eskı erkek arkadasınla 4 yıl neyı beklıyordunuz?
maddı sorunlar mı egıtım mı nedır mesele ?
sadece o'nun evlılıge yaklasmaması ıse hıc dusunme bıle derım .
sımdı karsına cıkıpda gel aılmel tanıs dıyecegıne ,gelelım ısteyelım senı desın .aıleyle tanısmak nedır kı .sımdı herkes aılelerle tanısıyor .
suan hayatında kı ınsan ıle daha cok yenıysenız hemen evlılık asamasına gelme tabıkı de .bıraz dusun tart sonucta ortada bır cocuk var.
bu senın verebılecegın bır karar .senın ve aılen ıcın cocugun problem olur mu olmaz mı sen verebılırsın bu kararı .
zor bir durum ikisininde artıları ve eksileri var gibi gözüküyor. ama ikiside sana uygun değiller bence.. biraz ikisiylede görüşmesen kafanı dinlesen diyorum daha düzgün kararlar verirsin gibime geliyor....neticede çok güzel bir mesleğin var ve çalışıyorsun neden kendini bunlarla yıpratasınki mutlaka daha uygun birileri çıkar karşına....
bana kalırsa ıkısındende vazgec karsına cok daha ıyılerının cıkacagına emınım,ogretmen olman bıle baslıbasına bır artı zatenn malum artık anneler hep ogretmen gelın arıyorlar ogullarına.
Canım burda bizlerin düşüncelerini almak için konu açmışsın , o yüzden baştan anlaşalım darılmaca gücenmece yok
Herşey bir yana , senin gibi birisinin ilkokul mezunu birisiyle evlencek olması bence yanlış , 3 gün sonra iş yeri batas iflas etse napcak ? bu 1. Ardından çocuğuyla her ne kadar haftada 1 görüşsede bu onun çocuğu olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz , bu sorumluluğu alacağına emin misin ? Zaman ne gösterir hiç belli olmaz ki , allah korusun anneannesi rahmetli olur , annede başkasını bulup evlencek olur , sonra erkek arkadaşın çocuğun velayetini almak ister vs , yani dünya bu ne olcağı belli olmaz , kesinlikle sonsuza kadar çocuk gelmez falan diye düşünme buda 2.
Eski erkek arkadaşına değinirsem inançlarınız açısından bişey diyemem yani o sizin bileceğiniz iş ama ikinizde müslümansınız ben oraya takılırım yani gerisi önemli değil ben olsam o konuda sorun çıkartmazdım. Seni oyalamasına gelince , neden oyaladığını anlamadım kasımdam hazirana kadar mesela... Sana sebep olarak birşey söylüyormuydu ? Kendisi para biriktirmek mi istiyordu , yada başka beklentileri vardı onlar tamamlanınca kafası rahat olunca mı evlenmek istiyordu ki...
Birde seni araması konusunda birşey demek istiyorum yani senin biriyle evlenceğini duyunca mı aradı orasını anlamadım canım , yoksa 6 ay sonra içinden gelip kendisini affetirmek için aramıştıda , sen mi söyledin başkası olduğunu ?
Demin değindim ama kişisel görüşümdür ve hayatımdada uygulamışımdır , asla ama asla eğitim olarak kendimden aşağıda birisiyle birliktelik yaşamak istemem , yaşadım ama kısa zamanda hata olduğunu anlayıp ayrıldım ve birdaha asla olmadı. O gündür bu duruma düşen arkadaşlarıma hep söylerim asla diye ... Kendi çevreni düşün , öğretmenmişsin mesela , öğretmen arkadaşlarının eşleri olur mühendistir doktordur mimardır avukattır vs , senin eşin geldiği zaman sorucaklar , ve adım gibi eminim eşin orda mahçup duruma düşer. Kendisini hem onlardan hemde özellikle senden geri hisseder. Yada bir örnek daha veriyim , mesela siz üniversite mezuniyetlerinizden konuşuyorsunuz , eşin orda konuya dahil olamaz ve gene aynı duruma düşer. Anlattıklarım dizi gibi biliyorum ama tecrübeyle sabittir
Lütfen dediklerimi düşün canım , çok dikkatli ol...
konu açıp gidenlerde bi alem...
neden ılla ewlenmek istiyorsun ki...Çocugu olan biri de ,sana dewamlı söz werıp yapmayan bırı de yaramaz bence sen başkasını bul ..Bunları yolla.
neden böyle alel acele evlenmek istiyorsun ki...
daha düne kadar baskasiyla evlilik hayali kurarken...
simdi baskasindan almis oldugun evlenme teklifine evet demissin...
evlenmek icin evlenme bence...
Merhaba arkadaşlar. Kafam o kadar karışık ki düşünüp stres yapmaktan heryerimde uçuk çıktı. Eminim sizin fikirleriniz biraz bana yardımcı olur. Sorun karışık gönül işlerim. Benim 4 yıl bir küs bir barışık süren gerçekten aşık olduğum ve sevildiğime inandığım bir aşk hikayem oldu. Aslında ayrılıklarımız öyle kavga gürültü anlaşamamaktan çok aramızdaki farklılıklara bağlı (o doğulu alevi be iç anadolulu hanefi) onun bazı şeyleri göze alamayışı benim de üzerine evlilik konusunda çok gitmemdi. Kendisi biraz farklılıklarımız nedeniyle sanırım birazda yeteri kadar olgunlaşmamasına bağlı bir türlü evliliğe adım atmıyordu. Aslında evlenicez diyordu ama bunu gerçekleştirecek adımlar (aileyle tanıştırma, söz nişan vs.) hiç atılmıyordu. Ve biz bir kaç kez bu nedenlerle ayrıldık. En son 2011 kasımda tekrar başladık. Bu defa farklı zaman ver bana ailemle tanış içlerine gir ama illa şöyle olsun deme. Zamanla herşey olacak dedi Ben pek bekleyemedim hep yine sıkboğaz ettim kabul :) ama o dediği zaman da bir türlü gelemedi. yani düşünün biz o sırada 3 senedir birbirini tanıyan insanlardık o bana başlarken gerekeni yapacağı sözünü verdi ama kasımdan hazirana tek bir adım atmadı.haziranda biz tekrar ayrıldık. beni bir daha şu son 15-20 gün öncesine kadar aramadı.
o dönemde ben tamamen tesadüf biriyle tanıştım. önceleri arkadaşça görüştük ama ben etkilendim ondan ki o da bir süre sonra duygularını açtı. aramızda iki sorun vardı birincisi eğitim farkı (ben üni. o ilkokul mezunu) ikincisi onun çocuğu olması.(ki önce benden sakladı kısa süre sonra kendi söyledi) çocuğu kendinde değil ananede kalıyor ve anane kesinlikle vermek istemiyor sadece maddi olarak tüm sorumluluğunu karşılamasını istiyor. o da haftada bir gün görüşüyor, maddi ihtiyaçlarını da karşılıyor. Bana evlenme teklif etti kabul ettim ve söz yapmak için benden bir zaman söylememi bekliyor
işte tamm bu düşünceler varken kafamda eski aşık olduğum kişi tekrar ısrarla aramaya başladı. sakın sırf evlenmiş olmak için böyle bişey yapma seni çok seviyorum vazgeçemem herşeye varım gel ailemle tanış yaza da evlenelim diyor. yani bundan 6 ay önce söylese şu dünyada benden mutlu kimse olmazdı eminim. ama o kadar geç kaldı ki. ya o kadar zor bir durumdayım ki. Ben hep duygularımla hareket ettim yanıldım. artık makntığımı kullanmak istiyorum ama onuda yapamıyorum. ne bileyim belki siz göremediğim bir açıdan bakar bana yardımcı olursunuz. bu arada ben 28, şu an görüştüğüm kişi 35, eski erkek arkadaşım 30 yaşında belki merak edersiniz :) bir de ben öğretmenim şu an görüştüğüm kişi esnaf eski erkek arkadaşım da öğretmen belki onu da merak edersiniz :). şimdiden teşekkürler kızlar
biriyle evlilik planları yaparken kısa bi süre sonra başka birinin evlilik teklifini kabul etmek bana ilginç geliyo yani sırf evlenmek için mi evleniyosun? ben evlenme planları yaptığım insandan ayrıldıktan sonra 4 yıl hayatıma kimseyi alamadım sendeki rahatlığa şaşmamak elde değil
seni aramadığı 15-20 günlük sürede mi buldun diğerini?
öğretmen olan arkadaşla belki olabilirde sonradan hayatına dahil olanla olmaz, hem eğitim farkı hem de baştan kendiyle ilgili gerçekleri anlatmaması sakat, ayrıca bu alevi sünni bilmem ne ayrımına inanılmaz karşıyım bide öğretmensiniz yaa bu ülke ne zaman aşacak bu benim inancım senin inancını döver, biz cennete gidecez siz kapısında bekliceksiniz davasını...off bu da ayrı bi konu olurda neyse bu platformda yassak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?