Kafam durdu

15 bin babaya cekmis oduyor
20 bin kinaya cekmis oduyor
2 defa enisteye cekmis 15 erden olsa ki ev icin demissiniz fazladir 30 bin desek eniste oduyor ama kredi gelinin uzerine
Simdi bir 20 bin daha cekmis diyorsunuz nasil cekebiliyor o kismi anlamadim yani ihtiyac kredisi ceken yakinima ikinciyi vermediler ki duzenli odeme var maasida iyi olan kapaninca alabildi hadi aldi diyelim max 3 olsun 5 adet krediden bahsediyorsunuz
O kredilerin var oldugundan emin misiniz???

Son düzenleme:
Kızlar annemler geldi, karşı tarafta ayrılmalarını istiyormuş, babası "o benim kızım, benim sıkıntılı zamanımda o bana destek çıkar, onun sıkıntılı zamanında da ben destek çıkarım. Ama sizin oglunuz bizi silmesini istiyor resmen, ben o krediyi çektirdim ama ben ödeyecektim kızım değil sormadı bile bize bu borç nasıl ödenecek diye o yüzden biz bu işin yürümeyeceğini düşünüyoruz ama karar yine kızımızın" demiş gelinimizde ben dönmek istemiyorum demiş bizimkiler biraraya gelin bi konuşun bi yuva kolay kurulmuyor falan demiş gelin hanım daki cevap " ben daha gençliğimin baharındayım ömrümü onla çürütemem" olmuş anlayacağınız ayrılıyorlar ama ben uzulmedim hele hele son cümleden sonra hiç uzulmedim ona hersey müstehak

Ben abime üzüldüm yazık oldu, nişanlılık döneminde keşke bitirseydi bu işi

Kızlar annemler geldi, karşı tarafta ayrılmalarını istiyormuş, babası "o benim kızım, benim sıkıntılı zamanımda o bana destek çıkar, onun sıkıntılı zamanında da ben destek çıkarım. Ama sizin oglunuz bizi silmesini istiyor resmen, ben o krediyi çektirdim ama ben ödeyecektim kızım değil sormadı bile bize bu borç nasıl ödenecek diye o yüzden biz bu işin yürümeyeceğini düşünüyoruz ama karar yine kızımızın" demiş gelinimizde ben dönmek istemiyorum demiş bizimkiler biraraya gelin bi konuşun bi yuva kolay kurulmuyor falan demiş gelin hanım daki cevap " ben daha gençliğimin baharındayım ömrümü onla çürütemem" olmuş anlayacağınız ayrılıyorlar ama ben uzulmedim hele hele son cümleden sonra hiç uzulmedim ona hersey müstehak
Abiniz ne düşünüyor.

Abim gitmedi onlara dün ayrılacağım diyordu bilmiyorum zaman geçtikçe fikri değişir mi ama
1 ay bile olmadı boşanmak için 1 yıl mı bekliyecek iki tarafta boşanmak istiyorsa.Anlaşmalı boşanmada 1 yıl gerek ya,bu işin olmayacağı belliymiş nişanlıyken ayrılsaydı aslında ama artık olan olmuş.

Uzulme sen dusunme hiccc takilma onlar bosanmaz sizin gelin onlemini almistir yakinda bebek haberide gelir o kadar ayilip bayilan kendimi oldurecem diye tehdit eden bana umut verdin yari yolda biraktin diye mesajlar atan kiz niye hemen bosansin mantiga ters evlenmek icin o kadar israrci olan ole hemen hop diye bosanmaz sen yakinda gelin hnm hamileymis geri dondu diye acarsin konu :KK66:

Öyle babaya yaziklar olsun bence. Kizini satmia resmen. Ne demek altinlari ver vermeyincede kredi cek. Ne olacak simdi? Gelinin cektigi kredinjn yarisi abine kalacak. Merak etmesin abin iki gün sonra gelin aglar sizlar abinde gider özür diler kuzu kuzi borclarini da öder.... ha bide ilerde tabi cocuk olunca gelin hanim calisamayincada kendisi kayinbabaciginin masrflarini karsilar.....

Daha önce burda abimin nişanlısı ile yaşadığı sıkıntılarla ilgili konular açmıştım.
Abim 3 hafta önce evlendi ve gelinimizi abim bugün baba evine götürmüş ayrılacağım diyor, bilmiyorum anlayamıyorum aklım almıyor bazı şeyleri hata bizde miydi diyorum, nişanlılık döneminde bize bu kadar sıkıntı yaşattığı halde onla evlenmek isteyen abimde miydi gelinimizde miydi yoksa ailesinde miydi bilemiyorum...olayın maddiyata bağlı olmasi ayrıca üzdü beni, olayı anlatıp sizlerin yorumlarınızı almak istiyorum...

Daha önce nişanlılık dönemini anlatmıştım o yüzden o kısımları anlatmıyorum.Gelinimizin ailesi Çeyiz olarak hiçbirşey vermedi hepsini borca girerek gelinimiz aldı, buna rağmen kına gecesinde takı töreni yapıp takıları aldılar çiftlerin elinden, düğün günü gelinimizin tarafından sadece anne baba ve kardeşleri takı taktı, onun dışında kız tarafından kimse takı takmadı. Düğünden sonra gelinimizin banka kredisi borcu olduğunu öğrenmiş abim, birçok bankadan kredi çekmiş, 15 bin TL bir bankadan babası için çekmiş, enistesi ev alıyor diye 2 bankadan daha kredi çekip onlara vermiş (enistesi ödüyormus galiba bu borcu) ayrıca Çeyiz içinde yaklaşık 20 bin TL borca girdi. Bunları hep düğünden sonra söylemiş abime, abim biraz söylenmiş bunları nişanlılık döneminde niye söylemedin diye ama yapacak bişey yok tabi, Düğünden sonra gelinimiz anne babasının ev kiralarını elektrik su doğalgaz telefon faturalarını kendinin ödeyeceği onların durumunun olmadığını söylemiş abime, abim bişey demedim ailesi sonuçta dedi.neyse Düğünden 4 veya 5 gün sonra babası gelinimizi aramış çok borcu olduğunu bir kaç gün içinde ödenmezse evlerine haciz geleceğini söyleyip düğünde takılan altınları da istemiş :KK57:, gelinimiz eşime sormadan veremem demiş (bu konuşmalar abimin yanında oluyor tabi) telefonu kapattıktan sonra abime durumu anlatmış, abim de bizi alakadar etmez kına gecesinde Takıları aldılar daha ne altını istiyor ayrıca ne için borçlandı baban ev mi aldı, arsa mı aldı ki biz altınlarımızı borç olarak verelim bizi ilgilendirmez demiş, gelinimiz de durumu telefonda babasına söylemiş ancak bir kaç gün sonra babası için abime hiç söylemeden tekrar kredi çekmiş (20.bin tl ) dün akşam abime söylemiş yani krediyi çekiyor babasına veriyor en son abime söylüyor. Abimle çok kavga etmişler bu sabah abim babasının evine götürmüş gelinimizi, kesin kararımı verdim ayrılacağım diyo. Biraz konuştu bizimkiler ben çalışmasını istemiyorum o'da biliyor onun çalışmasını istemediğimi, borçlarını kapat çık işten dedim zaten o'da istemiyor çalışmayı ama ailesinin yüzünden borca batıyor her geçen gün. Ne haftasonumuz var ne haftaiçimız var sabah gidiyor akşam gidip ben getiriyorum, evde yemek bile yok, çalışıyor güya ne eve bişey alıyor, ne kendine harcıyor, borçlarını bile ödeyemiyor ailesinin yüzünden bütün küçük altınları bozdurduk borçları için bu ne Allah aşkına ailesinden ayrılamayacaksa evlenmeyecekti, bu calışıp onlarda yeseydi evlendiğimden bişey anlamadım valla. Kendi de (gelinimiz) söylüyor ben 8 yıldır çalışıyorum hep babamın borcunu ödedim diyor ona rağmen gidip bana söyleme tenezzülünde bile bulunmadan kredi çekiyor babasına daha nereye kadar bu böyle devam edecek, abisi (gelinimizin abisi) babası ile küsmüş biliyor musunuz? Niye bilin bakalım.Babası kredi çekiyor oğlunu kefil ediyor, sonra borcu ödemiyor bütün borç onun üstüne kalmış, şimdi sıra bizde dedi. Annemler yarın gidip gelinimizle konuşalım dediler abim gitsenizde fikrim değişmez bitti bu iş dedi :KK43: Allah aşkına biz napalım,yorumlarınızı çok merak ediyorum...
Şurda bir sıkıntı var yalnız o kadar krediyi banka sürekli verip durmaz bir kişiye hele kemer sıkma durumunda iken bankalar hiç vermez. Misal vereyim ben aynı gün 2 krediyi birden kullanıp aldım ama aynı gün o bankalarda bankalar arası ekrana düşmediği için fakat şimdi istesem de çekemem bir borç Yani anlatabildim mi bu kanununudur bankaların

Gelin hanım ne iş yapıyor ki böyle ? Borçlarını ödeyemezse yarın bir gün hapse düşer eve haciz gelir. Destek olacakları yere köstek olan bir aile iyi niyetli bir abiniz var. Haklarında hayırlısı.

Genelde bunun erkek versiyonunu okuyoruz burda. Bu da kızını ve damadını sömüren aile. Yalnız şunu anlamadım, aynı anda böyle 4-5 kredi çekilebiliyor mu? Düzenli geliri olan borçsuz insanlara bile çıkmıyor bazen. Şaşırdım. Ayrılık durumunda borçlar abinize de kalıyor mu?
İmkansız aynı günde ilk kez kredi kullanılıyorsa kullanılır ortak ekrana düşmediğinden ama diğer gümlerde borç varsa kkb düşük olacağından banka asla vermez kkb yükselmesi de borç azaldıkça olur

Şurda bir sıkıntı var yalnız o kadar krediyi banka sürekli verip durmaz bir kişiye hele kemer sıkma durumunda iken bankalar hiç vermez. Misal vereyim ben aynı gün 2 krediyi birden kullanıp aldım ama aynı gün o bankalarda bankalar arası ekrana düşmediği için fakat şimdi istesem de çekemem bir borç Yani anlatabildim mi bu kanununudur bankaların
Canımnasıl çekti krediyi inan bilmiyorum ama kendi söylemiş kredi çektim diye

Cidden evliyken çekilen kredi oldugu için ortak ödenmeli diye bi kanun var mı?
Abin araştırsın acaba o yüzden mi böyle rahat rahat boşanıcam diyo

Cidden evliyken çekilen kredi oldugu için ortak ödenmeli diye bi kanun var mı?
Abin araştırsın acaba o yüzden mi böyle rahat rahat boşanıcam diyo

yada cekmedi abin para nereye gidiyor diye soylenmesin dedi ...gercekten 3 kredi ustune bir daha vermezler mumkun degil... gelir testi var kredi puani var
Bilmiyorum ki kredi çektim demiş, ayrılırlarsa o kredi abime de kalır, altınları da alacak bizi de borca batırarak gidecek gibi, offffff

Back