• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok karışık

Bunu kendine yapma. Bir insansın, insanız. Zayıf olabiliriz, kilolu olabiliriz, kaza geçirebiliriz yüzümüz gözümüz yanabilir, bacağımız kopabilir, gözümüz çıkabilir.
Dış görünüş önemli değildir demiyorum, sana. Her birimiz için ilk izlenim önemlidir. Ama insan sevdiğini gözüyle görmez, yüreğiyle görür. Baktığını değil, sevdiğini görür.
Bunu kendine yapma.
Ayrıca iş fiziksel güzellikse sadece kusura bakma sevdiğin adamdır ama kocanın seni beğenmeme lüksü yok.
Kendi egosunu tatmin etmek için seni bastırmış. İnanma.
Gerçekten çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ben de bilerek yaptığını düşünüyorum ama bir şeyi sabah akşam günde yirmi kez duyunca insan ister istemez etkileniyor. Haklısınız.

Şu son koyduğun resim; makyajsız, depresyon resmi belli.. Güzelsin dedik diye kendine acımak için mi koydun o resmi? Kaldır onu ordan, toparlan artık.
Adamın aşağılık kompleksleri yüzünden dağıtmışsın kendini resmen. Hayır anlamadığım bu adamın sana ne yaptığının çok net farkındasın. Peki buna neden izin veriyorsun?
Hep düzeleceğini onun da beni seveceğini düşündüm ama baktım ki o zaten kendisine başkası benim kadar katlanmayacağı için benle birlikte. İçteb içe zaten biliyordum da bunu hazmedemediğim için onun da beni sevmesini istediğim ve olmadığı için hırs yapıp kavga ediyordum. Ama olmadı artık kendimle yüzleşip kabullenmem gerekiyor.

Karşı taraf farklı algılamış sanırım konuşmanızı. Ama yine de yanlış bir şey yaptığınızı düşünmüyorum.
Bir işe girseniz ya da kurslara falan katılsanız çevreniz olur. Öz güveniniz yerine gelir.
Bir de eşimi hala seviyorum demişsiniz. Bir araya gelme şansınız yok mu ? Neden dönülmez bir yerdesiniz?

Gerçekten çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ben de bilerek yaptığını düşünüyorum ama bir şeyi sabah akşam günde yirmi kez duyunca insan ister istemez etkileniyor. Haklısınız.
Tabii ki öyledir ama kendine güvenini yeniden kazanmalısın. Ondan önce de bir hayatın vardı sonra da olacak

Karşı taraf farklı algılamış sanırım konuşmanızı. Ama yine de yanlış bir şey yaptığınızı düşünmüyorum.
Bir işe girseniz ya da kurslara falan katılsanız çevreniz olur. Öz güveniniz yerine gelir.
Bir de eşimi hala seviyorum demişsiniz. Bir araya gelme şansınız yok mu ? Neden dönülmez bir yerdesiniz?
Beni sevmediğini açıkça söyledi zaten :/

Başkası mı var acaba? Açıkça bunu söylüyorsa yapacak bir şey yok. Bak hayatına sen de. O, bu, şu ne düşünür diye hayatını engelleme. Nasıl kendini mutlu hissedeceksen öyle davran.
Başkası olmadığını biliyorum. En azından şimdilik yok. Zaten o beni hiç sevmiyordu ben olmazı oldurmaya çalıştım ama olmadı :/

Hep düzeleceğini onun da beni seveceğini düşündüm ama baktım ki o zaten kendisine başkası benim kadar katlanmayacağı için benle birlikte. İçteb içe zaten biliyordum da bunu hazmedemediğim için onun da beni sevmesini istediğim ve olmadığı için hırs yapıp kavga ediyordum. Ama olmadı artık kendimle yüzleşip kabullenmem gerekiyor.
Sen çok taviz verdin persephone .. Adam kendini bulunmaz hint kumaşı sandı, şahsen aşkımdan ölsem, kıskançlığımdan kudursam hiçbir erkek için senin girdiğin krizlere girmem. Hiç yoktan girdiğin kıskançlık krizleri, özgürlüğünü istediği gibi kısıtlamasına göz yumman ; karakteri henüz oturmamış ergen gerisi kocanın gözünde seni değersiz kıldı. Adam kendini dev aynasında görüyor şuan.
Bu saatten sonra da o kalkan yeri indirmen çok zor gözüküyor. Bende baska kadın olduğunu zannetmiyorum. Adam düpedüz şımarıklığından evi terketmiş ( bilmediğimiz extra bir durum yok ise) senin ona yalvarmanı, egosunu biraz daha şişirmeni bekliyor

Surda samimiyetine en cok güvendigim kisisin persephone. Kocandan ümitliydum ben yola gelir diye ama... ı ıh! Bosver sen de. Biraz üzül falan sonra hayatına yeniden basla. Okulda kulupler vardır onlara gir bi arkadas cevresi edinmeni sağlar, sonra ise gir. Kocan olucak odun calıstırmazdı seni, simdi okulunu bitirince misler gibi çalışırsın. Bir diyetisyene de git kilona baksin normal mi degil mi diye. E zaten süslü kızsın. Daha ne olsun. Kocan da otursun evrimini tamamlamaya ugrassın ama cok zor be onun isi.

Sadece bu devirde o saatlerde ya da degil tanımadıgın insanlara güvenme allah korusun. Okuldan bir cevre edin kim oldugunu bildiklerinden. Canını düşün kız. :)

nasıl korkmuyorsunuz genç kadınsınız... sabaha kadar tanımadığın bir adamla konuşmaya, sohbet etmeye....hiç güvenli değil hemde hiç...valla siz anlattınız bu yaşımda ben korktum...yapma kızım maazallah neler duyuyoruz...

Sen çok taviz verdin persephone .. Adam kendini bulunmaz hint kumaşı sandı, şahsen aşkımdan ölsem, kıskançlığımdan kudursam hiçbir erkek için senin girdiğin krizlere girmem. Hiç yoktan girdiğin kıskançlık krizleri, özgürlüğünü istediği gibi kısıtlamasına göz yumman ; karakteri henüz oturmamış ergen gerisi kocanın gözünde seni değersiz kıldı. Adam kendini dev aynasında görüyor şuan.
Bu saatten sonra da o kalkan yeri indirmen çok zor gözüküyor. Bende baska kadın olduğunu zannetmiyorum. Adam düpedüz şımarıklığından evi terketmiş ( bilmediğimiz extra bir durum yok ise) senin ona yalvarmanı, egosunu biraz daha şişirmeni bekliyor
İstesem döner zaten ama asla dön demeyeceğim. Çünkü giderken "ben sensiz yapabilirim ama sen bensiz yapamazsın persephone sen bana aşık olduğun için bana muhtaçsın o yüzden ben ne dersem yapmak zorundasın bana bağımlısın" dedi. Kendisine söyleyeceğim en ufak bişey bu dediklerini doğrulamam anlamına gelir. Ölsem de dön demem.

Annem abim ve arkadaşlarım çok dedi nikahımda annem çok ağladı ama gözüm hiçbişeyi göremez oldu. Ben dış görünüşe önem vermiyorum dediğimde ee karakterine mi aşık oldun dediler cevap veremedim. Keşke en baştan bu günlerimi görebilseydim :KK43: Bile bile kendime bunları yaptım. Zaten bence kendi asıl kendisini beğenmiyor, sürekli benim fiziğimi eleştire eleştire benim kendime güvenimi bozdu. Onun dışında kendi lise terk olduğu için de kompleks yaptığını düşünüyorım.
Sen nerede gordunki konu sahi arkadasi

Surda samimiyetine en cok güvendigim kisisin persephone. Kocandan ümitliydum ben yola gelir diye ama... ı ıh! Bosver sen de. Biraz üzül falan sonra hayatına yeniden basla. Okulda kulupler vardır onlara gir bi arkadas cevresi edinmeni sağlar, sonra ise gir. Kocan olucak odun calıstırmazdı seni, simdi okulunu bitirince misler gibi çalışırsın. Bir diyetisyene de git kilona baksin normal mi degil mi diye. E zaten süslü kızsın. Daha ne olsun. Kocan da otursun evrimini tamamlamaya ugrassın ama cok zor be onun isi.

Sadece bu devirde o saatlerde ya da degil tanımadıgın insanlara güvenme allah korusun. Okuldan bir cevre edin kim oldugunu bildiklerinden. Canını düşün kız. :)
Çok teşekkür ederim. Şuan tek isteğim bir önceki mesajımda bahsettiği sözlerini haksız çıkarmak, onsuz daha güçlü daha güzel daha sağlıklı olduğumu, o olmayınca da hayatıma devam edebileceğimi hem de çok daha iyi devam edeceğimi ona muhtaç olmadığımı göstermek. Her şeyimi değiştircem çevremi, alışkanlıklarımı. Üzüntüö bitene kadar devam edicem böyle ama sonrasında sabaha kadar sigara içip düşünmeyi vs her şeyi bırakıcam. Sağlığıma ve iş hayatıma bakıcam.

persephone__ persephone__

pers,

bu forumun amaci hic tanimadigimiz - tanisamayacagimiz; hayati, gorgusu, egitimi bizlerden farkli kadinlarla bir araya gelip, emapti ile yasanmisliklari istisare etmek. her ne kadar kim oldugunu soylemese de insan esasinda cok buyuk bir guven iliskisi. kisi bazen kendine bile itiraf edemezken bu forum vasitasiyla bu dili okuyabilen herkese itiraf etmis oluyor derdini... dolayisiyla yazili olarak burada yaptigimiz sey ile, sozel olarak okulun bahcesinde yaptigin eylemin hicbir farki yok. kendono suclu gorecegin bir sey de yok. zaten karsindakine tavrini koymussun rahatsiz oldugun yerde.

ben esinle ayrilacagina inanmiyorum. bu inancimi da korukluyor bu konuyu duymasini istememen.

persephone__ persephone__

pers,

bu forumun amaci hic tanimadigimiz - tanisamayacagimiz; hayati, gorgusu, egitimi bizlerden farkli kadinlarla bir araya gelip, emapti ile yasanmisliklari istisare etmek. her ne kadar kim oldugunu soylemese de insan esasinda cok buyuk bir guven iliskisi. kisi bazen kendine bile itiraf edemezken bu forum vasitasiyla bu dili okuyabilen herkese itiraf etmis oluyor derdini... dolayisiyla yazili olarak burada yaptigimiz sey ile, sozel olarak okulun bahcesinde yaptigin eylemin hicbir farki yok. kendono suclu gorecegin bir sey de yok. zaten karsindakine tavrini koymussun rahatsiz oldugun yerde.

ben esinle ayrilacagina inanmiyorum. bu inancimi da korukluyor bu konuyu duymasini istememen.
Duymasını istemememin sebebi kocamın kendisini aldattığımı düşünürse kötü şeyler olacağı. Çünkü onun için tel önemli şey adına laf gelmemesi. Kocamı az çok biliyorsun, onun zihniyetini de. Yoksa onun beni kıskancağını düşünmem değil. Kıskanacak olsaydı beni sevdiğini düşünürdüm ve onu eve döndürmek için bir şeyler yapardım. Çok da zor olmazdı açıkçası. Ama beni sevmiyor ve kıskanmıyor :/ .
Bu arada beni anladığınız için teşekkür ederim.

Ben sizi hatirladim.okuldan bahsetmissiniz ama zaten okumak gibi bi gayeniz yok.esiniz o konuda cok cok hakliydi ki yazmistim o kouyada.
O konuya istinaden yaziyorum.sonucta tum olarak ne yasadiginizi bilemem.yazdiklariniza gore degerlendiriyorum.sizin kendinizi silkeleyip okulunuzu bitirmeniz lazim.sizin en buyuk boslugunuz nu.sorumluluktan kaciyorsunuz.keyfi sinava girmeyip rapor alip sinav gunu alisveris yapan bir sizi tanidim.bende unv okudum.sinav haftasi kizlarla ders not pesindeydik.birbirimizi uyandirirdik falan.esinizin sizin ona bagli oldugunu dusunmesi ise gayet normal.cunku bu duyguyu ona siz verdiniz.belki hirsli,gayretli daha olgun daha istikrarli bir es gorseydi karsisinda daha farkli olursu size karşi.samimiyetimle yaziyorum.bu evliligin bitme nedeni siz olabilirsiniz eger oyleyse kendi hatalarinizi gorun.o evliligin mimari olma sansiniz hala var.radikal kararlar alip yolunuza daha istikrarli devam edebilirsiniz aslinda.sevgi varsa yillar gecse bile aklinizin bi kosesi orda kalacak cunku "onun ayni seyi yaptigini ogrensem cok kotu olurdum" yazmisdiniz.bu bile cok sey anlatiyor aslinda

Ben sizi hatirladim.okuldan bahsetmissiniz ama zaten okumak gibi bi gayeniz yok.esiniz o konuda cok cok hakliydi ki yazmistim o kouyada.
O konuya istinaden yaziyorum.sonucta tum olarak ne yasadiginizi bilemem.yazdiklariniza gore degerlendiriyorum.sizin kendinizi silkeleyip okulunuzu bitirmeniz lazim.sizin en buyuk boslugunuz nu.sorumluluktan kaciyorsunuz.keyfi sinava girmeyip rapor alip sinav gunu alisveris yapan bir sizi tanidim.bende unv okudum.sinav haftasi kizlarla ders not pesindeydik.birbirimizi uyandirirdik falan.esinizin sizin ona bagli oldugunu dusunmesi ise gayet normal.cunku bu duyguyu ona siz verdiniz.belki hirsli,gayretli daha olgun daha istikrarli bir es gorseydi karsisinda daha farkli olursu size karşi.samimiyetimle yaziyorum.bu evliligin bitme nedeni siz olabilirsiniz eger oyleyse kendi hatalarinizi gorun.o evliligin mimari olma sansiniz hala var.radikal kararlar alip yolunuza daha istikrarli devam edebilirsiniz aslinda.sevgi varsa yillar gecse bile aklinizin bi kosesi orda kalacak cunku "onun ayni seyi yaptigini ogrensem cok kotu olurdum" yazmisdiniz.bu bile cok sey anlatiyor aslinda
Her zaman okulu sevmeyen bir öğrenciydim bu ilk okulda da böyleydi lisede de üniversitde de. Ailemin ittirmesiyle zorla okudum şu ana kadar. Ve yaptığım sorumsuzluk da olsa geleceğin açısından okulumu bitirmek zorunda olduğumun bilinciydeyim ki son sınıftayım. Sınavlara girmedim ama mazeretlerine girdim ve notlarım iyi geldi. Ben bunu çok büyük bir şey olarak görmüyorum.
Evliliğimizin bitmesinde de karşılıklı hatalarımız olabilir, ama en büyük hata benim eşimde ısrarcı olmam, zorla güzellik olması için uğraşmamdı. Yıllarca peşinden koştum ve evlendim ama evlence de benim onu sevdiğim gibi o da beni sevsin istedim olmayınca da kendimi kaybettim ben hatalarımı kabul ediyorum. Ama o da benim gururumu, inancımı, yaşama sevincimi bile isteye yıktı. Ben de hiçbir insan evladına böyle davranmazdım, vicdanen bunu yapmazdım. O yapar ama.
Onun aynı şeyi yaptığını öğrensem de evet kötü olurdum, çünkü ben onu hala seviyorum. Ve seveceğim gibi hissediyorum. Bunu inkar edebilecek bir durumda değilim. Ama bu bütün olanları hazmedip onla tekrar evli olmak istediğim anlamına gelmiyor. Ben artık pes ettim ve beni asla sevmeyecek biriyle imkansız bir evliliği sürdüreneyeceğim.

İstesem döner zaten ama asla dön demeyeceğim. Çünkü giderken "ben sensiz yapabilirim ama sen bensiz yapamazsın persephone sen bana aşık olduğun için bana muhtaçsın o yüzden ben ne dersem yapmak zorundasın bana bağımlısın" dedi. Kendisine söyleyeceğim en ufak bişey bu dediklerini doğrulamam anlamına gelir. Ölsem de dön demem.

Adama bak saka gibi. Ettigi laflara bakin ya. Sen bana bagimlisin muhtacsin ne dersem yaparsin.

Konu sahibi bu adamda siddet egilimi de var. Mustasiyla meshur oldu klupte. Ben sahsen sizin icin endiseleniyorum. Bu klupte bu gune kadar kimseye bosan demedim. Demeyecegimde bu vebale girmek istemem evli insanlara da cok yorum yapmam aslinda.

Ne olur dikkat edin kendinize. Ve kimseyle o saatte disarda bir alanda sabaha kadar kalmayin. Dunya tuhaf bir yer. Sizin icin endiseleniyorum.

Adama bak saka gibi. Ettigi laflara bakin ya. Sen bana bagimlisin muhtacsin ne dersem yaparsin.

Konu sahibi bu adamda siddet egilimi de var. Mustasiyla meshur oldu klupte. Ben sahsen sizin icin endiseleniyorum. Bu klupte bu gune kadar kimseye bosan demedim. Demeyecegimde bu vebale girmek istemem evli insanlara da cok yorum yapmam aslinda.

Ne olur dikkat edin kendinize. Ve kimseyle o saatte disarda bir alanda sabaha kadar kalmayin. Dunya tuhaf bir yer. Sizin icin endiseleniyorum.
Gitmeden bi gün önce evi yıktı zaten camları indirdi dolapları vs her şeyi kırdı evde bomba patlamış gibi oldu. Beni de dövecek sandım ama bana dokunmadı. Daha da kötüsü o arada unutmuşum annem gelecekti o gün. Kocam çıktıktan sonra geldi evin o halini gördü. Tutturdu burda bi dk bile kalamazsın derhal gidiyoruz diye. Gitmedim ama annemin zaten kendi sorunları var bide bana üzüldü öyle kötü oldum ki. Çok ağladım o gün. Ertesi gün de kocam evi terk etti zaten.

Back