Bedelli askerlik yapmış birini istemiyorum mu dedin,ay resmen güldüm. Adam engellemekte haklı sırf bu cümle için :) başka kriter kalmadı memlekette,derde baksen,valla çok komik geldi.
bizim mehmetçiklerimizin kanları da onların pis paralarını kurtarmak için aksın helal size. yazacak o kadar şey var ki.. yazık biz olmak yerine hiçleşmeyi seçen size, bana. adamlara para lazım olmuş ki bedelliyi öne sürdüler. olsun hanımlar, beyler, olsun. bizler onlar için varız, zaten. onlarsız hiç olan biziz ya olsun. sömürsünler. onları oraya, baş köşeye taşıyan halk. senin oğlun yutacak ekmek bulamaz iken adamlar senin toprağından seni sömürsün. namus davasına birbirini kırarken senin giyecek donun olmasın ama adamlar senin oğlunun kanı ile zevki sefa eylesin. çok yaşa padişahım. çok yaşayın barolar. çok yaşayın diye devleti var eden halk ölüyor, siz çok yaşayın. gözü gönlü aç kurtlar siz sakın doymayın hemi. alın bu ezilen halkın şarabı ile doldurun midenizi, madenler de yok olanlar ile de ete doyun. siz de gidin her türk asker doğar diye inleye inleye can verin ki efendilerimiz şanlı soylarını ilelebet yaşatsınlar. tek dileğim bizi var eden atamizin sesimize karşılık vereceği bir gün bizim için de aydınlanacak.
gerçekten askerliği yapmamıs olmak çok büyük bir eksiklik ve hayatın ilerleyen asamalarında insanların yol haritasını çok ciddi manada olumsuz yönde etkiliyor.
askeriyenin türkiye için ne kadar önemli olduğunun zerre $uurunda olamıyorlar. askerlerimizin büyüklüğünü anlayamıyorlar mesela. subaylarımızın ne kadar türkiye'nin geleceği olduğunun da farkına varamıyorlar doğal olarak. onların o babacan tavırlarıyla, son derece mantıklı bir $ekilde sürekli yatıp kalkmak gibi emirler vermeleriyle yüz yüze gelemiyorlar. orduevlerinde hamburger, çay kahve ta$ıyarak bu büyük insanlara hizmet etme onuruna eri$emiyorlar. maalesef belli kesimler bu gerçeklerin hiç farkında değil.
askere gitmeyen adam kendini dünyanın merkezinde sanır, nerede ne söyleyeceğini bile bilmez. büyüğüne, üstüne, amirine, daha tecrübeli iş arkadaşına saygı duyması gerektiğini öğrenmez, astına, kendine raporlayana, daha toy iş arkadaşlarına nasıl liderlik edeceğini bilmez. kendisin aynısı 100 kişi ile birlikte yemekhanede kuzu kuzu sırasını bekler, daha öne geçmesi gerektiğini daha ayrıcalıklı olduğunu filan düşünmez.
askerlik insanın toyluğunu alır, farklı yörelerden, farklı eğitim seviyelerinde, farklı gelir gruplarına mensup kişiler ile buluşturur. askerlik insana çok şey katar.
askere gitmeyeni sevmem, bedelli askerlik ile para verip kendi yerine fakirin çocuğunu askere gönerenden ise tiksinirim.
...alintidir