Hayır sadece kilomdan dolayı rahatsızlık duyuyorumİyi bir diyetisyenin çok yardımı olucaktır ama özgüven probleminizin sebebi sadece kilolar mı sizce ?
İnşaAllahKuzum benim hiç üzme kendini. İnşallah en kısa zamanda istediğin kiloya ulaşır daha mutlu hissedersin.
Çok haklısınız.. ilk cümleniz de çok doğru anlamak ve anlaşılmak gerçekten çok zorBen herkes gibi "Diyetisyene git, spor yap, aldığını yak, ÇOK BASİT" gibi aşırı düşünülmüş ve yeme bozukluğundan bihaber yorumlar yapmayacağım. :) Ben sizin yerinizde olsam beni yeme davranışına itenin ne olduğunu bulmak üzere öncelikle psikolojik destek alırdım. Aynı anda sezgisel yeme üzerine araştırma ve okuma yapardım. Konuyu kökünden çözerseniz üç ay diyet yapıp 15 kilo verip ardından bir ay içinde tüm verdiklerinizi almazsınız. Belki hızla kilo vermezsiniz ama yediklerinden ve bedeninden mutlu olan biri haline gelir ve daha uzun bir süre içinde de olsa istediğiniz kiloya inebilirsiniz. Uzun, meşakkatli ama bence kesinlikle kalıcı sonuçlar alınacak bir yol bu. Ayrıca sosyal medyadan Ceren Yavuz, Nazlı Yüksel gibi diyetisyenlerin postlarını mutlaka takip etmenizi öneririm. "Kibrit kutusu büyüklüğünde peynir"den çok daha geniş bir yelpazede önerileri var.
Aslında bi şeyi ne kadar düşünürsen o kadar yapamıyorsun sanırım bu döngü içine girdimÖnce bir endokrin uzmanina görünün eksik mineralleriniz varsa, ya da troid sorununuz da eklenirse kiloyu cok etkiliyor. Sonuca gore sizi yonlendirir zaten.
Hayatinizda üç beyazi birakip yürüyüş yapsaniz bile hemen sonuc alirsiniz, kendinize fazla baski yapiyorsunuz :)
Hayır sen net karar almıyorsun zararlı yediklerinin sana düşman olduğunu düşün çikolata yerine peynir al eve bile alma böyle şeyleri kilo verenler sihirli değnek değmiyor yahu herkes o açlığı çekiyor ki o açlık bi süre sonra öyle enerji veriyor ki ödül gününde bile fazla yemek istemiyorsun artık midenin dolu olması mutsuz ediyor iki ay dayan sonrası kolay bunu yapmış denemiş ve Allah nasip ederse doğumdan emzirme zamanından sonra tekrar yapacak biri olarak söylüyorumAslında bi şeyi ne kadar düşünürsen o kadar yapamıyorsun sanırım bu döngü içine girdim
Azim hırs lazım bana gerçekten artık güzel olmak istiyorum afedersiniz şöyle eşim baksın bidaha dönüp baksın istiyorum utanıp sıkılmaktansa cesur olmak istiyorumHayır sen net karar almıyorsun zararlı yediklerinin sana düşman olduğunu düşün çikolata yerine peynir al eve bile alma böyle şeyleri kilo verenler sihirli değnek değmiyor yahu herkes o açlığı çekiyor ki o açlık bi süre sonra öyle enerji veriyor ki ödül gününde bile fazla yemek istemiyorsun artık midenin dolu olması mutsuz ediyor iki ay dayan sonrası kolay bunu yapmış denemiş ve Allah nasip ederse doğumdan emzirme zamanından sonra tekrar yapacak biri olarak söylüyorum
Zaten beş kilo sonra değişiyor o bakışlar ve bu hayranlığı daha çok görmek için dahada asılıyor insan gerçekten önemli olan ilk iki ay sonra kimse durduramayacakAzim hırs lazım bana gerçekten artık güzel olmak istiyorum afedersiniz şöyle eşim baksın bidaha dönüp baksın istiyorum utanıp sıkılmaktansa cesur olmak istiyorum
Bismillah diyip yarın başlıyorum inşaAllah umarım buraya güzel sonuçlarla gelirim..Zaten beş kilo sonra değişiyor o bakışlar ve bu hayranlığı daha çok görmek için dahada asılıyor insan gerçekten önemli olan ilk iki ay sonra kimse durduramayacak
kendinize haksızlık etmeyin lütfen, bi kez sevdiğiniz bir güzergahta yürüyüş yapın salgıladığınız endorfin hoşunuza gidecek zaten ve zamanla üç beyazdan siz bile nefret edeceksiniz yeter ki kendinizi hafife almayın :)Aslında bi şeyi ne kadar düşünürsen o kadar yapamıyorsun sanırım bu döngü içine girdim
Umarım başarabilirimkendinize haksızlık etmeyin lütfen, bi kez sevdiğiniz bir güzergahta yürüyüş yapın salgıladığınız endorfin hoşunuza gidecek zaten ve zamanla üç beyazdan siz bile nefret edeceksiniz yeter ki kendinizi hafife almayın :)
şu hayatta her istediğimiz oluyor ama gerçekten hazır hissettiğimizde oluyor, istemek gerçekleştirmenin yarısıdır demişler ya, aynen öyle.. kendinize haksızlık etmeyin illa ki olacak..
Kendime alakalı problemlerim var.. mutlu değilim özgüvenli hissetmiyorum. Özellikle kilom bunda çok etkili. Artık eşim, çevrem, ailem yani herkes kilomu dile getirir oldu.. 1.70 boyunda 92 kiloyum yazmaya bile utanıyorum..Daha 25 yaşındayım ki kendimi bildim bileli kiloluydum ama bu kadarı hiç görmemiştim.. Hep başlayıp yarım bırakıyorum, yaşadığım psikolojik baskıyı anlatmıyorum bile ama artık çok yoruldum motive olup şu kilomdan kurtulup hayatıma devam etmek istiyorum lütfen bana yardım edin….
Kızlar pko dan dolayı kilo alıyorum yani almaya elverişliyim….
Çok güzel özetlemişsiniz. Annenize de acil şifalar diliyorum umarım yakın zamanda sağlıklı bireyler olabiliriz..Canım biz anca diyetisyene git diyebiliriz zira zayıflamak o kadar basit bi şey olsaydı kilo sorunu olmazdı. Annemde aynı şekilde hem kabızlığıyla hem kilosuyla ayrı boğuşuyor haftaya hastaneye gideceğinz daha yanında refakatçi olucam bu bağırsakla ilgili problemi için. Yani ona da diyorum evet kabızlığın etkisi var metabolizması yavaş ama metabolizmanın yavaş olması da kişinin beslenmesiyle alakalı bir durum aslında. Umarım beni yanlış anlamıyorsundur. Ben ilkokuldan bu yana sporcu olarak söylüyorum bunu bir gün bile katı bi şey yesem tuzlu, şekerli, yağlı.... hemen göbek fırlıyor kabız oluyorum çok iyi beslenmeme rağmen. O yüzden spor şart. Diyestisyen ne derse onu söyleyeceğiz bizde. Bende 173 boyundayım 56 kilom. Ama ömrümü spora adamıştım resmen antremanlarla geçti hayatım ilk zamanlar ağrısında ağladığım bile olmuştu. Bana yiyip yiyip kilo almıyorsun diyenlerin ne kadar çok uğraştığımı bilmiyor olmaları üzüyor beni. O yüzden çevreni bi kenara bırak çevrendekiler zayıflara da laf ediyor balık etlisine de laf ediyor. Sen sağlığını düşün sadece. Ben spor salonuna hiçbir zaman zayıflamak için gitmedim gerçekten beni dinç, enerjik tuttuğu için gittim.
Kendime alakalı problemlerim var.. mutlu değilim özgüvenli hissetmiyorum. Özellikle kilom bunda çok etkili. Artık eşim, çevrem, ailem yani herkes kilomu dile getirir oldu.. 1.70 boyunda 92 kiloyum yazmaya bile utanıyorum..Daha 25 yaşındayım ki kendimi bildim bileli kiloluydum ama bu kadarı hiç görmemiştim.. Hep başlayıp yarım bırakıyorum, yaşadığım psikolojik baskıyı anlatmıyorum bile ama artık çok yoruldum motive olup şu kilomdan kurtulup hayatıma devam etmek istiyorum lütfen bana yardım edin….
Kızlar pko dan dolayı kilo alıyorum yani almaya elverişliyim….
Nasıl başlayabildiniz mi nasıl bir program çizdinizBismillah diyip yarın başlıyorum inşaAllah umarım buraya güzel sonuçlarla gelirim..
Çok şükür başladım aralıklı oruç yapıyorum. Spor olarak da Leslie başladım.Nasıl başlayabildiniz mi nasıl bir program çizdiniz
Tebrik ederim. Darısı benim başıma:)Eşim de aşırı yiyordu gerçekten abartılı bir şekilde sürekli kilo aldı, bende çok şaşırıyordum ve daha çok kilo alacak diye de üzülüyordum ben arada dikkat et sağlığın için diyordum ama batıyodu benim söylediklerim haklı da yani başkasından duymak rahatsız ediyor.
Sonra birden kendisi karar verdi aynada kendisine bakmış ve ben nereye gidiyorum demiş diyetisyen buldu, listeye aynen uydu , fitness a gitti. 23 kilo verdi
Ayrıca zayıflama çayı diye bahsettiğim kimyasal bir ilac değil,takviye edici bir gıda.Sirf muhalefet olmak için duyar kasmayın bence. Fıkır almak istiyor bu da benim fikrim, sizin düşündüğünüzü düşünmek zorunda değilim. Kimseye ilaç tavsiye edecek kadar da bilincsiz degilim rahat olun