• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafada biten evlilik..

Anlıyamadım sizi kusura bakmayında...mantık evliliği yapmışsınız zaten severek evlenmediğinize göre devam yürütün böyle...çocuk yapmak için evlenmişsiniz ama çocukta yanınızda değil...siz tam ne istediğini bilmeyen birimisiniz...etrafınızdakilerin tepkisine göre yaşamınıza yön veriyorsunuz...çok yanlış birşey...zaten boşandığınız zaman çok kısa bir sürede evlenmekle hata etmişsiniz

Çocuğumu güle oynaya göndermedim zaten..
Babannesi bakıyordu kışın yaz gelince memlekete gittiler
oğlumda 1 hafta orada kalıyor 1 hafta burada.
Ama bu ayrılış gerçekten çok koydu bana..
Hayat şartlara göre şekilleniyor malesef elimizde olmadan..
Bende evimde oturup çocuğuma bakmak isterdim ama psikolojik baskı yüzünden çalışıyorum
Evet hataydı ama cahil aklımla öyle bir kaçış yolu buldum kendime baba baskısından :(

Bide kepçeyle beraber koyma kısmı oek öyle kafaya takılacak birşey değil bence...yeri geliyor bende öylece sürüyorum...erkekler bizim gibi derli toplu olmuyor...ama artık adam ne yaparsa size batıyor aynı şekil sizinde yaptığınız ona batıyor...siz evliliği bitirmişsiniz...bence ikinizede işkence çektirmeyi bırakın...buseferde mantıktı aşktı bırakın...biraz yalnız sade çocuğunuzla yaşamaya bakın kimseyi takmadan

Duygusal boşlukta hissediyorum kendimi evet ama başka biri falan yok..
Ben kendimi çekince oda çekti birbirimize dokunmadan uyuyoruz

hissettiklerinizi anlıyorum, dışarıdan evliliğinize bakınca boşanmak için bir sebep gibi görünmüyor anlatılanlar o yüzden bazı üyeler bu hassas döneminizde saldırganca yorumlamışlar yazdıklarınızı çünkü bizim toplumda boşanmak için hakaret, şiddet, aldatma gibi sebepler geçerli sebeplerdir, bir önceki jenerasyona bakın neleri affetmişler evliliklerde ekonomik özgürlükleri olmadığı için kadınlar, şimdi daha cesuruz bizler kendimize güvenliyiz bu iyi bir şey belki ama diğer taraftan düşünüldüğünde, özellikle çocukların yaşayacakları düşünüldüğünde sanki bu kadar da kolay olmamalı evlilikleri bitirmek. hayata bir kez geliyorsunuz ve sevmediğiniz bir adamla hayat geçirmek çok anlamsız haklısınız ama madalyonun diğer yüzü var ki o çocuk boşanmış bir ailenin çocuğu olmayı kendi seçmedi ya da sizden dünyaya gelmeyi seçmedi benim bir çocukluk arkadaşım anne ve babasının boşandığını herkesten gizliyordu mesela, bunun utanılacak bir şey olduğunu düşünüyordu onun için bu bir travmaydı yani çocuğun bu durumu nasıl karşılayacağı mizacı onu yetiştiriş tarzınız güçlü olup olmadığı da bir etken, bu kararı verirken çocuğunuzun bunu nasıl karşılayacak bir çocuk olduğunu siz daha iyi bilirsiniz eğer güçlü bir yapısı varsa ki bu çocukluktan bile belli olur mizaç dediğimiz olay, kendinizi düşünün derim ama çocuk bundan çok etkilenecekse fedakarlık yapmanız gerekebilir, kaldı ki ben anlattıklarınızdan kocanızın sizi sevdiğini ama sizin onu sevmediğinizi hissettiği için kendini geri çektiği çıkarımını yaptım yani sanki bir adım atsanız o da sevgisini şefkatini size tekrar verecek ve sizde aslında sandığınız kadar ondan soğumadığınızı anlayacaksınız gibi geldi tabi bunlar sadece sizin anlattıklarınızla yaptığımız yorumlar yaşayan sizsiniz en iyisini siz bilirsiniz ama şunu söyleyeyim kimsenin evliliği mükkemmel değil herkesin kocasında takıldığı başka başka konular var mevzu burada çocuk için fedakarlık mevzusu yapabilirseniz bunu yapın yapamıyorsanız da bu sizin hayatınız kimsenin sizi yargılama hakkı yok

hissettiklerinizi anlıyorum, dışarıdan evliliğinize bakınca boşanmak için bir sebep gibi görünmüyor anlatılanlar o yüzden bazı üyeler bu hassas döneminizde saldırganca yorumlamışlar yazdıklarınızı çünkü bizim toplumda boşanmak için hakaret, şiddet, aldatma gibi sebepler geçerli sebeplerdir, bir önceki jenerasyona bakın neleri affetmişler evliliklerde ekonomik özgürlükleri olmadığı için kadınlar, şimdi daha cesuruz bizler kendimize güvenliyiz bu iyi bir şey belki ama diğer taraftan düşünüldüğünde, özellikle çocukların yaşayacakları düşünüldüğünde sanki bu kadar da kolay olmamalı evlilikleri bitirmek. hayata bir kez geliyorsunuz ve sevmediğiniz bir adamla hayat geçirmek çok anlamsız haklısınız ama madalyonun diğer yüzü var ki o çocuk boşanmış bir ailenin çocuğu olmayı kendi seçmedi ya da sizden dünyaya gelmeyi seçmedi benim bir çocukluk arkadaşım anne ve babasının boşandığını herkesten gizliyordu mesela, bunun utanılacak bir şey olduğunu düşünüyordu onun için bu bir travmaydı yani çocuğun bu durumu nasıl karşılayacağı mizacı onu yetiştiriş tarzınız güçlü olup olmadığı da bir etken, bu kararı verirken çocuğunuzun bunu nasıl karşılayacak bir çocuk olduğunu siz daha iyi bilirsiniz eğer güçlü bir yapısı varsa ki bu çocukluktan bile belli olur mizaç dediğimiz olay, kendinizi düşünün derim ama çocuk bundan çok etkilenecekse fedakarlık yapmanız gerekebilir, kaldı ki ben anlattıklarınızdan kocanızın sizi sevdiğini ama sizin onu sevmediğinizi hissettiği için kendini geri çektiği çıkarımını yaptım yani sanki bir adım atsanız o da sevgisini şefkatini size tekrar verecek ve sizde aslında sandığınız kadar ondan soğumadığınızı anlayacaksınız gibi geldi tabi bunlar sadece sizin anlattıklarınızla yaptığımız yorumlar yaşayan sizsiniz en iyisini siz bilirsiniz ama şunu söyleyeyim kimsenin evliliği mükkemmel değil herkesin kocasında takıldığı başka başka konular var mevzu burada çocuk için fedakarlık mevzusu yapabilirseniz bunu yapın yapamıyorsanız da bu sizin hayatınız kimsenin sizi yargılama hakkı yok

beni çok iyi anladığınız için teşekkürler
ve emek verip uzun uzun yaptığınız yorum için de ayrıca teşekkürler..
Zaten çocuğum söz konusu olduğu için bu kadar tıkanıp kalıyorum yoksa ona da kendime de bu haksızlığı daha fazla yapmak istemezdim :(

yok estafurullah neden yanlış anlayayım sizi.
şiddet hakaret falan yok şükür ama o koca ağırlığı da yok..
Nasıl anlatsam beni kıskanmıyor..
Dışarı çıktığımızda arkadaş gibi yanımda geziyor
evliler anlayacaktır benim ne demek istediğimi
baştan beri ya bu kadın benim karım ağırlığını göremedim hiç bir yerde..
Sizi anlıyorum zor bahsettiginiz şey. Ama siz ona bu benim kocam ağırlıgını yükleyin. Siz kıskanın. Siz sahip çıkın. Sevgi herkesi değiştirir. Sizin çabanız hem onu hem sizi düzeltir. Evlilik danışmanına gitmelisiniz. Oyuncak değil demiş bi arkadaş. Doğru demiş. İkinci evliliğinz. Madem mantık evliliği yaptınız mantıkla devam edin. Rmin olun aşk evliliğinden daha mutlu olursunuz.
Aşık olup küfür duyan dayak yiyen öyle çok insan varki... öyle aşk olacagına sizinki daha iyi.
Kendi duygusal boşlugunuzu açıklayın ona belki oda öyle bi boşluktadır. Neler size iyi gelecek bunu düşünün. Ailecek tatil yapın. Sosyal sorumluluk projelerine katılın.iş dışında zaman geçirin...
Sonuç bence emek verin.

Bence bosanmayın bundan sonra hayatıniza birini alacak olursanız oglunuza nasıl davranacak?iyi bir es, iyi bir baba olabilecek mi bunları da düşünün

Bence haklısınız
İstersek kırk kere kadinda erkekte çalışmalı diyelim ama is pratiğe gelince öyle olmuyor
Evladının en güzel yıllarında beraber olamamak onu kendin büyütememek koyuyor bir kadina

Ayrıca sadece siz değil adamda mantık evliliği yapmış sizinle
Çalışmanızı bu kadar çok istediğine çalışmamaniza tahammül edemediğine göre
O yüzden ben mantık evliliği yaptim diye vicdan yapmanıza gerek yok

Facebookta bir paylaşım vardı ekleyebilsem buraya eklerdim
Çalışan Kadına aslında erkeklerin yardım etmediği sadece yük olduklariyla ilgili

Örneğin sizin durumunuza benzer bir örnek verdiler
Işte corbayı buzdolabına kaldir dedin ama adam kepçeyle ağzı açık bıraktı
Soylensen ne var koy dedin koydum diye bağıracak ama sen kadın olarak o çorbayi kontrol etmeli kepceyi çıkarmalı diğer yemekleri kokutacagini düşünerek kapağını kapamali geri yerlestirmelisin
Adi adam sana yardım etti bir is oldu beş is
Daha bunun gibi bir sürü örnek vardi sayfada
Eskilerin çocuğa adama is ardına dus demeleri gibi

Yazık adama ya... Sevmeden çıkarlarınız menfaatleriniz için evlenip yakmayın insanları böyle. Hadi adam yakılmış yıkılmış umurunuzda değil fakat bide çocuk yapıp onuda harcıyorsunuz.
Eminim adamın huyu suyu konusunda bin tane farklı bahaneniz vardır, adamın sayısız kötü huyunu sayarsınız buraya, fakat o adamın bir günde o hale gelmediğine bahse girerim, zira seni sevmeyen biri ile evli olmak hiç hiç kolay olmasa gerek.

Mantık evliliğiymiş pehhhh.. Hangi dahi bu saçmalığa mantık ismini koydu acaba! Sevmeden evlenmenin neresi mantıklı Allah aşkına?
Menfaatçi çıkarcı bencil tiplerin uydurduğu bir saçmalık işte...

Çok farklı hayalleri var mesela..
Ben en başlarda hep çocuğumuz olsun birkaç yıl sonra da bir kardeşi olsun gül gibi geçinip gidelim istedim.
Onun da motorla italya ya gitme hayali var mesela.. İkinci çocuğun lafını bile ettirmiyor.
Ve ben bir dönem işten ayrılmıştım evdeydim biraz oğlumla da ilgilenmek istedim ama resmen çalışmadığım için bana psikolojik baskı yaptı.. Gece yanımdan kalktı gitti salonda oturdu ve ben apar topar iş bulup başladım..
Çalıştıkça da daha çok güçlendim ve ona karşı kinlendim..
Oğluma kendim bakmak istedim hep ama bu çalışma baskısı psikolojisi yüzünden babannesi bakıyor çocuğuma hatta yaz dönemi olduğu için başka şehirde yavrum. Onu bırakıp ağlaya ağlaya döndüm eve..
Bu ve buna benzer bir sürü örnek verebilirim size..
Benim hayatımı yazmışsınız, şok oldum

oluru vardı çok toparlamaya çalıştım..
Ta ki en son aramızda geçen tartışmada anneliğime laf edene kadar..
O bardağı taşıran son damla oldu..

Yani erkeklerin cogu odun.
Sinirlenince ileri geri sacma sapan konusabiliyorlar.
Anne babanin babaligini begenmiyor, babalar annelerin analigini.
Bunu dedi diye bosanirsaniz omur boyu kimseyle dikis tutturamazsiniz.
Bence fevri davraniyorsunuz.

Bu gidişle 3 evliliğinize dogru gidersiniz olan çocuğa olur yarın sizin çocuğunuza aynısı yapsa ne düşünürdünüz aile olamıyorsanız çocuk yapmayın

arkadaşlar merhaba..

Ben 6 yıllık evliyim 5 yaşında bir oğlum var. Benim ikinci eşimin ilk evliliği..
Eşim bana aşık olarak evlendi ama ben mantık evliliği yaptım diyebilirim..
Bir çocuğum olsun çok istiyordum ve şükür rabbim bana bir evlat nasip etti..
Eşimin huyundan suyundan, arada geçen tartışmalardan sözlerden o kadar kırıldım ki artık..
Kaç kere bitirelim dedim çünkü bende çalışıyorum kendimi döndürecek kadar gelirim var..
Ama eşim hep çocuk için devam diyor.. Çocuk iki arada bir derede helak olacak diyor..
Peki ya benim hayatım.. Duygularım.. Yaş oldu 29.. ve sanırım eşime karşı hislerim de yok artık..
Yatağa girmekten bile kaçıyorum.. Oda bunun farkında hiç istek yok içimde..
Böyle nereye kadar sürer..
Aynı evde iki arkadaş gibiyiz aramızda tek bir sevgi sözcüğü bile geçmiyor.. İçimden gelmiyor çünkü..
Sadece evden işe işten eve..
Bu şekilde çocuk için evlilik devam ettiren var mı ?
Bitirip bir ev tutup oğlumla yaşamaya da cesaretim var fakat mesaim çok erken başlıyor sabahları oğlumla kim ilgilenecek..
Ailemin yanına dönemem ilk boşanmamda babam beni çok sıktı..
İkinci evliliği bu kadar çabuk yapma sebebim de odur zaten..
Bana akıl verin arkadaşlar.. Hayatımı bir kenara koyup oğlum için devam mı..
Yoksa bir daha gelemeyeceğimiz bu hayatı mutlu yaşayabilmek için bir adım mı atmalıyım ?
evlilik terapistini kesin deneyin.. Benim 2 arkadasim boşanmayı düşünürken su an gercekten mutlular. Terapist esler arası iletişim, diyalog yanlis anlaşılmalarda vs de inanılmaz etkili oluyor. tek tek anlatıyor sizin göremediğiniz veya anlamlandiramadiginiz bircok seye cozum buluyor..bi destek alin

Amac cocuk icin evlilik ise amaca ulasilmis zaten. Karsi taraf kullanilmis gibi oluyor. Bunun da bedeli olmalidir hayat boyle.. Cocuk ve magdur es tekrar magdur edilmemeli..

inanın o kadar yoruldum ki özel hayatımda da şuan etrafımda kimse yok diyebilirim.
İçime kapandım yanlız kalmak istiyorum hep.. Ben hiç böyle değildim..
Eşim kısasa kısas yapmayı çok seven ve kinci yapıda bir insan..
Mesela en basiti geçen gün telefonundan müzik açık arabada müzik değiştirmek için telefonunu elime aldım
Bende senin telefonunu karıştıracağım o zaman bundan sonra dedi..
Hemen kısasa kısas.. Ben arkadaşlarımla buluşacaksam hemen ertesi gün de o buluşma ayarlar..
Böyle çok afedersiniz ama sidik yarışına döndü bizim evliliğimiz..
Zaten ona da söylüyorum hiç koca ağırlığını hissedemiyorum sende diye..
Hep ben onu yönlendirmek takip etmek zorundayım..
Mesela çorbayı dolaba koyar mısın dedim kapağı açık kepçesiyle koymuş..
Demeliydim ki içindeki kepçeyi çıkarıp kapağını kapatıp çorbayı dolaba koyar mısın..
10 keredir çamaşırı sepete at dedim duşa girerken sıyırır yere bırakır falan
bu ve buna benzer bir sürü şey birikti bende...
İnanın benim eşim de bu ve benzeri şeyleri çok yapar. Dışardan herkes mükemmel evlilik modeli çiziyor ama aslı öyle değil.

Size aşıkmış tekrar o duyguları yakalayabilir. Siz de eşinizi affedebilirseniz ne ala.

Umarım hayatınızda herşey çok daha güzel olur.

hisler terapiyle düzelmiyor malesef..
Bir insanı ya seviyorsunuzdur yada sevmiyorsunuzdur..
Bu da pat diye değil zamanla tükenen birşey oldu bende o yüzden toparlanamıyor bir türlü..
Tatile bile çıktık iyi gelir diye yok orada da değişen birşey olmadı..
Sız tamamıyla bıturmışsınız.. Sadece cozum arıyorsunuz.. Ama sonuc ayrılık olacak gıbı

arkadaşlar merhaba..

Ben 6 yıllık evliyim 5 yaşında bir oğlum var. Benim ikinci eşimin ilk evliliği..
Eşim bana aşık olarak evlendi ama ben mantık evliliği yaptım diyebilirim..
Bir çocuğum olsun çok istiyordum ve şükür rabbim bana bir evlat nasip etti..
Eşimin huyundan suyundan, arada geçen tartışmalardan sözlerden o kadar kırıldım ki artık..
Kaç kere bitirelim dedim çünkü bende çalışıyorum kendimi döndürecek kadar gelirim var..
Ama eşim hep çocuk için devam diyor.. Çocuk iki arada bir derede helak olacak diyor..
Peki ya benim hayatım.. Duygularım.. Yaş oldu 29.. ve sanırım eşime karşı hislerim de yok artık..
Yatağa girmekten bile kaçıyorum.. Oda bunun farkında hiç istek yok içimde..
Böyle nereye kadar sürer..
Aynı evde iki arkadaş gibiyiz aramızda tek bir sevgi sözcüğü bile geçmiyor.. İçimden gelmiyor çünkü..
Sadece evden işe işten eve..
Bu şekilde çocuk için evlilik devam ettiren var mı ?
Bitirip bir ev tutup oğlumla yaşamaya da cesaretim var fakat mesaim çok erken başlıyor sabahları oğlumla kim ilgilenecek..
Ailemin yanına dönemem ilk boşanmamda babam beni çok sıktı..
İkinci evliliği bu kadar çabuk yapma sebebim de odur zaten..
Bana akıl verin arkadaşlar.. Hayatımı bir kenara koyup oğlum için devam mı..
Yoksa bir daha gelemeyeceğimiz bu hayatı mutlu yaşayabilmek için bir adım mı atmalıyım ?
galiba adamı damızlık olarak kullanmissiniz

Back