Kafama takiyor muyum yoksa takmiyor gibi mi görünüyorum?

Valla ben en çok anneye üzüldüm.Kadın iki parça olmuştur.
Kardeşiniz çok patavatsız ve seviyesiz bence.Benim kardeşim bana böyle bir şey söylese ben çok üzülürüm.
Eşinizle ailenizin arasında sıkıntı varsa hiç annenizi getirmeyin başka sıkıntılar doğurur zamanla.

Esas cevabı vermemişim
Evet bayada takmışsın kafaya

20 yaşındaki bir insana eşlik etmek ile bebek bakmayı bir tutmak mümkün değil.
Yani anneniz birincisine tamam dediği için, ona tamam diyen buna da tamam demeli denmemeli.
İkisi aynı kefeye konulabilecek şeyler değil.
Anneniz kardeşinize eşlik etmek isteyebilir ama bebek bakmak istemeyebilir. Kaldı ki eşinizle de pek iyi anlaşamıyorlarmış.
Bunu anlamazdan gelip, duygusal baskı yapmamak lâzım.
Anneniz, babanız ve kardeşiniz bir aile. Siz eşiniz ve çocuğunuz bir ailesiniz.
Onlar sorun olarak gördükleri hususta kendi çözümlerini üretmişler, siz de kendi sorununuza kendi çözümünüzü üretmelisiniz.

Siz çalışan biri misiniz? Çocuğunuza annenize baktırma ısrarı neden bu kadar ? Kadıncağız neden iki çocuğun sorumluluğunu alsın mecbur mu vallahi acıdım kadına.. Belli bir yaştan sonra sorumluluk almak insana zor geliyor ( haklılar )bunun insan istemediği için değil bu zamana kadar çok emek verdikleri fedakarlık yaptıkları yıprandıkları için .. Artık belli bir yaşın getirdiği sakinliği yavaş yaşamağı istiyorlar. Son derece haklılar annenizi bu kadar yormayın

bir de demezler mi şimdiki kadınlar 35 ten sonra anne olmayın çocuğun peşinde koşacak enerjiniz kalmıyor, e herkes annesini koşturuyor, kadıncağızlar hiç yoksa 55 yaş ustu, onların enerjisi bitmiyorsa demek ki.
yuzde 70 falan anne ya da kvsine baktırıyor herkes.

haksız sınız aileniz size göre yaşamak sizin çocuguna bakmak zorunda değil.

Kardesin erkek mi? 20 yasinda diyorsun, yani 2 yildirda üni sinavini geçememis. Özel okula mi gidecek? Anne babasinin tüm düzenini bozan, sirf yemek için kusura bakma ilerisi zaten pek parlak görünmüyor.

Annenin yardimini istemeni anliyorum, dogal fakat senin planinda tam iyi degil. Okuldan 1 saat uzaklikta. Muhtemelen kardesin her gün 2 saat yol yapmak istemiyor ve annen ona kiyamadigi için istemedi. Annen bos yere düzenini bozmasi zaten saçma.

Bencede cocuk yapilirken, "kim bakacak" diye düsünülmeli. Ve evet bencede anneanne/dede mecbur birakilmamali cocuga bakmak için. Maddi durumunuz yeterli ise, krese yollayin cocugu. Koronu cocuklari daha az etkiliyor ve cocuk en çok arkadaslarindan ögreniyor zaten.

Altı aylık bebek kreste elbette bir şekilde büyür. Her çocuk bir şekilde büyüyor nihayetinde. Ama ebeveynine güvenli bağlanmış mıdır sizce? Üstelik egitimcisiniz bunun savunulacak yani yok.

Ha krese gidiyor, ha bakici bakiyor, ayni sey degil mi? Birçok anne mecburen çalisiyor. Herkes 1 yil cocugun yaninda kalmiyor zaten. Güvenli baglama zaten oluyor. Türkiyede bu güvenli baglanma olayi çok yanlis anlasildi ve çok abartildi. Hatta ondan dolayi birçok cocuk birak güvenli baglanmayi, resmen bagimli oldular annelerine.

Önemli olan ne kadar çok zaman geçirdigin degil, o zamanin ne kadar kaliteli olmasidir. Yani en basit bir çocuk tüm gün bunalmis bir anne ile zaman geçirecegi yerine, ise gitmis, o enerjiyi atmis ve daha mutlu bir anne ile zaman geçirmesi çok daha iyidir.

Kardesinin yanina gidecekler diye hemen bir beklentiye girmissin. Anne baba surekli size yaranmaya mi calisacak? Bakin basinizin caresine

kreşe ver tamda arkadaş sosyalleşme çağında. bende 3,5 yaşında verdim.felaket ilerileme oluyor çocuklarda. kimseden beklenti olmasın. olmasın ki mutlu olasınız.

Bakıcı ile kreş elbette bir değil. Birinde bir sınıf ortamı var diğerinde birebir ilgileniliyor çocukla. Aynı şey olabilir mi? Ben güvenli bağlanmayı eğitim bilimleri derslerinde ve kitaplardan öğrendim, Instagram'dan değil, o yüzden ne kastettiginizi bilmiyorum. İyi bir bakıcı da güvenli bağlanmayı sağlar. Zaten güvenli bağlanma anne ile olacak diye bir koşul yok, bakım veren kişi ile olur.

Bende istemezdim annem kendisiyle anlaşamadığı bir damatta gidip çocuk bakıp yemeğini yapmasını. Niye annenizi bu duruma düşürüyorsunuz? Çocuk sizin yemek sizin kardeşiniz bekar ve annenizin çocuğu.

Kreste sinif ortami olmuyor, krese bagli birazda fakat steril bir sinif/ders ortami degil ki. Evet baska çocuklar var fakat buda bir artidir benim gözümde. Cocuklar en çok baska cocuklardan ögrenirler.

Ve güvenli baglanma bakim veren kisi ile oluyor ise, bu bakici ile olunca sorun yokmu yani? Krestede daima ayni kisiler çalisiyo neticede.

Ben yurt disinda yasadigim için içim daha rahat olabilir kres konusunda. Kizim 8 ayliktan itibaren gitti ve hiçbir sorun yasamadik. Ben aksine bir bakiciya güvenemezdim. Tek bir insan ile kalmasi. Bizim kreste 2 kisi vardi (ve 1 yardimci). En azindan kontrol mekanizmalar vardi yani.

Ve cocuk 1 yasini geçtikten sonra, daha hareketli olunca, akranlar ile olmasi bence daha iyi.

Kreş için iki buçuk yaştan öncesi bence erken. Türkiye'de çok güzel kreşler var evet ama fiyatları da güzel. Ortalama kreşlerde de ne dönüyor bilmiyoruz.

Çocuklar başka çocuklardan öğrenir evet ve bu risktir. Bakalım başka çocuklar ne kadar düzgün davranıyor?

Çocuk bakıcı ve anne farkını bilir zaten. Bakıcı sevgiyle yaklaşıyorsa sıkıntı olmaz. Keşke her bebek iki yaşına kadar annesiyle yasayabilse ama şartlar el vermiyor tabii.

İki çocuk büyütüyorum, biraz elimden düşsünler kendime/evliliğime vakit ayırayım diye beklediğimi bilirim. Şimdi lise/üniversite çağlarındalar fiziki çaba çok azaldı, ruhsal yorgunluk başladı. Hepsi bitti ayaklarının üstünde durmaya başladılar derken, torunlara bakmak için 20-30 küsür yıl önceye dönmek istemem açıkcası. İnsanın ortalama ömrü ne ki zaten. Karı koca bir kaç gün kafa dinlemek isterler destek olurum, bakıcı bakar talep olursa günlük ziyaretimi yapar göz kulak olurum ama yeniden doğurmuş gibi tamamen üstüme alamam. Zaten bunu isteyende bencildir bence.

Kız kardeşiniz için şehir değiştirmek belki onlara da iyi gelecek, ama çocuk başlı başına koşturma olacak. 3 yaşına kadar en zor zamanlarını eşinizle ortaklaşa bakarak büyüttüyseniz şimdiden sonrası daha kolay. Anne babayı biraz kendi haline bırakın, dinlensinler artık.

Krese vermelisiniz tabiki. 3yasindaki cocuk icin ideal olan krestir. Korona surecinde biraz daha idare edin krese verin

Kresler bence 1 yasindan sonra yarim günlük, 18 ayliktan sonra tüm gün gitmelik için ideal. Cocuklar çok sey ögreniyor kreste. Benim kizim orda düzeni ögrendi,arkadaslik ögrendi, yemek yemesi bile daha iyi oldu.

Artik köyde yasanilmiyor, büyük aile ile yada tüm çocuklarin disarda oynamasi ile. Apartman dairelerinde yasaniliyor. Eger gidilirse 1-2 saat ancak parka gidilir. Ordada düzen, paylasma felan ögrenilmiyor zaten. Aktivite yapilmiyor. Cocugun eger sansi varsa, bilgili anne ise daha egitici aktiviteler yapar evde fakat tek cocuk ile zor oluyor. Cocuklar o yaslarda konsentrasyonu yüksek olmuyor zaten.

Ondan dolayi kreste, farkli cocuklar ile olmak onlar içinde iyi. Toplu sekilde aktivite yapmak yada bireysel olarak sadece onari görmek, emeklerken, yürürken bile birseyler ögreniyorlar. Anne içinde daha rahat oluyor çünkü tüm gün artik aktif cocuk ile geçirmek gerçekten çok zor. Her babada yardimci degil mesela. Cocuk bunalmis bir anne ile vakit geçirmektense, kreste vakit geçirmesi çok daha iyi. Mutlu anne, mutlu cocuk demektir zaten.

Yasadigim ülkede zaten ana okulu 2.5 yastan itibaren basliyor. Ondan önce cogu çoçuk zaten krese gidiyor. Bakici sistemi burda yok yada nadir mesela, çok pahali olur diye. Sadece 3-4 saatligine gelen babysitterler olur, oda anne baba gezsin diye.

Ve evet anliyorum, ülkede kres kalitilerinde sikinti var. Ancak bu düsünülmeli iste cocuk yapmadan önce. Kres ve okul sistemi zaten belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…