Pko pcos farkı bilmiyorum doktor diye gittiğim insan hiç anlatmadı işte buna kızıyorum. Boş yere hem canımız sıkılıyor hemde paramoz gidiyor.. çok teşekkür ederim mesajın için iyi hissettirdi en azından :)Canm pko ve pcos farklı rahatsızlıklar belki seninki ileri düzey bişey değildir.
Ki olsa daha hamile kalamaz diye birşey yok belki de diğer ay hamiş kalacaksin düzenli regl görmek düzenli yumurtladigini gösterir. Evde basit ovulasyon kitleri ile takip edip hamile kalabilirsin inşallah.
Kalamazsanda 3.4 ay sonra güzel bir hastanede muayne ol. Pko hastalarinin kullandığı ilaclarla ikizlerin bile olabilir :)
Hangi siteydi acaba öğrenebilir miyim benimde aklımda kürtaj sonrası korunmayı bırakıyorum reglim gelip bittikten sonra. Bide ovu testi deneyelimÖncelikle geçmiş olsun, 8 ay gerçekten uzun bir süreç değil.
Ama şansa bırakmayın, ovulasyon testleri var internetten temin ederseniz daha ekonomik olur.
Ben gebe kalmadan önce, kargo dahil 19 TL'ye 20 ovulasyon testi - 5 gebelik testi içeren bir paket almıştım.
İşi şansa bırakmadan adetin bitiminden 5 gün sonra sabah akşam ovulasyon testini tekrarladım.
Çok şükür denk getirerek gebe kaldım. Tavsiye ederim.
İnşallah beklemeden hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.
Bnde pko luyum bir çocuğum var..olur çocuğun stres ve olumsuzluklardan uzak dur..Hangi siteydi acaba öğrenebilir miyim benimde aklımda kürtaj sonrası korunmayı bırakıyorum reglim gelip bittikten sonra. Bide ovu testi deneyelim
Cevap için teşekkür ederimmm bütün arkadaşlarım senin dediğin gibi 1,5 yıllık evliyiz 1 yıldır deniyoruz de diyor en mantıklısı bu galibaPkoda belirti olacak diye bir şart yok. Bazılarında tüm etkileri olur bazılarında hiç biri olmaz... hormonal bi sıkınto yoktur belki yumurtalığında kist görmüştür bilemeyiz... ayrıca pkoda gebe kalamayacaksın diye şartta yok kimisi adetim düzensiz deyip bi kaç ay adet olmadığnda doktor kontrolünde öğreniyo gebeliğini kimisi de uğrasıyo duruyo. Kısaca kişiden kişiue değişir bu durum. Bende de pko var. Bende ilk 18imde öğrenmiştim. Adını bile hatrlayamamıştım ilk :) 8 yıldır pko hakkında bi çok şey öğrendim alıştım artk. Adetin 3.günü baska bir doktora gidin bi baktırın kendinize ne gerekiyorsa kan tahlili falan. 21.günü de progesteron hormonuna bakılsın yumurtanın sağlıklı çatlayıp çatlamadığını öğrenin. Ve 1.5 yıldır evli olduğunuzu 1 yıldır korunmadığınızı buna rağmen bebeğin olmadığını söyleyin. Size bir süre verip bekleyin diyemezler o zaman :) ileri düzeyde değildir yada gerçekten yoktur bilemeyiz ama bunları uygularsanız aklınızda soru işareti kalmaz.
Bakalım birşeyler deneyeceğiz durmak yok :)) teşekkürler :)♡♡♡Bnde pko luyum bir çocuğum var..olur çocuğun stres ve olumsuzluklardan uzak dur..
Ev kira ama vatan bizim..ne güzel bir cumle
Aynen öyle korunmayı yeni bıraktık desen 6 ay 8 ay hatta 1 sene normal dene diyorlar ne gerek var.. her doğru her yerde söylenmez :))Cevap için teşekkür ederimmm bütün arkadaşlarım senin dediğin gibi 1,5 yıllık evliyiz 1 yıldır deniyoruz de diyor en mantıklısı bu galiba
İşte bu tedavi kısmı beni biraz endişelendirdiadetin düzenli,kilolu değilsin pkossan bile kolay tepki verir vücudun tedaviye.çok üzülme yani.ben ezelden beri pkosluyum ve gerçekten tam pkosluyum.çok şükür tedaviyle bir çocuğum oldu.şimdi gene uğraşıyorum gene olacak inşallah.
Canm pko ve pcos farklı rahatsızlıklar belki seninki ileri düzey bişey değildir.
Ki olsa daha hamile kalamaz diye birşey yok belki de diğer ay hamiş kalacaksin düzenli regl görmek düzenli yumurtladigini gösterir. Evde basit ovulasyon kitleri ile takip edip hamile kalabilirsin inşallah.
Kalamazsanda 3.4 ay sonra güzel bir hastanede muayne ol. Pko hastalarinin kullandığı ilaclarla ikizlerin bile olabilir :)
Peki yumurtanın büyümediğini vs doktor neden hemen tespit etmiyor da 1 yıl sonra gel diyor ben bunu anlayamadım. Yumurtanın büyüyüp büyümediği nasıl anlaşılıyor ultrason yeterli mi acaba ?Bire bir aynı durumdayız olabiliyor malesef ultrasonda görüyorlar çok kolay anlaşılan bi durum bendede hiçbir belirti yok çok şükür.ama yumurtalıklarım kistik görünümde. Yumurtam büyümüyor. Yumurtlama ağrısı akıntısı oluyor adette oluyorum ama yumurta büyümeden atılıyor sanırım.iğne tedavisiyle cocuk sahibi oldum şükür.korunmama hiç gerek olmuyor çünkü hamile kalmıyorum
Pardon pko ve pcos arasında ki fark nedir ben aynı şeyler olduğunu zannediyordum.
Evet ultrason yeterli. Hamile kalman imkansız değil çünkü kendiliginden hamile de olabilirsin 1 sene korunmasiz ilişki sonrasında bebek olmazsa doktorlar müdahale ediyor.Peki yumurtanın büyümediğini vs doktor neden hemen tespit etmiyor da 1 yıl sonra gel diyor ben bunu anlayamadım. Yumurtanın büyüyüp büyümediği nasıl anlaşılıyor ultrason yeterli mi acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?