- 25 Aralık 2017
- 307
- 692
- 33
-
- Konu Sahibi Scarlet015t
bende sana diyorum ki boyle birsey bekleme nisanlin bunlari yapiyorsa kardesine onem veriyordur ... belki o.kadar onemsemiyor olanlari ... bazen birsey derim abim bunumu dusunuyorsun der baska isin yok mu der... kendini bosuna yoruyorsun ...bir rahatsziligin varsa nisanlina de ki para vermeni istemiyorum burda yazdinmi sonuc degismiyor ki... cozum nisanlinla konusmak..ki benden sana tavsiye birini surekli sikayet etme kotu olursun
Ben de diyorum ki abiniz evlenecek olsa ve ogretmen maasiyla nisanlisiyla birlikte para biriktirse illa o surede estetik yaptircam abimin parasi da var diye ister miydiniz? Bana bu normal gelmiyor.
Ben zaten nisamlimla konusuyorum uzatmiyorum. Size anlatmak istedim ki icimdeki bu huzursuzluk son bulsun. Sikayet etmedim bugun kkda derdimi paylastim ben.
bakin arkadas gidip maas ek kartini nisanlisina verdi ..o da gidip harcamis kiz yanimda aradi parasinin hesabini sordu diye kiza sen degistin dedisiz ortak hesap yapmissiniz daha evli degilken...alsa sana paragoz dese hosuna gitmiycek ..cunku arkadasim parasinin hesabini sordu diye resmen o konuma dusuruldu..nisanlisinin kardesinin borclarini odedi cunku ters dusseydi kaybetmekten korktu ...birde kotu etiketlenmek... kendi parami ben esim olursa onla kullanirim ..nisanlilikta gider uzerime duseni alirim kaygilanmam ...
Hah evet haklisiniz.. Belki de hataydi ortak hesap yapmak.ben normal demedimki siz istemiyorsunuz vermesini dedim... arkadasim enayi gibi odedi nisanlisinin kardesinin borcunu.. size sormadan ona verse dedim hata yapmissiniz dedim ortak hesapla ...siz vermek istemeyince kotu siz olabilirsiniz dedim ...yasarsaniz anlarsiniz ne demek istedigimi...
Muhattap olmayın derimErkek arkadasimla ailelerimizi tanistirdik 6 7 ay once. Her sey yolunda ve gayet guzeldi. Annem babam, annesi babasi iyi anlastilar. Fakat kiz kardesi o gun de dahil burnumdn getirdi. Tanistiktan kisa bir sure sonra eften puften bir mevzu bulup benimle konusmayi kesti. Daha sonra babamla yolda karsilasinca babam selam vermesine ragmen selam vermeden gecmis. Gormemistir dedik. Annem ameliyat oldu, bir gecmis olsun demeyi gecin bizi gorunce yolunu cevirdi. sebepsiz yere. Anladim ki maksati iliskimizi bozmak. Durumu daha iyi anlamaniz icin biraz bahsedeyim
Erkek arkadasim kiz kardesiyle yasiyor, x diyelim. Xin annesi ve babasinin yasadigi yer buraya 2 saat uzaklikta. Biz merkezde onlar ilcede yasiyor. X calismiyor, evde calisip abisine yardimci olacagini dusuneceksiniz. Hayir ev isi yapmiyor,yemegi cani isterse yapiyor ki genelde yapmiyor. Ilcede sıkıldıgı icin merkezde kardesiyle yasiyor. Erkek arkadasimla ikimiz de ogretmeniz. Evlenmek icin para biriktiyoruz. Ama xin luks ihtiyaclari da karsilaniyor bir yandan. Kuaforu, manikuru,parfumu,makyaji, bilmem nesi.. Hatta inanmayacaksiniz estetigi bile. Kepce kulak icin estetik olmak istiyormus...
Duruma donersek;
Benim hakkimda cok cirkin,gercek olmayan ithamlarda bulunmus erkek arkadasimi bunlara inandirmaya calismis.Erkek arkadasim inanmamis. Butun bunlara ragmen hep iyi yaklastim hep alttan aldim. Normal olmaya calistim. Ta ki son olaylara kadar.
Sorum su arkadaslar. Benim iliskimi bu denli bozmaya calisan bir insan var.
Sevgilim bunu onunla konusmus ama x yaptiklarinda hakli oldugunu savunmus. gram geri adim atmayacagini soylemis.
Ve butun bunlara ragmen ,erkek arkadasim dedigim insan onunla yemek yiyor, ayni sofraya oturuyor, muhabbet ediyor. Kendi ona mesafeli oldugunu soyluyor ama eski duzen devam ediyor. Bu nasil mesafe? Ben mi cok kotuyum? Ben mi anlamiyorum? Uzuntumden kor mu oldum? Normal mi arkadaslar, benim tarafimdan biri sunu yapsa. Kendini topla derim zaman tanirim. Kilini kipirdatmazsa ben ayni evde de olsam normal olamam.
Gecen bulustugumuzda cantasinda cikolata var,ogrencilerine sandim, kendi sevmez. X'e almis. Normal mi ya ?kafayi yicem.
Kardesini silsin demiyorum ama yaptigi saygisizliklar icin biraz tavir sergileyemez mi ? Cunku kardesi,ne yaparsa yapsin abisinden bir tepki gormeyeceginin rahatliginda. Ve bu rahatlik ona istedigi her seyi yapmaya hak veriyor sanki?
Not: kardesi 30, ben 27 yasindayim..
Elbette. Mesela bizde o paradan evine bir seyler yaptirdik yeri geldi bana lazim oldu. Dikkat etcegimiz sey temel ve gerekli olsun dedik ihtiyac eger hrcayacaksak. Evli olsak belki .ama evlenme arifesinde estetige harcayacagimiz para yok.abisinin fikri de bu yonde
Kk da dikkatimi çeken bir durum bu konuda da yaşanmış.
Neye göre karar veriyor hanımlar ben anlayamıyorum.
Aynı durumun,aynı sonuçların yaşandığı başka bir konuda görümce topa tutulabilirdi.
Ama bu konuda konu sahibi,siz haksız bulunmuşsunuz.
Şans işte :))
Adam kardeşini silmesin tamam amenna.Ama 30 una gelmiş,iş yok,okul yok,sırf keyfe keder abisi ile yaşayan,her ihtiyacını (kuaförüne,estetiğine kadar) ona karşılatan biri var.Ve bu adam evlilik arefesinde,para lazım.
Bu adamı her türlü sömürüyor,nişanlısına da kasten kötü davranıyor,iftira atıyorsa o kız sorunlu değil midir?
Bariz sorunludur.
Kardeşini silip sokağa atmasın.Ama nişanlısına da saygı duyması gerektiğini bildirmesin mi yani?
"Nişanlımın yüzüne de tükürsen sen benim baş tacımsın canım kardeşiiimmm" havasında davranmanın alemi yokki.
Herkes yerini sınırını bilmeli.
Oof ne gereksiz şeyler yüzünden ilişkiler yıpranıyor.
Sende cok masum degilsin sanki
Yok kuaforu susu busu hattacikolatasina kadar saymissin, demekki bunu bi sekildegorumceye hissettirdinki, oda sana cephe aldi. Daha evlenmeden kardesinw harcadigi kurus seni rahatsiz etmis. Bence bi daha dusun..
Rahatsız olmakta haklısınız.Siz beni anladiniz. Tabi silmesin. Silmesini istemek de cirkinlik benim gozumde. Tek beklentim asgari duzeyde bir tepki. Cunku bu tepkisizlik yuzunden doz giderek artti ve en sonunda ailelere kadar sicradi.