- 9 Ağustos 2021
- 14.977
- 50.936
Ben sizin annenize emin olun çok üzülüyorum . Konuda ilk empati kurduğum kişi oldu . Kendimi onun yerine koydum . Yazdım hatta . Şu an yurt dışı için uğraşıyorum kaç yıllık mesleğimi bırakıp yazılım çalışıyorum sırf kızıma iyi imkanlar sunmak ixin o gelip bana şu anlattiklarinizi anlatsa yikilirdim inanınAnnem benimle ilk konustugunda cok kizdi. Sonra kilo verdigimi görunce kiyamadigini dusunuyorum. Bana kizmak yerine bana tane tane anlatmaya calisti olmayacagini. Bana istediginizi diyebilirsiniz ama annem iyi biri. Bizim icin elinden gelenini yapar ve her zaman bizi anlamaya calisir.
Nasil kararli olabildin peki? Iyi bir sevgilin varmis. Hadi benimkinin durumu belli, kimisi icin bu bir red flag olabilir, sebep olarak sunarsin cekip gitmen kolay olur. Senin eski sevgilin iyi biriyken neden bitirdin? Ve yeni bir aile kurarken o, hic kötu hissetmedinmi?İnsanlarla ilişkimizi sadece iyi biri olduğu için sürdürmez ya da iyi biri olmadığı için bitirmeyiz. Sadece aynı yolda yürümek istemiyoruzdur biter gider.
Benim eski sevgilim de çok iyi bir adam mesela. Ben de iyi bir kadınım bence. Ama bir noktada bitti gitti. Şimdi onun da bir yuvası tatlı bir karısı çoluğu çocuğu var benim de. Bir ilişkiye başladık diye illa kötü olmak ya da kötü bitirmek zorunda değiliz.
Hakkınız var mı buna? İyi kötü cezasını çekmiş, yeniden hayatını kurma hakkı verilmiş. Aynı ortamda bulunmadığınız, ortak paylaşım yapmadığınız, kötü gününde hastalığında yanında olamayacağınız birine ümit vermek neyin nesi? Yurt dışında büyümüş, iyi eğitim almış, bir kaç yabancı dil bilen yüksek lisans yapan birisi sizce de fazla değil mi sevgilinize? Türkiye'de hangi işe başvursan ilk sabıka kaydı isteniyor. Üniversite desen o yılları hapiste geçirmiş. Ailesinin işyeri olmasa sevgiliniz üç kuruş maaşlı işi bile zor bulur.Onun da benim icin böyle dusunmesi gerekmez mi? Sikintilarima katlanmak zorunda mi, gelecegimiz var mi diye. Onun benim uzerime yiktigi sorumluluk daha buyuk degil mi? Böyle baskasiyla görusecegini söylediginizde kendimi kötü hissediyorum. Benim yapamadigimi baskasi yapacak diye kiskaniyorum icten ice.
Bu da bir ihtimal. Haklisiniz. Sanirim mevzu emin adimlarla ilerlemekte. Kimisi bana iyi davranmadi istemiyorum diyerek ayrilabilirken ben böyle bi sebep oldugu halde birakmakta zorlaniyorum. Aklima o konusmalari yaparken nasil hissedecegi ve benim nasil hissedecegim geliyor. Sonrasinda hic konusmamaya alismak, eski fotograflarimiza bakip agladigim anlar. Kacmaya calisiyorum su hislerden.Valla birakin katil eski sevgiliyi, benim yanlis kararlarimdan oturu sirtimi döndüğüm duzgun adamlarin bir kismi evlenip barklandi. Baktigimda "tuh ya" dedim gectim. Biz devam etsek belki o gordugum mutlu aile tablosu olmayacakti. Kismet degilmis dedim. Oturup kendimi harap edemem.
Bundan 5 yil sonra bir cacık olmadigini, kavga dovus bir ailesi oldugunu hatta boşandığını gorseniz ne hissedersiniz peki?
Bes yıl sonra belki cok guzel bir aileniz olacak ve dönüp o ne yapmış diye bakmayacaksiniz bile.
Bu kadar mi kötü bir sey yapiyorum?Ben sizin annenize emin olun çok üzülüyorum . Konuda ilk empati kurduğum kişi oldu . Kendimi onun yerine koydum . Yazdım hatta . Şu an yurt dışı için uğraşıyorum kaç yıllık mesleğimi bırakıp yazılım çalışıyorum sırf kızıma iyi imkanlar sunmak ixin o gelip bana şu anlattiklarinizi anlatsa yikilirdim inanın
Valla benim babamda geleneksel bir babaydı, ablamı nişanlısıyla yemeğe bile göndermezdi o derece. Üniversiteye başladığım sene bir iki çıkmama etmeme mırın kırın edince “sen karar ver yapmak istediklerimi senden gizli mi yapayım yoksa haberin mi olsun, çünkü ben istediklerimi yapacam o ya da bu şekilde” dedim. Haberim olsun dedi. Başka seçeneği yoktu çünkü. Sonra gece yarısı eve yalnız dönmeyeyim diye beni bardan alan bir babam oldu. Yani ya sana dayatılanı kabul edeceksin ya reddedip kendi tercihlerini yapacaksın. Başka yolu yok bunun.Aynen öyle. Bu konuda cok haklisin. Istedigim zaman istedigim yere gidemiyorum. Yapabildiklerim kisitli. Bunu ayni cevreden tanidiklarima söylerken kimse anlamiyor. Ama bizim ailelerimiz böyle ailelerimize göre sekil almaya calismak yerine niye hep zor olani seciyosun diyolar. Onlar da cok mantikli dusunuyormus gibi hissetmiyorum.
Evlenmek gibi bir düşüncem yok diye yemin etmişsiniz neyin fikrini soruyorsunuz?Neden? Fikir sormak kötu bir sey mi?
Çünkü sadece iyi biri olduğu için biriyle birlikte olmayacağımın bilincindeydim. Dört senede çok şey yaşadık sevdik seviştik eğlendik ama bir yerde duygular bitti. O evlenmek istedi, ben istemedim. Baktık ki aynı yerde değiliz kendi yolumuzdan devam ettik. Ayrıldıktan üç gün sonra da şimdiki eşim girdi hayatıma. Hayır kötü hissetmedim aksine onun adına mutlu oldum. Sevdiğim bir insan mutlu olunca niye üzüleyim?Nasil kararli olabildin peki? Iyi bir sevgilin varmis. Hadi benimkinin durumu belli, kimisi icin bu bir red flag olabilir, sebep olarak sunarsin cekip gitmen kolay olur. Senin eski sevgilin iyi biriyken neden bitirdin? Ve yeni bir aile kurarken o, hic kötu hissetmedinmi?
Tamam anladim ama bana neden cok kötu bir sey yapiyormusum gibi konusuyorsunuz. Benim zaten amacim onu perisan etmek falan degil. O benimle mutluydu, ben de onunla. Ve ben basindan beri hic bir seyi gizlemedim ondan, o da biliyordu ailemin onu istemeyecegini. Belki her iliskisinde yasayacak bir kere bu sorunu. Yani ben o kahrolsun diye onunla birlikte olmadim. En kötü günlerinde yaninda oldum ve hala onu dusunuyorum. Size hakkina girdigim konusunda katilmiyorum. Iliskiler baslayabilir sonra yurumeyecegini anlayarak bitirebilirsiniz. O zaman siz de mi eski sevgililerinizin hakkini yediniz ve gelecekte ki sevgililerinizin hakkini evlilige tasiyamadiginiz durumlarda yiyeceksiniz? Neden bu kadar katisiniz? Ben de bir genc olarak kendimce haytta bir seyleri deneyimleyip orta yolu bulmaya calisiyor olamaz miyim? Benim yerimde cogu insan olsa belki onun icin bu kadar ayrintili dusunmezdi. Hic birinizin dusunmedigi kadar onu dusundugumden de emin olabilirsiniz. Aileme ragmen onun yaninda oldum ve surdurmeye calistim iliskimizi. Su an hala seviyorum yolun sonunda buyuk ihtimalle olmayacak ama ben de insanim, bazi seyleri sindirmeye ve dogru adimlar atmaya calisiyorum.Hakkınız var mı buna? İyi kötü cezasını çekmiş, yeniden hayatını kurma hakkı verilmiş. Aynı ortamda bulunmadığınız, ortak paylaşım yapmadığınız, kötü gününde hastalığında yanında olamayacağınız birine ümit vermek neyin nesi? Yurt dışında büyümüş, iyi eğitim almış, bir kaç yabancı dil bilen yüksek lisans yapan birisi sizce de fazla değil mi sevgilinize? Türkiye'de hangi işe başvursan ilk sabıka kaydı isteniyor. Üniversite desen o yılları hapiste geçirmiş. Ailesinin işyeri olmasa sevgiliniz üç kuruş maaşlı işi bile zor bulur.
Sorumluluk dediğiniz resmi olarak evli, müşterek çocukları olanlar içindir. Bırak sevgililiği, ertesi gün nikahı olup evleneceklerin bile sorumluluğu yoktur. Çıkarır nişan yüzüğünü verirsin eline, ne mahkeme ne dava hiçbiri yok, ayrıldık bitti gitti. Sevgilinizi savunacak değilim ama sizin ona bilmeden kötülük yaptığınız gerçeğini de söylemek lazım.
Arkadaşları niye bırakmamış hala görüşüyorlarmış. Onlardan birinin abisini kardeşini babasını bıçaklamamış da ondan.
Sizin sorumluluğunuz kendinize karsi.Bu da bir ihtimal. Haklisiniz. Sanirim mevzu emin adimlarla ilerlemekte. Kimisi bana iyi davranmadi istemiyorum diyerek ayrilabilirken ben böyle bi sebep oldugu halde birakmakta zorlaniyorum. Aklima o konusmalari yaparken nasil hissedecegi ve benim nasil hissedecegim geliyor. Sonrasinda hic konusmamaya alismak, eski fotograflarimiza bakip agladigim anlar. Kacmaya calisiyorum su hislerden.
Yaşa ve gör dünyanın kaç bucak olduğunuselam kızlar. soru açık: Kadir Şeker gibi birisi veya ta kendisi. böyle bir insanla sevgililik veya evlilik düsünür müydünüz? olay yasadiginda herkes cok uzulup destek olmustu. peki böyle bir konuya gelince ne düsünürdünüz? cevaplarinizi merakla bekliyorum.
Ben arkadaslarim icin mutlu olabilirim ama sevdigim kisiyi baskasiyla dusundugumde mutlu olmak yerine aci cekiyorum. Ayrilik sureci sizi hic korkutmadi mi? Nasil öyle pat diye ayrilabildiniz, ve yeni bir iliskiye baslarken uc gun sonra hem de, nasil kafaniz karismadi?Çünkü sadece iyi biri olduğu için biriyle birlikte olmayacağımın bilincindeydim. Dört senede çok şey yaşadık sevdik seviştik eğlendik ama bir yerde duygular bitti. O evlenmek istedi, ben istemedim. Baktık ki aynı yerde değiliz kendi yolumuzdan devam ettik. Ayrıldıktan üç gün sonra da şimdiki eşim girdi hayatıma. Hayır kötü hissetmedim aksine onun adına mutlu oldum. Sevdiğim bir insan mutlu olunca niye üzüleyim?
Kendime maksimum 1 ay sure verecegim. 1 ay icinde bitirmis olursam yine de vaktini calip haksizlik etmis olur muyum?Sizin sorumluluğunuz kendinize karsi.
Daha birkac ay once baskalarinin belki ustune atlayacagi kriterlerde bir adami sirf elektriğim tutmuyor diye biraktim. Ki devam etsem el ustunde tutulacagim, cogu kisi icin mukemmel bir iliskim olacakti.
Bitirme kararimin onu cok uzecegini cunku bana kisa surede cok baglandigini biliyordum ama bu benim sorunum degil. Acimayla vicdanla iliski surmez.
Tek yaptigim sey tatile gelen arkadaslari dönsün diye beklemekti ki tatilleri zehir olmasin. Döndüler, daha fazla onu oyalamadan vaktini almadan duzgun sekilde soyledim.
Eger bitirmeye kararliysaniz gercekten karsinizdakini oyalamak daha buyuk bir haksızlık.
Kadirin boğazını sıkıp yere yatırdı .Kadir seker hakkinda yorum yapamayacagim ama bu hayatta herkese de yardim diye kosmamak gerektigini ogrenmis olduk en azindan
Daha gecenlerde bi kari koca markette kavgaya tutustular adam kadini patakladi polis cagiriyorlardi etraftakiler
Kadin size ne be benimle kocam arasindaki mesele karismayin kimseye bi halt dusmez diye bagirdi cikti gittiler
Kadir olayinda da bi kadini kurtarmak pahasina katil oldu malesef ki bu sonucu degistirmiyor sabikasi olan biri artik
o kadina yardim etmeseydi adam kadini oldurseydi yine bi kadin katledildi denip gecilecekti
Ama adam olunce kadin bile bu cocuk bana yardima kostu demedi
Kimseye guvenmemek yardim da etmemek lazim devir oyle bi devir ne yazik ki
Ama senin sevgilin de boyle biseye karistiysa kadiri ornek veremezsin herkesin bulundugu durumlar farklidir kendince aklamaya calisma yani.
Ayrılık süreci niye korkutsun yahu anam mı babam mı bu insan ayrılıyorum diye karalar bağlayacam? Fazla önemsiyorsunuz kadın erkek ilişkilerini. Şu an kaç yıllık kocam bana uymayan, yanlış gelen şeyler yapsa onu da gözümü kırpmadan boşarım. Elin adamı benden kıymetli mi ayolBen arkadaslarim icin mutlu olabilirim ama sevdigim kisiyi baskasiyla dusundugumde mutlu olmak yerine aci cekiyorum. Ayrilik sureci sizi hic korkutmadi mi? Nasil öyle pat diye ayrilabildiniz, ve yeni bir iliskiye baslarken uc gun sonra hem de, nasil kafaniz karismadi?
Vay be. Sasiriyorum gercekten. Ben mi insanlara fazla baglaniyorum..Ayrılık süreci niye korkutsun yahu anam mı babam mı bu insan ayrılıyorum diye karalar bağlayacam? Fazla önemsiyorsunuz kadın erkek ilişkilerini. Şu an kaç yıllık kocam bana uymayan, yanlış gelen şeyler yapsa onu da gözümü kırpmadan boşarım. Elin adamı benden kıymetli mi ayol