görünce nasıl tepki veriyor,o çok önemli.Gülüyor mu,gitmek istiyor mu,ya da huysuzlanıyor mu,sorun mu çıkarıyor.Çocukların hisleri herkesten kuvvetli oluyor ve bunu direk yansıtıyorlar.Seminer dönemi belli eder kendini zaten.O zaman anlarsın çocuğun tutumundan,kadının çocuğu görünce olan tavrından.Candan seven,severek bakan kendini belli ediyor çünkü.

dilekçim ayşegül'ün dediği gibi kişiye,beklentiye göre değişebiliyor beğeniler ama ben de maraş'a ilk geldiğimden beri belediyenin arkasındaki Capris kuaföre gidiyorum,çok memnunum.Hem yaptıkları işten hem de insanlıklarından.

günaydın kızlar.ayşegül doruk sank hiç büyümedi gibi geliyor.ağlaması bir bitse ozaman doruk büyüdü diyeceğim.bakıcı işini inşl halledersen çoook zor olmalı bu iş.babasına bile güvenemiyorumki bakıcıya nasıl verecen.nilin şansına allahtan korkan birisi çıkar inşl.burçininde dediği gibi nilin hareketlerinden anlarsın.okulun yakın olur inşşşşşşşşşşşşşl.
ciiclerinizde saçlarınız hayırlı ollsun.bende hep kestireceğim diyorum ama çıkılmıyorki bu sıpayla.bayramdan sonra kardeşim izinli gibi anca ozaman giderim sanırım gidebilirsem.bende o modeli kestirecem ama tek tarafı uzun olanaı hem ldukça kıslatacam çok saçlarım çok dökülüyor toplasamda doruğun elinde omuzunda falan oluyor bazen.en iyiisi kestirmek.
akşama yine davetteyiz ah ne güzel yemek yapmamak

akşama biz de arkadaşlardayız,oh,yemek yapmamak ne güzel.Birazdan da arkadaşım gelecek,oturacağız.İnsan görmek bana iyi geliyor

çok teşekkür ederim burçincim, benim için güvenlik ilk sırada geliyor dediğin gibi, bebeğin başına bişey geldikten sonra napayım ben, temizlik de tabi önemli, ama çok titiz değilimdir ben, ama tabi bunu söylemiycem, her zaman daha fazlasını istemek en iyisi. ben de merkezde olursam giriş çıkış saatlerime göre olur artık, muhtemelen tüm gün, çünkü burda ikili öğretim pek yok, olsa süper olurdu...inşallah kızıma iyi bakar. abimlerin apartmanında güvendikleri biri var, tanıdık sonuçta 4 yıldır aynı binadalar ve çok beğeniylar o kadını, ona sormuşlar da öğretmen olursa belki bakarım demiş, önce bi onunla konuşmak istiyorum. hayırlısı...

aynen göknurcum, ben de bbasına bile güvenemiyorum ki, inşalah babasından daha çok güvenebileceğim biri olur. doruk gözünün önünde ya büyüdüğü anlaşılmaz,nil de öyle, eski resimlerine bakınca hatırlamıyorum bile o ilk zamanlarını, çok değişik geliyor.

biz de akşama davetliyiz ama iftar sonrası oturmaya :) karşı komşuma gidiyoruz, kız hamile ,bulantıları var, bişey yapma hazır al, zaten yenmez yemek sonrası dedim, çok ısrar ettim ama inşallah uğraşmaz, abimler de oraya davetli :) akşama menüm izmir köfte, mercimekli bulgur pilavı eşimin isteği üzerine, yanına da cacık gider herhalde...

tsekkurler dilek. bizde burada dokme kofte diyorlar marastada gildiz derlerdi. dokup haslayıp pazıyla sarımsaklı yogurt hımm mis... canım cekti:)))
malatyada ise aynı sekilde döküp parmakla iz yapılıyor salca ve soganla kavuruyorlar.
aysegulcüm masallah öyle hissetmen cok guzel. keske bende öyle olsam.sanırım gönlüm gecmiş:)
güle gule kullanın canımsaclarınızı. altın vermesende hatıra olarak sakla, ben öyle yapıcam.
sema az kaldı dayanalım. bugun de davet var. kürdan kebabı yapcam yine, şehriyeli bulgur pilavı düşünüyorum. bugun idil de hasta gibi atesi var, bende iyi değilim bademciklerim şişmiş:KK43: uff su misafrleri bi atlatsaydık...

burcin bende halıya asla yatırmam cok dikkat ederim herseyine.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 767459 Eki Görüntüle 767459

anneannemize gezmedeki halimiz yandan yandan gülünce ekledim zor bulurzuz bu halini :)tipe bak ya kara oğlum benim.babası kılıklı:)) kıyafetimizde abi kıyafeti :)

maşaallah doruk bey büyümüş de yan gülüşler mi atarmış :nazar::nazar: biliyo tabi bu resme bakacaklar hep kadın ona göre gülmüş afacan...

ayşegülcüm cnm inşllah gönlüne göre birini bulursun burçincim sende öyle rabbim bebişler için en iyi bakıcıyı karşınıza çıkarsın inşallah insanın en kıymetlisini emanet etmesi çok zor tabi ben de burçin gibi düşünüyorum sen en iyisi nilin tepkilerine bak çocuklar herşeyi en saf ve masum şekilde belli ederler.. bu arada yeni saçını güle güle kullan cnm..

burçincim geçmiş olsun cnm kerem inşallah çabucak iyleşir.. memlekete mi gidiyosunuz cnm??

dilekcim kolay gelsin cnm bebekle davet çok zor benim yarın yine misafirim var ama tek şartla geliyolar etliekmek yaptırırsam yemekle uğraştırmak istemediler bende bi çorba salata tatlı yapıcam akşamda biraz temizlik yaparsam tamamdır...

gülcüm bende bazen kendimi yaşlı hissederim heralde evlilik ve çocuklar insana kendini unutturuyor ondandır :KK1::KK1::KK1:

semacım Allah kolaylık versin inşallah dahada zorlanmadan bitirirsin ramazanı.. benim evde çok dağınıktı bu gece sabaha kadar ev topladım denebilir gündüz hem oruç hem çocuklar hiç bişi yaptırmıyolar..

çok teşekkür ederim burçincim, benim için güvenlik ilk sırada geliyor dediğin gibi, bebeğin başına bişey geldikten sonra napayım ben, temizlik de tabi önemli, ama çok titiz değilimdir ben, ama tabi bunu söylemiycem, her zaman daha fazlasını istemek en iyisi. ben de merkezde olursam giriş çıkış saatlerime göre olur artık, muhtemelen tüm gün, çünkü burda ikili öğretim pek yok, olsa süper olurdu...inşallah kızıma iyi bakar. abimlerin apartmanında güvendikleri biri var, tanıdık sonuçta 4 yıldır aynı binadalar ve çok beğeniylar o kadını, ona sormuşlar da öğretmen olursa belki bakarım demiş, önce bi onunla konuşmak istiyorum. hayırlısı...

aynen göknurcum, ben de bbasına bile güvenemiyorum ki, inşalah babasından daha çok güvenebileceğim biri olur. doruk gözünün önünde ya büyüdüğü anlaşılmaz,nil de öyle, eski resimlerine bakınca hatırlamıyorum bile o ilk zamanlarını, çok değişik geliyor.

biz de akşama davetliyiz ama iftar sonrası oturmaya :) karşı komşuma gidiyoruz, kız hamile ,bulantıları var, bişey yapma hazır al, zaten yenmez yemek sonrası dedim, çok ısrar ettim ama inşallah uğraşmaz, abimler de oraya davetli :) akşama menüm izmir köfte, mercimekli bulgur pilavı eşimin isteği üzerine, yanına da cacık gider herhalde...

senin davetini sevedik çay olmamış :)iş yemekte nede olsa.zaten menün de süpermiş senin.sen,n menüyü bende yarınamı yapsam acaba.bakıcı iin inşl olur canım madem okadar güvenilir üç beş fazla ver yok falan derse :)önce güven

akşama biz de arkadaşlardayız,oh,yemek yapmamak ne güzel.Birazdan da arkadaşım gelecek,oturacağız.İnsan görmek bana iyi geliyor
o insan görmek banaa iyi geliyorda beyfendi ev seçiyor.her gittiğimiz evin tvanından başlıyor önce ,sonra duvarlar ve sonraaaaaaaaa ağlaaaaa :)birde ortam kalbalıksa gittiğimden de birşey anlamıyorum.kalabalık olunca elden ele gidiyorda fazla dokumuyor :)

büyüyor meliha.bende bebeklik resmlerine baktım amaaan ne küçükmüş dedim :)

göknurcum. çok şükür rahat geçti.arkadaşta yardım etti bulaşıklara servise. hatta erkekler tavla oynamıştı. gittikten sonra eşimle iki el oynadık. kızım uyandı gerçi yarım kaldı :KK9: eşim evdeydi yağmurla ilgilendi. onun evde olduğu gün çağırıyorum genelde misafir ben rahat iş yapayım diye. dün sanki misafir çağırdığımı anlamış gibi huysuzdu. salıncağında güzelce oyalanan çocuk. basbas bağırdı istemedi oturmayı. babası bile bakamadı bir ara...

bende yağmur durmuyor diye kuaföre gitmiyordum sona eşim evde fön makinesiyle susturuyoruz orda zaten sürekli çalıştırırlar. bence ağlamaz. gel götüreyim seni dedi. haklı çıktı. orda huysuzlanmadı çok. 2 tanede yardımcısı vardı kuaförümün kızlar kucağından indirmediler...

ayşegülcüm. zıraat bankasını biliyorum bana biraz ters bir yer ama. yinede aklımda kalsın bakalım gidebilirim. bende açık kahve boyatıyorum. kuaförüm her ne kadar kına kızılı gibi bir renk yapsada... :KK53:
doğru canım şimdi tokiler geldide gözümün önüne evet bayağı geniş bir alan olduğu için dış duvarları yoktu...

burçincim. caprise gidebilirim yakınmışta. sanırım daha önce duymuştum yabancı gelmedi. iyi bir yer diye...

gülcüm kaç gündür bende yapayım diyorumda başka yemekler yapınca öyle kaldı.

benimde dünden yemeklerim var. akşam eşim iftarda olmayacak. bende arkadaşı çağırdım. beraber yeriz.

günaydın kızlar.burçin aynen benimde çok uykum var.bebeğe bakan olsa 3saat hiiç uyanmadan uyusam ne güzel olurdu.keremde bir iyi olsaydı yazık yavrucağa.tabi sanada yazık.birde onun stresi.

malesef kerem'in akciğerinde ve sol kulağında iltihap varmış,antibiyotik başlayacağız,zayıflamış tontilim.

malesef kerem'in akciğerinde ve sol kulağında iltihap varmış,antibiyotik başlayacağız,zayıflamış tontilim.

cook gecmiş olsun canım. allah sağlık sıhhat versin evlatlarımıza.
bugun cüzler bitiyor inş. hepinizin gonlundekini versin inş.
hoşçakalın kızlar.

oy yavrum, neden kaynaklanıyor bu kadar sık hastalanması burçincim, normal miymiş ? iyileşsin kuzucum hemen, gene tontiş olsun.

dilekcim evet uzak merkeze, mavi ay kuaförde çalışıyodu adam önceden,ayrılıp kendi yer açtı, yoksa bana da ters orası. caprise gittim bend e bi çok kez,kesimi çok iyidir,boyasından hiç memnun kalmamıştım, saçımı mahvettiler en sonunda, bu renk ne biçim oldu dedim ışıktan öyle falan diyen kuaför onlardı :) işte herkesin talebine göre değişiyor beğeniler. ben de kumral,çikolata kahve falan yaptırıyodum hep. sonra artık kuaförüm karar vermeye başladı rengine :)

göknurcum benim menüyü yapıyo musun bugün, kolay gelsin. karşı komşular oruç tutmuyo da canım,ondan çaya davetliydik :KK66:çağırsa da gitmezdik ramazanda zaten hem hamile hem bulantılar, acelesi yok:KK34:

melihacım, ne kadar ince düşünceli misafirlerin varmış, senin de iş yükünü hafifletmişler, ev ne çabuk dağılıyo de mi, 2 çocuğun dağıtması başka haliyle...

amin gülcüm, allah sağlık versin hepimize, sevdiklerimize...
akşama şubede yemek varmış, biz de oraya gidiyoruz. yarın da eşimin iş arkadaşlarına davetliyiz. pazartesi de bana davetli aynı grup, 3 aile ve çocukları ve biz :KK52: ay napcam ben, ilk defa bu kadar kalabalık misafir ağırlıycam aile olarak, napsam acaba, menü önerilerinizi bekliyorum :KK56:

X