Kahramanmaras///46

a öyle miymiş burçin? doğallık gibisi var mı :KK1: baştan yandı bizim kuzular desene, gerçekten çevremizde de çok alerjik var, süt alerjisi hele bayağı zormuş, özel mama getirtiyolarmış izmirden,güneşte kızarıyormuş, ay yaaa :KK43:

göknurcum ya aşı neden bu kadar ağlatsın doruku? ateşi çıkmadı sanırım,benimkinin de çıkmamıştı. geçmesi lazım şimdiye,yoksa dün yanlışlıkla bastığında bişey mi oldu :18: bundan dolayı ağlamamsı lazım, gazından ağlıyosa neyse, tek dert o olsun, kolay gelsin...

dilekcim nil de öyle yapıyo rüzgar esince suratına,nefesini tutuyo korkuyo gibi oluyor :) ama şimdilerde gülüyor yüzüne üfleyince falan,oyun haline çevirdi...keyif yapın bakalım kızınla :) allah kabul etsin orucunu, inşallah zorlanmazsın.

semacım geçmiş olsun, inşallah bugünden sonra çok sıkıntı vermez mide sana, orucunu 2 kat zorlaştırıyodur ağrılar :KK50:

ben ne yemek yapsam yaaa,dünden karnıyarığım var benim de,yanına kızartma sarımsaklı yoğurt yapayım diyorum,egenin meşhur "yoğurtlama"sı :KK56: bi de meyhane pilavı mı yapsam bu sefer :44: eşime sordum tamam dedi ama bakalım... kipaya gidesim var öğleden sonra, şu şeyelrden alıcam pandalı müzik çalan bisikletler var ya, ebeveynlerin tutması için kolu da var bisikleti yönlendirecek, binsin nil, akşama deneriz ilk sürüşümüzü :KK53:

Son düzenleme:
ayy kıyamam doruk a yavrum yaa inş. güzelce uyurda kendine gelir. evet göknurcum zormuş bebek bakmak. benimde belim başım kopuyor resmen. gerçi doğum yaptığımdan beri toparlanamadım. bu arada ayaklarımın altı ağrıyor. sanki ödem ağrısı gibi hamileyken sabah kalkınca insan yürüyemiyorya aynı o ağrı. anlayamadım nedendir. eşim çok yoruluyorsun 5 dk oturmuyorsun diyor. sanırım haklı ben canımı bilmiyorum. saatlerce ayağımda sallıyorum ayağım uyuşuyor ağrıyor umursamıyorum. bir defasında işim var diye eşim salladı daha 10 dakka olmuştu bana seslendi gelde al ayaklarım ağrıdı diye. ben kendimi çok yıpratıyorum..

Allah yardımcın olsun semacım. benimde sanki midem kazınmaya başladı. ben susadıkça kızıma su içiriyorum :KK9: iç kızım için yanmıştır diyip. kendi üşüyünce çocuklarını giydiren anneleri anlıyorum şimdi.

göknurcum gaz için napıyorsun şekerim. ben hergün 2 su bardağı tane kimyon ve rezene çayı yapar içerdim biraz faydası oluyordu.

ayşegülcüm o bisikletleri çok seviyorum. geçen parkta bir bayanda oğlunu gezdiriyordu. oğlu paşalar gibi toplamıştı ayağını annesi itekliyordu arkadan. birde güneş için ufak korumalığıda vardı sanırım. nil hanım biner gezer artık :emir_bebek:

kolay gelsin tatlım iş çok diyince benim aklımada çamaşırlar geldi bende onları atayım :KK9:

hayırlı ramazanlar kızlar hepinize..

bende orucu tutmaya çalışıyorum emzirdiğim için zorlanır mıyım dedim ama çok şükür iyi hissediyorum kendimi beni ramazan değil çocuklar daha çok zorluyor galiba gökçe diş çıkarcak ateşleniyo ve huysuzlaşıyo yiğit desen istekleri hiç bitmiyo hele şu saatte enerjimin bittiği zamanlarda galiba onun enerjisi tavan yaptı yetişmek çok zor :KK53::KK53::KK53::KK53: bende hemen vantilatörü açtım ama gökçeye gelcek diye en düşük ayarda çalıştırıyorum iftara tavuklu patatesli ve kabaklı bi yemek yaptım maraşta tava diyolar fırına verdim şimdi dünden pilavım var buz gibi de ayran yapıcam arkayada güllaç :KK56::KK56::KK56:

semacım miğde sıkıntısı çok kötü ben yaşarım çok sık aman dikkat et ara ver olmazsa oruca her gün zor gelirse sağlık önemli bendede borç çok yiğitte ve gökçede tutamadım sadece 52 gün onlardan var öncekiler hariç yani bütün kışı oruç geçirsem bitmez benimki inşallah bu sene yoğunlaşmam lazım borçlara rabbim yardım etsin inşaallah...

göknur burçin ve dilek siz emzirdiğiniz için zorlanırsınız çok normal bende dayanamadığım yerde ara vercem mecbur..

ayşegülcüm nil için çok güzel olur o bisiklet seviyor bebişler öyle şeyleri cnm meyhane pilavı nasıl bişey merak ettim..

göknurcum ah o aşılar insanın içini acıtıyor inşallah doruk beyin gözü geçer en kısa zamanda

günaydın kızlar, arada uğrayıp yazmaya çalışıyorum, ama iş çok yoğun bu hafta, sayfaları çok hızlı okudum, alıntı da yapamadım, görüşürz inşaallah, öpüyorum hepinizi :KK16:

günaydın kızlar

melihacım diş zorluyordur miniği,bizde henüz belirti yok.Daha dönemiyor bile,ne tembel bebekmiş.Anca göbek yapıyor kuzum.

dilekcim rüyamda sendeydik.Göknur ve ayşegül vardı.Dolma ve sigara böreği vardı hatırladığım.Çay içiyorduk.Sen bana tabak vermeyi unutmuştun,ben de haliyle isteyemiyordum.Siz yerken ben de öyle oturdum durdum.İlginç bir rüyaydı .Rüyamda kapalıydın,boyun kadar kızın vardı.

melihacım ben bir taneyle nasıl akşam oluyor anlamıyorum ki daha emeklemesi yürümesi yok. akşam kızım uyuyunca şöyle kendime baktığımda pertim çıkıyor valla. Dün son saatler hariç fena değildi. ee oda olacak tabi kaç saat aç kalıyoruz. Rabbim kabul etsin. bugün yine tuttum sanki düne göre sütüm daha az. eğer bu gün yetmezse bir kaç gün ara vericem. arada kendimi iyi hissettikçe tutarım. tabiki bebek emzirirken şart değil rabbim onunda kolaylığını vermiş sonra tutulur da ramazanda tutması bir başka.

benim dolapta patlıcanım var. biz döğme deriz. közleyip soyup. soğanı biberi domatesi sote yapıp içine patlıcanı ekliyoruz. tabi salça baharat. çok severim. onu yapıcam. yanına napsam bilmiyorum. dün taze kayısıdan hoşaf yapmıştım. biraz pilav ve tavuğum arttı.

sanada günaydın semacım. kolay gelsin.

kimsecikler yok. Ayşegül nile kahvaltı yaptırıyordur. Göknur nazlı dorukla uğraşıyordur. meliha iki delikanlının peşinde koşuyordur. ee yamur uyumuşken bende kalkıp evi temizleyeyim. o rada belki birileri gelir...

ayy canım yaa ben sana nasıl tabak vermem.sen gel istemediğin kadar tabak hazırlarım ben sana. ah bu ara bir sıkılıyorum bilemezsin.az önce evi toparlarken aklımdan geçti. burçine mi gitsem. bizemi çağırsam gerçi ramazan da boş boşta oturulmaz diye. :KK9: mesleğim el verse kapanabilirdim aslında. çok uzak değilim bu fikre. kızımın boyum kadar olduğunu düşünüyorum da ay gözlerim doldu şimdi.

ayşegülcüm nil için çok güzel olur o bisiklet seviyor bebişler öyle şeyleri cnm meyhane pilavı nasıl bişey merak ettim..

göknurcum ah o aşılar insanın içini acıtıyor inşallah doruk beyin gözü geçer en kısa zamanda

ahh canım meyhane pilavı mı dediin:)))

canım afsinde tavaşı derler milli yemektir:)kolaydır ama yörenin insanının midesine bulgur girmeden karnı doymaz.
sogan bulgur salça yağ tuz nane yeşil biber maydonoz yazın bahce domatesi...
patates küp küp, mantar ve kengerlede yapılır hatta patlıcanla...

mis gibi olur yayvan bi tabağa dökersin yağı yanlardan akar hafif sulu olur. cacık ayran yeşillik soğan vs. yenir.. ama suyunu cekmeden yenmeli.

kulaklarımda çınladı:'' allı güllü bi tavaı cacık yapta yiyek''derlerdi.
özledim yaa.. burada o kültür yok. çıtır köfte sıcak köfte falan yok burada yapılmıyor yapsamda tadı olmuyorrr.... kalabalıkla tatlıymış.

inşallah haftaya bekliyorum dilekçim,tanışırız,bebişleri oynatırız.Kızının kocaman olduğunu da görürüz inşallah,neden olmasın.

ayy kıyamam doruk a yavrum yaa inş. güzelce uyurda kendine gelir. evet göknurcum zormuş bebek bakmak. benimde belim başım kopuyor resmen. gerçi doğum yaptığımdan beri toparlanamadım. bu arada ayaklarımın altı ağrıyor. sanki ödem ağrısı gibi hamileyken sabah kalkınca insan yürüyemiyorya aynı o ağrı. anlayamadım nedendir. eşim çok yoruluyorsun 5 dk oturmuyorsun diyor. sanırım haklı ben canımı bilmiyorum. saatlerce ayağımda sallıyorum ayağım uyuşuyor ağrıyor umursamıyorum. bir defasında işim var diye eşim salladı daha 10 dakka olmuştu bana seslendi gelde al ayaklarım ağrıdı diye. ben kendimi çok yıpratıyorum..

Allah yardımcın olsun semacım. benimde sanki midem kazınmaya başladı. ben susadıkça kızıma su içiriyorum :KK9: iç kızım için yanmıştır diyip. kendi üşüyünce çocuklarını giydiren anneleri anlıyorum şimdi.

göknurcum gaz için napıyorsun şekerim. ben hergün 2 su bardağı tane kimyon ve rezene çayı yapar içerdim biraz faydası oluyordu.

ayşegülcüm o bisikletleri çok seviyorum. geçen parkta bir bayanda oğlunu gezdiriyordu. oğlu paşalar gibi toplamıştı ayağını annesi itekliyordu arkadan. birde güneş için ufak korumalığıda vardı sanırım. nil hanım biner gezer artık :emir_bebek:

kolay gelsin tatlım iş çok diyince benim aklımada çamaşırlar geldi bende onları atayım :KK9:

senin dediğin bütün pert olayları aynıları bende de var.akşam yatırıp koltuğa şöyle 5 dk ayaklarımı uzatıp uzandığımda anlıyorum kendime neler olduğunu :)eşim hep diyor sen çok yıpratıyorsun kendini sana sende lazımsın çocuğada sen lazımsın diye.ama durmayınca ne yapacaksın.geçnlerde sallamaktan ayağamıa kan oturmuş resmen.sabaha kadar öyle uyumuşuz sabah bir kalktımm ayaklarımı hissetmiyorum.mükafatı cennet lur inşl :):):)hayırlı evlat lsun vatana millete sahip çıksın yeter dicez napalım :)
gazmı hiçbirşey işe yaramıyor diyebilirim.4 tane gaz damalsı var ,çok ağladığında saç kurutma makinasını açıyorum onun sesiyle duruyor hemde sıcaklık oluyor kendne heryerini zeytinyağlıyorum ayakları karnı sırtı poposu sıcak yağla yani masaj yapıyorum yarım saat falan süürüyor bu durum o süre içinde gayet memnun hayatında.gülüyor konuuyor kendince :)bezini bağlamay başladığımda kıyamet kopuyor :)
hem ben bir çay kaşıpı kimyonu 1 çaybardağıın içine atık suyla içiyorum ne faydası var yok :)ddoruğada karışık bitki çayından içiriyorum damla yap masaj sallamak derken az bir parça rahat ediyor.çünki aşırı gazlı bir bebek.

günaydın kızlar

melihacım diş zorluyordur miniği,bizde henüz belirti yok.Daha dönemiyor bile,ne tembel bebekmiş.Anca göbek yapıyor kuzum.

dilekcim rüyamda sendeydik.Göknur ve ayşegül vardı.Dolma ve sigara böreği vardı hatırladığım.Çay içiyorduk.Sen bana tabak vermeyi unutmuştun,ben de haliyle isteyemiyordum.Siz yerken ben de öyle oturdum durdum.İlginç bir rüyaydı .Rüyamda kapalıydın,boyun kadar kızın vardı.

burçinin rüyasına baak :)sen nsıl aç kalırsın kalkıp birimizn elinden alsaydın ya :)yakın zamanda buluşursunuz belki dileğin oruçlu olmadığı bir zamanda.ona gelsin diyelim :)hem buluşmada bizide unutmadığın iin teşekkür ederiz :)

ayşegül kızıyla nerelerde acaba.
sema sana çoook kolay gelsin :)hele ramzanda hacize falan çıkardık bende ona cinfit olurdum.borçlu oruç herkes oruç sinirler tavan hergün karakolda olurduk nerdeyse :)dilin damağın kuruyor resmen.

ayrıca bugün kağan'ın doğumgünü.5 yaşında artık.Kocaman bir abi.Akşama pasta diye tutturdu,mum üfleyecekmiş paşam.

severim canım elim tatlıdır yapmayıda yemeyide. kahvaltıyla aram ii değil sadece.52 kiloyum. hamilelikten sonra aldım 47 48 dim önce.
sizin işler de zor ya. icra memuru olmak istemezdim çaresiz insanlara hiç dayanamam...
siz ler birbirinize yakınsınız sanırım ya ne guzel.
bugun gece sahura kadar uyanıktımsonra 3 te yattım idil sağolsun 6da kalktı. sonrada kalktım bütün evi temizledim.dus aldım idil uyudu sonra buradayım epeydir:) hala susamadım pek dayanıklıymısım hiç gözüö kesmiyodu ama:)

ya kapanma meselesi ... dini görevlerimi yapmak için elimden geleni yapıyorum. ama kapalı değilim sadece. kapalı olupta dinle alakası olmayan insanlar tanıdım. sırf yakısıyor diye yada ben düzgün kızım msj vermek için kapanan kızlar gördüm.
ergenliğimde ailem dışındaki insanlardan baskı gördüm kapanmam konusunda e halam kuzanim hafızdı.sülanenin en acığı gibiydim. pantolon gömlek tek açıklıgım. bide saçım.benim ruhum kişiliğim farklı bi seyi zorlayan direten olunca ters tepiyor. bikere tiksindim ya...
yapamadım. yoksa yakındım.eee eşimde kimse bana bakmasın ve ailesi için kapan değince şarteller attı. daha kapanmam dedim. sen önce dini vazifeni yerine getir öyle...

ama sırf başkaları istiyo diye kapanılmazki. içimden gelmeli. inada bindi iş. tövbe tövbee...

neyse açtım kutuyu yine.... daha yemek yapcam iddoş uyandı karnını doyuram. tava mercimek çorbası salatalık mezesi yada cacık niyetindeyim. bakalımm..
hadi kaçtım millet. hoşçakalın.

severim canım elim tatlıdır yapmayıda yemeyide. kahvaltıyla aram ii değil sadece.52 kiloyum. hamilelikten sonra aldım 47 48 dim önce.
sizin işler de zor ya. icra memuru olmak istemezdim çaresiz insanlara hiç dayanamam...
siz ler birbirinize yakınsınız sanırım ya ne guzel.
bugun gece sahura kadar uyanıktımsonra 3 te yattım idil sağolsun 6da kalktı. sonrada kalktım bütün evi temizledim.dus aldım idil uyudu sonra buradayım epeydir:) hala susamadım pek dayanıklıymısım hiç gözüö kesmiyodu ama:)

ya kapanma meselesi ... dini görevlerimi yapmak için elimden geleni yapıyorum. ama kapalı değilim sadece. kapalı olupta dinle alakası olmayan insanlar tanıdım. sırf yakısıyor diye yada ben düzgün kızım msj vermek için kapanan kızlar gördüm.
ergenliğimde ailem dışındaki insanlardan baskı gördüm kapanmam konusunda e halam kuzanim hafızdı.sülanenin en acığı gibiydim. pantolon gömlek tek açıklıgım. bide saçım.benim ruhum kişiliğim farklı bi seyi zorlayan direten olunca ters tepiyor. bikere tiksindim ya...
yapamadım. yoksa yakındım.eee eşimde kimse bana bakmasın ve ailesi için kapan değince şarteller attı. daha kapanmam dedim. sen önce dini vazifeni yerine getir öyle...

ama sırf başkaları istiyo diye kapanılmazki. içimden gelmeli. inada bindi iş. tövbe tövbee...

neyse açtım kutuyu yine.... daha yemek yapcam iddoş uyandı karnını doyuram. tava mercimek çorbası salatalık mezesi yada cacık niyetindeyim. bakalımm..
hadi kaçtım millet. hoşçakalın.

ben de isterim kapanmayı ama nefsime yenik düşüyorum işte.İnşallah bir gün bir şeyler vesile olur.

iyiki doğmuş kağan bey.nice uzun sağlıklı hayrlı yaşları olsun inşl.ee mum üfletmezsen suçlusun zaten.

sağol canım

Kağan'a mutlu seneler diliyorum. Kağan ve Kerem ile birlikte mutluluk ve sağlıklı güzel günler yaşarsınız inşaallah :KK16:

ohhh afiyet olsun ayşegülcüm.Bisikletleri seviyor çocuklar,al nil'e.Eğlensin kuzucuk
aldık teyzesi :KK52:ilk sürüşümüzü yaptık dün, anca oturuyo ya zaten pandanın kulaklarına yapıştı bırakmadan tutuyo :) sağa sola bakınırken tek elini bırakıyor falan şoför gibi :) apartmana girerken giriş katta da polis oturuyo, balkondalardı "ehliyetin var mı küçük hanım" diyor :KK1:

sevdi galiba :))) biraz büyüsün daha bi bilinçli sever, şimdi değişik geliyo işte.
canım meyhane pilavı gülün anlattığına benziyor, ben de netten öğreniyorum böyle şeyleri, yöremiz yemek açısından zengin değil maalesef, eşim de bulguru sevdiği için değişik tarifler yapmaya çalışıyorum,çok seviyoruz biz. soğan sarımsak kavuruyorsun,salça ekliyorsun,sonra domates ve biber,suyunu çekicek azcık,sonra bulgur istersne bulyon veya tavuk suyu,tuz nane karabiber, tamam. pilav olacak, güllerinki sulu oluyormuş bak, biz ona bulgurlu diyoruz, öyle de güzel olur. nette yazınca çıkıyo hemen, dene istersen :KK34:

kimsecikler yok. Ayşegül nile kahvaltı yaptırıyordur. Göknur nazlı dorukla uğraşıyordur. meliha iki delikanlının peşinde koşuyordur. ee yamur uyumuşken bende kalkıp evi temizleyeyim. o rada belki birileri gelir...
evet o saatlerde kahvaltıyı kendim yapıyodum :) bak size gelmişiz burçinn rüyasında, nasıl burçine tabak vermezsin cık cık cık :KK19: buluşun ya ne güzel olur...evet dilek o bisikletlerden her yerde var artık,çok güzel.
ayrıca bugün kağan'ın doğumgünü.5 yaşında artık.Kocaman bir abi.Akşama pasta diye tutturdu,mum üfleyecekmiş paşam.
oy maşallah kağana,üflesin annesi tabi, daha 1 yaşında üfletiyolar:KK51:

gülcüm hamaratsın sen de maşallah,yemeyi seven hamarat oluyo bu kadar basit.ah ben de sevseydim... bugün eşim şubede yiyecekmiş,yemek yok...

göknurcum geziyodum ben:KK52:dr a nili götürdüm de, geçmezmiş bu alerji tekrar damla verdi, ergenlikte belki geçer dedi :KK50:kesin bi zamanı yok diyor,inşallah kolay atlatır yavrum...

semacım kolay gelsiiiin, oruçla da ne iyi gider iş güç :KK53: sen ne yaptın iftara bakim

X