Kadir Şeker gibi birisi ile evlenir veya ilişki kurarmıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadirle mi birliktesin?
Kimse kusura bakmasın da o çocuk haklıydı.
Kim arkadan saldırılarsa kendini korumak zorunda kalır .
Aaa keşke karışmasaydı o ayrı konu .
Kadın cinayetleri oluyor adam kadını kesiyor herkesin ortasında bu sefer hiç müdahale etmedi kimse diye ayıplanıyor değil mi.
Burda Kadir katil diyen kadınlar şiddet gördüğünde yardom çağırmasın o zaman net .
Kadir masumdu aldığı ceza da agırdu .
Bilmem kaç tane sabıka kaydı olan bir adam için gencecik çocuğun hayatı karardı resmen.
Oturup da ölene üzülemicem.
Arkadan çocuğa saldırıyor Kadir birşey yapmasa ölen Kadir olucaktı .
Böyle fütursuzca saga sola saldıran tipler var .
Bence kadir şeker sonuna kadar haksız kendisini ilgilendirmeyen bir konuya burnunu sokmasaydı katil olmazdı

Bu kadar canhıraş savunmanız çok gereksiz yalnız. Olay anında siz yanlarındaydınız galiba. Kadir şeker katil evet bir insanı öldürene katil denir, nedeni ne olursa olsun. Kadın ifadesinde ben dayak yemiyordum yardım da istemedim dedi. Karşı tarafta herhangi bir yaralayıcı alet yok. Bıçak Kadir’in şahsına ait. Bıçağı çekene de adamı öldüren de sonra bırakıp kaçan da o. Bence böyle olduyla değil eldeki kanıtlara göre yorum yapıyoruz biz. Olay zevk, gasp değil karşılıklı iki erkek kavga etti biri diğerini öldürdü olay bu kadar basit.
Valla hakimde benim gibi düşündüğü için şu an Kadir dışarda değil mi ?
Demek ki elinde delilleri var .
Ben yanında degildim sen yanındaydın galiba.
Kadının ifadesindeki tutarsızlıklar var .
Zaten iki keşin kavgasına hiç karışmamalıydı o ayrı konu .
Bir kadın sokakta dövülürken de kimse karışmıyor artık sizin gibiler yüzünden.
İstediğim gibi de savunurum bu benim fikrim
Bir tane sabıka kaydı yok tertemiz çocuk durup dururken heralde gitti şuna bıçagı saplayayım dedi.
Adamın arkasından Kadire saldırdıgı net .
Hanımefendi korktugu için biraz da sevgilisinin öldüğüne üzüldüğü için bu ifadeyi veriyor .
Zaten o ifade yüzünden ceza aldı .
Yoksa direk nefsi müdafaa dur bu olay .
Ayrıca neden öldürsün ki adamı durup dururken.
Parçaları birleştirince kadirin ifadesi dogrulanıyot .
Biraz düşünen anlar zaten orda olmasına gerek yok .
Ölenle tek bir bağlantısı çıkmadı .

Tabikide evlenirim . Hüküm giymiş ama herkeste biliyor ne için hüküm giydiğini . Adaletin olmadığı bir ülkede Kadir Şeker gibi adamlar içerde . Katiller sapıklar dışarıda . Tabiki sözüm Kadir Şeker için geçerlidir , ben evlenirdim mesela
Ama herkes sizin gibi bakmiyor olaya. Yargilayanlar da var diyelim ve neticede herkes taniyor onu. Iyi kötü sikintilarini hayat boyu paylasacaksiniz. Cocuklariniz olacak belki onlar bile sikinti cekecek. Yine de böyle dusunur muydunuz?

yardim etmeye calistigi kisi, karsisindaki tarafindan agresif tavirlara ve hareketlere maruz kalmis. aralamaya calistigi sirada adam hincini sevgilimden cikarmis ve olanlar olmus.
Yani yolda gordugu alelade bir kavgaya tuzlukla pardon cakiyla koşup sonunda da karsi tarafi öldürmüş. Anliyorum.

Yani aslında kendisini ilgilendiren hicbir sey yokken kavgaya karisiyor. Yardima gitti diye romantize etmeye gerek yok. Kadir Seker'le de kıyaslanacak bir durum degil.

Her agresif hareket yapanla kavga cikarilip oldurulse memlekette adam kalmaz.

Yani yolda gordugu alelade bir kavgaya tuzlukla pardon cakiyla koşup sonunda da karsi tarafi öldürmüş. Anliyorum.

Yani aslında kendisini ilgilendiren hicbir sey yokken kavgaya karisiyor. Yardima gitti diye romantize etmeye gerek yok. Kadir Seker'le de kıyaslanacak bir durum degil.

Her agresif hareket yapanla kavga cikarilip oldurulse memlekette adam kalmaz.
Anladim. Peki sen bu kadar net yorumlar yapabilirken Kadir icin ne dusunuyosun? Surekli onunla kiyaslanacak bir sey degil dedigin icin merak ettim. Gercekten merak ediyorum.

selam kızlar. soru açık: Kadir Şeker gibi birisi veya ta kendisi. böyle bir insanla sevgililik veya evlilik düsünür müydünüz? olay yasadiginda herkes cok uzulup destek olmustu. peki böyle bir konuya gelince ne düsünürdünüz? cevaplarinizi merakla bekliyorum.
Katil katildir.katil gözüyle bakmasam bile başkasının derdi için risk alan kişiye ben enayi gözüyle bakıyorum.ben aşırı iyi niyetli insan da sevmiyorum.sevgilimin bile beni gereksiz yüceltmesini sevmem mesela.kadınlardan bir kadınım yani.ölçülü bir şekilde değer verilmeli herkese.fazla centilmen ve korumacı erkek çok yapmacık geliyor bana.vayy be ne erkekmiş demiyorum yani.mesela geçen de kız arkadaşına laf atıldı diye ölen birisi vardı.kıskanıyor muyum diye durdum bir düşündüm.yok be sa.... a bak diyorum içimden.ne bu şimdi yani?( yeni ban yedim de korkuyorum artık😀)

Ama herkes sizin gibi bakmiyor olaya. Yargilayanlar da var diyelim ve neticede herkes taniyor onu. Iyi kötü sikintilarini hayat boyu paylasacaksiniz. Cocuklariniz olacak belki onlar bile sikinti cekecek. Yine de böyle dusunur muydunuz?
Bak ben sizin ne amaçla burda konu açtığınızı bilmiyorum ,ben kendi özgür düşüncemi dile getirdim . Kadir Şeker gibi biriyle nasıl evlenirim konuyada açıklık getirim . İlerde pişmanlık duymuş ,psikolojisi bozulmamış , insanlığı bozulmamışsa zamanla tanırsam o zaman evlenirdim .

Simdi baktim, beraat etmemis sanirim yeni duzenlemeden faydalanarak denetimli serbestlige cikmis durumda suan. Bu da kalan cezasini disarda tamamlayacagi anlamina geliyor.

Aslinda hakkina girdigimi dusunmeseydim cok daha saglikli davranabilirdim. Ben bu iliskiye basladigimdan beri su an bana cok iyi geliyor ama evlenebilecek asamaya gelmem onunla diye dusundum. Yapamayacagimi biliyorum evliligi. Sadece iyi hissettirdigi icin kestirip atmak istemedim. Ama suan kendim böyle dusunurken onun zamanini aliyomusum gibi konusmasi kafami cok karistirdi. Vicdan yaptirdi yani bana, napacagimi bilemedim.
Bu çocuğu peşinize takar da yaşadığınız ülkede evliliğiniz sayesinde vatandaşlık hakkı elde ettirdiğiniz gün anlarsınız hakka nasıl giriliyor. Yani illa da elinizde çocuk karnınızda çocukla bırakılasınız var. Zamanımı alıyorsun minvalinde konuşmalar yapıldıysa bilin ki bişeyler aceleye getirilmeye, garantilenmeye çalışılıyor. Bakın burda 1 euro 30 TL. Değil sabıkalı, normal adam iş bulamıyor doğru düzgün. Durumun ciddiyetinden haberiniz bile yok, tutturmuşsunuz bi Kadir Şeker. Size bi faydası yok o olayın.

Simdi baktim, beraat etmemis sanirim yeni duzenlemeden faydalanarak denetimli serbestlige cikmis durumda suan. Bu da kalan cezasini disarda tamamlayacagi anlamina geliyor.

Aslinda hakkina girdigimi dusunmeseydim cok daha saglikli davranabilirdim. Ben bu iliskiye basladigimdan beri su an bana cok iyi geliyor ama evlenebilecek asamaya gelmem onunla diye dusundum. Yapamayacagimi biliyorum evliligi. Sadece iyi hissettirdigi icin kestirip atmak istemedim. Ama suan kendim böyle dusunurken onun zamanini aliyomusum gibi konusmasi kafami cok karistirdi. Vicdan yaptirdi yani bana, napacagimi bilemedim.
Eyyy konu sahibi uyan silkelen kendine gell..!!
Adam senin hakkına giriyor farkında mısın aç gözünüü artık.
O düşünecek ben bu kızın hakkına giriyormuyum diye.. Neden düşünmüyor acaba diye sorgularsan anlayacaksın belkide.
Sen o kişi içşn avrupaya çıkış biletisin net..
Ayrıca evlendin aileni dinlemedin . Yarın öbür gün kendini kurtaramazsın bu insandan. boşanmaya kalktığın an o bıcağın sana yönlenmeyeceğinin garantisi yok..

kadir icin ayni seyleri dusunmuyorsunuz yani öyle mi? bu tereddutleri onun ve onun gibiler icin yasamazsiniz yani?
Terddütlerim var tabi ki... Kadir benim gözümde asıl kurban ama gerçekte ne olduğunu tam olarak hiç bir zaman bilemeyiz ve iki kız annesi olarak bende bir gün böyle bi olay yaşamş birine kızım gönül versin asla istemem. Hep bi acabam hep bi korkum olur.

33 yaşındayım hayatımın hiçbir döneminde yanında bıçak taşıyan biriyle herhangi bir yakınlığım olmadı. Bırak birini öldürmüş biriyle evlenmeyi. Ben korkarım öyle şeylerden Allah korusun 😬
Ben bile bir bayanım çantamda kendimi korumak amaçlı biber gazı falan taşırım çünkü insan herşeyden korkuyor

Valla hakimde benim gibi düşündüğü için şu an Kadir dışarda değil mi ?
Demek ki elinde delilleri var .
Ben yanında degildim sen yanındaydın galiba.
Kadının ifadesindeki tutarsızlıklar var .
Zaten iki keşin kavgasına hiç karışmamalıydı o ayrı konu .
Bir kadın sokakta dövülürken de kimse karışmıyor artık sizin gibiler yüzünden.
İstediğim gibi de savunurum bu benim fikrim
Bir tane sabıka kaydı yok tertemiz çocuk durup dururken heralde gitti şuna bıçagı saplayayım dedi.
Adamın arkasından Kadire saldırdıgı net .
Hanımefendi korktugu için biraz da sevgilisinin öldüğüne üzüldüğü için bu ifadeyi veriyor .
Zaten o ifade yüzünden ceza aldı .
Yoksa direk nefsi müdafaa dur bu olay .
Ayrıca neden öldürsün ki adamı durup dururken.
Parçaları birleştirince kadirin ifadesi dogrulanıyot .
Biraz düşünen anlar zaten orda olmasına gerek yok .
Ölenle tek bir bağlantısı çıkmadı .

Yoo değil. Keşke bu kadar savunduğunuz bir olay hakkında daha iyi bilgi sahibi olsaydınız. Kadir şeker beraat etmedi. Covid tedbirleri kapsamında izinli tahliye edildi. Emrah serbest de aynı şekilde tahliye edildi. Suçsuz muydu? Tahliye başka beraat başka.

Tüm suçluların bir zamanlar sabıkaları yoktu, sicilleri tertemizdi. Ne alaka benim yanlarında olmam yahu? İfadeleri okudum ben size de öneririm. Hanımefendiyi tanıyorsunuz galiba şahsen bu kadar emin konuştuğunuza göre :) Ne için verdiği önemli değil ifadesinde ne yazdığı önemli. Kadın dövülmedğini söylüyor hala anlamıyorsunuz. Kavga ayırmak birini kurtarmakla birini kalbinden bıçaklayıp öldürmek birbirlerinden çok farklı kavramlar. Kadını kurtarmak için kavgaya karıştığının kanıtı nerde kendi ifadesinden başka? Herkes birini öldürsün yanındakini korumak için yaptım desin o halde. Kendini korumak için de tek yol bıçağı silahı olmayan birini öldürmek değil. Bunu yaptıysa elbette cezasını çekmeli tüm katiller gibi.

Anladim. Peki sen bu kadar net yorumlar yapabilirken Kadir icin ne dusunuyosun? Surekli onunla kiyaslanacak bir sey degil dedigin icin merak ettim. Gercekten merak ediyorum.
Kavganin çıkış nedeni yani sevgilinizin kavga etme motivasyonu Kadir Seker'le kiyaslanmaz.
Siz gozunuzde Kadir'i hakli buldugunuz icin sevgilinizin kavgasini da onun olayi gibi dusunup icinizi rahatlatmak istiyorsunuz. Kadir hakli bulundukca siz "ha tamam ya boyle seyler oluyormus" deyip aklayacaksiniz sevgilinizi.

Kadir Seker konusuna gelince de ben hayatima almazdim. Yaninda ölüme sebebiyet verebilecek bir aletle gezen birinin benim hayatimda işi olmaz. Bile bile lades.

Yarin yinr yaninda cakisi varken trafikte kavga edip sizin onunuzde birini öldürmeyeceginin garantisi var mi?

Kendi kavgasi bile degil olay, yolda yururken aa kavga deyip girmis. Kendisine bir sey yapilsa neler olur dusunemedim.

O senin fikrin .
Yargılamadan önce düşün biraz.
Daha önce kavgaya karışmamış sıfır sabıka kaydı olan temiz bir çocuk .madem kötü biri potansiyel katil bu çocuk neden hiçbir şey yok geçmişinde tertemiz
Ölen tarafa bakıyorum maşallah yani sicili pislik akıyor .
Senin düşüncene göre silah da almasınlar o zaman ruhsatlı da olsa .
İnsanların ne şartlar altında olduğunu yasadıgınu bilemezsin.
Arkadan saldırdı çocugu öldürecekti ya adam siz ne konuşuyorsunuz kendini savunmasaydu öldürülseydi mi.
Kim olsa aynısını yapardu
Benim düşüncem değil yargılama sonucunda suçlu bulundu.
Sicilinin temiz olması bir şey değiştirmez.

yardim etmeye calistigi kisi, karsisindaki tarafindan agresif tavirlara ve hareketlere maruz kalmis. aralamaya calistigi sirada adam hincini sevgilimden cikarmis ve olanlar olmus.

Karşıdaki küfür etti diye mi yaşanmış yani bütün bunlar? Normal mi bu şimdi?
Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki sevdiği birini başkasının elinden kurtarmaya çalışırken boğuşmuşlar ve karşıdakinin çakısıyla yanlışlıkla adam öldürmüş.

Aklı başında bir adam o an karşıdaki anasına da sövse, karısına da sövse döner arkasını gider. Bu korkaklık değil zekice davranmaktır. Zekice davranmamanın sonucunu da budur işte.
Sevgiliniz hem zekasız hem serserinin teki kısacası. Kendinize layık gördüğünüz buysa siz bilirsiniz.

Evet. Simdilerde o da bahsettiginde cok pisman oldugunu, acilari uzerinden atamadigini söyluyor. Arkadaslariyla kendisini kiyasladiginda hep gec kaldim diyor. Surekli gelecek kaygilari var. Bana da sensiz yapamam diyor. Bu da bana vicdan yaptirtiyor.

Adam işlediği cinayete üzülürken bile vicdan azabı çektiği yok. Hayatımı mahvettim diye kendine üzülüyor sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X