Ben bu c.tesi girecegim insallahSizin nasıldı kpss sınavınız? Matematik ne durumdan ne duruma geçti?
Size mesaj atmaya çalıştımDersanenin adi neydi
matematiği videolardan anlatan çok iyi hocalar var. gerisi zaten sana kalıyor sürekli soru çözücen. tarih için evveliyat comda ramazan yetgin hoca var. tarih ve çağdaş türk tarihini ücretsiz sınıf ortamında anlatıp siteye yüklüyor. facebook sayfasında paylaştı. yeni videoları çekip koyacakmış. zaten sürekli pdf şeklinde soruda yayınlıyordu. diğerlerini de halledersin zaten. en zorlayan mat ve tarih kpssdeMerhaba arkadaşlar, kpss b grubu için 2016 da sınav olacak inşallah. Bu sınav bildiğiniz gibi çok kişinin başvurduğu ve belli bölümler için yüksek puan gerektiren bir sınav. Bizim bölümlerde 85- 90 gerektiriyor.. 2014 te ilk kez hazırlanmış, dershaneye gitmiştim. Ama onun dışında doğru düzgün çalışmadım.. Matematik çok önemli. Yılardır mat görmediğimizden unutuluyor.. Kurstaki mat. hocası da çok hızlı hızlı geçiyordu.. Anlamadığın, tam anlamadan geçtiğinde de bende geçen sene başta azimli başlamama rağmen moral bozukluğu oldu.. Bu sene için kursa gitmeden evde ders video cd si alıp hazırlanayım, dershaneye gideceğinde hazırlan git dön derken de yoruluyorsun, zaman geçiyor bir de dershaneye gidiyorum diye sanki o yeterliymiş zannedip evde çalışma az oluyor. Bende öyle oldu. Bu sene de bi kursa gidersem orada da mat. yetişsin diye hızlı geçilir yine moral bozukluğu olur diye evde hazırlanayım diyorum.. Ama bir yandan da oraya da git, evden de cd takip et diyorum.. Evde çalışıp yüksek puan alan ya da dershaneye gittim gitmeseydim kazanamazdım diyeniniz var mı? Bir de Konya'dayım. Çok fazla iyi dershane yok. Var da çok iyi diye tavsiye eden yok.. İlla şusu busu diye eleştiriyorlar. Mesela ben de önceki sene gittiğim kursta mat. ve Türkçe den bir fayda görmedim.
anladığım kadarıyla memurluk için girceksin sınava..
eğer önceki yıldan matematik temelin az da olsa varsa şansın daha yüksek demektir.
dersaneye gitmek için ön şart dersaneyle evinin mesafesi ne kadar.bunun soğuğu var kışı var.bunları düşün.diyelim ki karar verdin gitmeye.kendini şimdiden yazacaklarıma şartlayıp gitmelin.benlar benim bu yıl başaramadığım ve bu yüzden atanamıyacğımın maddeleri.
1.dersaneye ders öğrenmeye gitme.evde o konuyu kitaptan altını çizerek oku.anlayamadığın yerleri not al.eksik kapatmaya git derse.en önemli nokta bu.
2.derse hazırlıklı gidersen dersten sonra görceksin ki yorgun değilsin.eve gelip o gün veya en geç ertesi gün o konuyla ilgili bütün soruları çöz.bazen konunun bitmesi bi kaç haftayı buluyor.o zaman da sadece tekrar yapman yeterli olcaktır.
3.bu sistemi oturttuğunda ocak şubat gibi ne kadar yol kattetiğini görceksin.sobra denemeler başlayaınca kendine ya orta boy not defteri ya da ajanda gibi bişey al.her dersi bölümlere ayır.denemelerde yanlış yaptığın soruları kısa kısa anlayacağın şekilde not al.ve bunları mutlaka tekrar et her gün.bi süre sonra şöyle bi bakman bile yeterli olcak çünkü öğrenceksin.
4.her dersi önemse.eğer yüksek puan almak istiyosan.neyi öğrenemiyosan onun üstünde daha fazla dur.günlerini de alsa inatla çalış.örneğin ben eğitimden bi ders var ölçme diye.ya bi test çözüyorum hepsi mi yanlış çıkar :) inan her gün 2 saat çalıştım.3 4 gün sonra testin yarısı doğru çıkmaya başladı.şükür dedim :)
aklıma gelen olursa yine yazarım.ben de hazırlancam yine bu yıl.süreç içinde yine konuşabiliriz.
Merhaba arkadaşlar, kpss b grubu için 2016 da sınav olacak inşallah. Bu sınav bildiğiniz gibi çok kişinin başvurduğu ve belli bölümler için yüksek puan gerektiren bir sınav. Bizim bölümlerde 85- 90 gerektiriyor.. 2014 te ilk kez hazırlanmış, dershaneye gitmiştim. Ama onun dışında doğru düzgün çalışmadım.. Matematik çok önemli. Yılardır mat görmediğimizden unutuluyor.. Kurstaki mat. hocası da çok hızlı hızlı geçiyordu.. Anlamadığın, tam anlamadan geçtiğinde de bende geçen sene başta azimli başlamama rağmen moral bozukluğu oldu.. Bu sene için kursa gitmeden evde ders video cd si alıp hazırlanayım, dershaneye gideceğinde hazırlan git dön derken de yoruluyorsun, zaman geçiyor bir de dershaneye gidiyorum diye sanki o yeterliymiş zannedip evde çalışma az oluyor. Bende öyle oldu. Bu sene de bi kursa gidersem orada da mat. yetişsin diye hızlı geçilir yine moral bozukluğu olur diye evde hazırlanayım diyorum.. Ama bir yandan da oraya da git, evden de cd takip et diyorum.. Evde çalışıp yüksek puan alan ya da dershaneye gittim gitmeseydim kazanamazdım diyeniniz var mı? Bir de Konya'dayım. Çok fazla iyi dershane yok. Var da çok iyi diye tavsiye eden yok.. İlla şusu busu diye eleştiriyorlar. Mesela ben de önceki sene gittiğim kursta mat. ve Türkçe den bir fayda görmedim.
aynen o düzen bende de oluşmaz evde.öz disiplin yok bizde.ne kdr dersanedeki dersleri eleştirsek de bi düzene oturttuğu kesin.ama dersanesi yakın olan, hocaları iyi olan,dersi zamanında bitiren gibi faktörleri de unutmamak gerekirMemleketimde bazı dershane hocaları dersleri güzel anlatmaları ile konuşuluyor.Matematik sorununuz varsa dershaneye giden arkadaşlarınızdan matematik hocasını sorup araştırabilirsin.Benim de derslerim iyiydi dershaneye gitmeyim dedim ama hiç denemelere girmediğim için kpss de soruları yetiştirememe gibi sorunum oldu.Dershaneye gitmediğim için pişman oldum çünkü evde olunca her gün aynı saatte uyanamıyordum ve ne kadar ders programı yaparsam yapıyım bir düzen oturtamadım.
Merhaba arkadaşlar, kpss b grubu için 2016 da sınav olacak inşallah. Bu sınav bildiğiniz gibi çok kişinin başvurduğu ve belli bölümler için yüksek puan gerektiren bir sınav. Bizim bölümlerde 85- 90 gerektiriyor.. 2014 te ilk kez hazırlanmış, dershaneye gitmiştim. Ama onun dışında doğru düzgün çalışmadım.. Matematik çok önemli. Yılardır mat görmediğimizden unutuluyor.. Kurstaki mat. hocası da çok hızlı hızlı geçiyordu.. Anlamadığın, tam anlamadan geçtiğinde de bende geçen sene başta azimli başlamama rağmen moral bozukluğu oldu.. Bu sene için kursa gitmeden evde ders video cd si alıp hazırlanayım, dershaneye gideceğinde hazırlan git dön derken de yoruluyorsun, zaman geçiyor bir de dershaneye gidiyorum diye sanki o yeterliymiş zannedip evde çalışma az oluyor. Bende öyle oldu. Bu sene de bi kursa gidersem orada da mat. yetişsin diye hızlı geçilir yine moral bozukluğu olur diye evde hazırlanayım diyorum.. Ama bir yandan da oraya da git, evden de cd takip et diyorum.. Evde çalışıp yüksek puan alan ya da dershaneye gittim gitmeseydim kazanamazdım diyeniniz var mı? Bir de Konya'dayım. Çok fazla iyi dershane yok. Var da çok iyi diye tavsiye eden yok.. İlla şusu busu diye eleştiriyorlar. Mesela ben de önceki sene gittiğim kursta mat. ve Türkçe den bir fayda görmedim.
ben evde çalıştım. 92 aldım.
yalnız benim matematiğim iyidir.
çalışırkende kavram haritası methodunu kullandım.
google'a yazarsan çeşitli örneklerini görebilirsin.
eke de koydum internetten bulduğum 1-2 örnek
A3 kağıda oklarla vs lerle konuları özetledim.
böylece kocaman bir konu tek A3e sığıyor ve sen tüm konuyu tek bakışta görebiliyorsun.
sonra o özetlerimi devamlı okuyarak sorular çözdüm.
tek bir yayına bağlı kalmadım değişik yayınların soru kitaplarını çözdüm.
son 1 ay da hem özetlerimden konu tekrarı yaptım hem de deneme çözdüm.
zamanla özetler insanın hafızasına yerleşiyor gözünde sayfaları canlandırabilir hale geliyorsun.
sana tavsiyem diğer derslerde sıkıntı yaşamıyorsan sadece matematik için ders al.
öbür türlü gerçekten zaman kaybı.