Kafam karışık.. Kpss

Ben iki aya yakın dershaneye gittim off bı ne ya dedim bıraktım. Zaman kaybı geldi bana. Evde çalıştım. son bir hafta dememeleri ne girdim sonra sadece. 89 puan aldım. Bir de eğitim çalıştım ben iki sınavın ortalaması

Sizin nasıldı kpss sınavınız? Matematik ne durumdan ne duruma geçti?
Ben bu c.tesi girecegim insallah
Matematik soyle soyliyim.sifirdi.hicbirsey yapamiyordum.cunku ne lisede ne unv gormedim.simdi 11_15 arasi yapabiliyorum.sifir olmasaydi matematigim eminim deniz hoca sayesinde 20 yi gecerdim.ben gecen yil ihtiyaca gittim.beklentimi karsilamadi.matematik hocasi desen sifirdan almadi direk bilenlerle dersini anlatti gecti.
Ben bu yil yalniz matematik egitimi icin yazildim kursa.mat derslerine girdim ciktim.diger dersleri evde kendim hallettim.
Dedigim gibi cok cok memnunum deniz hoca 1 numara

2016'da ben de gireceğim, elim mahkum. Çok umutsuzum ama bilmiyorum, belli de olmaz. Torpil mevzuları insanın isteğini öldürüyor. Üniversite öğrencisiyim, gitmeyi düşünmüyorum dershaneye. İnteraktif olarak konu anlatım videoları seyredip kitaplardan da test çözmek gibi bir planım var.

anladığım kadarıyla memurluk için girceksin sınava..
eğer önceki yıldan matematik temelin az da olsa varsa şansın daha yüksek demektir.
dersaneye gitmek için ön şart dersaneyle evinin mesafesi ne kadar.bunun soğuğu var kışı var.bunları düşün.diyelim ki karar verdin gitmeye.kendini şimdiden yazacaklarıma şartlayıp gitmelin.benlar benim bu yıl başaramadığım ve bu yüzden atanamıyacğımın maddeleri.

1.dersaneye ders öğrenmeye gitme.evde o konuyu kitaptan altını çizerek oku.anlayamadığın yerleri not al.eksik kapatmaya git derse.en önemli nokta bu.
2.derse hazırlıklı gidersen dersten sonra görceksin ki yorgun değilsin.eve gelip o gün veya en geç ertesi gün o konuyla ilgili bütün soruları çöz.bazen konunun bitmesi bi kaç haftayı buluyor.o zaman da sadece tekrar yapman yeterli olcaktır.
3.bu sistemi oturttuğunda ocak şubat gibi ne kadar yol kattetiğini görceksin.sobra denemeler başlayaınca kendine ya orta boy not defteri ya da ajanda gibi bişey al.her dersi bölümlere ayır.denemelerde yanlış yaptığın soruları kısa kısa anlayacağın şekilde not al.ve bunları mutlaka tekrar et her gün.bi süre sonra şöyle bi bakman bile yeterli olcak çünkü öğrenceksin.
4.her dersi önemse.eğer yüksek puan almak istiyosan.neyi öğrenemiyosan onun üstünde daha fazla dur.günlerini de alsa inatla çalış.örneğin ben eğitimden bi ders var ölçme diye.ya bi test çözüyorum hepsi mi yanlış çıkar :) inan her gün 2 saat çalıştım.3 4 gün sonra testin yarısı doğru çıkmaya başladı.şükür dedim :)

aklıma gelen olursa yine yazarım.ben de hazırlancam yine bu yıl.süreç içinde yine konuşabiliriz.

matematiği videolardan anlatan çok iyi hocalar var. gerisi zaten sana kalıyor sürekli soru çözücen. tarih için evveliyat comda ramazan yetgin hoca var. tarih ve çağdaş türk tarihini ücretsiz sınıf ortamında anlatıp siteye yüklüyor. facebook sayfasında paylaştı. yeni videoları çekip koyacakmış. zaten sürekli pdf şeklinde soruda yayınlıyordu. diğerlerini de halledersin zaten. en zorlayan mat ve tarih kpssde

Reactions: mb1

Teşekkür ederim. Dershaneye yol ve ulaşım sorun değil. Ben de geçen sene ilk hazırlandığım için uzun yıllar konulardan uzak kaldım, kesin kazanmalıyım diye bir çalışma olmadı. Çok çalışmadım yani. Bir de dershaneye gidiyorum orada çalışılanlar sanki yeterliymiş sanıyorsun. Mat iyi olsa çok sorun değil. Şimdi dershaneye gidersem de orada da hızlı geçerlerse moralim yine bozulacak. Bozulma derken bir süre sonra sanki o anlatılanı tam anlamadığında o normalmiş gibi geliyor.. Halbuki hepsini anlaman lazım.. Dershaneye gitmezsem, gitmiyorum diye evde eksik kalmasın diye çalışırım gibime geliyor.. Çok iyi dershane var.. Şu hoca çok iyi diye kesin bilsem belki yazılırım.. Geçen sene gittiğim de Burada en iyi diye bahsedilen 2 dershaneden biriydi..

Memleketimde bazı dershane hocaları dersleri güzel anlatmaları ile konuşuluyor.Matematik sorununuz varsa dershaneye giden arkadaşlarınızdan matematik hocasını sorup araştırabilirsin.Benim de derslerim iyiydi dershaneye gitmeyim dedim ama hiç denemelere girmediğim için kpss de soruları yetiştirememe gibi sorunum oldu.Dershaneye gitmediğim için pişman oldum çünkü evde olunca her gün aynı saatte uyanamıyordum ve ne kadar ders programı yaparsam yapıyım bir düzen oturtamadım.

aynen o düzen bende de oluşmaz evde.öz disiplin yok bizde.ne kdr dersanedeki dersleri eleştirsek de bi düzene oturttuğu kesin.ama dersanesi yakın olan, hocaları iyi olan,dersi zamanında bitiren gibi faktörleri de unutmamak gerekir

Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama sadece mat kursları var, mat kursu +evde sistemli çalışma ile halledebilirsin bence, ben öyle yapıcam bu yıl, dediğin gibi bende dersaneden Hiçbişey anlamadım cidden

ben evde çalıştım. 92 aldım.
yalnız benim matematiğim iyidir.
çalışırkende kavram haritası methodunu kullandım.
google'a yazarsan çeşitli örneklerini görebilirsin.
eke de koydum internetten bulduğum 1-2 örnek
A3 kağıda oklarla vs lerle konuları özetledim.
böylece kocaman bir konu tek A3e sığıyor ve sen tüm konuyu tek bakışta görebiliyorsun.
sonra o özetlerimi devamlı okuyarak sorular çözdüm.
tek bir yayına bağlı kalmadım değişik yayınların soru kitaplarını çözdüm.
son 1 ay da hem özetlerimden konu tekrarı yaptım hem de deneme çözdüm.
zamanla özetler insanın hafızasına yerleşiyor gözünde sayfaları canlandırabilir hale geliyorsun.
sana tavsiyem diğer derslerde sıkıntı yaşamıyorsan sadece matematik için ders al.
öbür türlü gerçekten zaman kaybı.

Eklentiler

• 79a6565b0422b6574c6d2b782e2bfe4c.jpg
    81,2 KB · Görüntüleme: 66
  • e4c207424e2cd2ef1a6febfff4472902.jpg
    73,5 KB · Görüntüleme: 43

Ben de özet çıkararak hiç çalışamıyorum.. Mesela özet yazdım ya da önemli yerleri yazdım ya bir yere onu yazdım öğrendim gibi ona güven oluşuyor gibi. Ben de çözümlü denemelerde ya da karşılaştığım sorunun cevabını ne yanlış yapmışım diye incelediğimde öğreniyorum.. Tebrik ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…