• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam da Evim de Karışık!

hiskolikk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2016
1.193
1.973
133
29
Merhaba güzel üyeler.. Uzun zamandır kullanamadım.. Ama artık bu sorun beni çileden çıkardı. Evim bir türlü toparlanmıyor.
Ne yaparsam yapayım olmuyor. Belki de tam bişeyleri yapmıyorum o yüzden olmuyor. Bir kere dört dörtlük yapıyorum sonra tamam artık bu düzeni koruyucam diyorum ama sonra Bi an kafam dalıyor kafamın içinde bişeyler var sürekli çok düşünceli biriyim. Bide telefon sürekli elimde. Bi bakıyorum her yer aynı. Toplu olsa bile simetrisi yamuk. Başkalarının evine gidiyorum pırıl pırıl. 3 çocuklu kadınlar evlerinde düzen tertip var. Benim annem de dağınık bir kadındı. Ama ben ondan beterim annem bile bana Bi çuval bok gözüyle bakıyor. Aslında pis değilim ama dağınıklık bir şeyin yerini tam kafada oturtamama.. Düzen problemim var. Çocuğumda bana baka baka benim gibi oldu. Dağınık.. Evlerinizin düzenini nasıl kuruyor ve nasıl koruyorsunuz? Benim gibi dağınık olup sonradan değişim yaşayan var mı?

Gece yatmadan önce muhakkak dağılan yerleri toparlarım. Sabaha rutin işler kalır. Wc banyo bunları da vaktim varsa yatmadan önce yıkarım. Gün içine sil süpür, çamaşır yemekten başka işim olmaz. Birde iş biriktirmem. Mesela Yastık koltuktan mı düşmüş geçerken kaldırır yerine koyarım. Kimsesin evi sandığınız gibi hep bir düzen içinde durmuyor. O düzeni sağlayan birileri var ki toparlanıyor. Pratik olmak ve iş biriktirmemek çok önemli. Çamaşır katlarken, yemek bulaşık gibi işlerde dizi açarım hem bakar hem işimi yaparım böylece canım sıkılmaz.

Çekilin Başak Burcu kişisi geldi.
Her gün bir odayı ya da dolabı toparlayarak başlayın
Kullanmadığınız her eşyayı ya kaldırın ya satın ya da hediye edin
Ne kadar az eşya o kadar toplanması ve temizlenmesi kolay ev
En çok kullanılan şeylere erişim en kolay olsun
Bol bol dolap içlerini organize etmek için o kutulardan kullanın
Bazı kitleriniz her zaman hazır olsun , örneğin çocukla parktan okuldan geldiniz çantasındaki matarayı bardak vs hemen yıkayıp yerine yerleştirin
Kuruyan çamaşırları hemen yerine yerleştirin ya da ütüleyin
Bulaşık biriktirmeyin

Taktik biliyorum ama uygulamada bocaliyorum ben de.

Öncelikle her seyin bir yeri olmali. Ivır zıvırlar için kutulariniz olsun.

Sonra bir pislik görürseniz aninda temizleyin. Örneğin çekmeceyi açtınız leke var bir kenarda. Onu temizlige ertelemeyin. Hemen silin.

Çamaşırları topladiginiz an katlayin.

Akşamdan mutfağı toplu bırakın.

Duş aldiktan sonra camlari kurulayin.

Boyle boyle duzeni korursunuz.

Taktik biliyorum ama uygulamada bocaliyorum ben de.

Öncelikle her seyin bir yeri olmali. Ivır zıvırlar için kutulariniz olsun.

Sonra bir pislik görürseniz aninda temizleyin. Örneğin çekmeceyi açtınız leke var bir kenarda. Onu temizlige ertelemeyin. Hemen silin.

Çamaşırları topladiginiz an katlayin.

Akşamdan mutfağı toplu bırakın.

Duş aldiktan sonra camlari kurulayin.

Boyle boyle duzeni korursunuz.
Ay bu ben :) duş aldıktan sonra dusakabine de duş aldırıp mikrofiber bezle siliyorum

Ben bu sorunu şöyle çözdüm
Al eline bir büyük poşet. Ne var ne yoksa at. Koltukta 50 tane yastık mı var? Kaldır gitsin. Çekmecelerde ıvır zıvır mı? At gitsin. Fazla kıyafet mi? Hediye et gitsin. At sat hediye et her şeyi gönder. Az eşyayı dağıtsan bile hemencecik toplanır.

Merhaba güzel üyeler.. Uzun zamandır kullanamadım.. Ama artık bu sorun beni çileden çıkardı. Evim bir türlü toparlanmıyor.
Ne yaparsam yapayım olmuyor. Belki de tam bişeyleri yapmıyorum o yüzden olmuyor. Bir kere dört dörtlük yapıyorum sonra tamam artık bu düzeni koruyucam diyorum ama sonra Bi an kafam dalıyor kafamın içinde bişeyler var sürekli çok düşünceli biriyim. Bide telefon sürekli elimde. Bi bakıyorum her yer aynı. Toplu olsa bile simetrisi yamuk. Başkalarının evine gidiyorum pırıl pırıl. 3 çocuklu kadınlar evlerinde düzen tertip var. Benim annem de dağınık bir kadındı. Ama ben ondan beterim annem bile bana Bi çuval bok gözüyle bakıyor. Aslında pis değilim ama dağınıklık bir şeyin yerini tam kafada oturtamama.. Düzen problemim var. Çocuğumda bana baka baka benim gibi oldu. Dağınık.. Evlerinizin düzenini nasıl kuruyor ve nasıl koruyorsunuz? Benim gibi dağınık olup sonradan değişim yaşayan var mı?
Kondo yöntemine geçtim bütün evde, yıllardır dolaplarım dağılmıyor. Ama en önemli şey evde az eşya olması ve herşeyin yerinin belli olması. Başka yolu yok. Çok fazla eşyanız varsa kurtulun.

Mottomuz;

At, kurtul, hafifle
Derle, topla, rahatla...

Şuan bile akşam yemeğini yedik. Bulaşıklar mutfakta. Oda dağınık çocuk odası dağınık. Her yer dağınık. Ve ben oturdum telefona bakıyorum 😭 yapmak istemiyorum galiba

Evinizdeki eşya durumu nedir?
Özellikle süs eşyaları, mutfak eşyaları vs?
Çocuğunuz kaç yaşında?
Oyun çağında ise oyuncak durumu nedir?
Bana göre evdeki eşya sayısının durumu da evi düzenli tutmada büyük etken
İnanın çok eşyam yok. Ama çamaşır çok var evde. Onun dışında herşey minimal düzeyde

Esyalari minimum duzeyde tutmak gerekir.
Mesela bizim evde salonda bir koltuk bir de tv altligi vardir, misafirler icin extra bir oda veya esya yoktur. Yatak odalarinda sadece yatak ve dolap vardir, yatak kenarlarina komodin bile yoktur fazladan hicbisi yoktur. O yuzden kolay idare ediyorum:)

Öncelikle sadelesmeyi deneseniz. Bence düzenli olmaz sadelikten geçiyor yani fazla olan her şeyi atmak ya da başkasına vermek mantıklı olabilir. Çünkü çok eşya çok dağınıklık yaratıyor. Onun dışında genel olarak eşyalar icin dolap kutu gibi yerler belirleyip oraya yerleştirseniz gün sonunda o da ortadaki dağınıklığı bi nebze azaltır bence

Back