• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafa karıştıran doktor.. polikistik..

malenkaya

Guru
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
628
92
323
İzmir
Arkadaşlar merhaba,
1,5 yıllık evliyim ve 31 yaşındayım. Aslında bebek düşüncemiz hiç yoktu fakat yavaş yavaş düşünmeye başladık. Denemeye başlamadan önce bi doktor kontrolü yaptırmak istedim ileride bir sıkıntı olmasın diye. Normalde adetlerim hep düzenlidir hiç şaşmaz, miktarı ortalamadır, kiloyu bırakın zayıf bile sayılırım, kıllanma vs de yok ya da ağrılı adet dönemleri yaşamadım fakat özel bir hastanede gittiğim doktor 5 dk muayene edip polikistik var galiba 8 ay deneyin olmazsa gelirsiniz dedi soru bile soramadan çıkardı bizi ki polikistik over ne demek onu bile bilmiyordum orda :) çıkınca gerçekten çok moralim bozuldu.. polikistik over sendromu ile endokrin branşı ilgileniyormuş randevu aldım yakın zaman için ama içim içimi yiyorhiç bir belirti uymayıp gene de polikistik olabilir miyim gerçekten :KK43: gerçekten ülkemiz doktorlarının çoğu bilgiledirme konusunda çok yeterizler bir hastaya en az yarım saat ayrılmalıyken hastane yönetimi 10 dk da bir hasta aldığı sürece de düzelebileceğimizi düşünmüyorum. Tek doktor asla yetmiyor emin olabilmek güvenebilmek için en az 2 doktora gidiyoruz çok yazık! Şimdi sonuç olarak bir tedavi yöntemi de yok dedi doktor sadece denememiz gerekiyormuş ama 8 ay fazla değil mi beklemek için ne dersiniz?

üzülmeyin, polikistik over hastası olanlar gebe kalamayacak diye birşey yok.ben de polikistik over hastasıyım ve gebe kaldım. ayrıca 8 ay uzun bir süre değil

Canm pko ve pcos farklı rahatsızlıklar belki seninki ileri düzey bişey değildir.
Ki olsa daha hamile kalamaz diye birşey yok belki de diğer ay hamiş kalacaksin düzenli regl görmek düzenli yumurtladigini gösterir. Evde basit ovulasyon kitleri ile takip edip hamile kalabilirsin inşallah.
Kalamazsanda 3.4 ay sonra güzel bir hastanede muayne ol. Pko hastalarinin kullandığı ilaclarla ikizlerin bile olabilir :)

Regl 2. Günü hormon testi yaptır için rahatlasin yinede. Bide 21. Günü yapılıyordu sanırım ondan sonra yumurtlama sorunsalı varmı anlarsın.

Canm pko ve pcos farklı rahatsızlıklar belki seninki ileri düzey bişey değildir.
Ki olsa daha hamile kalamaz diye birşey yok belki de diğer ay hamiş kalacaksin düzenli regl görmek düzenli yumurtladigini gösterir. Evde basit ovulasyon kitleri ile takip edip hamile kalabilirsin inşallah.
Kalamazsanda 3.4 ay sonra güzel bir hastanede muayne ol. Pko hastalarinin kullandığı ilaclarla ikizlerin bile olabilir :)
Pko pcos farkı bilmiyorum doktor diye gittiğim insan hiç anlatmadı işte buna kızıyorum. Boş yere hem canımız sıkılıyor hemde paramoz gidiyor.. çok teşekkür ederim mesajın için iyi hissettirdi en azından :)

Pkoda belirti olacak diye bir şart yok. Bazılarında tüm etkileri olur bazılarında hiç biri olmaz... hormonal bi sıkınto yoktur belki yumurtalığında kist görmüştür bilemeyiz... ayrıca pkoda gebe kalamayacaksın diye şartta yok kimisi adetim düzensiz deyip bi kaç ay adet olmadığnda doktor kontrolünde öğreniyo gebeliğini kimisi de uğrasıyo duruyo. Kısaca kişiden kişiue değişir bu durum. Bende de pko var. Bende ilk 18imde öğrenmiştim. Adını bile hatrlayamamıştım ilk :) 8 yıldır pko hakkında bi çok şey öğrendim alıştım artk. Adetin 3.günü baska bir doktora gidin bi baktırın kendinize ne gerekiyorsa kan tahlili falan. 21.günü de progesteron hormonuna bakılsın yumurtanın sağlıklı çatlayıp çatlamadığını öğrenin. Ve 1.5 yıldır evli olduğunuzu 1 yıldır korunmadığınızı buna rağmen bebeğin olmadığını söyleyin. Size bir süre verip bekleyin diyemezler o zaman :) ileri düzeyde değildir yada gerçekten yoktur bilemeyiz ama bunları uygularsanız aklınızda soru işareti kalmaz.

Öncelikle geçmiş olsun, 8 ay gerçekten uzun bir süreç değil.
Ama şansa bırakmayın, ovulasyon testleri var internetten temin ederseniz daha ekonomik olur.
Ben gebe kalmadan önce, kargo dahil 19 TL'ye 20 ovulasyon testi - 5 gebelik testi içeren bir paket almıştım.
İşi şansa bırakmadan adetin bitiminden 5 gün sonra sabah akşam ovulasyon testini tekrarladım.
Çok şükür denk getirerek gebe kaldım. Tavsiye ederim.
İnşallah beklemeden hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.

Öncelikle geçmiş olsun, 8 ay gerçekten uzun bir süreç değil.
Ama şansa bırakmayın, ovulasyon testleri var internetten temin ederseniz daha ekonomik olur.
Ben gebe kalmadan önce, kargo dahil 19 TL'ye 20 ovulasyon testi - 5 gebelik testi içeren bir paket almıştım.
İşi şansa bırakmadan adetin bitiminden 5 gün sonra sabah akşam ovulasyon testini tekrarladım.
Çok şükür denk getirerek gebe kaldım. Tavsiye ederim.
İnşallah beklemeden hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.
Hangi siteydi acaba öğrenebilir miyim benimde aklımda kürtaj sonrası korunmayı bırakıyorum reglim gelip bittikten sonra. Bide ovu testi deneyelim

Hangi siteydi acaba öğrenebilir miyim benimde aklımda kürtaj sonrası korunmayı bırakıyorum reglim gelip bittikten sonra. Bide ovu testi deneyelim
Bnde pko luyum bir çocuğum var..olur çocuğun stres ve olumsuzluklardan uzak dur..

Ev kira ama vatan bizim..ne güzel bir cumle:halay::KK200::KK200:En Büyük TÜRKİYE:KK200::KK200:

Pkoda belirti olacak diye bir şart yok. Bazılarında tüm etkileri olur bazılarında hiç biri olmaz... hormonal bi sıkınto yoktur belki yumurtalığında kist görmüştür bilemeyiz... ayrıca pkoda gebe kalamayacaksın diye şartta yok kimisi adetim düzensiz deyip bi kaç ay adet olmadığnda doktor kontrolünde öğreniyo gebeliğini kimisi de uğrasıyo duruyo. Kısaca kişiden kişiue değişir bu durum. Bende de pko var. Bende ilk 18imde öğrenmiştim. Adını bile hatrlayamamıştım ilk :) 8 yıldır pko hakkında bi çok şey öğrendim alıştım artk. Adetin 3.günü baska bir doktora gidin bi baktırın kendinize ne gerekiyorsa kan tahlili falan. 21.günü de progesteron hormonuna bakılsın yumurtanın sağlıklı çatlayıp çatlamadığını öğrenin. Ve 1.5 yıldır evli olduğunuzu 1 yıldır korunmadığınızı buna rağmen bebeğin olmadığını söyleyin. Size bir süre verip bekleyin diyemezler o zaman :) ileri düzeyde değildir yada gerçekten yoktur bilemeyiz ama bunları uygularsanız aklınızda soru işareti kalmaz.
Cevap için teşekkür ederimmm bütün arkadaşlarım senin dediğin gibi 1,5 yıllık evliyiz 1 yıldır deniyoruz de diyor en mantıklısı bu galiba

Cevap için teşekkür ederimmm bütün arkadaşlarım senin dediğin gibi 1,5 yıllık evliyiz 1 yıldır deniyoruz de diyor en mantıklısı bu galiba
Aynen öyle korunmayı yeni bıraktık desen 6 ay 8 ay hatta 1 sene normal dene diyorlar ne gerek var.. her doğru her yerde söylenmez :))

adetin düzenli,kilolu değilsin pkossan bile kolay tepki verir vücudun tedaviye.çok üzülme yani.ben ezelden beri pkosluyum ve gerçekten tam pkosluyum.çok şükür tedaviyle bir çocuğum oldu.şimdi gene uğraşıyorum gene olacak inşallah.

adetin düzenli,kilolu değilsin pkossan bile kolay tepki verir vücudun tedaviye.çok üzülme yani.ben ezelden beri pkosluyum ve gerçekten tam pkosluyum.çok şükür tedaviyle bir çocuğum oldu.şimdi gene uğraşıyorum gene olacak inşallah.
İşte bu tedavi kısmı beni biraz endişelendirdi :( her kadın gibi çok beklemeden hamilelik gerçekleşsin istiyoruz ama bu tabii her zaman mümkün olamayabiliyor :)

Bire bir aynı durumdayız olabiliyor malesef ultrasonda görüyorlar çok kolay anlaşılan bi durum bendede hiçbir belirti yok çok şükür.ama yumurtalıklarım kistik görünümde. Yumurtam büyümüyor. Yumurtlama ağrısı akıntısı oluyor adette oluyorum ama yumurta büyümeden atılıyor sanırım.iğne tedavisiyle cocuk sahibi oldum şükür.korunmama hiç gerek olmuyor çünkü hamile kalmıyorum :(

Pardon pko ve pcos arasında ki fark nedir ben aynı şeyler olduğunu zannediyordum.

Bire bir aynı durumdayız olabiliyor malesef ultrasonda görüyorlar çok kolay anlaşılan bi durum bendede hiçbir belirti yok çok şükür.ama yumurtalıklarım kistik görünümde. Yumurtam büyümüyor. Yumurtlama ağrısı akıntısı oluyor adette oluyorum ama yumurta büyümeden atılıyor sanırım.iğne tedavisiyle cocuk sahibi oldum şükür.korunmama hiç gerek olmuyor çünkü hamile kalmıyorum :KK43:
Peki yumurtanın büyümediğini vs doktor neden hemen tespit etmiyor da 1 yıl sonra gel diyor ben bunu anlayamadım. Yumurtanın büyüyüp büyümediği nasıl anlaşılıyor ultrason yeterli mi acaba ?

Pardon pko ve pcos arasında ki fark nedir ben aynı şeyler olduğunu zannediyordum.

Peki Polikistik Over Sendromu Nedir?

İyi huylu ve zararsız kistlerin oluşumuyla meydana gelen polikistik over sendromunda kişi belirtilerden bir tanesine sahip olur. Örneğin sivilcelenme varsa, adet düzensizliği yoktur. Belirti örnekleri yine polikistik overdaki gibidir.

Polikistik Over Sendromu ile Polikistik Over Arasındaki Fark Nedir?

Polikistik over, şeker hastalığı, rahim kanseri gibi büyük hastalıkları tehdit ederken polikistik over sendromunda belirtiler nadir görülür.

Ablama asla çocuğun olmaz dedi polikistikover diye 2 çocuğu var sırf doktora inat doğurdum dedi. bana da aynını dedi. Tekrar muayeneye gideceğim

Peki yumurtanın büyümediğini vs doktor neden hemen tespit etmiyor da 1 yıl sonra gel diyor ben bunu anlayamadım. Yumurtanın büyüyüp büyümediği nasıl anlaşılıyor ultrason yeterli mi acaba ?
Evet ultrason yeterli. Hamile kalman imkansız değil çünkü kendiliginden hamile de olabilirsin 1 sene korunmasiz ilişki sonrasında bebek olmazsa doktorlar müdahale ediyor.

Back