Kahramanmaras///46

geçmiş olsun canım,bende olmadı ama olanlardan biliyorum ne kadar ağrılı olduğunu.Geçmediyse doktora gitmelisin,kendiliğinden geçecek bir şey değil bildiğim kadarıyla.Doruk'u emzirebiliyor musun şimdi?

geçmiş olsun canım,bende olmadı ama olanlardan biliyorum ne kadar ağrılı olduğunu.Geçmediyse doktora gitmelisin,kendiliğinden geçecek bir şey değil bildiğim kadarıyla.Doruk'u emzirebiliyor musun şimdi?

ben emzirmeyle ilgili doğduğundan beri çok problem yaşadım haada yaşıyorum.bir türlü çatlakları geçmedi.her emzirdiğimde bütün tüylürim havaya kalkıyor diyebilirim :)bazen emzirmeyi bırakmayı bile düşünüyorum.sonra kıyamıyorum.utanmasam ağlıcam o derece kötüler.çünkü beyfendii iki dudağının arasına bir sıkıştırıyor sonra gazı geldiğinde birde kafasını flan çeviriyoor.sonra dyan göknur dayan durumu oluyor.drye sordum bebekle alakalı seninle ilgisi yok sen istediğin kadar doğru ver o istediği meme alma şeklini alacak dedi.okadar kremde sürüyorum ama çatlaklar bir türlü iyi olmadı birde bu umma işi çıktı.neden problemliyim ki ben :)buluyor birşeyler beni :)

o yaralar emzirdikçe geçmez malesef,olmazsa bir gün sağıp ver.Hem göğsünde azcık rahatlar,kremleyip gezersin.Akşama kadar olabilir.

kızlar madecassol diye bi ilaç var çok güzel iyileştirici etkisi var hem doğum sanrası yaralara dikiş yerlerine kullanılıyor, göğüs için garmastan pomad var bunu emzirmeden önce yıkaman gerekmiyo o yüzden rahat hem de çok güzel gecio hemen çatlaklar. hametan yazmıstı dr ama kullanmadım diğeri sayesinde gerek kalmadı. önermek istedim. bu arada sakın bıraktırma benimki 8. ayında bir aya yakındır bi iki kez emiyordu simdi tamamen bıraktı. üzülüyorum keske emseydi. anne sütü herseyden faydalı.

Son düzenleme:
merhaba kızlar :KK3:
köydeydim bugün,malum mkoca eve uğramıyor pek :) yine yalnızız...

göknurcum geçmiş olsun, o dediğin umma hastalığını hiç duymamıştım, başıma gelemdiği için olabilir :) kız beni de bulur öyle şeyler, nasıl atladı beni acaba o meret :) sütüm olmadığı için herhalde...inşallah geçer kısa zamanda,çatlaklar için burçinin dediği gibi bi gün sağ ver bakalım, memen dinlenmiş olur, sağmakla emmenin bi farkı yok nasılsa,sütün azalmaz.
nil büyüdü evet teyzesiii gördün de miiiii, doruk un da büyüdüğü günleri görürüz inşallah,allahım yavrularımıza sağlık versin, en büyük dileğimiz bu, bi de semaya tatlı bi bela nasip etsin :emir_bebek::KK1:

idilhira, amaç saptırılıyor haklısın canım... bazı konuda burçin ve göknur size katılmıyorum ama dedikelriniz doğru :) ağaç için başlayanlar zaten az kişiydi, toplasan bi avuç insandı, onların çevreci olduğuna inanıyorum çünkü milyonlarca insan çevreci olsaydı sokaklarımız çöplük gibi olmazdı, yeşillikler daha güzel korunurdu ve çimlere basılmazdı... bi çok şehidimizin arkasından da bu yürüyüşler yapıldı ama unutuldu gitti, bu yürüyüş ağaç olayından çıktı, tc olayı, okullarda andımızın kaldırılması,atanamayan öğretmenlerin olayı, şiddete uğrayan dr ve kadınların olayı, atatürk resminin ve istiklal marşının kitaplardan kaldırılması olayı,bdp gösteri yaparken sıkılmayan gazın şiddete uğrayan kadınların yaptığı yürüyüş sırasında sıkılması olayı, her ay yakıta yapılan zam olayı, şehit düşen ana kuzularına gerekn önemin verilmeme olayı...vs olaylarına dönüştü, bunca yıllık biriken öfke 8 gün önce patladı... ama maalesef ki araya bdp liler veya show meraklıları karıştı ve olay çığrından çıktı. sorun bu arkadaşlar, sosyl medyadaki paylaşımlar bu yünde zaten,sadece ağaç değil. ayrıca "taksimde bi opera mı eksikti,cami mi eksikti,kültür merkezi mi eksikti" diye soran ünlülerimizi de destekliyorum, bina heryere yapılır ama onca binanın arasında soluklanabileceğin, hayvanını gezdirebileceğin, gölgesinde oturabileceğin ağaçlık alan olmaz. benim düşüncem bu, yanlış anlamayın düşüncelerinize saygım sonsuuuz :KK42: benim bi partim de yok, chp yi falan asla savunmam, o adam da kaypak...

günaydın kızlar

burada epey bir rüzgar var,alıştık gerçi maraş'ın rüzgarına

bebeğin emmesi güzel tabii ,artık yaralara da katlanılıyor ne yapacan

günaydın kızlar, ayşegül seni ayakta alkışlıyorum, olayı çokta güzel özetlemişsin.
eğer mesele ağaç kesilmesi olsaydı, 3.köprü için 1,5 milyon ağaç kesilirken tepki verirlerdi, çevreyi koruma meselesi olsa bu kadar yakılıp yıkılmazdı ortalık, durmadan bişiyler için konulan yasaklar, değiştirilen kanunlar, insanlara verilen ancak yerine getirilmeyen umutlar, bi sürü örnek sayılabilir, bizimde işyerimizde bi çok konuda haklarımız kısıtlandı, hakkımızı arayalım derken bu kez maddi yaptırımlar görmeye başladık, nöbet paraları iptal edildi, sonra havuz paraları, sonra da mesai paraları, ki katiplerin maaşları diğer memurlardan çok düşük zaten, öyle olunca da susturulduk, yani bu insanlar susmak zorunda kalmış, ama bu sessizlik kendisine ağır gelmeye başlamış insanların tepkisi, belki tepkilerin boyutu amacını aşmaya başladı. ama birilerinin bişiylere tepki göstermesi de güzel bi durum, demokrasi var dimi, sonuçta demokratik bi ülkeyiz (!)
inşaallah bu tatsızlıklar düzelir bir an önce

tabi ki ağaç değil mesele ama bu kadar abartılması fazla size katılıyorum. mesela bdp liler suriya ajanları. polisleri kamuoyuna karsı kötü göstermeler falan... bi de camiye ayakkabılarıyla girip içmişler içim acıdı... yazık yeter artık dış basında abarttı. bi çok acıdan kötüye gidiyoruz. ülkeden turistler kaçtı borda sallandı vs...

ayağa kalkma semacım benim için :) sağol canım, itiraz edince elimizdekileri alıyorlar, bize de öyle yapıyorlar. susun ve itaat edin durumu... neyse,inşallah tatlıya bağlanır,kimse zarar görmez, huzur olsun yeter ki...

idilhira, kızın neler yapıyor ? emekliyor mu ya da konuşuyo mu bişeyler ? benim kız çoook tembel,bişey yapmıyo daha,sabırsızlıkla bekliyorum,biliyorum emeklemeye yürümeye başlayınca off dur diycem, konuşmaya başlayınca yeter sus diycem belki ama heves ediyo işte insan :))) doğanın kanuunu,yaşanacaksa en güzel eziyetlerine razıyız.

burçin, hadi maraş rüzgarlı da burası da haftalardır rüzgarlı, daha kısa kollu giymedim ben yaaa, hep üstüne hırka alıyorum ya da fakir kollarla çıkıyorum, evin içi soğuk daha, bu yıl yaz gelemedi, yaz gelsin deriz, bu sefer sıcak bi bastırır aha geldim der :)

nil uyansa da dışarı çıksak, çarşıya inicem bankaya uğrıycam,dolaşıcam biraz. güneş kremi alıcam kıza gitmişken:)

sıcağı sevmem ben,bu havalar daha iyi benim için.Güneş alerjim var,cildimi mahfediyor güneş.Bir de açık tenli ve çilli olunca hiç bana uymuyor :KK43:(

evet burçin, açık tenliler için kötü, güneş kremleri de mi fayda etmiyr ? ben de beyazım ama güneş kremiyle bronzlaşyorum, eskiden kızarırdım da alıştı heralde vücut :)

günaydın kızlar

ben bronzlaşamam ayşegülcüm,kızarırım.Sonra da kızaran yerler kaşınır ve leke yapar,yara olur.

bugün hava serin sanırım.Kerem'in aşısı var,6.ay aşısı ateş yapmaz inş. 4.aydaki yapmıştı çünkü.Rapor da alacağım.İkisi aynı anda olsun diye aşı birkaç gün gecikti zaten. Off,şu yıl bir bitseydi...

günaydın arkadaşlar.konyada yağmurlu az önce çok güzel yağmur yağdı birden sel oldu ortalık şimdi güneş açtı :)akşama kadar böyle gider sanırım.dorukta ayın 9unda aşı olması gerekiyor hafta sonuna denk geliyor.bende pazartesi götürsem birşey olurmu diye düşünüyordum ,burçn geçirdim aşı gününü diyince naldım birkaç günden birşey olmaycağını :)bizde bir aylık olduk artık şüükürler olsun.yüzü daha değişiyor sanki büyüyor gibi :)

selam kızlar size de....

büyümüştür doruk, o ilk halleri hemen geçiyo büyüyveriyor zaten. aşılar yapılcak bebişlere , oyy kıyamam ağlıycaklar :KK43: bizim de bu ay sonu var 9. ay aşısı, kızamık içinmiş, of hiç sevmiyorum aşıları, içilebilir yapsalar aşıları.

aşımızı olduk,raporu okula teslim ettik,eve bir kaç aksesuar baktık geldik.Birazdan da arkadaşa gideceğim.ohhh

ayşegülcüm senin yüksek lisansın var mıydı?

ooh ne güzel gezmeye gidenlere şimdilik hayranım.burçin gaz denilen şey nedir ya.vala çıldıracam çocuk çok ağlıyor ya kafasını sğrekli arkaya atıyor ayaklarını hep topluyor.gazını zorlada olsa çıkartıyor kısa süreli rahatlma sonrası yine aynı.öyle bir ağlıyorkii ölecek nerdeyse ağlamkatn.bumudur gaz yani.bu hep böyle ağlıyacakmı.damla biryere kadar onada alıştı snırım bünyesi.birde genzi tıkalı .burun damlası var pompaylada temizliyorum ama faydası az oluyor sanırm.ya cidden ben bakmasını bilemiyorum sanırım.aileminde işi var olsalarda yardımıcı olsalar dicem ama herkes kendi büyütüyor dimi çocuğu :)eğer bu ilk aşısıda ateş falan yapıyorsa yandım yani.
büyüdü ayşegülde bende yaşlandım resmen gücüm az kaldı .kollarım belim ayaklarım hepsi faal durumda.aslında spor oluyor bir nebze ama ağlamasa bide :)zıplarım ben yine onunla.çok sızlanım ama ben böyle ağlayan çocuk görmedim sanırım.

günaydın kızlar...

net bulur bulmaz girdim şimdi eşimin halasına geldik kahvaltıya sizlere bi selam ediyim dedim :KK16::KK16::KK16: nasılsınız görüşmeyeli?? ah kızlar ben pek iyi sayılmam tatile gezmeye geldik maraşa güya geldiğimize pişman olduk:KK50::KK50: şöyle anlatıyım biz arabayı eşimin erkek kardeşinden almıştık ama devrini üstümüze almamıştık söyledim eşime ama nolcak alırız dedi meğer kardeşi icralık olmuş bizim arabada onun üstüne olunca arabaya yakalama emri çıkmış biz gelir gelmez eşimin kardeşi arabayı alıp maraş merkeze götürdü biz ceritteyiz ya neyse geldi kaza yaptım dedi meğer arabayı kaptırmış eşim sinir krizi geçircekti resmen adamın kulaklarından ateş çıktı düşünsenize bize söylemedide hadi yolda çocuklarla yakalansaydık ortada kalsaydık ne düşüncesizlik bu böyle şimdi arabasız kaldık hemde burda ve umrundada diil şu anda dediği tek şey ben araba ayarlayıp sizi konyaya götürürüm oldu ne kadar düşünceli görüyosunuz dimi?? bu arada geldikten iki gün sonra yiğit su çiçegi çıkardı arkasından gökçe çıkardı kaç gündür onlarla uğraşıyoruz yazık yavrularımın her yeri yara ikiside aynı anda olunca çok zor oldu ikiside ateşler içinde yanıyolar araba yok doktora bile gitmek için emanet araba bulman lazım yani geldiğimizden beri sıkıntı :KK19::KK19::KK19:

kusura bakmayın kızlar acele ettiğim için geçmişi okuyamadım inşallah hepiniz iyisinizdir inşallah tekrar girebilirsem görüşürüz hoşçakalın...

offf melihacım kıyamam ya, hepsi üst üste gelmiş, Yiğit ve Gökçe'ye acil şifalar diliyorum.
kaynın için bişi diyemiyorum, ne çok söz var da söylenecek, Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. belki de arabayı bilerek alıp gitmiştir, borçlar için kendi elimle vereyim de kurtulayım diyerek, kendisi hakkında da vardır yakalama kararı, onu kaldırılması için götürüp teslim etmiştir.
eşin de şaşkınmış yani, kimseye güvenmeyeceksin bu devirde, herkes önce kendi menfaatini düşünüyor, sonra da karşısındakini :KK43:(
inşaallah paranızı geri alabilirsiniz canım. sonuçta kimse kolay kazanmıyor
allah yardımcın olsun

X