• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı nereye vursamm ?

Komik tabi ki! Ama sizin gibi çok çift duyuyorum, mesela tüm ev eşyası hazır masanın sandalyesinin rengi yüzünden kavga edip ayrılanları duydum en son, insanlar bu kadar anlayışsızlıkla ben bir ömür sürdüremem diyor, sizde yüzüp yüzüp kuyruğuna gelip nevresim yüzünden kavga ediyorsunuz.
Bir de buranın gazına gelmeyin, söyle bir düşünün acaba çok mu zorladım bu noktaya beraber geldik ki ortalamaya bakınca 600 tl bohça için iyi bir rakam veya hayır ben birşey yapmadım kendi terbiyesizliği mi diye, buradan ilk seçenek gibi görünüyor ama bunca zaman yaşayan sizsiniz en iyisi siz tartın.

Adamın kuralları bana mantıklı geldi.

O kadar sömürüldü belli ki gözü açılmış, annenle sen kontör için de adama saydırmıştınız zamanında onu maddi şeyler için böyle boğmasaydınız bence nevresimi sen söylemeden bile alırdı. Ama artık adam bıktı yani.

Ayrılmazsın bence kendini kandırma.
Kontör mü :KK45:
Ayy okudukça daha da bir komik geliyor olay:KK45:

Ya nevresimi neden aldirmaya çalışıyorsunuz hayir bir dedi annen adam duymamazlıktan geldi 2 dedi ne gerek var yahu. Nisan bohca alışverişi adette var bizde yaptik biseyde almadim adi yapmis oldum. Benim eşim yoktu annem , ben, halam ve kayınvalide vardı. Ne ic çamaşırı baktim ne aldim. Ama eşim hatta o zaman kk da araştırmış bi nisan bohçası yapmis sasirdim alamadığım seyleri almis. Ha görünce düşünmüş diyr mutlu oldum ama biseyde kendim almadim. Ayrica siz nisanliydiniz bu ne bohçası ceyiz alışverişiyse nevresimide aldırmayın yani oraya. Adam bence artik ardi arkasi kesilmeyen trip, sinir krizlerinden bikmis yolunu yapmış

500 liralık gecelik ne ya kendiğinden gerdeğe giren gecelik falan mı, hayır ben eve bir süpürge atmasını da beklerim 500 liralık gecelikten :halay: nasıl hayatlar yaşıyorsunuz siz.
Şaka gibisiniz gerçekten. Ya gecelik seti diye bisey duymadınız mi? Bugün bi pijama takımı pentiden alacak olsanız en az 100 lira, hiç mi gelin gecelik takımı diye bisey duyup gormediniz? Yeni evlenen insan için bu takım ihtiyaç bence ister bohça adı altında alınsın ister gelin kendisi alsın. Bekarken giydiğimiz ciciş pijamalardan farklı şeylerde bekliyor eş kişileri

Prensess bu nişanlın senin isteklerini asla karşılayamaz hatta senin isteklerini karşılayacak adam yok denecek kadar azdır. Yerinde olsam ne bohça yapardım ne de 300-500için bu duruma düşerdim. Bence senin evlenmen için çok çok erken. Adam hasta yatağındayken seni ziyaret etmedi diye sorun çıkartan bir hatunsun. Kendini koy bir köşeye dışarıdan bak kendine. Adamı bu hale sen getirdin...

Kısa kollu pijama, uzun kollu pijama, uzun gecelik, kısa gecelik, şortlu gecelik, tek gecelik, alevli gecelik tabağı... :işsiz: Damat tarafına kitlenebilecek bütün kombinasyonları saymışsınız. İster ayrı ayrı, ister set halinde olsun, cümbür cemaat alışverişe çıkıp bunları kaynanaya aldırmaya gerek var mı gerçekten? Şunlara kafa yorduğumuz kadar başka şeylere yoğunlaşsak uzaya çıkardık Türk kadınları olarak.
Bence siz olayın çok gerisinde kalmışsınız. Yada okumuyorsunuz. Bunlar yeni evlenen bi kadın için IHTIYAÇ ister bohça olarak alınır ister gelin kendisi alır isterse damat alır hediye eder. Çift bunu arasında hallediyorsa size veya bana laf düşmez. Millet hala 600e gecelik mi olura takmış. Piyasadan gerçekten haberiniz yok sanırım. Ha benim şahsi fikrim bu bohça falan adetleri karşılıklı hediyelesmek güzel bi gelenek. Daha önce de yazdım, ben nişanlım ile çıktım bu alışverişe bütçemiz belliydi birlikte alacağımızı aldik hem ailelerin gönlü hoş oldu hemde ihtiyaçlarımız karşılandı. 600 lira meselesine gelince, valla gücü olan 600e de alır 6000ne ipek gecelikte alir. Ben piyasada ortalama gelin setinden bahsettim

600liraya pahalı diyenler olmuş ama bu nereden aldığınıza göre değişir . Pier cardin de mesela takımlar 800 den başlıyor , VS de ise sadece pijama 800lira . Bu tamamen bütçe ile alakalı. Ama ben giyeceğim donu adama asla aldırmam. Yazanlar olmuş ya koca öyle istemez , böyle ister diye . E o zaman donunuz sır kalsa mesela ? Daha büyük sürpriz değil mi ?

Bence siz olayın çok gerisinde kalmışsınız. Yada okumuyorsunuz. Bunlar yeni evlenen bi kadın için IHTIYAÇ ister bohça olarak alınır ister gelin kendisi alır isterse damat alır hediye eder. Çift bunu arasında hallediyorsa size veya bana laf düşmez. Millet hala 600e gecelik mi olura takmış. Piyasadan gerçekten haberiniz yok sanırım. Ha benim şahsi fikrim bu bohça falan adetleri karşılıklı hediyelesmek güzel bi gelenek. Daha önce de yazdım, ben nişanlım ile çıktım bu alışverişe bütçemiz belliydi birlikte alacağımızı aldik hem ailelerin gönlü hoş oldu hemde ihtiyaçlarımız karşılandı. 600 lira meselesine gelince, valla gücü olan 600e de alır 6000ne ipek gecelikte alir. Ben piyasada ortalama gelin setinden bahsettim
Tüh ya, olayın gerisinde kalmışım. Canım kendim.

Sizin saydığınız gecelik ve pijama taksonomisiyle ilgili piyasadan haberdarım. Bu bohça işi günümüzde işlevini kaybetti, hediyeleşmekten ziyade emrivakiye dönmüş durumda. Tıpkı başlık parası gibi tedavülden kalkması gereken adetlerden biri. Kaynanayla çarşıda bunlar için dolaşmak, bu tarz küçük şeylere takılıp nişanlıyla kavga etmek de dünyanın en avam işi. Artık her şey elimizin altında. Eğer dediğiniz gibi bu bir ihtiyaçsa herkes kendi alsın, kimsenin başı ağrımasın. En temizi.

Aslında bahsedilen parası değil.
6lı saten geceliği kv ile birlikte almak.

Bir de cinsel deneyimini ilk defa yaşayacak gelin için heyecanlı ve çok elzem birşey gibi görünse de o saten gecelikler her zaman kullanılmıyor. Hem rahat olmuyor hem de gecelik fantezisi olan erkek emin olun çok yoktur. Kv ile alamayacağınız daha farklı gecelikler var onlar daha iyi alternatif... Ama gerçekten kadın olarak saten giymeyi severim derseniz ona kimse yorum yapamaz tabi ki. Fiyat olarak ortalama bir pamuklu pijama 120-150tl olmuş zaten. İnsan temiz temiz gitmek ister elbette. Maddi durumu iyi olmayan ya da evlilik döneminde borca batmış çiftler için arttıkça artan bir borca dönüşen setlerdense bir gecelik iki pamuklu pijama daha iyi bir alternatif olabilir. Çünkü o pamuklu pijamayı her türlü alacak. Hem setlerdeki gecelikler tek modelin farklı versiyonu. Daha sonra eşler birbirini keşfettikçe isteklerine uygun renk ve modellerden tek tek alabilir.

Bir saten gecelik için bunları niye yazdım bilmiyorum:)

Sizin saydığınız gecelik ve pijama taksonomisiyle ilgili piyasadan haberdarım. Bu bohça işi günümüzde işlevini kaybetti, hediyeleşmekten ziyade emrivakiye dönmüş durumda. Tıpkı başlık parası gibi tedavülden kalkması gereken adetlerden biri. Kaynanayla çarşıda bunlar için dolaşmak, bu tarz küçük şeylere takılıp nişanlıyla kavga etmek de dünyanın en avam işi. Artık her şey elimizin altında. Eğer dediğiniz gibi bu bir ihtiyaçsa herkes kendi alsın, kimsenin başı ağrımasın. En temizi.
30 yıl hayatımda giymediğim şeyi kocam böyle bekler diye giyemem kusura bakmasın. Yeni gelin ihtiyacı değil yani aslında, gelinin hevesi.
Beş çeşit farklı gecelik pijama giyilmezse adam boşayacak çünkü.
Ha bir de zaten adam evlenmeden beni penye kareli pijamayla falan görüyor, bir gecede Külkedisi gibi olmamı beklemez inşallah :D

Gecelik BDV için önemli malum. Evlilik kurtarıcı olarak "kırmızı gecelik" :D
Şimdi kadın akademisyenler ile ilgili sunum hazırlıyorum. Orada da tam kırmızı ruju yazdım yeminle.
Kırmızı önemli...🤣

Eklentiler

• 4894E888-149F-47E7-A5B1-CD04F2FED66B.jpeg
    4894E888-149F-47E7-A5B1-CD04F2FED66B.jpeg
    84,6 KB · Görüntüleme: 91
Senin anlattiklarindan yola cikarak hepimizin acidigi cocuk mu bu? Ayrilip arada baskasiyla mi nisanlandin ne?
Sana cok denildi ama bu adam bir yerde patlayacak, tutuyor kendini diye. Sen de "beni cok seviyor bir kere" dedin durdun.
Al buyur sevginin de boylesi.
Kendi ellerinle bir canavar yarattin simdi dusun ben ne yapacağim diye.

Bir de cinsel deneyimini ilk defa yaşayacak gelin için heyecanlı ve çok elzem birşey gibi görünse de o saten gecelikler her zaman kullanılmıyor. Hem rahat olmuyor hem de gecelik fantezisi olan erkek emin olun çok yoktur. Kv ile alamayacağınız daha farklı gecelikler var onlar daha iyi alternatif... Ama gerçekten kadın olarak saten giymeyi severim derseniz ona kimse yorum yapamaz tabi ki. Fiyat olarak ortalama bir pamuklu pijama 120-150tl olmuş zaten. İnsan temiz temiz gitmek ister elbette. Maddi durumu iyi olmayan ya da evlilik döneminde borca batmış çiftler için arttıkça artan bir borca dönüşen setlerdense bir gecelik iki pamuklu pijama daha iyi bir alternatif olabilir. Çünkü o pamuklu pijamayı her türlü alacak. Hem setlerdeki gecelikler tek modelin farklı versiyonu. Daha sonra eşler birbirini keşfettikçe isteklerine uygun renk ve modellerden tek tek alabilir.

Sizden farklı düşünmüyorum:) yukarıda da defalarca belirttim bugün pamuklu bi pijama takımı 100 liradan aşağı değil üstelik yeni gelin özellikle bazı şeyleri ilk defa yaşayacak kadınlar daha özenmek istiyor. Sevdiği beyefendi ile aynı evde yaşayınca yatağa bile ozene bezene gireyim diyor. Bunda "oha 600 e gecelik mi olur yuuh" diyecek bir şey yok. Ha benim durumum 60 lira almaya müsaittir o kadar alirim 600e müsaittir o kadar alirim. Çift bunu karşılıklı halletmişse bizlerin yorumu çok gereksiz. Kimseyi ilgilendirmez

30 yıl hayatımda giymediğim şeyi kocam böyle bekler diye giyemem kusura bakmasın. Yeni gelin ihtiyacı değil yani aslında, gelinin hevesi.
Beş çeşit farklı gecelik pijama giyilmezse adam boşayacak çünkü.
Ha bir de zaten adam evlenmeden beni penye kareli pijamayla falan görüyor, bir gecede Külkedisi gibi olmamı beklemez inşallah :KK70:
Ülke kadınları olarak geceliğe gereğinden fazla anlam yüklüyoruz ahskajdksj

Valla dediğim gibi, ben adet yerini bulsun diye eşimle çıktım bu alışverişe. Zorunlu olduğu için değil, normal zamanda da birbirimize biseyler alıyoruz çünkü. Ailelerimizde gelenek dedi bu şekilde hallettik hem onlar mutlu oldu hem biz. Ha başkası kaynanası ile yapar mutlu olur yine bizi ilgilendirmez, başkası ben hiç istemem der çıkmaz yine ilgilendirmez. Bunlar tercih meselesi dayatılan bisey değil benim için

Aynen öyle, yine mesele 600 liraya gelecek ama sizin bahsettiğiniz gibi zaten bi pamuklu pijama bikac saten gecelik alınınca fiyat 400u rahat buluyor. Ha adet yerini bulsun diye evet bu tarz alışverişler ile karşı tarafı darlamaya borca sokmaya bence de gerek yok.

Back