Kadınların Kitap Mekanı

ilk giriş yazımızda yorum ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz diye bu konuya değinmiştik.

iste bende fikrimi söyledim

ama tabii ki kimseye de okudun bitti madem ne anladın yaz hemen buraya diye yakasına da yapışamam ya :KK1:

tabiki buna gerekte yok.. sadece bu sekilde olsaydi organize, rica edilebilirdi..ama degilmis zaten..ayrica ne anladin degil..basit bir fikir, yorum "hic bisi anlamadim kitaptan , sikildim " bile olabilir bu yorum

adam yorum yazmak istemez havasında değildir veya okuduğu kitabın adını burada paylaşmak istemez nebileyim.

bu bendede olur zaman zaman havam gelince yazarim..yazardim,, sorun etmezdim..ama okudugum kitabin adini söylememek asla yapicagim birsey degil..diyorsunuz arkadasina kitap okudum eee nedir paylasmiyorsunuz anlatmiyorsunuz...ne onemi kalir..garipsedim

burda amaç en fazla kim okuyacak hadi bakalım oyunu altında kendini kırbaçlaman okumanı hızlandırman. Kitap paylaşımı için dediğiniz gibi daha başka geniş size hitap eden konular olacaktır

buna üzüldüm cünkü diger yerlerdede kitap önerileri sunuluyor..bizim sinema günlerinde yaptigimiz gibi..filmleri bulmak kolay ama kitaplari bulmak zor..özellikle yurtdisinda yasayan arkadaslar icin.. o yüzden malesef ki "konu yok
yinede tesekkürler iyi eglenceler..

bence başlıklarıd aha dikkatli incelemelisin ve illaki kitaplar hakkında okadar çok tartışma falan yapmak istiyorsan kitaplarla ilgili bloglar forumlar var onlarıda araştırabilirsin..
tabiki kitabı bulmak zor olabilir bu yüzden yinede burda belki hangi kitabı okuduğunu paylaşan arkadaşlar olabilir
ama bu başlığın içeriği arkadaşlarında vurguladığı gibi;
hani bazen hiç kitap okuyasınız gelmez de böyle bi şevk gelsede okusak deriz hani böyle okumak istemeyizde okumak için sebep ararız işte o zamanlar için belkide birbirimizi gaza getirmek kamçılamak için kitap okuma yarışı gibi birşey..
adam tutup sırf birinci olmak için okumamıştır ama 5 kitap okudum demiştir ne yapacaksın ki..
yani amaç birilerine birşey ispat etmek değil yada illa zorla paylaş değil eğer böyle bir şevke ihtiyaç duyuyorsan hadi bakalım kaç kitap okudun bu ay gibi bir şey..
arkadaş ilk konu mesajında yazdığını söylemesine rağmen ısrarla vurgulamasına rağmen nedense anlamak istemediniz galiba..
yorumlarını paylaşmak isteyenler lütfen paylaşsınlar diyor..
zaten sizin kitabı ne için okuduğunuz sizi ilgilendirir ister gösteriş olsun diye okuyun
ister bilgilenmek için okuyun ister ruhunuzu doldurduğu için bu sizin tercih sebebinizdir bizlere birşey ispatlamak zorunda değilsiniz.. ama olurda çok beğendiniz ve okuduğunuz kitabı önermek istiyorsunuz veyahut konusunu beğenmediniz anlatmak istiyorsunuz veyahut size göre gelmedi ama başkası ilgilenebilir diye paylaşmak istiyorsunuz ozaman ne ala buyrun anlatın diyor arkadaş anlatmk sizin elinizde..
ama bu konuya katıldın kitap da okudun hemde 3-5 tane ama bu ay keyfin yok arkadaşlarıda konuda yalnız kalmasın diye bırakmak istemiyorsun gelirsin şukar kitap okudum der gidersin diyorlar :)
bunu uzatmak büyütmek neyin nesidir anlayamıyorum
bunun dışında kitap konusunu anlatmak ve paylaşmak babında
kitap günü var oraya katılın isterseniz bir kaç kitap oyluyorlar ve arasından seçilen kitabı okuyup onun hakkında herkes tartışıyor linki verebilirim isterseniz..
veya yine bu platformda bu alt forumda beğendiğiniz paylaşmak istediiniz kitaplar gibi bir sürü başlık var onlarıda takip edebilirsiniz.
ama illaki ben daha ayrıcalıklı kitaplar hakkında fikir verecek tanıtacak çok tartışacak ve konuşacak bir yer arıyorum diyorsanız kitaplar ile ilgili forumlra yönelmelisiniz bence
size iyi okumalar
tercihinizi yaptığınızda ve kitap hakkında paylaşım yaptığınızda size kimse niye paylaşıyorsun demeyecektir..
ve bence madem forumda böyle bir eksikten bahsediyorsun kaydirigubbakcemile5 bu konu için uygun bir konu açabilirsin ben de senin konunu seve seve desteklerim emin olabilirsin ve burdaki bir sürü arkadaşta seni destekleyecektir..
lütfen amacımız birbirimizi kösteklemek olumsuz yönlere itmek değil desteklemek olsun arkadaşlar..zemuszemus:1hug:

an itibariyle fırat suyu kan akıyor baksana:yaşar kemal bitti. çok güzel tavsiye ediyorum bu kitabın serisi var toplam 3 kitaptan oluşuyor ben ilkini okudum yaramaz bir kızım var yoksa 1 günde bitecek bir kitap ama ben 3 gündür biraz biraz okuyarak ancak bitirdim.bugün istanbul hatırasına başlayacağım

fırat suyu kan akıyor baksana'dan:yazın köylüler ağaçların tepelerinde top arabaları ve insan cesetleri görüyorlar,bunların oraya nasıl çıktığını merak ediyorlardı.oysa top arabaları ve askerler ağaca çıkmamış karla kaplanmış olan ağacın tepesinde kalmışlardı.kar eriyince de böyle akıl dışı bir görüntü çıkmıştı ortaya.
yaşar kemal sarıkamış'ı insanın içini burkan bir acıyla anlatıyor .farklı bir sarıkamış hikayesi daha okudum umarım sizde merak edip okursunuz harikaydı.

elımde hala masumıyet müzesi var,daha önce basında bırakmıstım bastan tekrar okuyorum .

hatta hala okumak ıcın cebelleşıyorum..hıc bır kıtap yarım bırakılmamıstı ben tarafından ama bu kıtap sıktı benı..ama bınbır ınatla okuyorum sonu ne olucak dıye..

akıcı yerler var uzatılan yerler var ..

kıtap 586 sayfa ben 425 teyım akannehir

bence başlıklarıd aha dikkatli incelemelisin ve illaki kitaplar hakkında okadar çok tartışma falan yapmak istiyorsan kitaplarla ilgili bloglar forumlar var onlarıda araştırabilirsin..
tabiki kitabı bulmak zor olabilir bu yüzden yinede burda belki hangi kitabı okuduğunu paylaşan arkadaşlar olabilir
ama bu başlığın içeriği arkadaşlarında vurguladığı gibi;
hani bazen hiç kitap okuyasınız gelmez de böyle bi şevk gelsede okusak deriz hani böyle okumak istemeyizde okumak için sebep ararız işte o zamanlar için belkide birbirimizi gaza getirmek kamçılamak için kitap okuma yarışı gibi birşey..
adam tutup sırf birinci olmak için okumamıştır ama 5 kitap okudum demiştir ne yapacaksın ki..
yani amaç birilerine birşey ispat etmek değil yada illa zorla paylaş değil eğer böyle bir şevke ihtiyaç duyuyorsan hadi bakalım kaç kitap okudun bu ay gibi bir şey..
arkadaş ilk konu mesajında yazdığını söylemesine rağmen ısrarla vurgulamasına rağmen nedense anlamak istemediniz galiba..
yorumlarını paylaşmak isteyenler lütfen paylaşsınlar diyor..
zaten sizin kitabı ne için okuduğunuz sizi ilgilendirir ister gösteriş olsun diye okuyun
ister bilgilenmek için okuyun ister ruhunuzu doldurduğu için bu sizin tercih sebebinizdir bizlere birşey ispatlamak zorunda değilsiniz.. ama olurda çok beğendiniz ve okuduğunuz kitabı önermek istiyorsunuz veyahut konusunu beğenmediniz anlatmak istiyorsunuz veyahut size göre gelmedi ama başkası ilgilenebilir diye paylaşmak istiyorsunuz ozaman ne ala buyrun anlatın diyor arkadaş anlatmk sizin elinizde..
ama bu konuya katıldın kitap da okudun hemde 3-5 tane ama bu ay keyfin yok arkadaşlarıda konuda yalnız kalmasın diye bırakmak istemiyorsun gelirsin şukar kitap okudum der gidersin diyorlar :)
bunu uzatmak büyütmek neyin nesidir anlayamıyorum
bunun dışında kitap konusunu anlatmak ve paylaşmak babında
kitap günü var oraya katılın isterseniz bir kaç kitap oyluyorlar ve arasından seçilen kitabı okuyup onun hakkında herkes tartışıyor linki verebilirim isterseniz..
veya yine bu platformda bu alt forumda beğendiğiniz paylaşmak istediiniz kitaplar gibi bir sürü başlık var onlarıda takip edebilirsiniz.
ama illaki ben daha ayrıcalıklı kitaplar hakkında fikir verecek tanıtacak çok tartışacak ve konuşacak bir yer arıyorum diyorsanız kitaplar ile ilgili forumlra yönelmelisiniz bence
size iyi okumalar
tercihinizi yaptığınızda ve kitap hakkında paylaşım yaptığınızda size kimse niye paylaşıyorsun demeyecektir..
ve bence madem forumda böyle bir eksikten bahsediyorsun kaydirigubbakcemile5 bu konu için uygun bir konu açabilirsin ben de senin konunu seve seve desteklerim emin olabilirsin ve burdaki bir sürü arkadaşta seni destekleyecektir..
lütfen amacımız birbirimizi kösteklemek olumsuz yönlere itmek değil desteklemek olsun arkadaşlar..zemuszemus:1hug:
:)) hic böyle dusunmemistim ki zaten
ayrica o kadar akademik bilgiye sahip degilim

bunun defalarca tekrar edildigini görmedim..(eger defalarca tekrar edildi ve ben görmediysem özür dilerim)yani sadece kitap sayisinin yazilacigini... bende öyleyse sayet beni cikarabilirsin sevgili maip dedim .. arkadasimda cikardim demis..siz niye böyle ortada bir sorun var mis gibi yazdiniz anlamadim ..benim yazim 5 siraydi..cvplarim uzun ve biraz sivri dilli olmus.. halbuki inanin böyle bir amacim yoktu..

sadece listelerin yanina okudugumuz kitaplarin isimlerini yazarsaniz belki ben o kitabi merak ediyorumdur arkadasima sorarim nasil bir kitap begendin mi diye sorarim diye dusunmustum..ama bu sekildede bir paylasim olabilir sadece maipin dedigi gibi okumamizi hizlandirmak, kamcilamak vs vs ben böyle sanmamistim dedim sadece... bunda tartisilicak yada yanlis anlayip tepkiyi sertlestiricek bir durum yok.. müsadenizle
böyle güzel basliklari gereksiz mesgul etmek istemem
herkese bol kitapli gunler

aa ne oluyor yahu ,akannehir

sayıların yanına okudugumuz kıtapların adlarını yazmak mantıklı

ve bundan ne kaybederız kı :sinifsinif:

an itibariyle fırat suyu kan akıyor baksana:yaşar kemal bitti. çok güzel tavsiye ediyorum bu kitabın serisi var toplam 3 kitaptan oluşuyor ben ilkini okudum yaramaz bir kızım var yoksa 1 günde bitecek bir kitap ama ben 3 gündür biraz biraz okuyarak ancak bitirdim.bugün istanbul hatırasına başlayacağım

bende ilk 2 sini okumuştum canım 5-6 sene oluyor. çok güzeldi gerçekten bende tavsiye ederim.

:)) hic böyle dusunmemistim ki zaten
ayrica o kadar akademik bilgiye sahip degilim

bunun defalarca tekrar edildigini görmedim..(eger defalarca tekrar edildi ve ben görmediysem özür dilerim)yani sadece kitap sayisinin yazilacigini... bende öyleyse sayet beni cikarabilirsin sevgili maip dedim .. arkadasimda cikardim demis..siz niye böyle ortada bir sorun var mis gibi yazdiniz anlamadim ..benim yazim 5 siraydi..cvplarim uzun ve biraz sivri dilli olmus.. halbuki inanin böyle bir amacim yoktu..

sadece listelerin yanina okudugumuz kitaplarin isimlerini yazarsaniz belki ben o kitabi merak ediyorumdur arkadasima sorarim nasil bir kitap begendin mi diye sorarim diye dusunmustum..ama bu sekildede bir paylasim olabilir sadece maipin dedigi gibi okumamizi hizlandirmak, kamcilamak vs vs ben böyle sanmamistim dedim sadece... bunda tartisilicak yada yanlis anlayip tepkiyi sertlestiricek bir durum yok.. müsadenizle
böyle güzel basliklari gereksiz mesgul etmek istemem
herkese bol kitapli gunler

her neyse arkadaşım sana bol kitap okumalar.
evet cevapların çok sivri dilli ve yargılayıcı..
benim cevabıma dahi alınıp kızıp bozulup eksi rep verecek kadar kafayada takmışsın..
ben sana eğer böyle bir paltform arıyorsan linkinide verebilirim deyip bu platformun amacını tekrardan özetle açıkladım belki fikrin değişirde katılasın gelir diye.
okadar uzun bir açıklamada yapmış olsam burada ne rencide edici ne üzücü nede sivri bir açıklamam olduğunu sanmıyorum
sen sırf senin görüşlerine farklı bir görüş aldığın ve buna tahammül edemediğin için - rep verme ihtiyacı duymuşsun ama hayat hep senin istediğin yönde akmıyor..
evet arkadaş listeye eklemedi ve bizim bunun üzerinede bir konuşmamız var zaten
isterse bu aykine ekleyecek yada sıfırlanınca yeni listeden başlatacak beni çünkü ben bu topiğe konu açıldıktan baya bir sonra katıldım..
bir düşünceyi savunmam için illaki birilerinin arkasından gitmeme gerek yok düşünce doğru ise arkasındayımdır.. yanlış düşünceleride sırf laf olsun diye desteklemem..
siz kendinize o açıklamadan kötü bir pay çıkarmak gibi bir şey yapmışsınız ama ben orada güzelce size eğer aradığınız başka bir şey ise yardım edebileceğimi ve öyle bir eksik olduğunu dşünüyorsanız destek olabileceğimi söylemişim bu kadar basit.

neyse arkadaşlar elimde kate mosse; labirent var 300 lü sayfalardayım :) akıcı bir kitap sayılır ama biter mi bilmiyorum
birde bugun kütüphaneye gittiğimde ahmet ümit e bakacağım umarım bulurum istanbul hatırasını yeni bir kitap kütüphanede varmıdır bilmiyorum ama :KK43: şuanda yeni kitap alacak durumumda yok açıkçası..

İkinizin yazdıklarını da dışarıdan okuyan biri olarak bana senin yazdıkların daha ağır, tartışmacı ve sivri dilli geldi Punchshe.

son mesajımı diyorsanız eğer :) evet onda kızdım ama ondan öncekinde arkadaşın tavrını yumuatmaya çalışmıştım
herneyse ilgilenmiyorum artık böyle bir ortamı böyle gereksiz birşeyin tartışmasına döndürmeyelim ben cevapalarımı editleyim ozaman bukadar basit.

defalarca terkardan bahsedilmiş ilk konu mesajında diliyorsanız yorumlarınızı yazın demişler sayfa onda arkadaş açıklamasını yine yapmış diliyorsanız yazın dedim diye :) sayfa 10 da pia adlı arkadaş yine kestirmeci olup ozaman ben yokum gibi bir tavır takınmış benim bu sayfadaki ilk cevabımda arkadaşı yumuşatmak ve kendisine yardımcı olmak açısındandı ama :) her ne hikmetse bunu tartışma gibi algıladı kendisi :))

Son düzenleme:
Dediğin gibi tartışmayı gerektirecek bir ortam yok zaten.
Okunan kitaplar hakkında bilgi verilmesini fikir edinmek adna ben de tercih ederim ama madem konu sahibi öyle düşünmüş istemeyen katılmaz.

heyyy beni de alır mısınız listeye...
çok uzun zaman önce alıp ama bir türlü fırsat bulup okuyamadığım kitabım var...
bahaneyle ona başlayayım hemen bu gece...

katrem sayesinde ayda 1 çeyreğim oluyor...
maip sayesinde inşallah ayda 1 kitap okumuş olurum...

ben üzüldüm cunki beni arkadasimi kösteklemekle itham etmissiniz.. basit bir öneri, o sekilde yorumlanmamaliydi.. konu sahibi arkadasimdan önce sizin bu sekilde proveke etmeniz dogru degildi..

buradaki arkadaslarim yazilan yazilari anlayabilicek usluplari tartabilicek bilgi ve beceriye sahipler.. o yuzden daha fazla aciklamaya gitmeme gerek yok

1. Susan Andersen; Sadece Seninim Açıkcası "eh işte" denilebilen kitaplardandı.Çokta tavsiye etmiyorum hani.

Arka kapak yazısı : Catherine MacPherson'ın beklediği son şey, kaba bir ödül avcısının gözetiminde, kız kardeşinin minicik kıyafetlerinden oluşan bir bavulla, Greyhound otobüs şirketine ait bir otobüste yolculuk ediyor olmaktı! Saygıdeğer bir öğretmen olarak, daha iki saat önce, güzelim evinde otururken bu maço tavırlı, devasa adam, kapıyı kırarak içeri dalmış; onu, Miami'de şov kızı olarak çalışan ikiz kardeşi sanarak yakalamıştı....

2. Samipaşazade Sezai : Sergüzeşt... Harika bir kitap herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka okuyun. Fiyatıda uygun hiçbirşey kaybetmezsiniz, begeneceğinize eminim.

bu arada benim kitabın adı Crime and Punishment miş az önce hatırlayamamıştım...
Fyodor Dostoyevsky nin... çok uzun zaman oldu alalı ama nedense hiç okuma fırsatım olmadı... bu gece başlıyorum inşallah...

bu arada benim kitabın adı Crime and Punishment miş az önce hatırlayamamıştım...
Fyodor Dostoyevsky nin... çok uzun zaman oldu alalı ama nedense hiç okuma fırsatım olmadı... bu gece başlıyorum inşallah...

hadi kazan mübarek olsun tez zamanda bitirirsin inşallah sempatiksalakcinni
bende eşime söz verdim bugün bitircem diye 350 sayfa var daha hiç bitcek gibi değil :) yarın kütüphaneye gitmek için bitirmem gerekiyor yaniohaoldumsmile-tatlicadiarzu-

X