- 1 Mart 2010
- 1.433
- 9
-
- Konu Sahibi PrensesPeri
sayet okudugumuz kitaplarin isimlerini ve kitap hakkinda minikte olsa yorumlarimizi yazmassanik bence bir anlami kalmaz bunun
en azindan listede nicklerin yanina okunan kitaplar ve yazarlarini yazarsaniz ..kitap hakkinda sorularimiz varsa sorariz
ama listenin basinda "'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı" yaziyor eger sadece sayilar paylasilicaksa sevgili maip beni listeden cikartabilirsin..zira geliyorum farkli yazarlar ögreneyim , arkadaslarim neler okuyor , yorumlari ne oluyor diye bakiyorum malesef bu icerikte cok fazla yazi olmuyor
ben de isterimm... bugün Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalniz Bir Hayvandir.. bunu okudum.. geç kaldim belki ama geçen gün gözüme çarpti aldim okudum güzeldi :)
"Dostoyevski, ancak kendimizi berbat hissettiğimizde, acı çekebilme sınırımızın sonuna varmışsak ve yaşamı bütünüyle alev alev yanan bir yara diye algılıyorsak, eğer artık yalnızca çaresizliği soluyorsak ve umutsuzluğun binbir ölümünü yaşamışsak, işte ancak o zaman okumamız gereken bir yazardır. Ancak o zaman, yani acıdan yapayalnız kalmış, felce uğramış olarak yaşama baktığımızda, o vahşi ve güzel acımasızlığı içersinde yaşamı artık anlayamaz olduğumuzda ve ondan hiçbir şey istemediğimizde, evet, ancak o zaman bu korkunç ve görkemli yazarın müziğine açığız demektir. Böyle bir durumda artık birer izleyici olmaktan, yalnızca okuduklarımızın tadına varıp onları değerlendirmekle yetinen kişiler olmaktan çıkmış, Dostoyevski’nin eserlerindeki o zavallı ve yoksul kardeşlerin arasına katılmışız demektir; o zaman biz de onların acılarını çekeriz, onlarla birlikte, soluk bile alamaksızın, yaşamın anaforuna, ölümün sonrasız öğüten değişmenine bakışlarımızı dikip kalırız. Ve yine ancak o zaman Dostoyevski’nin müziğine, bizi teselli etmek için söylediklerine, sevgisine kulak veririz; ancak o zaman onun korkutucu, çoğu kez cehennemden farksız dünyasının anlamını kavrarız.”
buyurmus Hermann hesse... katilirmisin bilmem atlantis?
dosteyevski sevilirbende severim onu okumayi..ama cinleri okumadim ..
bir şey değil yeni tavsiyelerde de bulunurum ilerleyen zamanlarda.Ahmet serif beyin o kitabini bende cok severim... nasil sicak icten bir kitap.. bir icim su
bir yudumda bitiyor diymi? tadi damaginda kaliyor insanin
avucunuzdaki kelebek bunu bilmiyordum..ben kitaplari ancak buralardan takip edip temin edebiliyorum.. tavsiyen icin tskler Punchshe
bende kitap günü anketine katılmak istiyorum sıfırlanınca haber verin zira şimdi katılsam bile şuanda okduğum kitap 650 sayfa ayrıca kpss telaşı var ancak bitiririm yeni gün başlayana kadar :)
sayet okudugumuz kitaplarin isimlerini ve kitap hakkinda minikte olsa yorumlarimizi yazmassanik bence bir anlami kalmaz bunun
en azindan listede nicklerin yanina okunan kitaplar ve yazarlarini yazarsaniz ..kitap hakkinda sorularimiz varsa sorariz
ama listenin basinda "'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı" yaziyor eger sadece sayilar paylasilicaksa sevgili maip beni listeden cikartabilirsin..zira geliyorum farkli yazarlar ögreneyim , arkadaslarim neler okuyor , yorumlari ne oluyor diye bakiyorum malesef bu icerikte cok fazla yazi olmuyor
ben de isterimm... bugün Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalniz Bir Hayvandir.. bunu okudum.. geç kaldim belki ama geçen gün gözüme çarpti aldim okudum güzeldi :)
bende varım.bu sayfa çok motive edici olmuş teşekkürler.
ben kitap konusunda son 1 yıldır psikoljiye çok fena dadandım.. şu an "bir cinayetin psikanalizi" bitmek üzere.. sigmund freud un ve onun gibi psikoloji bilimine adını yazdırmış bilimadamlarının başından geçen gerçek bir hikayeyi anlatıyor.. psikanalizi tam anlamıyla öğrenmeyi ve insan zihninin derinliklerinde yatan asıl benliğe ulaşmanın yollarını öğrenmeyi.. en başında kendiminkine tabii...
önerileriniz varsa arkadaşlar psikolojik kitaplarla ilgili sevinirim.. bu arada bu konuda önerebileceğim kitaplar: empati, olasılıksız, zar adam, piç fantazi, bir cinayetin psikanalizi, insanın anlam arayışı...
aklıma gelenler bunlar bayanlar önerilerinizi bekliyorum..
ilk giriş yazımızda yorum ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz diye bu konuya değinmiştik. ama tabii ki kimseye de okudun bitti madem ne anladın yaz hemen buraya diye yakasına da yapışamam ya
adam yorum yazmak istemez havasında değildir veya okuduğu kitabın adını burada paylaşmak istemez nebileyim...
burda amaç en fazla kim okuyacak hadi bakalım oyunu altında kendini kırbaçlaman okumanı hızlandırman. Kitap paylaşımı için dediğiniz gibi daha başka geniş size hitap eden konular olacaktır. istediğiniz gibi listeden çıkarıyorum isminizi ama fikrinizi değiştirirseniz biz buralardayız yerimseniben