Kadir Şeker gibi birisi ile evlenir veya ilişki kurarmıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu adamın sizinle bir gelecek kurması mümkün değil, o yüzden bırakın hayatını düzenlesin, yeni bir sayfa açsın. 3 sene daha okulunuz var, uzaktan ilişki normal insanı hırçınlaştırıyor kaldı ki problemli bir tip bu. Siz her ne kadar pembe gözlük takıyor olsanız da gerçekler pembe değil. Birileri bir yerde intikam yemini bile etmiş olabilir, sevgiliniz ömür boyu arkasına bakarak yürüyecek. Kendinizi onun hayatında çok önemli görüyorsunuz, değilsiniz. Kötü zamanlarında onu yargılamayan güzel zamanlar geçirten biri olmuşsunuz ama bunun devamlılığı yok. Her şeyi göze alıp çıkıp yanına gitseniz bir de ailenize karşı suçlu hissedecek.

Tekrar yazıyorum belki daha net anlarsınız: Bırakın, devamlı yanında olabilecek biriyle hayatını kursun. İnsan öldürdüğü için ben empati yapamıyorum ama yargılanmış cezasını çekmiş, 2. şans verilmiş. Sizin varlığınız bu adama uzun vadede iyi gelmeyecek. Kendinizi düşünmüyorsanız onu düşünün ve daha ciddileşmeden bitirin.
Onun da benim icin böyle dusunmesi gerekmez mi? Sikintilarima katlanmak zorunda mi, gelecegimiz var mi diye. Onun benim uzerime yiktigi sorumluluk daha buyuk degil mi? Böyle baskasiyla görusecegini söylediginizde kendimi kötü hissediyorum. Benim yapamadigimi baskasi yapacak diye kiskaniyorum icten ice.

Yabanciyi dusunmedim degil. Babam cok karsi gelir diye o topa hic girmedim, gelenekselci bir aile yapim var cunku. Ve ben bu iliskiye evlenecegim diye baslamadim. Hala da evleniyorum demedim demem de. Sadece iyi geldigi icin konustum. Su an beni sikistirmasiyla bir takim yasadigim sikintilari buraya aktardim. Hepsi bu.
Valla benim söyleyeceklerim bitti sanırım. Dün akşamdan beri aynı şeyler, bir arpa boyu yol alamadın. Ne diyelim herkes tercih ettiği hayatı yaşar.

Onun da benim icin böyle dusunmesi gerekmez mi? Sikintilarima katlanmak zorunda mi, gelecegimiz var mi diye. Onun benim uzerime yiktigi sorumluluk daha buyuk degil mi? Böyle baskasiyla görusecegini söylediginizde kendimi kötü hissediyorum. Benim yapamadigimi baskasi yapacak diye kiskaniyorum icten ice.
Sizin yapamadiginiz ne? He deseniz adam yarin evlenecek zaten, sizin yapamadiginiz bir sey yok. Olsa olsa yapmayi tercih etmeyeceğiniz bir sey var, bu da sizin basarisizliginiz degil, aklınızı kullanmanız olur. Yani insallah.

Almak icin basvuruda bulundum zaten. Ben o dunurleri hakkinda sordugum soruyu guzelleme yapmak icin sormadim. Kendim cevabini bulamadigim icin, sen uzaktan bakan birisi olarak belki mantikli bi cevap bulabilirsin diye sormustum. Bu kadar agir konusmaniza gerek yok.
Psikolojik sıkıntı yaşamak bir hakaret değildir . Emin ol hepimizin zaman zaman akılsızca aldığımız kararlar vardır . Ben sana ağır konuşmuyorum aksine bu doğrultuda yürümene sebep olan şeyi arastirmani söylüyorum . İlişki , sevgililik böyle şeyler değil . Sen eğitim alan bir kadınsın neden kendin gibi eğitimli aynı kulturde yaşayan birini kendine denk bulmadın mesela. Ya da Türk filmlerini aratmayan bu drama ve tehlikeli durumun içine neden kendini sokuyorsun . Otokontrolun elden gitmiş durumda bundan bahsediyorum . Niyetim seni aşağılamak değil . Sana basit gelen bu ölüm olayı bizim burda kadınların gerçeği . Hergun kadınlar öldürülüyor.
Ayrıca dunurleri de çok etkilenmemiş olabilir çünkü dış kapının dış mandalı sevgilin . Herkes kendi hayatina bakar.

Birde şu var psikolojik destek dedim ya senin annenin ihmalkarligi beni çok şok etti . Bu kadar ilişki bile olmayan bir birliktelikten kopamamanin temel nedeni de belki aile durumları olabilir . Ben bir anne olarak kızım bana bunu anlatsa kesinlikle çocuğumu alır bir tedaviye götürürüm ben nerde yanlış yaptım nerede sıkıntı var diye düşünüp kendim de destek alırım . Senin annen yavaş yavaş uzaklaş demiş bu bana çok çok tuhaf geldi .
Annem benimle ilk konustugunda cok kizdi. Sonra kilo verdigimi görunce kiyamadigini dusunuyorum. Bana kizmak yerine bana tane tane anlatmaya calisti olmayacagini. Bana istediginizi diyebilirsiniz ama annem iyi biri. Bizim icin elinden gelenini yapar ve her zaman bizi anlamaya calisir.

haklisiniz ben de ailemi onun icin karsima alamam zaten. bunu bence kendisine de belli ettim konustugumuzda. su an evliligin benim icin söz konusu olmadigini ve bu konularin cok sonra konusulmasi gerektigini söyledim. istemeye istemeye zaman verdi bana, bu konuyu uzunca bi sure askiya alalim dedi. zamani gelince konusuruz dedi. nedense böyle bana uygun olmadigini konusa konusa göreyim istiyorum. hani su an aglaya aglaya kestirip atmak yerine bana karsi huyu suyu degissin kurtuldum seklinde ilerleyeyim istiyorum.
Ama o zaman da geçecek yıllarına ket vurmuş olmaz mısın önüne çıkacak daha iyi birine denk gelme ihtimalin de var :)

Valla benim söyleyeceklerim bitti sanırım. Dün akşamdan beri aynı şeyler, bir arpa boyu yol alamadın. Ne diyelim herkes tercih ettiği hayatı yaşar.
Dediginiz her sey aklimda. Emin olun bunca söylenen seyin uzerine herkes haksiz ben hakliyim dusunecek kapasitede bi insan degilim. Er ya da gec bitecegi kesin. Biraz zamana ihtiyacim var.

Annem benimle ilk konustugunda cok kizdi. Sonra kilo verdigimi görunce kiyamadigini dusunuyorum. Bana kizmak yerine bana tane tane anlatmaya calisti olmayacagini. Bana istediginizi diyebilirsiniz ama annem iyi biri. Bizim icin elinden gelenini yapar ve her zaman bizi anlamaya calisir.
24 yaşında avrupada büyümüş kızı arkadaşlarıyla tatile bile gidemiyor ama onu napacaz?

Şu an bu halde olmanızın sebebi anne babanız zaten.

Sizin yapamadiginiz ne? He deseniz adam yarin evlenecek zaten, sizin yapamadiginiz bir sey yok. Olsa olsa yapmayi tercih etmeyeceğiniz bir sey var, bu da sizin basarisizliginiz degil, aklınızı kullanmanız olur. Yani insallah.
Yapamadigimdan kast ettigim sirtimi dönüp iyi biri olmadigina inanarak gitmek. Bundan 5 yil sonra cok iyi yerlere geldigini ve guzel de bir aile kurdugunu görseydiniz siz benim yerimde olarak ne hissederdiniz?

Kadir ezildi diye düşünüp okuyorum ne alaka diye diye. Kadir şeker miş. Konu sahibi Kadir şekeri örnek vermeyi bırak lütfen

Psikolojik sıkıntı yaşamak bir hakaret değildir . Emin ol hepimizin zaman zaman akılsızca aldığımız kararlar vardır . Ben sana ağır konuşmuyorum aksine bu doğrultuda yürümene sebep olan şeyi arastirmani söylüyorum . İlişki , sevgililik böyle şeyler değil . Sen eğitim alan bir kadınsın neden kendin gibi eğitimli aynı kulturde yaşayan birini kendine denk bulmadın mesela. Ya da Türk filmlerini aratmayan bu drama ve tehlikeli durumun içine neden kendini sokuyorsun . Otokontrolun elden gitmiş durumda bundan bahsediyorum . Niyetim seni aşağılamak değil . Sana basit gelen bu ölüm olayı bizim burda kadınların gerçeği . Hergun kadınlar öldürülüyor.
Ayrıca dunurleri de çok etkilenmemiş olabilir çünkü dış kapının dış mandalı sevgilin . Herkes kendi hayatina bakar.
Haklisiniz tesekkur ederim. Ben de bilmiyorum her sey cok ani gelisti inanin. Ama hayatta cektigim sikintilarin ustesinden hep dogru bi sekilde gelmeyi basardim. Bunca insan yanlis oldugunu dusunuyorsa yaptigimin, vardir bir bildikleri. Ben de sizin söylediginiz yöne gidecegime inaniyorum. Eminim her seye ragmen ama ben yapacagim diyip basimin dikine gitmem. Sadece su an o ayrilik konusmasini yapmak cok zor geliyor. Biraz kafami topladigimda taslar yerine oturur diye dusunuyorum. Ve son zamanlarda cok iyi degil bana karsi, iyi davransa da bazi huylari hosuma gitmiyor yani. Bunlari göre göre uzaklasmam daha kolay olur diye dusundum.

Çelişkiler içindesin...madem Evlilik düşünmüyorsun neden bu ısrarın. Çocuğun vaktini neden alıyorsun..
Kafam cok karisik. Bilmiyorum. Cocugun vaktini aliyorsun dediginde vicdan yapiyorum. Bana daha iyi hissettirmiyorsun yani.

Yapamadigimdan kast ettigim sirtimi dönüp iyi biri olmadigina inanarak gitmek. Bundan 5 yil sonra cok iyi yerlere geldigini ve guzel de bir aile kurdugunu görseydiniz siz benim yerimde olarak ne hissederdiniz?
İnsanlarla ilişkimizi sadece iyi biri olduğu için sürdürmez ya da iyi biri olmadığı için bitirmeyiz. Sadece aynı yolda yürümek istemiyoruzdur biter gider.

Benim eski sevgilim de çok iyi bir adam mesela. Ben de iyi bir kadınım bence. Ama bir noktada bitti gitti. Şimdi onun da bir yuvası tatlı bir karısı çoluğu çocuğu var benim de. Bir ilişkiye başladık diye illa kötü olmak ya da kötü bitirmek zorunda değiliz.

Valla birakin katil eski sevgiliyi, benim yanlis kararlarimdan oturu sirtimi döndüğüm duzgun adamlarin bir kismi evlenip barklandi. Baktigimda "tuh ya" dedim gectim. Biz devam etsek belki o gordugum mutlu aile tablosu olmayacakti. Kismet degilmis dedim. Oturup kendimi harap edemem.

Bundan 5 yil sonra bir cacık olmadigini, kavga dovus bir ailesi oldugunu hatta boşandığını gorseniz ne hissedersiniz peki?

Bes yıl sonra belki cok guzel bir aileniz olacak ve dönüp o ne yapmış diye bakmayacaksiniz bile.

Ama o zaman da geçecek yıllarına ket vurmuş olmaz mısın önüne çıkacak daha iyi birine denk gelme ihtimalin de var :)
haklisiniz. yillar kadar surecegine hic ihtimal vermiyorum bu arada. bu kafa karisikligi ve engeller ile mutlaka bir yerde kopar. bence maksimum aylardan söz edilebilir.

24 yaşında avrupada büyümüş kızı arkadaşlarıyla tatile bile gidemiyor ama onu napacaz?

Şu an bu halde olmanızın sebebi anne babanız zaten.
Aynen öyle. Bu konuda cok haklisin. Istedigim zaman istedigim yere gidemiyorum. Yapabildiklerim kisitli. Bunu ayni cevreden tanidiklarima söylerken kimse anlamiyor. Ama bizim ailelerimiz böyle ailelerimize göre sekil almaya calismak yerine niye hep zor olani seciyosun diyolar. Onlar da cok mantikli dusunuyormus gibi hissetmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X