Kadir Şeker gibi birisi ile evlenir veya ilişki kurarmıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kadir sekercinin durumuna üzülmüştüm evet ortada hiçbir sebeb yokken bir kadını zarar görmesin diye kurtarma amaçlı olayı durdurmaya çalışırken ve sonrasında yaşananlar için.. sizin sevgilinizin bu durumla benzerliği ne onu anlamadım
ben de uzulmustum ve kendisine olan yogun destegi görmustum. benim de gecmiste suc islemis bir sevgilim var cunku su anda. ve insanlarin bu konu icin ne dusundugunu, kadir en iyi ihtimal bence böyle konular icin, o cocuk icin ne dusundugunuzu ve nasil hareket edeceginizi bilmek istedim, merak ettim yani.

ben de uzulmustum ve kendisine olan yogun destegi görmustum. benim de gecmiste suc islemis bir sevgilim var cunku su anda. ve insanlarin bu konu icin ne dusundugunu, kadir en iyi ihtimal bence böyle konular icin, o cocuk icin ne dusundugunuzu ve nasil hareket edeceginizi bilmek istedim, merak ettim yani.
Sizin sevgiliniz tam olarak ne yaptı yani az çok okudum ama kadir sekerin olayı gibi bir olay değil sizin sevgilinizinki

Seviyordur sevmiyordur bilmem orasını. Ama kendini birine yamamaya çalıştığı kesin. Sen olmazsın başka bir saf bulur bir şekilde evlenir. Adamın derdi seninle evlenmek değil zaten sadece evlenmek. Kim olduğunun çok önemli olduğunu sanmıyorum. Seninle evlenmek istiyor olsa zamanımı çalma demez. Evlilik de bir nevi toplumda aklanma aracı onun için şu an. Bak çocuk adam öldürdü ama düzeldi, evini barkını kurdu diyecek etrafındaki insanlar. Sadece kendini aklamaya ve ispatlamaya çalışıyor.
Bu da mantikli. Evlenmek icin cok istekli sanirim bu yuzden, söyledikleriniz mantiksiz gelmiyor. Ben de benim cesaretsizce kactigimi sonrasinda benim gibi eli yuzu duzgun birisiyle cok mutlu bi yuva kurdugunu dusundugumde bi kiskaniyorum nedense. Acaba ben mi korkagim, adamla evlenecek birileri cikacaksa ben neden bu kadar korkuyorum diye sorguladigim bile oldu kendimi.

Ama ailenizi asla ezmeyin derim. Gerekirse ailenizi seçin. Değmez belki yanına gelmek geleceğini kurtarmak için acıtasyon da yapıyor olabilir. insanlara artık hemen güvenmemeyi öğretti hayat. eskisi gibi değil her şey medyada göz önünde dikkatli olmak zorundayız.
haklisiniz ben de ailemi onun icin karsima alamam zaten. bunu bence kendisine de belli ettim konustugumuzda. su an evliligin benim icin söz konusu olmadigini ve bu konularin cok sonra konusulmasi gerektigini söyledim. istemeye istemeye zaman verdi bana, bu konuyu uzunca bi sure askiya alalim dedi. zamani gelince konusuruz dedi. nedense böyle bana uygun olmadigini konusa konusa göreyim istiyorum. hani su an aglaya aglaya kestirip atmak yerine bana karsi huyu suyu degissin kurtuldum seklinde ilerleyeyim istiyorum.

Bu da mantikli. Evlenmek icin cok istekli sanirim bu yuzden, söyledikleriniz mantiksiz gelmiyor. Ben de benim cesaretsizce kactigimi sonrasinda benim gibi eli yuzu duzgun birisiyle cok mutlu bi yuva kurdugunu dusundugumde bi kiskaniyorum nedense. Acaba ben mi korkagim, adamla evlenecek birileri cikacaksa ben neden bu kadar korkuyorum diye sorguladigim bile oldu kendimi.
Senin potansiyelin bu mu? Bu heriften daha iyisini bulabilecek kapasiten yok mu? İnsan yapısı gereği elde edebileceğinin en iyisini ister her konuda. Sen hiç odtü’ de okuyabilecekken yok yav bana sütçü imam yeter diyen birini gördün mü? Ya da iyi bir ayakkabı alacak imkanın varken aman 100 liralık bana yeter der misin? Elde edebileceğin en iyi koca adayının bu adam olduğunu düşünüyorsan yardır gitsin.

Agresif tavırların, hakaretlerin karşılığı bıçaklanarak öldürülmek mi? Ölenin eşi dostu akrabası yok muydu, o adam da 2. şansı hak etmiyor muydu? Ay masumlaştırmaya çalışmaktan ne hale geldiniz, gidin bir de ölen adamın ailesini dinleyin, azıcık da onlara empati yapın. Kavgaya adam çağırılmış sevgiliniz de bıçağı koymuş cebine yetişmiş hemen. Korkutmak içinmiş... O zaman bıçağı gösterip korkutup geri koysaymış cebine. Bal gibi çıkarıp saplamış.

Madem cezasını çekmiş hapisten çıkmış, bırakın da kendine yeni bir hayat kursun. Acaba öyle mi, yoksa böyle mi deyip de bulandırmayın kafasını. Ayrıca yarın hakaret işiten başka biri çağırır, ona da koşar yardıma.
kavgaya cagirilmamis bunu nereden cikardiniz ki? diger söylediklerinize hak versem de yanlis anlasilmasini da istemem. bulundugu yerde seslerin yukselmesiyle ve gidip bakmasiyla saldiri kendisine yönelmis. birilerinin arayip kos kavgaya gel gebertelim demesiyle yasanmis bir sey degil yani...

Madem cezasını çekmiş hapisten çıkmış, bırakın da kendine yeni bir hayat kursun. Acaba öyle mi, yoksa böyle mi deyip de bulandırmayın kafasını.
Bunu anlayamadim? Ben mi engelliyorum hayat kurmasini?

Seviyordur sevmiyordur bilmem orasını. Ama kendini birine yamamaya çalıştığı kesin. Sen olmazsın başka bir saf bulur bir şekilde evlenir. Adamın derdi seninle evlenmek değil zaten sadece evlenmek. Kim olduğunun çok önemli olduğunu sanmıyorum. Seninle evlenmek istiyor olsa zamanımı çalma demez. Evlilik de bir nevi toplumda aklanma aracı onun için şu an. Bak çocuk adam öldürdü ama düzeldi, evini barkını kurdu diyecek etrafındaki insanlar. Sadece kendini aklamaya ve ispatlamaya çalışıyor.
++
Adamın evlilik anlayışı bi tane kızı alıp anasının dizinin dibine oturtmak, hizmet ettirmek. Öyle birini seveyim anlaşayım, birbirimize değer katalım falan değil. Bu kafada birinin geldiği çevrede sabıkalı adama kız pek vermezler. Geleneksel yaşar ama dezavantajından dolayı geleneksel bir şekilde evlenemez. Anam bunun gibi olaylarda, iyi mal olsa yola çıkmadan çekip bağlarlardı, 3 günlük yolu tepmezdi der. 😬 Avrupada doğmuş büyümüş kız bilmez bizim Karaman 'ın koyunlarını.

Kadir olayı nefsi müdafaaya girmiyor arkadaşlar iyi misiniz? Adam ona saldırmıyor. Kendi gidip karışıyor olaya, sonra da yanında taşıdığı bıçakla öldürüyor. Katil işte.
Normal bir genç korkutmak amaçlı neden bıçak taşıyor? Bu bile saldırganlığı gösteriyor. Amacı saldırmak olmayan adam bıçak taşımaz.
Bu tip şeyleri seven biri taşır bıçak.
Ruhsatlı silah denmiş, mafyacılık oynamak istemeyen aklı başında kimse silah da almaya çalışmaz. Bireysel silahlanmaya neden karşıyız diyoruz.
Bir insanı öldürmenin aması olmaz. Ancak size tecavüz yada öldürme maksadıyla gelen birileri olur o zaman kendinizi korumak için öldürürseniz kader mahkumu olursunuz.
Saçmalamayın Allah aşkına ya.
Konu sahibi sen de aklını başına topla, milyonlarca ergen var, kaçı yanında bıçakla kavgaya gider. İyi niyeti mi olur bunun?

Senin potansiyelin bu mu? Bu heriften daha iyisini bulabilecek kapasiten yok mu? İnsan yapısı gereği elde edebileceğinin en iyisini ister her konuda. Sen hiç odtü’ de okuyabilecekken yok yav bana sütçü imam yeter diyen birini gördün mü? Ya da iyi bir ayakkabı alacak imkanın varken aman 100 liralık bana yeter der misin? Elde edebileceğin en iyi koca adayının bu adam olduğunu düşünüyorsan yardır gitsin.
Hayir dusunmuyorum. Imkanlarim cok iyi birkac yabanci dil biliyorum ve su an dunyanin prestijli universiteleri olan bir universitede yuksek lisans yapiyorum. Kendimi begenmis biri oldugum icin degil, herkes cok guzel oldugumu söyluyor. Ben de ortalamanin cok ustunde oldugumun farkindayim. Yurt disinda buyudugum icin cok saf kalpli oldugumun da farkindayim. Sanirim hayatta hic kötuluk görmedigim icin böyleyim.

Kimse adam öldürmüs birini ailesinde istemez. Bende istemem. O yüzden sebebi ne olursa olsun hayir. Heleki cocuk istiyorsam asla. Bizim okulda bir oglanin babasi baskasini kredi kartini calip para cekmisti. O cocugun yasadigi zorbaligi düsünemezsiniz bile

selam kızlar. soru açık: Kadir Şeker gibi birisi veya ta kendisi. böyle bir insanla sevgililik veya evlilik düsünür müydünüz? olay yasadiginda herkes cok uzulup destek olmustu. peki böyle bir konuya gelince ne düsünürdünüz? cevaplarinizi merakla bekliyorum.
Sana konunda yazacaklarımızı yazdık zaten. Hala takmışsın kafaya bir de körü körü bağlı olmadığını iddia ediyordun hala. Git burnunun dikine dinleme aileni

++
Adamın evlilik anlayışı bi tane kızı alıp anasının dizinin dibine oturtmak, hizmet ettirmek. Öyle birini seveyim anlaşayım, birbirimize değer katalım falan değil. Bu kafada birinin geldiği çevrede sabıkalı adama kız pek vermezler. Geleneksel yaşar ama dezavantajından dolayı geleneksel bir şekilde evlenemez. Anam bunun gibi olaylarda, iyi mal olsa yola çıkmadan çekip bağlarlardı, 3 günlük yolu tepmezdi der. 😬 Avrupada doğmuş büyümüş kız bilmez bizim Karaman 'ın koyunlarını.
guldurdunuz beni. Allah da sizi guldursun

Birebir aynı evet. Üçü de katildi ama birinin zekası daha kuvvetliydi :))

Beni ciddiye almayabilirsiniz, memnun olurum aksine bu durumdan. Ama size tavsiye dışarıda ses falan yükseltmeyin eşinize, dikkat.

Sevgiler
Üçüde aynıydı öyle mi?
Hiç alakası olmadığı bir kadına saldıran sapıkla kendini korumak için adamı öldüren bir genç aynı öyle mi.
İkisi de katil .
Neden Kadir kasten adam öldürme cezası almadı o zaman?
Masum bir kadınla yüz tane sabıkası olan torbacı da aynı zatem ikisi de insan değil mi.
Sadece ses yükseltmiş Kadir de dur şu adamı öldüreyim demiş .
Kendi hayatını karartmak istemiş heralde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X