Kafayı yemek üzereyim….

Kan değerlerini, sağlık durumunu bilmeden verilen diyet, ilaç, spor önerilerini de lütfen dikkate alma, herkesin bünyesi farkli, pko da varmış, önce detaylı bi kontrol için doktora gitmelisin, sonra da diyetisyen ve gerekirse spor.

1.72 boy 90 kilo ile diyetisyene gittim..yılardır veremedigim doğum kilolarını vermek için..Haziran ayıydı...dediklerine uydum sadece 8 kaşık diyorsa ona uymadim belki 13 .14 kaşık yedim ama hergun yürüdum o güneşe aldırmadan...sonuç yıllardır görmediğim kiloya 74 e indim 4.5 ayda.muhtesem bir duyguydu ama çok az sürdü tekrar hamile kaldım tekrar çıktım seksenli kilolardayim hala..aslında işteyken vermek daha kolaydı şimdi evdeyim zor..iki çocukla yürümeye zamanım yok..eğer çocuğun yoksa hemen yürüyüşe başla hemen... yürüdükçe abartmadan yemeyi öğreneceksin.ara oğünlerin tok tuttuğunu göreceksin... biliyorum uygulamak zor ama yürümek bence insana kendini çok iyi hissettiriyor yuruyebilsem boğazımı tutarım diye düşünüyorum..sen de düşün geri adım atma..boyun var benim gbi sanslisin bu şansı kullan

boylu poslu kızsın bi 20 kilo versen yeter, hürrem gibi olursun ne güzel. ben çok seviyorum böyle hükümet gibi kadınları. ben de balık etliyim ancak kısa boyluyum. kilomu da çok seviyorum kendime yakıştırıyorum. bence 20 -25 kilo fazlalık bir şey değil. halledersin merak etme.

bu nalet hastalıktan kaçış kurtuluş ne mümkün. bende o yolda ilerliyorum.. 170e 70kiloyum bende çok takıyorum göbek bölgesindeki yağ yüzünden tişört şort elbise etek giymek içimden gelmiyo ama aslada vermeye çabalayamıyorum. aslında çok bbasit bazı şeyleri kesip biraz egzersiz yapsak muhteşem vercez ama yaaşam şartları ve insülin direnci yüzünden imkansız hale geliyo bu ya. 1ay düzenli beslenyorum sabah bol yeşillik yumurta zeytin kuruyemiş meyve akşam yagsız tavuk salata derken iyi hoş ama bi süre sonra tekrar tatlı krizi başlıyo ve pes ettiriyo. meyve vs kesmiyo illa paketli gıda olacak beyinden çıkmıyo o istek zaten iradesiz biriyim 1tanecik dondurma derken eskiye dönüyorum o ara verdigim 4 5kiloyuda 2haftada hopp alıyorum

Pko varsa insülin direnci de var, bu yüzden en mantıklısı aralıklı oruç yapmak. Ben 35 yaşında felaket yavaş bir bünye ve sakat bir sol dizle ,aralıklı oruçla ayda 5 kilo veriyorsam sende verirsin. Hem de diyet gibi olmuyor, yaşam tarzı gibi oluyor bir süre sonra. Doktorlarda insülin direnci için aralıklı oruç öneriyor. Bence senin olayın keto ağırlıklı aralıklı oruç. Dene 2 hafta zarar gelmez denemekten

İradeli olmazsanız o şeker hapıda kilo verdirmiyor bende pcosluyum iradeli davranarak 1 yılda çok rahat 20 kilo verdim sadece sağlıklı beslendim insülin direncini limonlu tarçınlı su ile kırdım çünkü pcos insülin direnci oluşturuyor en ufak açlıkta el ayak titremesi oluyor tek olması gereken irade ve gerçekten istemek

Ben herkes gibi "Diyetisyene git, spor yap, aldığını yak, ÇOK BASİT" gibi aşırı düşünülmüş ve yeme bozukluğundan bihaber yorumlar yapmayacağım. :) Ben sizin yerinizde olsam beni yeme davranışına itenin ne olduğunu bulmak üzere öncelikle psikolojik destek alırdım. Aynı anda sezgisel yeme üzerine araştırma ve okuma yapardım. Konuyu kökünden çözerseniz üç ay diyet yapıp 15 kilo verip ardından bir ay içinde tüm verdiklerinizi almazsınız. Belki hızla kilo vermezsiniz ama yediklerinden ve bedeninden mutlu olan biri haline gelir ve daha uzun bir süre içinde de olsa istediğiniz kiloya inebilirsiniz. Uzun, meşakkatli ama bence kesinlikle kalıcı sonuçlar alınacak bir yol bu. Ayrıca sosyal medyadan Ceren Yavuz, Nazlı Yüksel gibi diyetisyenlerin postlarını mutlaka takip etmenizi öneririm. "Kibrit kutusu büyüklüğünde peynir"den çok daha geniş bir yelpazede önerileri var.

Naçizane bir fikrimi paylaşmak istiyorum. Siz bir annesiniz ve genç bir kadına sadece su ile beslenmek, zayıflama çayları içmek gibi sağlıkla uzaktan yakından alakası olmayan yöntemler öneriyorsunuz. "Giydiğin kıyafet yakışmayacak" gibi zaten bunalımda olan bir insanı daha da bunalıma sokacak yorumlar yapıyorsunuz. Bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Lütfen siz de üzerine bir düşünün.

Kısa süreli diyetler yapmayın beslenmeyi bir hayat biçimi haline getirin. Yemek düşünmeyin yani sürekli kafanız yemekte olursa bugün ne pişirsem ne yesem vs diye o zaman tabi iştah açılır.
Doğru beslenmeyi öğrenin detoks ürünleri kullanmayın.
Ben Canan Karatay'ın üç kitabını okudum, keskin bir biçimde olmasa da ona göre beslenmeye çalışıyorum. Sadece et yemeklerini onun dediği kadar sık yemiyorum zaten pek de sevmem. Ekmeği de pirinci de tamamen bırakmadım ama azalttım.
Bir de kendinize dikkat edin hangi gıdalar size iyi geliyor hangileri kötü hissettiriyor bunları fark edin. Mesela ben ilk zamanlar Canan Karatay'ın kitabına birebir uydum ve protein değerlerim çok yükseldi, böbreklerimde sorun olduğundan protein beni rahatsız etti. O yüzden et türünü az yiyorum. Tuz bende yine böbrekten dolayı direkt ödem yapar şişerim ve eklem yerlerim de şiştiğinden hareketim kısıtlanır, tuzu da çok azalttım.
Her ne kadar profesör de olsa herhangi bir beslenme tavsiyeleri içeren kitabı alıp doğrudan uygulamak da bu bağlamda yeterli değil, doğruları öğrenip vücudunuza uygun olanı seçmek gerekiyor.

Sadece su ile beslenmelisin mi yazmışım, önce okuduğunuzu anlayın lütfen.Ben kendi yaptığımdan bahsediyorum tabiki sadece su ile besleniyorum işin mubaglasi o dikkat ediyorum.Bilimsel yanıt mi verecektik buraya fikir almak için yazıyor, aksi halde direkt doktora giderdin evet hırsa ihtiyacı var ve kendisi de farkında asla kırdığımi da düşünmüyorum,gerçekleri söylemek yalandan avutmaktan çok daha iyi.Kendi bu durumdan rahatsızsiz ki buraya yazmış, 90 kusur kilosundan memnun olsa tabiki bunu yazmam kgsundan memnun olan birine yazılmaz zaten durduk yere umarim anladiniz

Ayrıca zayıflama çayı diye bahsettiğim kimyasal bir ilac değil,takviye edici bir gıda.Sirf muhalefet olmak için duyar kasmayın bence. Fıkır almak istiyor bu da benim fikrim, sizin düşündüğünüzü düşünmek zorunda değilim. Kimseye ilaç tavsiye edecek kadar da bilincsiz degilim rahat olun

İnanın anladım. Anlayabiliyorum. Umarım siz de benim gerçekten ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Önce bir endokrin uzmanina görünün eksik mineralleriniz varsa, ya da troid sorununuz da eklenirse kiloyu cok etkiliyor. Sonuca gore sizi yonlendirir zaten.

Hayatinizda üç beyazi birakip yürüyüş yapsaniz bile hemen sonuc alirsiniz, kendinize fazla baski yapiyorsunuz :)

Süper geldi şu yorum ya harikasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…