• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı nereye vursamm ?

Şu alakası var.
Hani gerçekten bakıyorum da kırsalda olanlar maddi durum var mı yok mu önem vermeden daha kolay para harcayabiliyor,taksit,borç,kredi çekip kendilerini zora sokabiliyorlar.Sonrasında sıkıntı yine kendilerine kalıyor,beni ilgilendirmez o ayrı.
Ancak insan az biraz kendini geliştirmişse,büyük şehirde yaşıyorsa,çevrede de görüyorsa bu bohçaydı,tepsiydi ne kadar masraflı olduğunu anlıyor. Hele ki maddi durum da yeterli değilse bu işlere hiç kalkışmıyor. Bu konuda da para olmadığı belli ama illa bohça yapacak? Amaç nedir?
Yoksa kırsalda ya da kentte isteyen istediği bohçayı,tepsiyi yapar bana ne?
Geleneklerimizi,adetlerimizi ben de severim. İmkan olsun hepsini yapalım.
Ama maddi sıkıntı varken bohçaya koymak için makyaj malzemesi almak bana tuhaf geliyor. Bir kadının kendi rimeli,ruju yok mu evde yani?
Aynen öyle, insanları strese sokmaktan başka bir şey değil benim gözümde, hiç de yapmadım, yapmak isteyen eşimin annesine de yaptırmadım, ne yalnız bir kadının parasını gereksiz yere harcatmak istedim, ne de evlilik hayatıma borç içinde girmek. Herkesin tercihi farklı olabilir, ama size sonuna kadar katılıyorum ben şahsen.

Çok fazla yorumum var konun hakkında ama uzun uzun yazıp insanları sıkmak istemiyorum hepinizde hatalar var sende de nişanlında da aileniz de de hepiniz bi oturup düşünün işin oluruna gidin

Arkanıza bakmadan kaçın derim. Her şey sevgi değil maalesef. Saygının olmadığı yerde sevgi kalmaz. Evleneceğiniz insanla bi ortama girerken açamamış olmamalı. Hem insanlara davranışları konusunda hem de maddiyat konusunda. Maddiyat dedimse yanlış anlaşılmasın. Rahatlıkla karşılayabileceği bir şeyi karşılamıyorsa, hesabını yapıyorsa özetle cimriyse hayat çekilmez olur. Sevginin yanında bunlar da var.

Arkanıza bakmadan kaçın derim. Her şey sevgi değil maalesef. Saygının olmadığı yerde sevgi kalmaz. Evleneceğiniz insanla bi ortama girerken açamamış olmamalı. Hem insanlara davranışları konusunda hem de maddiyat konusunda. Maddiyat dedimse yanlış anlaşılmasın. Rahatlıkla karşılayabileceği bir şeyi karşılamıyorsa, hesabını yapıyorsa özetle cimriyse hayat çekilmez olur. Sevginin yanında bunlar da var.

*Evleneceğiniz insanla bi ortama girerken acabanız olmamalı.

usuyenprenses usuyenprenses ilk yazdığın mesajdan sonra hiç bi yorumlara bakmadım. Şuan son durumun me olduğunu bilmeden yorum yapıyorum. Bu yaşadıkların evliliğin fragmanı haberin olsun

Pamuklu pijama takımı piyasa ortalaması söylüyorum 100 -120, sortlu gecelik takımı 70, tek gecelik 60, sabahlık 70, kısa kollu pijama takımı 100, uzun gecelik 100. Bunlar aşağı yukarı fiyatlar. Pamuk içermeyen hicbir şeyi giyemiyorum alerjim var. Hepsini ayrı ayrı alincada farklı fiyat çıkmıyor. Hatta bu tarz şeyler takımla alınınca daha uygun gelir. Zeki insanlar genelde ihtiyaçları varsa tek tek almaktansa takım almayı tercih eder
Kısa kollu pijama, uzun kollu pijama, uzun gecelik, kısa gecelik, şortlu gecelik, tek gecelik, alevli gecelik tabağı... :işsiz: Damat tarafına kitlenebilecek bütün kombinasyonları saymışsınız. İster ayrı ayrı, ister set halinde olsun, cümbür cemaat alışverişe çıkıp bunları kaynanaya aldırmaya gerek var mı gerçekten? Şunlara kafa yorduğumuz kadar başka şeylere yoğunlaşsak uzaya çıkardık Türk kadınları olarak.

Adam saygısız , defol demiş istemiyorum demiş bitsin demiş ne bekliyorsun bitirmek için , illaki imzayı atıp dayağı yiyip öyle mi dönecen baba evine. Ama sen ayrılmaz evlenirsin seviyorsun çünkü. Ama o seni sevmiyor.

600 liraya ne makyaj malzemesi aldın ki. Bir fondöten 250 tl. Boyle sacma ve cimrice alisveris mi olur. Bir de neden düğün öncesi bohca?
Nişan öncesi olmaz mi bohça?
Bende Oyle olmuştu ve bu tip konusmalar olsaydi gercekten ayrılırdım
Cimri saygısız ve terbiyesiz.
Ayrica nevresim takımını annenin söylemesine gerek bile yok. Hic mi yol yordam bilmiyorlar bunlar.
Benim 16 aydır duruyordu kutusunda 2 gun önce yıkadım ütüleyip sercem. Benim görgüsüz de onu evlenceginiz gece serersiniz diye almıştım. Yok ben onu 750 liraya almıştım. E sermedin guzel ama o abooo Öldü bitti sermedim diye. Neyse sereyim de sevinsin. Böyleleri de var bak
Illa kendi aldığını koycam.
Bunlarin hepsi ayri versiyon
Ayrica son durum ne merak ettim

Kısa kollu pijama, uzun kollu pijama, uzun gecelik, kısa gecelik, şortlu gecelik, tek gecelik, alevli gecelik tabağı... :işsiz: Damat tarafına kitlenebilecek bütün kombinasyonları saymışsınız. İster ayrı ayrı, ister set halinde olsun, bunları kaynanaya aldırmaya gerek var mı gerçekten? Şunlara kafa yorduğumuz kadar başka şeylere yoğunlaşsak uzaya çıkardık Türk kadınları olarak.
Bunlara kafa yorana kadar kendine yapılan saygısızlığı nasıl düzeltirim? Kendim için ne yapabilirim diye düşünsün bence .damat bey de aşk yok sevgi yok bu 2 donun peşine düşmüş. .

Hafta sonu ailelerle alışverişe gittik bohça için
Bütçe ne ona göre alalım diyorum o belli değil
neyse anneme karıştırma hiçbir şey dedim
nevresim takımı olan yere de bakalım dedi cevap vermedi ne nişanlım ne üvey annesi
tekrar söyledi gene cevap yok
öküz nişanlım bana döndü dedi ki ne nevresim takımıymış ya annen de tutturdu
sen nasıl konuşuyorsun benim annemle dedim ki annem bugüne kadar onlardan hiçbir talepte bulunmadı
düğünde damada takılan çeyrekleri alırız dediler ailem ona bile olsun dedi
sonra surat beş karış suratını yerden kaldırmadı
benim de alışveriş yapasım gelmedi
iç çamaşırı ve makyaj malz aldım ailem al kızım asma suratını dediler diye
her şeyin uygununu almaya çalıştım
diğer alınacakları almadım bile
bu suratla bir şey almam dedim
bir şey almıcam dediğin 600 tl tuttu diyor bir de bana
çifter çifter al başka eksiğin ne varsa al diyor bir de terbiyesiz
yemek bile yedirmeden bıraktı ailemi eve
sonra dün aradı
unutalım hayatım olanları mutlu olalım lütfen diyor,ben de ailemden özür dile olur dedim
yok dilemem dedi
yarın kahvaltı yapmaya gidelim dedi yok paran gitmesin dedim
başladı nankörsün bilmem ne kapattım telefonu suratına
sonra yazmış bana zorluyorsun az kaldı
neye dedim tekmeyi yemene demiş terbiyesiz
ben de hiç durma dedim
iş yerine getir eşyaları diyor
ailen gelsin alsın dedim yok babam şeker hastası sinirlenir de bilmem ne
1 ay kaldı düğüne ev eşyalar her şey tamam
bitti uzatmayalım yazmış
sonra bana diyor sen bitirdin
neden cesaretim yok
annem de istemiyor bu saygısızı
bana defol bilmem ne diyor bir de
bitsin istiyorum ama seviyorum da ayrıca cesaretim de yok
nasıl yapıcammm nasıl
Gelecekte bugün günlerin böyle geçecek. Yaa çok radikal bi değişiklik yapıp kendi huyunu değiştireceksin o peşinden koşacak ki bu saatten sonra zor. Yaa da geleceğini düşünüp vazgeçeceksin. Anneler hisseder iyi düşün

Bunlara kafa yorana kadar kendine yapılan saygısızlığı nasıl düzeltirim? Kendim için ne yapabilirim diye düşünsün bence .damat bey de aşk yok sevgi yok bu 2 donun peşine düşmüş. .
O zaten ayrı. Damadın değer verdiğini düşünmüyorum ben de ama kim ne dese boş, değişen bir şey olmayacak. Eski konularından biliyorum.

Sana hep az zor hatun değilsin.
Yakcan oğlanın başını diyordum ama.

Ne büyük terbiyesizlik etmiş bu şimdi.
Parası yoksa bohça alışverişine çıkarmasın.
Yok ama gönüller bir olsun yapmayalım karşılıklı desin.

Hem yiğitliklerine b.k sürdürmeyip hem bu hanzoluk nedir?

Tekmeye az kalmışmış.
Kıçına güzel bir tekme izi bırak da bakıp bakıp hatırlasın seni.
Konuşmaya geldi benimle kuralları varmış seviyormuş ama bunları yaparsam öyle olacakmışız ailem için o gün nevresim istedikleri için iğrelti gelmiş öyle söyledi

Konu sahibi senin eski konularını hatırlıyorum. Nolur yanlış anlama ama ben adamı bezdirdiğini düşünüyorum ya.. Bıkmış bu tartışmalardan. Ki çokta haklı.. Buraya açtıgın her konuda çoğu kişi seni haksız bulup nişanı atmanı söylüyordu. Hatta adama acıyorduk yani.. Devam edecekseniz acil kendine çeki düzen vermelisin..
Geldi konuştuk ailem için Ogün eğreti duydum ailenden dedi ben şimdi napıcam yaa

Konuşmaya geldi benimle kuralları varmış seviyormuş ama bunları yaparsam öyle olacakmışız ailem için o gün nevresim istedikleri için iğrelti gelmiş öyle söyledi

Ona söyle bir nevresim takımı alacak kadar parası yoksa bekar dursun.
Sen de hemen yumuşadın anlaşılan.
Yut yut, alıştır kendini. İlerde daha fazlasını yutacaksın.
Bunun ağzı bozuk belli oldu.

Back