Kafam durdu

gelininiz niye basta soylemedi ...kendi ailesinin parasini odeyecekse niye evlendi abin hakli ...20 bin lirayi da kendi mi odeyecek ...
Canım 15 bin TL'yi de babası için çekmiş onu da babası ödemiyormuş gelinimiz ödüyormuş yani bunu da o ödeyecek

Annenler yarın gidip ne diyecek ki
Ayrılmasınlar diye konuşsalar yarın abin annenleri suçlar
Ayrılsınlar diye konuşsalar kız tarafı sizi suçlar
Bence hiç gitmesin annen falan
Kazık kadar insanlar
Kendileri karar versinler ki bence de abin haklı
Zararın neresinden dönülse kar

Doğru kararı abin zaten vermiş. Üç haftalık gelin eşine haber vermeden kredi çekiyor bana mantıklı gelmedi. Bu evlilikten hayır gelmez zaten.
Daha önce burda abimin nişanlısı ile yaşadığı sıkıntılarla ilgili konular açmıştım.
Abim 3 hafta önce evlendi ve gelinimizi abim bugün baba evine götürmüş ayrılacağım diyor, bilmiyorum anlayamıyorum aklım almıyor bazı şeyleri hata bizde miydi diyorum, nişanlılık döneminde bize bu kadar sıkıntı yaşattığı halde onla evlenmek isteyen abimde miydi gelinimizde miydi yoksa ailesinde miydi bilemiyorum...olayın maddiyata bağlı olmasi ayrıca üzdü beni, olayı anlatıp sizlerin yorumlarınızı almak istiyorum...

Daha önce nişanlılık dönemini anlatmıştım o yüzden o kısımları anlatmıyorum.Gelinimizin ailesi Çeyiz olarak hiçbirşey vermedi hepsini borca girerek gelinimiz aldı, buna rağmen kına gecesinde takı töreni yapıp takıları aldılar çiftlerin elinden, düğün günü gelinimizin tarafından sadece anne baba ve kardeşleri takı taktı, onun dışında kız tarafından kimse takı takmadı. Düğünden sonra gelinimizin banka kredisi borcu olduğunu öğrenmiş abim, birçok bankadan kredi çekmiş, 15 bin TL bir bankadan babası için çekmiş, enistesi ev alıyor diye 2 bankadan daha kredi çekip onlara vermiş (enistesi ödüyormus galiba bu borcu) ayrıca Çeyiz içinde yaklaşık 20 bin TL borca girdi. Bunları hep düğünden sonra söylemiş abime, abim biraz söylenmiş bunları nişanlılık döneminde niye söylemedin diye ama yapacak bişey yok tabi, Düğünden sonra gelinimiz anne babasının ev kiralarını elektrik su doğalgaz telefon faturalarını kendinin ödeyeceği onların durumunun olmadığını söylemiş abime, abim bişey demedim ailesi sonuçta dedi.neyse Düğünden 4 veya 5 gün sonra babası gelinimizi aramış çok borcu olduğunu bir kaç gün içinde ödenmezse evlerine haciz geleceğini söyleyip düğünde takılan altınları da istemiş :KK57:, gelinimiz eşime sormadan veremem demiş (bu konuşmalar abimin yanında oluyor tabi) telefonu kapattıktan sonra abime durumu anlatmış, abim de bizi alakadar etmez kına gecesinde Takıları aldılar daha ne altını istiyor ayrıca ne için borçlandı baban ev mi aldı, arsa mı aldı ki biz altınlarımızı borç olarak verelim bizi ilgilendirmez demiş, gelinimiz de durumu telefonda babasına söylemiş ancak bir kaç gün sonra babası için abime hiç söylemeden tekrar kredi çekmiş (20.bin tl ) dün akşam abime söylemiş yani krediyi çekiyor babasına veriyor en son abime söylüyor. Abimle çok kavga etmişler bu sabah abim babasının evine götürmüş gelinimizi, kesin kararımı verdim ayrılacağım diyo. Biraz konuştu bizimkiler ben çalışmasını istemiyorum o'da biliyor onun çalışmasını istemediğimi, borçlarını kapat çık işten dedim zaten o'da istemiyor çalışmayı ama ailesinin yüzünden borca batıyor her geçen gün. Ne haftasonumuz var ne haftaiçimız var sabah gidiyor akşam gidip ben getiriyorum, evde yemek bile yok, çalışıyor güya ne eve bişey alıyor, ne kendine harcıyor, borçlarını bile ödeyemiyor ailesinin yüzünden bütün küçük altınları bozdurduk borçları için bu ne Allah aşkına ailesinden ayrılamayacaksa evlenmeyecekti, bu calışıp onlarda yeseydi evlendiğimden bişey anlamadım valla. Kendi de (gelinimiz) söylüyor ben 8 yıldır çalışıyorum hep babamın borcunu ödedim diyor ona rağmen gidip bana söyleme tenezzülünde bile bulunmadan kredi çekiyor babasına daha nereye kadar bu böyle devam edecek, abisi (gelinimizin abisi) babası ile küsmüş biliyor musunuz? Niye bilin bakalım.Babası kredi çekiyor oğlunu kefil ediyor, sonra borcu ödemiyor bütün borç onun üstüne kalmış, şimdi sıra bizde dedi. Annemler yarın gidip gelinimizle konuşalım dediler abim gitsenizde fikrim değişmez bitti bu iş dedi :KK43: Allah aşkına biz napalım,yorumlarınızı çok merak ediyorum...

Allah yardımcıniz olsun ya..bence bu kiz hiç saf filan değil.kredi çekme cesaretini gösteriyor başvuruyor ve krediyi çekip parayı veriyor.ne safı baya gözü açık bence.abinizin rızası olmadığını bile bile büyük birsey yapmış.abinizle barışma durumu olursa bile,şuan için biraz ders çıkarmalı.ailede ders çıkarmalı.

Abin almasin onu ordan biraksin kalsin suan kredi ceksem rahat oderim ama esime soylemeden biseyde almam kredi de cekmem saygi diye bisey var ben yapmam esiminde kismeye kredi cekmesine musade etmem bizim yicegimiz parayi baskasina yedirmem

Gelininizi zaten kredi borçlariyla evlendirmiş ailesi üstune birde kinada takilan takilara el koymuslar bu da yetmemiş düğün takilarina goz dikmişler abin engelleyince kizlarina kredi cektirmisler..Ne bicim insanlarmis bunlar böyle abin mecbur mu onlar icin kazanmaya resmen enayi yerine koymuslar abini.Gelininiz de onlarla işbirligi yapip bir ton parayı kisa surede ailesine akıtmış.Adı da borç,mağdur,o benim babam,çok bunalmış ne yapabilirim olacak öyle mi.Bence abin doğru karari almiş bu soygunculara karşi tebrik ediyorum onu

2 haftaya barışır yine sizin yüzünüzden barışmak zorunda kaldım der abiniz, iyi kötü hiçbir yorumda bulunmam kızdan bahsettiğinde abim sanki şeffafmışçasına bakarım ben yerinizde olsam zira yarın öbür gün ayrılırlarsa da sizin yüzünüzden ayrıldım olur adı.

Yalnız halihazırda birilerinin yükünü çekmeyi normal bulmayan bir kız gidip hayatında hiç çalışmamış bir adamla evlenmezdi o yüzden çok anormal değil yaşananlar.

Abin en doğru kararı vercektir.. boşansın yada boşanmasın die fikrini ailene yada ailesine söyleme sonra herkes iyi sen kötü olursun söylemedi deme..

Abin doğru bir karar vermiş. Sakın verdiği karardam döndürmeye çalışmayın. Zaten pişman olmuşsunuz birçok şey için. Pişmanlığınıza pişmanlık eklemenin anlamlı yok

Valla benim anladığım gelinin ailesinin ihtiyaçtan kaynaklanan borcu yok tamamen keyfi çünkü yıllardır ne bitmez borçmuş böyle resmen kızlarını kullanıyorlar öyle çok aile tanıyorum baş belası ömür boyu evlatlarını kullanır bunlar abine olumlu ya da olumsuz bir şey söylemeyin sadece senin kararına sonuna kadar saygı duyarız arkandayız yalnız değilsin gibi şeyler söyleyin sonra olumlu ya da olumsuz bir durumda kötü siz olmayın inşallah hayırlısı olur sizler için

Back