• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafada biten evlilik..

medidnired

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2018
75
44
8
34
arkadaşlar merhaba..

Ben 6 yıllık evliyim 5 yaşında bir oğlum var. Benim ikinci eşimin ilk evliliği..
Eşim bana aşık olarak evlendi ama ben mantık evliliği yaptım diyebilirim..
Bir çocuğum olsun çok istiyordum ve şükür rabbim bana bir evlat nasip etti..
Eşimin huyundan suyundan, arada geçen tartışmalardan sözlerden o kadar kırıldım ki artık..
Kaç kere bitirelim dedim çünkü bende çalışıyorum kendimi döndürecek kadar gelirim var..
Ama eşim hep çocuk için devam diyor.. Çocuk iki arada bir derede helak olacak diyor..
Peki ya benim hayatım.. Duygularım.. Yaş oldu 29.. ve sanırım eşime karşı hislerim de yok artık..
Yatağa girmekten bile kaçıyorum.. Oda bunun farkında hiç istek yok içimde..
Böyle nereye kadar sürer..
Aynı evde iki arkadaş gibiyiz aramızda tek bir sevgi sözcüğü bile geçmiyor.. İçimden gelmiyor çünkü..
Sadece evden işe işten eve..
Bu şekilde çocuk için evlilik devam ettiren var mı ?
Bitirip bir ev tutup oğlumla yaşamaya da cesaretim var fakat mesaim çok erken başlıyor sabahları oğlumla kim ilgilenecek..
Ailemin yanına dönemem ilk boşanmamda babam beni çok sıktı..
İkinci evliliği bu kadar çabuk yapma sebebim de odur zaten..
Bana akıl verin arkadaşlar.. Hayatımı bir kenara koyup oğlum için devam mı..
Yoksa bir daha gelemeyeceğimiz bu hayatı mutlu yaşayabilmek için bir adım mı atmalıyım ?

sırf çocuk yapmak için evlenmişsiniz sanki. üzüldüm adama.
olmuyorsa boşanın.

Evlendikten 8 ay sonra hamile kaldım evet çok çabuk oldu şimdiki aklım olsa en az 2 sene beklerdim sanırım.
İnanın ben daha çok üzünülecek haldeyim şuan..
Boşanmak istemiyorum işte oda çocuk için devam ettiğini söylüyor ama böyle nereye kadar tabi..

mantık evliliğinin yanlışlığı:işsiz: evlilik sevgi ister ya mutlu değilseniz neden evlilik sorumluluklarını çekiyorsunuz? mantık evliliği yaparken çocuğum olsun istiyordum dediniz ya hiç düşündünüz mü ya bir gün bu hayattan sıkılırsam çocuğuma haksızlık etmiş olmaz mıyım diye? tabi ki ilk ayrılan siz değilsiniz ama siz en başta bile bile bu topa girmişsiniz gerçekten hayret..

Terapi alın bence , sanki kurtarılabilir gibi hissettim.

hisler terapiyle düzelmiyor malesef..
Bir insanı ya seviyorsunuzdur yada sevmiyorsunuzdur..
Bu da pat diye değil zamanla tükenen birşey oldu bende o yüzden toparlanamıyor bir türlü..
Tatile bile çıktık iyi gelir diye yok orada da değişen birşey olmadı..

Evlendikten 8 ay sonra hamile kaldım evet çok çabuk oldu şimdiki aklım olsa en az 2 sene beklerdim sanırım.
İnanın ben daha çok üzünülecek haldeyim şuan..
Boşanmak istemiyorum işte oda çocuk için devam ettiğini söylüyor ama böyle nereye kadar tabi..

Madem bir şekilde bir aradasınız, en azından çift terapisi falan deneyin.
Çocuğun mutlu bir ailede buyumesi onemli, her şeyi deneyip yaptığınız takdirde hala umut yoksa o zaman boşanma seçeceğini değerlendirirsiniz.

mantık evliliğinin yanlışlığı:işsiz: evlilik sevgi ister ya mutlu değilseniz neden evlilik sorumluluklarını çekiyorsunuz? mantık evliliği yaparken çocuğum olsun istiyordum dediniz ya hiç düşündünüz mü ya bir gün bu hayattan sıkılırsam çocuğuma haksızlık etmiş olmaz mıyım diye? tabi ki ilk ayrılan siz değilsiniz ama siz en başta bile bile bu topa girmişsiniz gerçekten hayret..

23 yaşımda boşanıp 24 yaşımda tekrar evlendim..
Bu kadar detaylı düşünemedim malesef..
İnsan bazı şeyleri de yaşarken öğreniyor acı tecrübeler oluyor sonra bunun adı da ..

hisler terapiyle düzelmiyor malesef..
Bir insanı ya seviyorsunuzdur yada sevmiyorsunuzdur..
Bu da pat diye değil zamanla tükenen birşey oldu bende o yüzden toparlanamıyor bir türlü..
Tatile bile çıktık iyi gelir diye yok orada da değişen birşey olmadı..
Hisler terapi ile düzelmez ama birbirinizden beklentilerinizi anlayabilirsiniz.
Yeniden aşık olursunuz ayaklarınız yerden kesilir falan demiyorum, ki zaten siz hiç aşık olmamışsınız bu adama, bunu beklemek mucize.
Ama en azından evlenecek kadar hissettiğiniz şey ne ise, o zamana geri donme umudunuz var.

23 yaşımda boşanıp 24 yaşımda tekrar evlendim..
Bu kadar detaylı düşünemedim malesef..
İnsan bazı şeyleri de yaşarken öğreniyor acı tecrübeler oluyor sonra bunun adı da ..
ama mantık evliliği yaptım diyorsunuz. boşandıktan sonra tekrar aşık olup evlendim vs deseniz hiç sıkıntı yok bana bu yanlış geldi doğrusu

ama mantık evliliği yaptım diyorsunuz. boşandıktan sonra tekrar aşık olup evlendim vs deseniz hiç sıkıntı yok bana bu yanlış geldi doğrusu

ilk evliliğim aşk evliliğiydi ve çok sancılı bitti çok acı çektim..
Tam bu acılı dönemimde çıktı karşıma şimdiki eşim ve tutunacak dalım oldu çokta ciddiydi ve 10 ay içinde evlendik..

ilk evliliğim aşk evliliğiydi ve çok sancılı bitti çok acı çektim..
Tam bu acılı dönemimde çıktı karşıma şimdiki eşim ve tutunacak dalım oldu çokta ciddiydi ve 10 ay içinde evlendik..
üzüldüm adınıza.. evliliğinizde kurtartılacak birşey göremiyorum ben çocuğunuza pedagojik bir dille aşılayarak söyleyin durumu. yani daha gençsiniz farklı şeyler yaşamak, dilediğini yaşamak, bir adama bağlı kalmayın aşk yoksa..

Adamın huyu suyu ne ki? Tartışmalarınız ne gibi sebeplerden mesela? Katlanamadığınız ne?

Sanki ilk eşinize aşık olduğunuz ve bu adamla mantık evliliği yaptığınız için, ona hiç ısınamamış, ex ile karşılaştırmışsınız, amacınız olan çocuğa da kavuşunca sizde olay bitmiş gibi.

Tabii ki bu sadece bir izlenim. Detaylı anlatmadığınız için adam gerçekten çekilir dert değil mi bilmiyoruz.

Boşanır yeniden evlenirim mi diyorsunuz?

Yani nasil desemde tam bilmiyorum,ama siz sagdan soldan savruluyorsunuz ve bu o adama da yazik. Ilk evlilik isteyerek oldu. Sonra bosanma,baba sıktı diye kurtulmak icin esinizi kullanmissiniz. Yasiniz gencti tamam da,ama bu sattan sonra size önerebilecegim tek sey psikolojik olarak destek almaniz. Cünkü güclü durnazsaniz sanirim bu bosanmadan kisa zaman sonra karsiniza biri ciksa yine evlenirsiniz zor gelse. Siz en cok kendinize aciyorsunuz ama asil haksizlik esinize ve cocugunuza yapilmis

arkadaşlar merhaba..

Ben 6 yıllık evliyim 5 yaşında bir oğlum var. Benim ikinci eşimin ilk evliliği..
Eşim bana aşık olarak evlendi ama ben mantık evliliği yaptım diyebilirim..
Bir çocuğum olsun çok istiyordum ve şükür rabbim bana bir evlat nasip etti..
Eşimin huyundan suyundan, arada geçen tartışmalardan sözlerden o kadar kırıldım ki artık..
Kaç kere bitirelim dedim çünkü bende çalışıyorum kendimi döndürecek kadar gelirim var..
Ama eşim hep çocuk için devam diyor.. Çocuk iki arada bir derede helak olacak diyor..
Peki ya benim hayatım.. Duygularım.. Yaş oldu 29.. ve sanırım eşime karşı hislerim de yok artık..
Yatağa girmekten bile kaçıyorum.. Oda bunun farkında hiç istek yok içimde..
Böyle nereye kadar sürer..
Aynı evde iki arkadaş gibiyiz aramızda tek bir sevgi sözcüğü bile geçmiyor.. İçimden gelmiyor çünkü..
Sadece evden işe işten eve..
Bu şekilde çocuk için evlilik devam ettiren var mı ?
Bitirip bir ev tutup oğlumla yaşamaya da cesaretim var fakat mesaim çok erken başlıyor sabahları oğlumla kim ilgilenecek..
Ailemin yanına dönemem ilk boşanmamda babam beni çok sıktı..
İkinci evliliği bu kadar çabuk yapma sebebim de odur zaten..
Bana akıl verin arkadaşlar.. Hayatımı bir kenara koyup oğlum için devam mı..
Yoksa bir daha gelemeyeceğimiz bu hayatı mutlu yaşayabilmek için bir adım mı atmalıyım ?
Boşandıktan sonra ki aile baskısı sizi maalesef yanlış evliliğe itmiş. Çocuğunuza sabahları bakacak kimse yoksa durumunuz zor olur. Maddi gücünüz bir bakıcı tutmaya (en azından yarı zamanlı)yeterse ayrılabilirsiniz. Tabi eşiniz taş koymazsa. Böyle hissetmenizin en büyük sebebi bence bu evliliği bir çocuk için yapmış ve amacınıza ulaşmış olmanız .Yaşınız genç . Umarım sorunlarınızı hakkınızda hayırlısı olacak şekilde çözersiniz.

Hem baskı gösteren babanızdan kaçmak, hem çocuk yapmak için eşinizi kullanmış olmanız hoş olmamış, bariz haksızlık etmişsiniz adama bu evliliğinizle ilgili yorumum.

Boşanma durumu daha önce başınızdan geçmiş, ne olduğunu, süreçlerini biliyorsunuz.
Şimdi bi de çocuğunuz var ve o dönem yaşadığınız sıkıntıların iki katına çıkacağını, artık arada çocukta olduğu için hareketlerinizin çok kısıtlı olacağınını, bu çocuğun hayatı boyunca bi de babasının olacağını ve ona karşı da ekstra sorumluluklarınızın olacağını lütfen unutmayın.
Çocuğunuzla birlikte tek başınıza bi hayat kurabilirsiniz elbet, paraya bakar.
Ama huzurunuzun olmayacağına garanti verebilirim, bir çocuk ve yalnız desteksiz bir kadın, üstelik çalışmak zorunda..
Çocuğunuzun hastalığı olur işe gidemezsiniz, okulunda bi sorun olur geç kalırsınız, bi işiniz olur bırakıcak kimse bulamazsınız peşinizde sürümek zorunda kalırsınız.. vs.. bu durum çocuk için biraz işkenceye dönüyor sanırım.
Ailenize yakın, ayrı bi ev düşünebilirsiniz gerçi, ya da çocuğunuz için biraz baba baskısına göğüs germeyi belki.

Adamın huyu suyu ne ki? Tartışmalarınız ne gibi sebeplerden mesela? Katlanamadığınız ne?

Sanki ilk eşinize aşık olduğunuz ve bu adamla mantık evliliği yaptığınız için, ona hiç ısınamamış, ex ile karşılaştırmışsınız, amacınız olan çocuğa da kavuşunca sizde olay bitmiş gibi.

Tabii ki bu sadece bir izlenim. Detaylı anlatmadığınız için adam gerçekten çekilir dert değil mi bilmiyoruz.

Boşanır yeniden evlenirim mi diyorsunuz?

Çok farklı hayalleri var mesela..
Ben en başlarda hep çocuğumuz olsun birkaç yıl sonra da bir kardeşi olsun gül gibi geçinip gidelim istedim.
Onun da motorla italya ya gitme hayali var mesela.. İkinci çocuğun lafını bile ettirmiyor.
Ve ben bir dönem işten ayrılmıştım evdeydim biraz oğlumla da ilgilenmek istedim ama resmen çalışmadığım için bana psikolojik baskı yaptı.. Gece yanımdan kalktı gitti salonda oturdu ve ben apar topar iş bulup başladım..
Çalıştıkça da daha çok güçlendim ve ona karşı kinlendim..
Oğluma kendim bakmak istedim hep ama bu çalışma baskısı psikolojisi yüzünden babannesi bakıyor çocuğuma hatta yaz dönemi olduğu için başka şehirde yavrum. Onu bırakıp ağlaya ağlaya döndüm eve..
Bu ve buna benzer bir sürü örnek verebilirim size..

Back