Valla ben en çok anneye üzüldüm.Kadın iki parça olmuştur.Iyi geceler herkese uzun zamandır beynimin bir yerinde duran ama üzüldüğüme emin olmadigim bir konu var. Bu ne saçma diyeceksiniz. Aslında bu aralar aklıma geliyor yazınca anlayacaksınız.
Benim bir kardeşim var üniversiteyi kazandı ama yurtta kalamam deyip bırakıp geldi bu sebeple annemler onun üniversitesinin olduğu şehre taşınacak okuması için ve burası bizim yaşadığımız şehre bir saat uzaklıkta.
Benim de küçük bir kızım var 3 yaşında ben de annemlere dedim ki madem.sehir değiştiriyorsunuz o zaman bizim yaşadığımız şehre gelin cocuk konusunda yardımcı olun bana diye ama bahaneler uydurup kabul etmediler en son anneme söylediğimde de eşinle anlaşamıyoruz dedi ( bu ayrı bir konu bazen ailemi bazen eşimi haklı bulduğum konular oldu )
Neyse ben çocuğu bakıcıya hiç vermedim eşimle dönüşümlü bakıp bu yasa getirdik bir şekilde bu yıl da kreşe vermeye karar verdim annem bu defa daha küçük bakıcı bulsan falan dedi ya bu zamana kadar bakicida durmayan cocuk artık durur mu ? Şimdi de malum korona çıktı annem de verme krese ben gerekirse 3 4 gün gelirim diyor.
Bu arada kardeşim bana para vermek istemedigim için anneme baktırmak istedigimi ve çocuğun benim çocuğum olduğunu yeğeni olarak sevdiğini ama onu ilgilendirmediğini annem benim çocuğuma bakarken evin yemeğini yapamayacagini falan söyledi.
Arkadaşlar uzun oldu umarım anlatabildim. Ama ben hakli miyim sizce ? Objektif yorum istiyorum
Esas cevabı vermemişimIyi geceler herkese uzun zamandır beynimin bir yerinde duran ama üzüldüğüme emin olmadigim bir konu var. Bu ne saçma diyeceksiniz. Aslında bu aralar aklıma geliyor yazınca anlayacaksınız.
Benim bir kardeşim var üniversiteyi kazandı ama yurtta kalamam deyip bırakıp geldi bu sebeple annemler onun üniversitesinin olduğu şehre taşınacak okuması için ve burası bizim yaşadığımız şehre bir saat uzaklıkta.
Benim de küçük bir kızım var 3 yaşında ben de annemlere dedim ki madem.sehir değiştiriyorsunuz o zaman bizim yaşadığımız şehre gelin cocuk konusunda yardımcı olun bana diye ama bahaneler uydurup kabul etmediler en son anneme söylediğimde de eşinle anlaşamıyoruz dedi ( bu ayrı bir konu bazen ailemi bazen eşimi haklı bulduğum konular oldu )
Neyse ben çocuğu bakıcıya hiç vermedim eşimle dönüşümlü bakıp bu yasa getirdik bir şekilde bu yıl da kreşe vermeye karar verdim annem bu defa daha küçük bakıcı bulsan falan dedi ya bu zamana kadar bakicida durmayan cocuk artık durur mu ? Şimdi de malum korona çıktı annem de verme krese ben gerekirse 3 4 gün gelirim diyor.
Bu arada kardeşim bana para vermek istemedigim için anneme baktırmak istedigimi ve çocuğun benim çocuğum olduğunu yeğeni olarak sevdiğini ama onu ilgilendirmediğini annem benim çocuğuma bakarken evin yemeğini yapamayacagini falan söyledi.
Arkadaşlar uzun oldu umarım anlatabildim. Ama ben hakli miyim sizce ? Objektif yorum istiyorum
haksız sınız aileniz size göre yaşamak sizin çocuguna bakmak zorunda değil.Iyi geceler herkese uzun zamandır beynimin bir yerinde duran ama üzüldüğüme emin olmadigim bir konu var. Bu ne saçma diyeceksiniz. Aslında bu aralar aklıma geliyor yazınca anlayacaksınız.
Bunu örnek verdikten sonra ne anlamı var?Parantez icinde ozellikle belirttim zaten.
Kardeşim yirmi yaşında iyi kötü yemek yapabilir ya dedim ki yemeğinizi ben yapayım ya da gelin bende yiyip gidin yeter ki gelin dedim ama kabul etmiyor.
Kardeşim genelde bencildir maalesef annemler 20 senelik düzenlerini bozacaklar ve şunu söyleyeyim benim istediğimi kardeşim istese kabul ederlerdi
Altı aylık bebek kreste elbette bir şekilde büyür. Her çocuk bir şekilde büyüyor nihayetinde. Ama ebeveynine güvenli bağlanmış mıdır sizce? Üstelik egitimcisiniz bunun savunulacak yani yok.
Bakıcı ile kreş elbette bir değil. Birinde bir sınıf ortamı var diğerinde birebir ilgileniliyor çocukla. Aynı şey olabilir mi? Ben güvenli bağlanmayı eğitim bilimleri derslerinde ve kitaplardan öğrendim, Instagram'dan değil, o yüzden ne kastettiginizi bilmiyorum. İyi bir bakıcı da güvenli bağlanmayı sağlar. Zaten güvenli bağlanma anne ile olacak diye bir koşul yok, bakım veren kişi ile olur.Ha krese gidiyor, ha bakici bakiyor, ayni sey degil mi? Birçok anne mecburen çalisiyor. Herkes 1 yil cocugun yaninda kalmiyor zaten. Güvenli baglama zaten oluyor. Türkiyede bu güvenli baglanma olayi çok yanlis anlasildi ve çok abartildi. Hatta ondan dolayi birçok cocuk birak güvenli baglanmayi, resmen bagimli oldular annelerine.
Önemli olan ne kadar çok zaman geçirdigin degil, o zamanin ne kadar kaliteli olmasidir. Yani en basit bir çocuk tüm gün bunalmis bir anne ile zaman geçirecegi yerine, ise gitmis, o enerjiyi atmis ve daha mutlu bir anne ile zaman geçirmesi çok daha iyidir.
Bakıcı ile kreş elbette bir değil. Birinde bir sınıf ortamı var diğerinde birebir ilgileniliyor çocukla. Aynı şey olabilir mi? Ben güvenli bağlanmayı eğitim bilimleri derslerinde ve kitaplardan öğrendim, Instagram'dan değil, o yüzden ne kastettiginizi bilmiyorum. İyi bir bakıcı da güvenli bağlanmayı sağlar. Zaten güvenli bağlanma anne ile olacak diye bir koşul yok, bakım veren kişi ile olur.
Kreş için iki buçuk yaştan öncesi bence erken. Türkiye'de çok güzel kreşler var evet ama fiyatları da güzel. Ortalama kreşlerde de ne dönüyor bilmiyoruz.Kreste sinif ortami olmuyor, krese bagli birazda fakat steril bir sinif/ders ortami degil ki. Evet baska çocuklar var fakat buda bir artidir benim gözümde. Cocuklar en çok baska cocuklardan ögrenirler.
Ve güvenli baglanma bakim veren kisi ile oluyor ise, bu bakici ile olunca sorun yokmu yani? Krestede daima ayni kisiler çalisiyo neticede.
Ben yurt disinda yasadigim için içim daha rahat olabilir kres konusunda. Kizim 8 ayliktan itibaren gitti ve hiçbir sorun yasamadik. Ben aksine bir bakiciya güvenemezdim. Tek bir insan ile kalmasi. Bizim kreste 2 kisi vardi (ve 1 yardimci). En azindan kontrol mekanizmalar vardi yani.
Ve cocuk 1 yasini geçtikten sonra, daha hareketli olunca, akranlar ile olmasi bence daha iyi.
Kreş için iki buçuk yaştan öncesi bence erken. Türkiye'de çok güzel kreşler var evet ama fiyatları da güzel. Ortalama kreşlerde de ne dönüyor bilmiyoruz.
Çocuklar başka çocuklardan öğrenir evet ve bu risktir. Bakalım başka çocuklar ne kadar düzgün davranıyor?
Çocuk bakıcı ve anne farkını bilir zaten. Bakıcı sevgiyle yaklaşıyorsa sıkıntı olmaz. Keşke her bebek iki yaşına kadar annesiyle yasayabilse ama şartlar el vermiyor tabii.
Ona katılıyorum kesinlikle hem o yönden iyi hem de ilerde biz senin çocuğuna baktık deme ihtimali düşüyorhem aile ile ilişkiler açısından da daha iyi oluyor, bakıcı, herkes ne kadar uzak o kadar iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?