• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam karmakarışık doğru karar veremiyorum

ben de 28 yaşındayım ve öğretmenim. okuldaki bazı arkadaşlarda gördüğüm durum sizde de mi var acaba diye düşündüm yazdıklarınızı okuyunca :) işim var, yaşım geldi geçiyor, etrafımdaki herkes evleniyor ben de evlenmeliyim biri olmalı stresi.

yani bi yerde haklısınız diye düşünüyorum benim hayatımda kimse olmasa acaba ben de mi bu kadar stresli ve telaşlı olurdum diyorum bi yandan da bu işler kısmet işleri nerden ne çıkacağı belli olmaz istedikleri kadar kendilerini paralasınlar olacağı varsa olur yoksa olmaz diyorum.

bence kendinizi hiç bir şeye zorunlu hissetmeyin, ikisini de boşverin. yaşımız çok değil emin olun karşınıza neler çıkacak. öğretmensiniz genelde talipleriniz öğretmenler, doktorlar, subaylar arasından çıkar. etrafınızdaki herkes dolu bekar boşta adam kalmamış gibi geliyor olabilir size :) tabi ki böyle bir şey yok kendinizi durduk yere sıkıntılara sokup mutsuz olmayın. öğretmen olan çocuk neyi beklemiş bu kadar madem ikiniz de çalışıyorsunuz yok mezhep yok o bu. elle tutulur bi sebep yoksa sizinle evlenmeyi düşünmediği aşikar. diğeriyle de anlaşabileceğinizi sanmam. tabii ki eğitim sosyal statü vs farkı olan herkes boşanır hiç biri anlaşamaz diye bir şey yok yine de riskli tıpkı akraba evliliklerinde sakatlık riskinin fazla olması gibi. ben olsam ikisini de boşverir önümdeki maçlara bakardım hatta tayin hakkınız varsa yazın tayin isteyin yeni hayat ne yerler yeni insanlar bakarsınız orda daha mutlu olursunuz

Son düzenleme:
ben de 28 yaşındayım ve öğretmenim. okuldaki bazı arkadaşlarda gördüğüm durum sizde de mi var acaba diye düşündüm yazdıklarınızı okuyunca :) işim var, yaşım geldi geçiyor, etrafımdaki herkes evleniyor ben de evlenmeliyim biri olmalı stresi.

yani bi yerde haklısınız diye düşünüyorum benim hayatımda kimse olmasa acaba ben de mi bu kadar stresli ve telaşlı olurdum diyorum bi yandan da bu işler kısmet işleri nerden ne çıkacağı belli olmaz istedikleri kadar kendilerini paralasınlar olacağı varsa olur yoksa olmaz diyorum.

bence kendinizi hiç bir şeye zorunlu hissetmeyin, ikisini de boşverin. yaşımız çok değil emin olun karşınıza neler çıkacak. öğretmensiniz genelde talipleriniz öğretmenler, doktorlar, subaylar arasından çıkar. etrafınızdaki herkes dolu bekar boşta adam kalmamış gibi geliyor olabilir size :) tabi ki böyle bir şey yok kendinizi durduk yere sıkıntılara sokup mutsuz olmayın. öğretmen olan çocuk neyi beklemiş bu kadar madem ikiniz de çalışıyorsunuz yok mezhep yok o bu. elle tutulur bi sebep yoksa sizinle evlenmeyi düşünmediği aşikar. diğeriyle de anlaşabileceğinizi sanmam. tabii ki eğitim sosyal statü vs farkı olan herkes boşanır hiç biri anlaşamaz diye bir şey yok yine de riskli tıpkı akraba evliliklerinde sakatlık riskinin fazla olması gibi. ben olsam ikisini de boşverir önümdeki maçlara bakardım hatta tayin hakkınız varsa yazın tayin isteyin yeni hayat ne yerler yeni insanlar bakarsınız orda daha mutlu olursunuz

Şundan bir iki sene önce kaygım çok fazlaydı ama şu an evlenmemek çok soun değil. elbette istiyorum düzenim olsun tek başıma yaşamaktan sıkıldım o ayrı. ama illa ikisinden biri olsun yoksa evde kaldım olsun madundada değilim.

yıllardır tek başıma mücadele veriyorum ve artık bir yuvam olsun istiyorum gerçekten :) yaşım 29 a girmek üzere tam da zamanı ama elbetteki illa birisi olacak diye bişey yok ikiside olmayabilir

Bak birinci öğretmen olan sewgılın koskoca 4 yılda bir söz yapmayı bile becerememıs ..Hayatı bellı kı hep birilerine ve birşeylere bağlı biri..Ben bunu istiyorum ve yapacagım yerıne sankı hep bahanelerle ertelemeyı secmıs ..Kaybettı senı bence..
İkincisi ise geçmişi war bır kere..Eski eşi,çocugu vs vs ..Ailen bunları kabullenır mi?Artı boşanan birisi olduguna göre belkı de ewlenılecek biri degıldır ve karısı terk etmiştir??Üstelık ilkokul mezunu olması da kayıp..Bence sabret 30a kadar yolun war daha önune kımler cıkar..Biz ewlendık de ne oldu ..ewlilik ne kadar geç yaşarsan o kadar memnun olacagın bir olay diyim ben sana..

Bak birinci öğretmen olan sewgılın koskoca 4 yılda bir söz yapmayı bile becerememıs ..Hayatı bellı kı hep birilerine ve birşeylere bağlı biri..Ben bunu istiyorum ve yapacagım yerıne sankı hep bahanelerle ertelemeyı secmıs ..Kaybettı senı bence..
İkincisi ise geçmişi war bır kere..Eski eşi,çocugu vs vs ..Ailen bunları kabullenır mi?Artı boşanan birisi olduguna göre belkı de ewlenılecek biri degıldır ve karısı terk etmiştir??Üstelık ilkokul mezunu olması da kayıp..Bence sabret 30a kadar yolun war daha önune kımler cıkar..Biz ewlendık de ne oldu ..ewlilik ne kadar geç yaşarsan o kadar memnun olacagın bir olay diyim ben sana..

ertelemekte fayda var diyosunuz :) evet birincisi hep erteledi aslında şu an düşünmem bile hata belkide. ikincisi eşini baya küçük yaşta kaçırmış annesinin yanında yaşamışlar maddi durumu pek iyi değilmiş. kadın ayrı eve çıkmak istemiş benimkisi bu imkanı sağlayamayınca bitmiş. tabi onun anlattığı. ailem bişey demiyor çünkü onu tanıyan ortak tanıdıklarımız iyi biri olduğu için hakkında olumlu şeyler söylüyorlar. ailemde önenmli olan iyi biri olması karar senin diyor

ertelemekte fayda var diyosunuz :) evet birincisi hep erteledi aslında şu an düşünmem bile hata belkide. ikincisi eşini baya küçük yaşta kaçırmış annesinin yanında yaşamışlar maddi durumu pek iyi değilmiş. kadın ayrı eve çıkmak istemiş benimkisi bu imkanı sağlayamayınca bitmiş. tabi onun anlattığı. ailem bişey demiyor çünkü onu tanıyan ortak tanıdıklarımız iyi biri olduğu için hakkında olumlu şeyler söylüyorlar. ailemde önenmli olan iyi biri olması karar senin diyor

Ne karar werdın..

Ne karar werdın..

hala kararsızım malesef. ben tatil nedeniyle ailemin yanına gelmiştim eski erkek arkadaşım 3tür memleketime geldi görüşmedim. 2 gün önctekrar geldi mahallemi biliyodu sürekli mesaj atıyor arıyor otelde kalıyorum sen gelmeden gitmiyorum diyor ben memlekette değilim şu an haberi yok çünkü cvp vermiyorum. şimdikide söz yapalım diyor. benim evlilikle ilgili korkularım var onları aşmam için telkinlerde bulunuyor :) gelin görün ki aramız bozuk hatta ben bitti dedim. 2 gün önce hatunun birini face den eklemiş şifreleri de bende. Fotolarını anneme göstermek için face sini açtığımda gördüm. Baktım bi de kendi profilinden eklediğine dair güncellemeyi silmiş. Kim dedim uykudan uyandırıp :) kim hatırlamıyorum falan dedi. yemin billah ediyor eklemedim diye. böyle bişey olabilir mi yavv kısacası ikisiylede görüşmüyorum kafam karışık ve şu an hiçç mutlu değilim

Aslında face sinde çok az sayıda kız vardır ve bizim resimlerimiz durur ama neden böyle yaptı anlamıyorum. Birde şu an teyzemin yazlığındayız evlerimiz karşılıklı yani ama görüşmüyoruz kesinlikle. Ben ondan ayrılmak için bahane uydurmuşum öyle diyor. Ah bu erkekler. Ergen çocuklar gibi olduk şunca yaşta

Aaa lamiaa ben de topiğe yüzük takıyoruz yazıcaksın diye bekliyorum kaç kere de çağırdım seni, meğer kendi konundaymışsın:) Noldu yaa bi okuyayım du...

Aaa lamiaa ben de topiğe yüzük takıyoruz yazıcaksın diye bekliyorum kaç kere de çağırdım seni, meğer kendi konundaymışsın:) Noldu yaa bi okuyayım du...

ayy yok ne yüzüğü ben de şans mı var :) aslında karar vermiş gibiydim şimdikinin ailesi şubat 18 e gelecekti tanışmaya 11 martta yani doğumgünümde de söz olacaktı ama 3 gün önce bir hatun eklemiş face den bi de bildirimi silmiş bende de şifresi vardı yakaladımmmmmm :) şekerim yüzüğü senden bekliyoruz:) tuttum ben çocuğu. Ya konuları takip ediyorum arada da yorum yazmıyorum özledin miii :)

Ay deme öle şans mans diye, özledim tabi özlemem mi arada yazıver kııız:)) Çapkınlığa mı başlamış, cin olmadan adam mı çarpıyormuş. Sözlenecek adam bunlarla mı uğraşırmış dövelim onu:) Diğeri de kapında yatıyor galiba, ondan umutluyum ben baştan beri zati:9:

iyi hoş da işte uyuz etmeye başladı bile beni. Hofff.

Ay deme öle şans mans diye, özledim tabi özlemem mi arada yazıver kııız:)) Çapkınlığa mı başlamış, cin olmadan adam mı çarpıyormuş. Sözlenecek adam bunlarla mı uğraşırmış dövelim onu:) Diğeri de kapında yatıyor galiba, ondan umutluyum ben baştan beri zati:9:

iyi hoş da işte uyuz etmeye başladı bile beni. Hofff.

aaa neden yavvv. du geliyom geyiğe bakam neler olmuş :)

kızlar bi yoru yapın kafayı yemeden ya. ben bi karar veremiyorum.

yalnızlıktan sıkılmışsın bence.etrafındakiler evlenince kendini kötüm hissetmişsindir.banada öyle oluyor.4senelik sevgilini bilmem ama yeni tanıştığın kişinin ilgisine güvenemedim.kimseyi aşalamam ama ilkokul mezunu birisiyle olmayın.hele birde çocuğu var.yetiştirebilir kendini.benim dayımda ilkokul mezunu ama çoğu üniversite mezununu kültür konusunda susturur.ama davul bile dengi dengine demişler.biraz sabırlı olmalısın bence.zaman sana ne yapmak istediğini gösterecektir.en rahatsız edici nokta 2.sinin eşini küçük yaşta kaçırıp ailesiyle oturması.sonra eve çıkamamışlar ve böylelikle bitmiş.üstelik faceden bir başka kızı eklemiş.senin gibi 28-29 yaşında,onu herşeyiyle kabul etmeye hazır,işi gücü olan,iyi niyhetli birini kaçırmaz.

kendimde şunu fark ettim.en azından öyle sanırım diyorum.eskidekinin ruhumda açtığı yaraları yenisi dolduracak gibi geliyor.ama yağmurdan kaçarken doluya tutlmakta va işin içinde.bu yüzden kendine zaman tanı.4 yıl ayrıl barışta olsa bir ilişki yaşanmış.bir kendine gel.zaten ne yapmam gerektiğin ve ne istediğin kendini direkt gösterecek.

belki karaszılığın ikisininde olmayacağını düşündüğündendir.belki olmayacakların olur görmeye çalışıyorsun.bunada karasız kaldım deyip kendini avutuyorsun olamaz mı

bu arada karışık yazıyorsam kusuruma bakmayın.ilaç alıyorum ve şu sıralar çok uyuyorum.pek kafamı topluyamıyorum.

yalnızlıktan sıkılmışsın bence.etrafındakiler evlenince kendini kötüm hissetmişsindir.banada öyle oluyor.4senelik sevgilini bilmem ama yeni tanıştığın kişinin ilgisine güvenemedim.kimseyi aşalamam ama ilkokul mezunu birisiyle olmayın.hele birde çocuğu var.yetiştirebilir kendini.benim dayımda ilkokul mezunu ama çoğu üniversite mezununu kültür konusunda susturur.ama davul bile dengi dengine demişler.biraz sabırlı olmalısın bence.zaman sana ne yapmak istediğini gösterecektir.en rahatsız edici nokta 2.sinin eşini küçük yaşta kaçırıp ailesiyle oturması.sonra eve çıkamamışlar ve böylelikle bitmiş.üstelik faceden bir başka kızı eklemiş.senin gibi 28-29 yaşında,onu herşeyiyle kabul etmeye hazır,işi gücü olan,iyi niyhetli birini kaçırmaz.

kendimde şunu fark ettim.en azından öyle sanırım diyorum.eskidekinin ruhumda açtığı yaraları yenisi dolduracak gibi geliyor.ama yağmurdan kaçarken doluya tutlmakta va işin içinde.bu yüzden kendine zaman tanı.4 yıl ayrıl barışta olsa bir ilişki yaşanmış.bir kendine gel.zaten ne yapmam gerektiğin ve ne istediğin kendini direkt gösterecek.

belki karaszılığın ikisininde olmayacağını düşündüğündendir.belki olmayacakların olur görmeye çalışıyorsun.bunada karasız kaldım deyip kendini avutuyorsun olamaz mı

bu arada karışık yazıyorsam kusuruma bakmayın.ilaç alıyorum ve şu sıralar çok uyuyorum.pek kafamı topluyamıyorum.

öyle bi noktadayım ki artık şimdiki erkek arkadaşımla isteme tarihi belirlendi. yani gelmeyin desem aileme onun ailesine nasıl açıklarım. aslında eskisi çıkmadan önce kararımı vermiştim erkek arkadaşımla evlenecektim. çünkü bir çok üni. mezunuyla görüştüm ama eski erkek arkadaşım hariç hiçbiriyle şimdiki sevgilim kadar iyi anlaşamadım. biz herşeyden öte çok iyi iki arkadaş olduk ve onu sevdiğimide düşünüyordum. ama eski sevgilim bu kadar ısrarcı olması ve karda kışta kıyamettee sürekli kapımda beklemesi ağlaması çok kafamı karıştırıyor acaba diyorum hata mı yapıyorum. bilmiyoru ya uykularım kaçtı ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum.

karasızlıkta bir sonuca varma.kara dediğin kafan netken alınır.ayrıca tek sorun olmayacağını ailelere açıklamak olsun.ne yani gelmeyin demediğinden evlenecek değilsin.azda olsa hala kafan karışıksa yaptığın seçim yanlış olacakdır.kasım 2011de eski sevgilinle barıştın di mi.1 ay sonra ayrıldınız.yenisiylede o zaman 1-1,5 aydır berabersin.1 ayda kimle aranda anlaşmazlık çıkabilir ki zaten.bu sürede rol yapmak kolay olur.zaten onun içinde rahatsız olacak bir durumda olmadığından rol yapmasınada gerek kalmamıştır.damarına basacak bir harekettin oldu mu yenisine.yıllarca yasını tutmadan nasıl yenisine bakıyorsun diyemem ama bence aklında kalbinde hala eskisinde.yalnız zorluklara direnme gücün azalmış.bu yüzden bir çözüm arıyorsun.birazda denize düşen yılana sarılır durumu olmuş.aksi olsa ister sevgilin karda ister güneşte beklesin umrunda olmazdı.

karasızlıkta bir sonuca varma.kara dediğin kafan netken alınır.ayrıca tek sorun olmayacağını ailelere açıklamak olsun.ne yani gelmeyin demediğinden evlenecek değilsin.azda olsa hala kafan karışıksa yaptığın seçim yanlış olacakdır.kasım 2011de eski sevgilinle barıştın di mi.1 ay sonra ayrıldınız.yenisiylede o zaman 1-1,5 aydır berabersin.1 ayda kimle aranda anlaşmazlık çıkabilir ki zaten.bu sürede rol yapmak kolay olur.zaten onun içinde rahatsız olacak bir durumda olmadığından rol yapmasınada gerek kalmamıştır.damarına basacak bir harekettin oldu mu yenisine.yıllarca yasını tutmadan nasıl yenisine bakıyorsun diyemem ama bence aklında kalbinde hala eskisinde.yalnız zorluklara direnme gücün azalmış.bu yüzden bir çözüm arıyorsun.birazda denize düşen yılana sarılır durumu olmuş.aksi olsa ister sevgilin karda ister güneşte beklesin umrunda olmazdı.

yok yav şimdikiyle 7 aydır beraberim temmuzdan beri. behsettiğim kasım 2010 kasımdı :)

hhmm durumun gerçekten karışıkmış.benimde kafam karıştı şimdi.:50::43::44: en iyisi kendine UZUNCA BİR SÜRE tanı.birkaç ay en azından.kendini kasmamaya çalış.nasıl olsa herşey yoluna girer.batırsamda toplarım ruh haline bürünmeye çalış.karasız kaldığımda böyle davranmak işime yarar benim.hhhmm..şimdi söyliyeceğim öneri belki biraz iki yüzlülük gibi algılayacaksın.bunu okuyanlarda öyle algılayacak belki ama biraz mecburiyet gibi geldi bana.okuldayken okuldaki sevgilimle ayrıl barıştık.sonra daha önceki sevgilim aklıma düştü.sonra ikisi birden geldi.ne yapsam diye düşünürken ben ne yaptım.bir süre ikisiylede görüştüm.bakayım dedim hangisinin yanında nasıl hissediyorum.sonunda seçimimi yaptım.sende şimdi beraber olduğun kişiyle bir süre görüşmeyelim diyemezsin ama eski sevgilinle bir süre arkadaşça görüşebilirsin.tabii tehlikeli bir öneri oldu bu.pek önermediğim bir öneri.başka kararsız kaldığım ve kafamı topluyamadığım zamanlarda yazarak düşünüyorum.ama ne yazmak kaç yüz sayfalık defterler bitirmişimdir.eski sevgilinle ilgili şimdikiyle ilgili aklında içinde ne varsa yaz.hayattan beklentilerinide yaz.maddi manevi.elinde salt veriler olsun:1:mesala seçeceğim koca sinemaya tiyatroya gider.kitap okur.giyimine özen gösterir.bana sık çicek alır.yılda en az bir kere tatile gideriz gibi.ayrıca eski sevgilinlede aranızdaki anlaşmazlıkları ve nasıl barıştığınızı daayrıca elle al.:1:böyle myhasebe yapıp yazmazsam her şey kafamda uçuşuyor.düşünemiyorum bile.dolanıyorum etrafta.tabii salt mantığına görede karar vermeyeceksin.hatta bence bir süre topla eşyaalrını bir iki haftalığına en azından başka bir yere gitailenin yanına gitmişsin ama sonuçta gene sana bazı anılarını hatırlatacak bir ortam.yanlış yazabilirim.tedbiri mekanda ferahlık vardır.bol bol yürüyüş yap.yürüdükçe zihnim açılır seninde açılır.bacaklarım hareket etmeden beynim hareket etmiyor:1:birde şöyle düşünüyorum karasız kaldığımda hiç bir şeyi yapmak mecburiyetim yok.mecburiyettimin olmaması demek birilerini üzmeyi istiyorum anlamına gelmiyor sonuçta.olaylara dışardan bakmak iyi olur.:36: bütün dış seslere kulağını kapat bir süre.artı acele işe Allah korusun şeytan karışır.:47:

yazmadan geçmek istemedim.bu mezhep farklılıklarına insanların bu kadar takılmasına anlam veremiyorum.ibadet etme şeklin farklı oluyor.ki önemli olan ibadet şeklin değil nsan olman ,vicdanlı olman.şahsen iyi biri olduğumu düşünüyorum:1:ibadettimi nasıl yaptığımın hesabını Allah ' a vereceğim.belki yanlış yapan benim.benimle aynı mezebe inanıp ne kötülükler yapanlar var.bu tür düşüncelere çok üzülüyorum

mezhep farkına takılmadım asla takılan o oldu :( dün eski sevgilimin çok yakın arkadaşları beni aradılar. buluştuk konuştuk. hepsi de sen çok haklısın barış diyemeyiz ama ne yapacağımızı şaşırdık içiyor eve gitmiyor okula gitmiyor en azından ne yapmamız gerektiğine karar verelim. eğer çok kararlıysan biz ne yapar eder gerekirse yanımızda tutar ayırmaz ama sana gelmesine engel oluruz dediler çok üzüldüm. nerde o dedim ve beraber yanına gittik. beni görünce çok şaşırdı. kötüydü hali yaa kıyamadım öyle görünce. kafam tamamen karıştı.
bu arada şu an görüştüğüm kişi acayip şeylerden bahsetti dün. bu eşinden ayrıldığında eşini öldürmeyi düşünmüş. korktum baya :( dünde arkadaşlarla buluştum yarım saat falan konuştuk tele bakmaışım görmediğim için. hemen aradım işte arkadaşlarlayım dedim. kim var yanındaki kim nerdesin dedi baya sert biçimde. herkes şaşırdı. çok sevdiğim bi kız arkadaşı vardır eski sevgilimin. çok mantıklı bi kızdır. bana dedi ki lamia bizim arkadaşımızı geç barışma ama bu adamla sen yapabilecekmisin. bence yanlış karar veriyorsun. bizimkini bıraksan da sakın acele karar verme. oofff ya çok hak verdim aslında kıza ama ne yapacağımıu şaşırdım. 4 gün sonra istemeye geliyorlar ve bi şekilde bunun önüne geçmeliyim.

Back