Kafaya Takıp Durmak

kareli defter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2015
135
64
Derdimi anlatmak istiyorum aslında durumun gelip geçiciliğinin vs farkındayım ama şu an bu konu beni çok etkiliyor. Kendi kendime odamda kimseye göstermeden gizli gizli sürekli ağlıyorum o yüzden sizinle paylaşmak istiyorum lütfen beni anlayarak yorum yapın olayla ilgili bilinçliyim yoksa ..

Olay şu ki; yeni mezun KPSS'ye hazırlanan bir öğretmenim. Evime döndükten sonra ekim gibi bir mesaj aldım sosyal medya üzerinden. Mesajları günlerce devam etti ikna etme çabaları.(bu arada ben onu, o beni tanıyor sadece oturup konuşmuşluğumuz yok) Böyle derken biz konuşmaya başladık. Başlarda sıkıntılar oldu ama sonra her şey gayet güzel gitmeye başladı. Telefonla da konuştuk, yakın zamanda da yüz yüze görüşecektik. Onun puanı iyi sadece atama tarihi beklediği için ücretli öğretmenlik yapıyor hafta için her gün okulda olması benle alakalı bazı durumlardan dolayı görüşme tarihini ayarlayamadık hatta şubat tatili olsun ben gelip kalayım birkaç gün orda arkadaşım var dedi. Bu arada ben ilçedeyim ilçe sıkıntı olacağı için ben merkeze geçecektim o da oraya gelecekti. Benim de orda ablam var ablamda kalıp böyle birkaç gün görüşecektik. Bu konu böyle dururken konuşma güzel güzel devam etti. Evlilikten bahsediyor, anneni ver konuşayım dedi kaç defa ben şu an sınava hazırlandığım için istemedim şimdi bilmesini. Atandığım yere gelirsin di mi vs diyerek sürekli geleceğe dair söylemlerde bulundu..

Bir gün "aklım olsa okumayıp çiftçi olurdum, annemin bulduğu kör topal biriyle evlenirdim" dedi. Ben de buna tepki gösterdim ne demek bu benle konuşurken bunu düşünmen bile yanlış, hadi düşündün nasıl bana söylersin diye.. Böyle bir kavga olmuş oldu önce huyuma gitmek istedi uzadı sonra işte yavaş gidelim dedi. Ben şok oldum ne hızlı gidiyorduysak! Söyledim sen bu evlilik konularını şu an açmasan benim niyetim böyle olsa da ben kesinlikle açmazdım diyebildim. Neyse ondan sonra hep bir soğukluk koydu günde 3-4 mesaj atıyor ama kesinlikle hiç aramıyor.(normalde sürekli arardı) Bir gün ben aradım istemiyorsa konu kapansın gitsin diyebilmek için tam konuşuyorduk okuldan aradılar kapatmak durumunda kaldı. Akşam bu böyle ne kadar devam edecek dedi. Bende aniden tavırların değişti dedim sakin ol dedi, sakinim dedim yüz yüze halledelim dedi tamam dedim.

Sonra nerdeyse 1 ay hiç mesaj atmadı. Whatsapp'a da girmiyordu öyle olunca belki bir şey olmuştur deyip mesaj attım (psikolojik sorunları var antidepresan kullanıyor buna falan bağladım) anlıyorum mesaj atmıyorum diye kızıyorsun dedi.Niye peki dedim "sürekli kavga ediyoruz" dedi. Böyle yorumlamak istiyorsun anladım ben dedim ve "bilmiyorum" diye cevap geldi. Hiçbir şey yazmadım. Bütün hesaplarımı kapattım. Kendime dair şu ki bu sınav benim hayatım o yüzden çalışmak zorundayım bu bilinci taşıyıp fazlasıyla da çabalıyorum. Sürekli ders çalışıyorum ama bütün gün evdeyim ve bu olayı düşünüyorum. Gerçekten o hissiyatı almıştım ondan geleceğimiz olacağına dair. Ne olduğunu bile anlayamadım. Bir de hesaplarımı kapatmamı belki saçma yorumlarsınız aslında düşüncelerinizi bu konuda da merak ediyorum (onla konuşurken sadece facebook hesabımı açık bıraktım tek orda ekliydi o da bu durum olunca onu da kapattım) ama bakmak istiyorum öyle olunca ve sınavıma tam olarak odaklanmak için, kafaya da çok takan biri olduğum için(çok yanlış ama kendime engel olamıyorum her konuda böyleyim.)Bundan öncede benzer olaylar yaşadım ve hep böyle darbeler yemekten artık gerçekten çok sıkıldım İnancım tükeniyor o güzel şeyleri hiç yaşayamayağım galiba diyorum tam bu umutsuzluğum geçmişken karşıma bu kişi çıkıyor ve ondan da aynı şeyi görüyorum.24 yaşındayım şurda 2 ay sonra, gerçekten etkileniyorum şu an bir uğraşım da yok. Sınav psikolojisi zaten çok zor bi de bu girdi işin içine. (tam anlatmak istedim, uzun oldu galiba kusura bakmayın =( )

Son düzenleme:
Acaba evlilik düşünmüyor muydu? Çiftçilik hayalleri açılınca senin tepkini duyup evlenmekten mi korktu ki? O yüzden kendini geri çekmiş olabileceğini düşünüyorum ben.

Acaba evlilik düşünmüyor muydu? Çiftçilik hayalleri açılınca senin tepkini duyup evlenmekten mi korktu ki? O yüzden kendini geri çekmiş olabileceğini düşünüyorum ben.
Düşünse bi kavgayla olay mı kapatılır bende bunu sorguluyorum ama evlilik konularını hep kendisi açtı. Seneye evlenelim zaten annenle seneye tanışacağız gibi. Evet bir kere konuyu açıp korktuğunu da kendisi söyledi o zamanda hiç anlamadım evlilikten ben hiç bahsetmedim ki. Yol mu yaptı bilmiyorum ama duruma açıklaması "öyle olsa sen bana birkaç gömlek büyük gelirdin, beni istemezdin o yüzden dedim dedi" ve mütevazi hayatı kasettiğini söyledi öğretmen maaşıyla nasıl bir hayat olacak sanıyorsa

Kafaya takmakta haklısın ben olsam ben de takardım ama şu an sınava odaklanmaya çalış. Mesleğini eline al. Atandığın zaman çok daha farklı olacak emin ol.
Çocuk da atanıyor diye havalara mı girdi nedir bilmem ama boşver onu. Tutarsız davranıyor. Ben hiç hoşlanmam böyle tutarsızlıklardan

Bir çiftçi bile ne yazık ki memurdan bile fazla kazanıyor senede kafayı kullanırsa. Gel-gitli demek ki yorar böyle insanla ilişki bir yerde kendini erken göstermesi iyi olmuş, bahane yaratmış..

Yazınızın renginden o kadar zor okudum ki,keşke paragraf kullansaydınız.Öğretmenmişsiniz bizden daha iyi bilmeniz gerekir.
Kafanıza takılacak birşey.Daha genç yaşınızdasınız karşınıza ne insanlar çıkar.Böyle bir adamla bir de evlenip hayatınızı mahvettiğinizi düşünün ! Yol yakınken ne mal olduğunu göstermiş.Siz şuan sınav psikolojisinden dolayı hassassınız,sürekli sınavı düşünmeyin.Kendinize güzel değişik hobiler bulun,gezin dolaşın.Herşeyin vakti saati vardır.Bu kadar üzmeyin güzel canınızı.

Anladığım kadarıyla tutarsız davranışları olan birisi ve sizi psikolojik olarak etkilemiş...
Fazla düşünmeyin bence akışına da bırakmayın her şey net olsun diyorsanız iliskinizi sonlandırın..Sonuçta hayatını seçimlerin belirler...!!

İnanın o bilinçte olduğum için çabalıyorum ama dediğiniz gibi ama gizli gizli sesimi duyurmadan ağlayıp durmaktan orda bi test çözerken gözümün dolmasından hani şöyle yapacaktın demekten bir hal oldum. Kesinlikle çok tutarsız, zaten bende ne yaptığın belli değil dedim, bazen iyi bazen kötü. Ben de gelemem buna tutarsızlığına anlam aramak çok yorucu ama işte

Bir çiftçi bile ne yazık ki memurdan bile fazla kazanıyor senede kafayı kullanırsa. Gel-gitli demek ki yorar böyle insanla ilişki bir yerde kendini erken göstermesi iyi olmuş, bahane yaratmış..
Çok haklısınız daha fazla kazanıyordur onunki bahane aramaktı bence de. Aşırı gel-git vardı baştan beri ama sonra iyi gibiydi anlayamadım. Erken gösterdi dediğiniz gibi iyi oldu ilerlese çok daha kötü etkilenirdim ama sadece şu kaç yaşındayız güzelce konuşup anlaşamayacağız galiba birbirimizin vaktini almayalım gibi şeyler söylese beni en azından arafta bırakmasaydı. Bu kadar sözler verip böyle ne olduğunu bile anlamadan bitmesi beni çok üzdü, üzüyor

Kusura bakmayın hemen normal renge döndürdüm, okunamayacağını düşünemedim rengi seçerken hoş görününce seçmiş oldum
Çok haklısınız ola ki evlensek kim bilir daha ne günler geçerdi. Aslında yol yakınken gördüğüm için diyorum ki şanslısın daha kötü olsaydı ama bazen de acaba bende mi bir şey var diye düşünüp duruyorum. Kesinlikle kabul ediyorum fazla hassaslık ve aşırı stres var. O kadar çok ders var ki onları yetiştirme derdine düşmekten bütün gün kafamı gömüyorum resmen tek hobim televizyon seyretmek olabiliyor gün içinde bir de ben küçük bir yerde yaşadığım için gidebileceğim bir yer yok ne yazık ki Haklısınız elbet zamanı vardır ve inanın ben son olaydan sonra böyle inanıp sınavına odaklan, kazan sonrası çok güzel olacak ondan sonra da girer biri hayatına diye bakıyordum o seviyeye dönebilmiştim ama işte üstüne bu olay geldi :/ çok teşekkür ederim
Kesinlikle tam anlamıyla ne yaptığı belli değil bunu zaman zaman da ifade ettim bazen iyi bazen kötüsün diye. Aslında çoktan sonlandı galiba son kez mesaj attığımda o mesajlar gelince numarasını sildim. Hesabımı da kapattım. O da hiçbir şekilde dönmedi. Çok haklsınız seçimlerimiz belirler sadece şu bitebilir ama beni neden arafta bırakıyorsun madem olmuyor de güzelce konuş 1 ay hiç mesaj atmamak bu tavırlar nedir .. Sen değişen tavrına bahane arıyorsun onu da bana bağlamaya çalışıyorsun diye söyledim hayır bile demedi

Bana bu adam tutarsız ve ne istediğini bilmeyen bir tip olarak geldi. Iyi ki bitmis yoksa ilerde cok daha uzulecektiniz. Buna benzer bi adamla 1 sene uğrasmıştım. Piskolojimi bozmustu yani..

Belkide sizinle konuşurken başka kızlada konuşuyordu bana öyle bir izlenim verdi,sizede bu diyemiyeceğine göre kavga çıkararak ayrılmak istedi.

Ben olsam gayet sakince neden oyle dusundugunu sorardim. Hem daha acik anlatirdi anlatmak istedigini, hemde benim aklimda birsey kalmaz ne demek istedigini anlardim ve ona gore yoluma bakardim. Belki muhabbet farkli devam edecekti?
Hemen bik bik bik kiskanclik hareketleri... Benle konusurken bunu dusunmen yanlis ne ya? Baskasini dusunse sana mi soylicek bunu? Diyelim oyle ayrilirsin dimi?

3 günlük bir muhabbete niye bu kadar bağlandınız ki? Hepimizin hayatına birileri giriyor çıkıyor, hepsini kafaya taksak evin yolunu bulamazdık :)
Ya gerçekten o kadar haklısınız ki, inanın bunun bilincindeyim ama icraate dökemiyorum konuştuğumuz güzel şeylere, söylediği gelecek planlarına o kadar inanmışım ki "tamam, olacak bu iş" kafasına girivermişim

Bana bu adam tutarsız ve ne istediğini bilmeyen bir tip olarak geldi. Iyi ki bitmis yoksa ilerde cok daha uzulecektiniz. Buna benzer bi adamla 1 sene uğrasmıştım. Piskolojimi bozmustu yani..
Fazlasıyla öyle başta da benzer şeyler çok oldu aslında o kadar uğraştı tam numarayı verme olayına geçince mesaj atmayıverdi. Doğru diyorsunuz devam etsek bile kim bilir ara ara neler çıkacaktı böyle. Beni en iyi anlarsınız o zaman, sizin de kurtulmanıza çok sevindim:)

Belkide sizinle konuşurken başka kızlada konuşuyordu bana öyle bir izlenim verdi,sizede bu diyemiyeceğine göre kavga çıkararak ayrılmak istedi.
Kesinlikle bunu hep düşündüm ve elimde şu var kısaca size söyleyim : "biz üniversitedeyken hayatında biri olmuş, geçen o mesaj attı diye anlattı.Kızı her yerden silmiş (benle konuştuktan bir süre sonra yani) kız ona çocuk gibi davranıyorsun diye mesaj atmış" Ben bunu sonra anladım o kız ne cesaretle bunu atıyor demek ki bir şeylere nokta koyulmadı bitmiş bir şey yoktu. Ben de böyle düşündüm biri var ve o kişiyle muhabbeti ilerletince aynısını bana da yapacak diye kendim sildim ve bu kadar saçma bir durum böyle bir bahanenin arkasına sığınmak için olması çok mantıklı

Reactions: Wcy
Galiba evet bir kıskançlık hareketinden doğdu cevabım ama sizce de hoş bir durum değil mi? Sanki hayatında hiç kimse olmayıp öyle arkadaşıyla dertleştiği bir an gibi bunu söylemesi saçma değil mi?

Her yerden sildiyse nasıl mesaj atıyor demek ki silmemiş bana göre hayatında başka biri var gibi.

senin kendini hatali gorecegin bi durum yok sosyal medyani kapatmaklada su donemde dogru karar vermissin...seni kendine alistirmis ve sonra uzaklasmis klasik gereksiz erkek modeli senin yıpranman çok normal zaten gelecek kurulacak bir insan degil anlattigin kadariyla kendi gelecegine yonel ben 33 yasindayim inan sonradan gulup geciceksin suna mi uzulmusum diye ...basarilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…