Kahramanmaras///46

yok aysegul daha kucukler tutunup durabiliyorlar, ama öyle tek kalkamazlar sanırımdaha erken.

evet burçin 3. de erkek geliyomuş :) sen düşünür müsün 3. yü? ben 2. yi düşünsem iyi, o da yeter :))) koray da güzel evet, eren de uyumul olabilir...

göknurcum sağol, gözüm aydın hakkaten, çatlamıştım bi ara hiç bişey yapamıyo diye :))) son zamanalrda takmıyordum, takmayınca oluyomuş bak :) göze mi geldi kuzucuk hay allah.. evet saçlarımız o biçim nil olgun kadınlara benzedi kız, önler uzasa da tuttursam fıskiye modeli, bebeğe benzer bari :)))

semacım , teekkür ederim canım, gözüm aydın oldu :) eşin kütahyada mıydı canım bayramda, gitmedi mi ?

gülcüm benimki de aynı, kalkamaz daha, imkansız değil ama yapanları tanıyorum, onu da yaparsa artık durduramayız...

günaydın hepinize

ayı önemli değil,bebeğin genetik yapısı önemli.Görümcemin kızı 8 ayı birkaç gün geçince tutunup kalkmaya başlamıştı.Benimki 8 ay 1 haftalıkken dönmeye başladı.Farka bak

semacım , teekkür ederim canım, gözüm aydın oldu :) eşin kütahyada mıydı canım bayramda, gitmedi mi ?
evet canım kütahyadaydık, annemlerin köyüne gittik bi kaç gün, sonrasında burdaydık, zaten ikinci günü eşimin 12 saatlik nöbeti vardı. nöbetim var, gelemem diye söyledi annesine, ona rağmen annesi trip attı durdu telefon konuşmalarında
diğer bayram için gidelim, bayramdan önce yada sonra bi hafta da izin alalım diye planlar yapıyor eşim. sürekli ordan baskı görünce, gitmeyince kendisini suçlu gibi hissediyor. bilmiyorum nasıl olacak, ben gitmek istemiyorum, tedavimize devam edelim istiyorum, çok canımı sıkıyorlar çooooookkkkk

bayram zaten 9 gün semacım,1 hafta izne ne gerek var,eşleri anlamak zor.1 hafta kalırsınız yeter de artar bile.

günaydın kızlar .sema kurbana sana maraş yolu göründü desene.keşke bu ayram gitseymişsiniz diğer bayram günü fazlaa :)
burçin sen drye gittinmi ne dediler kerem için.
ayşegül ne koca kadını kız.birazcık abla gibi olmuş saçı okadar :)hemen uzuyorsa saçı yaparsın fiskiyesini :)

yok gidemedik göknurcum,dün çok yoğunmuş,ö.sonra gelin dediler.O da eşime uymadı.İnşallah bir gün gideceğiz.O kadar alıştım ki hırıltısına,öksürüğüne,burun akıntısına,normal gelmeye başladı sanırım

SLM kızlar. nasılız bugun:)?
sema seni anlıyorum çopsüz üzüm bulmak lazımmış... diyorum bazen. kadınlar erkeklere oranla ailesini daha az karıstırıyor sanırım evine.
bastırmak lazım:) sonuçta sizin hayatınız.

Düşünsenize bu boyda yürüyorlar korku filmi gibi...
ben uyuyunca bile unutuyorum bazen kapılara falan dikkat edemiyor ses yapıyorum. hala alısamadım. bide yürüyünce her yerde bi tehlike aman allahım. akıllara zarar şeyler...:)

burcin üzülme sabret ve dikkat et en tecrübelimiz sensin gerci gecer inş...
isim arıyordunuz sanırım korhan da hoş olabilir.

idil oyuncakları tekmeleyip fırlatmaya başladı. babası abarttıkca abartıyor. artık saklıyorum kıymetini bilsin diye. ev 2 dk da dagılıyor etrafa sacıyor oyuncak canavarı gibi:)

aynen burçin, 4. ayda emekleyenleri duyunca şaşırmıştım ben, 10 aylık yürüyenler var, şaka gibi :)))
off stresli günler yakın desene, şimdiden onun telaşı başlar ,insan strese girer şimdiden... sabır allahım inşallah o zamana dek bebiş olur da gitmek zorunda kalamzsın, sonra doğumdu falan derken bi kaç yıl gitmezsin, bebeğinle gitmek daha güven verici olur, ben şimdi öyleyim, bebeğimle gidince en havalı en bencil kimselerin yanında bişle kendimi kötü hissetmiyorum, bebek vaktini alıyo insanın,düşünmeye fırsatın kalmıyo başkalarının yaptığını ve dediklerini. en azından bende öyle

he öyle oldu :) uzadı bile biraz, ama toka durmuyo, biraz daha uzasın bakalım...

selam gülcüm, ben de bazen kapıda bişey görüyor gibi oluyorum,sanki nil uyanıp kalkıp yürüyecekmiş de kapıya gelmiş sanıyorum, nedense... eşimde de oluyor aynısı...

bence alışma bu hırıltı işine burçin.ihmalde ettiniz bir hayli.gerçi antibiyotik verip yolluyorlr yaptıkları şey bu.
ben szin gördükleriniz hayali göremiyorum daha kapıda yürüdü falan :)ben anc sustuğu günü hayal ediyorum.

oda olacak canım.. benimki tutunup kalkmaya zorluyor kendini, kıyafetlerimize tutunup çekiştiriyor. bizdede korku ya beşiğinde ayaga kalkarsa ya düşerse oluyor...

bugün randevu aldık,gidiyoruz ,2 gecedir hiç uyku yok bize.Ateşi de vardı dünden beri,hadi hayırlısı
Anca sustuğunu mu hayal ediyorsun,ilahi.Eski hallerimi görüyorum sen de.Demek ki senin de 2. uslu olacak.

oda olacak canım.. benimki tutunup kalkmaya zorluyor kendini, kıyafetlerimize tutunup çekiştiriyor. bizdede korku ya beşiğinde ayaga kalkarsa ya düşerse oluyor...

Beşik işi bana da kabus geliyordu.Önünü minderlerle doldurmuştum.1.5 yaşındayken de normal yatak aldım.Seneye de kerem'e inşallah

maraşa gitmek istemeyişimin en önemli nedeni bebek meselesi, oraya gidince gördüğüm psikolojik baskı anlatılmaz yaşanır cinsinden. ama en önemlisi de maddi boyutu. bizi yolunacak kaz gibi görüyorlar
ramazan ayının ortasından beri bi çok tüp bebek merkeziyle telefon görüşmesi yaptım. şartları, gereken evrakları, ücret kısmını vs hepsini araştırdım. ben istiyorum ki artık ertelemenin faydası yok, bir an önce tedaviye start verelim, ne olacaksa olsun. ertelemekle yaşımız ilerlemiş oluyor. başka bi avantajımız olmuyor ki. eşimde tutturdu ilk önce maraşa gidelim.
adam şaka gibi ya, oraya gidince elimizde avcumuzda bişey kalmaz, hatta borç içinde döneriz. her gittiğimizde böyle oluyor diye anlatıyorum. yok bu sefer şunu almayız, bunu yapmayız vs diye söz veriyor. önceki gittiklerimizde de söz vermiştin diyorum, bu sefer başka diyor. bu nedenle çok gerginim, çok canım sıkkın. tüp bebek 7-10 bin civarında. bursa-ankara-izmir yakın şehirler gidebileceğimiz. kütahyada yok zaten. bunun yanı sıra konaklama, yol masraflarımız da olacak. zaten ben ancak rakamın yarısını biriktirdim. diğer kısmını babam verecek sağolsun. eşimin durumun ciddiyetinin farkında mı değil, yoksa işine öyle mi geliyor anlamadım
bugüne kadar ne zaman üç kuruş biriktirsem maraşa gitti, onların yardım edilecek bi durumu oldu. ses çıkarmadım, çıkaramadım. artık sabrım kalmadı. bugünlerde çok kötüyüm kızlar. eşim niye inat ediyor anlayamıyorum. annesi arayıp iki ağlayıp sızlayınca adam kendisinin de bi ailesi olduğunu, sorumlulukları olduğunu unutuyor. ne yapacağımı bilmiyorum

üzülme semacım gececek insallah rabbim gönlümüzden geceni gözümüzde bırakmasın inş. benim yan komsum var kadın kendini paralıyor, maddiyat var işi gücü var ama yanaşmıyor tüp bebege. hele dur olur diye oyalıyor, hala boş işlerle extra işlerle ticaretle malla ugrasıo kadın da üzülüyor dogal olarak haksızlıga uğradıgını düşünüyor. anlayıs lazım ailede.

zor canım ya,paranız olduğunu niye söylüyor ki eşin,yok dese istemezler aslında.

niyedir bilmiyorum burçin, ama onlara hiç bir konuda hayır diyemiyor. eğer benim ısrarımla dediyse de günlerce kendini suçluyor, vicdan azabı çekiyor. onlar orda yokluk-sıkıntı çekiyormuş da biz rahat içinde yaşıyormuşuz da başlıyor bana söylenmeye. rahat içinde diye bi durum yokki, ikimizde çalışıyoruz, ancak idare ediyoruz durumları. kaldı ki ne evimiz, ne arabamız vs bişeyimiz de yok. şuan elimizde 5 bin lira var diye zengin mi olduk. onu da tedavi için harçlıklarımdan biriktirdim. bayram geldi geçti kendime bi çorap bile almadım. biriktireyim evdekilerden idare edeyim diye dişimi sıkıyorum. ama mağdur dediği kardeşleri bugün bulduğunu bugün harcama telaşında, üç kuruş kenara koyayım lazım olur demiyorlar ki. sonra acil ihtiyaçları olunca ilk aradıkları abileri oluyor.para ihtiyacı da olmasa zaten hiç arayacakları yok. beş yıl oldum gelinleri olalı, daha bi tanesi bile arayıpta nasılsın iyimisin demez. tedavi sürecinde yaşadığım sıkıntıları, düşükmüş, kimyasal gebelikmiş vs neleri neleri geldi başıma bi tanesi geçmiş olsun demedi. eşimi arayıp selam söyle geçmiş olsun diyorlar, gerçekten diyorlar mı bilmiyorum, onun bana ilettiği bu yani. görgü,görenek yok benimkilerde. eşimde onların kendisini kullanmasına izin veriyor. ses çıkaramıyor. beni deli eden bu. yoksa ne halleri varsa görsünler, hiçte umurumda olmayacak, ama eşim onlara köle oldukça sinir krizi geçiriyorum. nasıl çözüm yolu bulacağım bilmiyorum

günaydın

malesef kerem'in ateşi var,saat başı suya sokuyoruz akşamdan beri.Bu çocuk niye böyle oldu ya

o günler de gelicek inşallah, yürüdüğü günleri de görücez...
evet beşik olayı beni de düşündürüyor artık ... aynen seninki gibi benimki de,koltukların üstünde ne varsa asılıp düşürüyor, kendisi utunup dizinin üstünde bakınıyor, yandık artık :)
günaydın

malesef kerem'in ateşi var,saat başı suya sokuyoruz akşamdan beri.Bu çocuk niye böyle oldu ya

oy kuzum, geçmişler olsun, dr ne diyor, ilaç vermiştir sanırım. anne sütü alan bebekler neden çok hastalanıyr acababağışıklık kazanma süreci böyle mi oluyor ki, hep anne sütü alan bebekler çok hastalandı çevremdekiler, allah kolaylık versin, sen zaten tecrübelisin...

semacım, anlattıklarından senin yaşadıklarını aynen yaşıyormuşum gibi hissediyorum, benzer huylar eşimde de olunca. param yok diyemez eşi. benimki diyor neyse ki, bizim sorunlarımız olduğunda kv arayıp ev alıcam para yollayın 3 erkek demiş, oğlanlar bana ev alsın demiş, eşim de param yok borcum var benim, köydeki ev var ya otur orda demiş :) ya yaşlı olur muhtaç olur, tatlı dilli güleryüzlü olur hiç umrumda olmaz var ya elimdekini avcumdakini veririm, yeter ki iyi olsun aramız ama öyle değil ki, hem veririn hem yaranamazsın tıpkı seninkiler gibi . valla nasıl önüne geçeceksin bilemedim, benim eşim arkdaşlarından çok etkilenir mesela, benim onayladığım bişeye karşı çıkrken, arkadaşı da oay vese cayabilir, o da onay verir. senin bakış açın nasılsa ailesine ters oolacak ya, her dediğin ona öyle geliyodur, dışardan bi göz lazım,ona doğruları haklıyı haksızı anlatacak, bak senin ailen bu kızı üzüyor, sen bütün paranı bunlara verme,karın ön planda olsun dese, bi nebze fikri değişebilir ama...var mı öyle lafını dinleyeceği biri? tüp bebek de ne kadar pahalıymış öyle, ben 5 bin falandır diyordum, bence de beklemenin anlamı yok, inşallah mutlu son olacaktır...

cook geçmiş olsun cnm anne olmak böyle işte insanın canı daha cok acıyor onu öyle görünce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…