Kahramanmaras///46

hayırlı ramazanlar...

Allahım tutan herkese bol sabır versin,bu sıcaklarda zor.Ben de geçen sene hamileyim diye tutmamıştım,bu sene de emmeyi çok sevdiği için tutamayacağım.Bu borçlar nasıl ödenecek bilmiyorum.

Allah sağlık versin, kışın günlerin kısa olduğu zamanlarda tutarsın inşaallah. benimde ameliyat olduğum seneden vardı borcum, hiç tutamamıştım, üstüne birde her sene 4-5 tane ilavelerde oldu. bekliyorlar öyle, kimi bekliyorsa

oyyyy sıcaakkkkk yanııyyoooommmm.....

anam bebişte küçük alıp balkona çıkamıyorumda. balkon nasıl esiyor tabi akşamları.sıcaktan napacağımı şaştım kızımı kucaklayıp duşa giriyoruz artık günde 2 kez. göya babas klima alacak şu minik kutu gibi olanlardan beğenemedi bir türlü yok oda montalanıyormuş hortumluymuş diye. napacam şaştım artık. kaçasım var buralardan....

devam et bakalım göknur, göz çok kötü ya,ben de nilinkinde çok korkuyorum, üzülüyorum.dün akşam ne yemek yaptım düşüneyim,he bişey yapmadım annem börek vermişti köydeyken,eşim bişey yapma onu yerik dedi:))) allah kolaylık versin oruç tutanlara,sema ve gül tutacak sanırım...

dilekcim o kadar sıcak mı yaaa, gerçi öyle,biz ta yukarda oturuyoduk da esiyodu gene ama çok sıcaktı geceleri,vantilatörle yatardık hep, burası serin neyse ki, soğuk oluyo sabaha karşı,uzun kollu yatırıyorum nili. geçen yıl almıştık biz klimayı, lazım oluyor, nili duş aldırırken açtım hep,üşütmedi şükür. o hortumlu olanları beğenmiyorum ben,hortumunu dışarı uzatman gerek, kullanışlı mı bilmiyorum.

burçin, tutma artık bu yıl da,sütün azalır falan allah korusun, emsin küçük paşa daha :)

semacım,ödemeye başla borçları artık birikmiş :) kışın tutulsa onların yerine oluyor mu ki? yani kışın tutması daha kolay ya, kurnazlık gibi mi olur nolur acaba... nasıl geçti ilk günün bu arada?

tutmaya başladım bakalım, inşaallah bi sıkıntı olmaz devam edebilirim, mide rahatsızlığım var, uzun süreli açlıkta sıkıntı veriyor biraz. bu nedenle zorlanıyorum, inşaallah bu sene olmaz öyle bi durum
borçlar çok birikti, çoooookkk
canım benim niye kurnazlık olsun ki, Rabbim dinde zorluk yoktur, kolaylık vardır demiş. Peygamber Efendimiz teravih namazını bile sürekli 20 rekat olarak kılmamış, ben hep 20 olarak kılarsam kullarımın da öyle kılması gerekir onlara zorluk olmasın diyerek. Yani dinde kolaylık her zaman vardır. illaki yazın yada illaki kışın tutmak şartı yok tabi, ama şimdi herkesle birlikte oruçlu olunca zorlanmıyor insan, ama çevrendekiler yiyip içerken oruçlu olmak biraz daha zor oluyor ya hani. mesela biz çok yoğun bi tempoda çalışıyoruz, yanımızdakiler aç olmayınca halimizi anlamazlar ki.
bugünde acayip yoğunuz, üstelik insanı yoran tipler vardır ya hani, tekrar tekrar anlatırsın anlamazlar sabahtan beri öylelerine denk geliyorum, sabır Allahım diye diye çalışıyorum
Rabbim oruçlarımızı ve diğer tüm ibadetlerimizi kabul etsin.

Son düzenleme:
amin semacım, allah kabul etsin... kolaylıklar diliyorum,insanlara laf anlatmak ne zor, dilini damağına yapıştırır bazıları :))) aman çok uğraşma,yorma kendini. miden alarm verirse yapacak bişey yok, sağlık önemli...ne bileyim kolaylık dini ama herkes kışın tutmaya çalışır o zaman diye düşündüm.allah kabul etsin herkesinkini...

dışarısı yanıyor cidden,çıktım,pişman oldum.Ev cennet gibi....

semacım kolay gelsin...

ayşegülcüm zaten belli nedenlerden ötürü tutamıyoruz,bile bile olsa kurnazlık olurdu cidden.Ama böylesi kabul olur inş.

Bende tutmadim bugün. Mart topiginden Bir kaç arkadaş tutmuş şimdilik sutum iyi yazmışlar. Yarın bende tutup deniycem. Geçen senede tutmadim. Hamileydim düşük riskim vardı hap alıyordum. Bu senede tutamazsam çok borcum olacak. biz gündüz sıcak akşamda çok esiyor diye çok cikmiyoruz. Cikarsakta Avm ye gidiyoruz. Şimdiden sıkıldım ordanda. Çocuğumu arabasinakoyup uzun uzun yürümek istiyorum. Karşımda park var komşularla oturduk. 15 dk. Sonra yukarı kaçtım. Rüzgardan kızım nefes alamadı. Sürekli evdeyiz. Boylede sıkılmaya başladım sanki.

ahh sıcakkkk eridim. evet ramazanımız mübarek olsun oruç tutanlara allah kolaylık versin. bi gecenyıl tutamadım hamilelikten. bu yaz da tutamam diyordum ama emmediği için tutuyorum hamdolsun. ama keske emseydi borclar ödenirdi...
yemeği yaptım. idil uyuyor.

merhaba kızlar.herkes sıcaktan şkayetci.konya esiyorhele bütün camlar açıksa terlemeden otur evde.ama dışarısı cidden sıcak.maraşı düşünemiyorum bile.maraşta klma vardı konyada gerek olmadığı için bodrumda yerini aldı :)
oruç malesef bende tutmadım.ek gıdya geçmiş olsaydık kesin tutardım.ben bide birşey yemeyince sütüm olmuyor.buün denesemmi dedim.sahura kalktım ama niyet etmedim.öğleye kadar zor durdum.süt kanallrım aşağıya doğru inişe geçti hemen:))))))))ezandan öncede su içtim gitti :)birde doruk aşı oldu bugün.üç tane hemde.nasıl ağladı yavrum ya.sonra bende yanlışlıkla bacağına bastım çıldırdı yarım saat ağladı.:)beraber ağladık koktum birşey oldu diye:)babasıyla ben hep ayağa çalışıyoruz :)
ayşegül nilin gözü geçmedimi daha.

dene bakalım yarın,inşallah zorlanmazsın. parka bebek arabasıyla çıkıyosundur de mi, örtüsünü ört hava girmez:) bizimki terliyo uyurken içinde, uyuyosa üstü açık geziyorz öyle :) ah avm olsa burda, haftada kaç gün giderdim, insanın dibinde olunca da sıkılıyo demek ki, gir avmye metrelerce yürü işte. burda outlet var, mağazalar cafeler tekzen falan var,avm nin açık havalısı:) orda idare ediyorum ben.

göknurcum bazen hortluyo gözündeki rahatsızlık,genelde dışarı çıkınca oluyor sanki,öyle farkettik, karpuz vermiyorum zaten karpuzdan sonraki 1 hafta şiddetli devam etti,sonrasında da ara ara oldu, göz dr u alerji testine gerek yok önemli bi sorun değil diyor, i kere d e düğüne gitmiştik akşam,orda uykusu geldi uyuyamadı ondan kaşıdı kızardı falan,hepsi üst üste mi geldi anlamadım ki...arada damlasını akıtıyorum dışarı çıkmadan,bişey olmuyor... kız siz ikiniz ne istiyosunuz yavrucağın bacağından ay neyse ki ciddi bişey yok

ben de yaptım yemeğimi akşama yapacak ufak şeyler kaldı...

yemeği erkenden yaptınız,kurtuldunuz.Ben de yapayım birazdan,daha çok var iftara gerçi.Eşim kesin baş ağrısıyla gelir eve.Ramazanın ilk günü hep aynı olur.

doruk aşı olmuş,minik bacağına kıyamam onun

sezaryenle doğan bebeklerde alerji riski daha fazla olurmuş.Yeni nesil yandı o zaman.Nil'deki geçicidir inşallah

ayşegülcüm bebek arabasıyla çıkardım. 10 dk oturdu arabada sonra mızmızlanınca kucağıma almak zorunda kaldım. arabada oturduğunda rüzgarı kesiyor kucağında rüzgar estikçe baktım nefesini tutuyor yavrum. kıyamadım kaçtım eve. canım malum bu sıcaklarda merkezde gidecek başka bir yer olmayınca herkes avm ye kaçıyor. bizde dediğin gibi her katta 3 tur atıyoruz yürüyüş olsun diye bir gördüğümü bir daha görünce utanıyorum. bunlar niye boş boş dolanıyor der diye mahalle baskısı deniyor sanırım demi buna.

günaydın burçincim naber canım.

biz kalktık kızımla biraz yatak keyfi yaptık. oyuncaklarla oynadık. balkona çıktık ama bu saatte bile nasıl sıcak hava. dünden sıcak olacak sanırım. dün akşam eşime bir şeyler al artık yanıyorum evde klima vantilatör ne olursa dedim. tmm dedi ama allah bilir ne zaman alrıız. kızımı uyuttum şimdi. kalkmasını bekliyorum. kucağımı alıp duşun altında oturacam artık .. benim dünden pilavım var. yanına tavuk sote yada baget yaparım fırında. birde çorba. salata dün pek yenmedi içecek daha iyi gidiyor hele buz gibi karpuz. bugün oruç olunca yemek derdine erken düştüm

merhaba kızlar.bizim aşılar fena oldu .zaten gazından ağlıyordu şimdide aşıdan ağlıyor.çocuk bacağına dokundurtmuyor bile.sesi çıkmayana kadar ağlıyor.gece uyumadı şimdide yeni yatırdım.artık bende bittm sanırım.belim başım hiç hissetmiyoum.aman zor çocuk bakmak.

Allah kolaylık versin Göknurcum

selam kızlar, nasılsınız?
ben çok zorlanıyorum uzun süren açlık döneminden, mide ülserim var, uzun süre aç kalınca ağrılar artıyor başladı daha şimdiden ağrımaya

ben çok zorlanıyorum uzun süren açlık döneminden, mide ülserim var, uzun süre aç kalınca ağrılar artıyor başladı daha şimdiden ağrımaya

çok dertleniyoum ama cidden zor gazlı bebeğe bakmak.kendime saniye vakit yok uyur uyumaz hemen ev yemek derken hop uyandı.ööf işte öyle.
sanada geçmiş olsun canım.oof mide ağrısıda çok zor semacım.zaten sitresli bir işin var.oruç olmasan bile ağırır :)çok zorlanacaksan tutma.1 gün tut 2 gün tutma yada.o ağrı çekilmez.

Allah kabul etsin canım,bildiğin gibi,uğraşıyorum afacanlarla

Allah kolaylık versin,bir düzene girseydi...

ben de öyle oluyorum oruç tutarken canım.Midem ağrıyor,acıyor resmen.Çok zor ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…