Ne diyecegimi bilemedim. Bu da farkli bir bakis acisi. Vicdan o cocuktan yana olmak istese bile, sizin bu söylediginiz de yalan degil..Haklıydı... Peki sizin aile bireylerinizden birini öldürse yine de haklıydı, geçmişi temiz, dürüst vb tanımlamalar yapar mıydınız? Alın işte empati yapılacak bir şey....
Adam hükümlü yani öyle mi?Bir tanıdık deli fişekti gençken yeni evliyken falan. Halı sahaya adam toplar gibi kavgaya çağırırlardı. Sonra bebeği oldu, şimdi salakmışım diyor sorunca. Aklı olan karışmaz diyor. Herkes hayatına devam eder, al sen de hükümlü olur kalırsın.
Bu işlerin sonu böyledir. Kavga mı var? Ararsın polisi, gerisine onlar bakar.
Eskiden olsa belki kendim bile aralamaya çalışırdım. Ama artık ne sevgilime ne kardeşime asla tavsiye etmem. Geçen videoda gördüm, kadını döven adamı polis alıyor. Kadın yapmayın durun diye bağırıyor. Bıraksınlar da az daha dövsün madem?
O yüzden kimsenin kavgasına karışmayacaksın.
ailem sevgilimi istemiyor, bense sevgilimi bırakmak istemiyorum. burada anlattim. bakabilirsiniz.Bak besinci kez falan soruyorum ama ısrarla yanit yok.
Sevgilinin girdigi kavga ne kavgasiydi? Alip veremedikleri neydi? Madem Kadir Seker'le kiyasliyorsun olayları da kiyaslamak lazim?
Kılıçla zavallı bir kızcağızı öldüren şizofren hastası biri vardı.O senin fikrin .
Yargılamadan önce düşün biraz.
Daha önce kavgaya karışmamış sıfır sabıka kaydı olan temiz bir çocuk .madem kötü biri potansiyel katil bu çocuk neden hiçbir şey yok geçmişinde tertemiz
Ölen tarafa bakıyorum maşallah yani sicili pislik akıyor .
Senin düşüncene göre silah da almasınlar o zaman ruhsatlı da olsa .
İnsanların ne şartlar altında olduğunu yasadıgınu bilemezsin.
Arkadan saldırdı çocugu öldürecekti ya adam siz ne konuşuyorsunuz kendini savunmasaydu öldürülseydi mi.
Kim olsa aynısını yapardu
hayır aslında bence hayatın biri var ve o kişi daha önce hapse girmiş birini bıcklamış ama masumane bir durum olarak anlatmış olabilir. acaba diyor böyle biriyle evlenmeli miyim tabi açık açık soramıyor yazamıyor tepkiyi biliyor olabilir gibi geldi bana :)Bu dert mi şimdi
Hiç mi işiniz gücünüz yokta Kadir şeker i dert ettiniz kendinize
Amacının bir kadını kurtarmak olduğunu düşünmüyorum, ayrıca orantısız güç var. Adamda silah yok, bıçak yok, bi anda bıçağı çıkarıp kalbine saplamak birini kurtarmak için yapılabilecek bir şey değil. Yaralamak ve elinden kurtulmak isteyen biri kalbi hedef almaz bana göre. Yanında taşıdığı bıçak da meyve bıçağı falan değil. O zaman ben hasmımı ya da sokaktan geçen birini bıçaklayayım peşine de kavga ediyorlardı ayırmak istedim diyeyim. Ya da bana tokat atan birinin boğazını keseyim. Ortada kadın var diye, çocuk da tıp okuyacakmış bilmem neymiş diye halkımızın duygularına oynandı bence.Yanlış anlaşılmasın, bilgilenmek için soruyorum. Amac bir kadını kurtarmak ise neden katil?
Belli ki yaşınız benden küçük, inanın kardeşim olsa size söylediklerimin aynısını söylerdim.Ne diyecegimi bilemedim. Bu da farkli bir bakis acisi. Vicdan o cocuktan yana olmak istese bile, sizin bu söylediginiz de yalan degil..
Yoo biliyorum, orada da yazdim.ailem sevgilimi istemiyor, bense sevgilimi bırakmak istemiyorum. burada anlattim. bakabilirsiniz.
Tek soracağım şey, kadir şeker neden yanında kesici alet gezdiriyor ?Kadirle mi birliktesin?
Kimse kusura bakmasın da o çocuk haklıydı.
Kim arkadan saldırılarsa kendini korumak zorunda kalır .
Aaa keşke karışmasaydı o ayrı konu .
Kadın cinayetleri oluyor adam kadını kesiyor herkesin ortasında bu sefer hiç müdahale etmedi kimse diye ayıplanıyor değil mi.
Burda Kadir katil diyen kadınlar şiddet gördüğünde yardom çağırmasın o zaman net .
Kadir masumdu aldığı ceza da agırdu .
Bilmem kaç tane sabıka kaydı olan bir adam için gencecik çocuğun hayatı karardı resmen.
Oturup da ölene üzülemicem.
Arkadan çocuğa saldırıyor Kadir birşey yapmasa ölen Kadir olucaktı .
Böyle fütursuzca saga sola saldıran tipler var .
Ceza almıştı, yattı da yani.Adam hükümlü yani öyle mi?
Ayrıca Kadir katil diyenler masum değil diyenler
Sizce Kadir niye bu cinayeti işledi ?
Motivasyon neydi ?
Ne olabilir?
Uyduruk şeyler çıkartıldı kadınla ilişkisi varmış vs .
Saçma sapan iddialar hepsi de fos çıktı tabi.
Bir katilin motivasyonunu olmalı değil mi?
Çocuk zevk için mi öldürdü ?
Yada gasp mı ?
Ne olabilir iddianız ne?
Katil masum değil bıçak taşıyor bu mu yani.
evet dogru tahmin ettiniz:) aslinda evlenmek gibi bir niyetim yok. sevgilim kadir seker ile hemen hemen ayni durumu yasamis. bu yuzden, kadir uzerinden örnek vermem daha kolay olur diye dusundum. ailem sevgilimi istemiyor, bense sevgilimi bırakmak istemiyorum. burada da bahsettim bakabilirsiniz.hayır aslında bence hayatın biri var ve o kişi daha önce hapse girmiş birini bıcklamış ama masumane bir durum olarak anlatmış olabilir. acaba diyor böyle biriyle evlenmeli miyim tabi açık açık soramıyor yazamıyor tepkiyi biliyor olabilir gibi geldi bana :)
ben kadir şekeri yargılamıyorum belki öyle bir niyeti yoktu belki kadını korumak için sert davrandı adam buna fazla şiddet uygulayınca bıçaklamış olabilir kendini korumak adına keşke olmasaydı ama ben o çocuğun kötü biri olduğunu düşünmüyorum babam hep cebinde çakı taşır ama bu zamana kadar bir kavgaya karışmıştır aksike kavgadan hep kaçar korkar bir çocuğuna fiske vurmuş biri değildir.
Cok tesekkur ederim. Bana kizanlar olsa da burada anlatinca cok iyi hissediyorum kendimi. Rahatliyorum. Bu arada 24 yasima yeni girdim.Belli ki yaşınız benden küçük, inanın kardeşim olsa size söylediklerimin aynısını söylerdim.
Simdi baktim, beraat etmemis sanirim yeni duzenlemeden faydalanarak denetimli serbestlige cikmis durumda suan. Bu da kalan cezasini disarda tamamlayacagi anlamina geliyor.
Aslinda hakkina girdigimi dusunmeseydim cok daha saglikli davranabilirdim. Ben bu iliskiye basladigimdan beri su an bana cok iyi geliyor ama evlenebilecek asamaya gelmem onunla diye dusundum. Yapamayacagimi biliyorum evliligi. Sadece iyi hissettirdigi icin kestirip atmak istemedim. Ama suan kendim böyle dusunurken onun zamanini aliyomusum gibi konusmasi kafami cok karistirdi. Vicdan yaptirdi yani bana, napacagimi bilemedim.
Tabikide evlenirim . Hüküm giymiş ama herkeste biliyor ne için hüküm giydiğini . Adaletin olmadığı bir ülkede Kadir Şeker gibi adamlar içerde . Katiller sapıklar dışarıda . Tabiki sözüm Kadir Şeker için geçerlidir , ben evlenirdim meselaselam kızlar. soru açık: Kadir Şeker gibi birisi veya ta kendisi. böyle bir insanla sevgililik veya evlilik düsünür müydünüz? olay yasadiginda herkes cok uzulup destek olmustu. peki böyle bir konuya gelince ne düsünürdünüz? cevaplarinizi merakla bekliyorum.
yardim etmeye calistigi kisi, karsisindaki tarafindan agresif tavirlara ve hareketlere maruz kalmis. aralamaya calistigi sirada adam hincini sevgilimden cikarmis ve olanlar olmus.Yoo biliyorum, orada da yazdim.
Tek dediginiz birine yardim etmek icin kavgaya girdigi.
Ben de diyorum ki nolmus da yardim icin kavgaya girmis? Ugruna adam öldürdüğü kişinin niye yardima ihtiyacı olmus?
Evet. Simdilerde o da bahsettiginde cok pisman oldugunu, acilari uzerinden atamadigini söyluyor. Arkadaslariyla kendisini kiyasladiginda hep gec kaldim diyor. Surekli gelecek kaygilari var. Bana da sensiz yapamam diyor. Bu da bana vicdan yaptirtiyor.Ceza almıştı, yattı da yani.
Sizinki de öyle. Eminim herkes hayatına kaldığı yerden devam etmiştir. Sizinki de içeri girip yıllarını çürütmüş.
Nur desen yeterli.Tek Nur kimlikte de öyle hayatım.Kizin sevgilisi de cinayet suclusu o yuzden bize empati kurduruyor nuris.