Kadınların Kitap Mekanı

sayet okudugumuz kitaplarin isimlerini ve kitap hakkinda minikte olsa yorumlarimizi yazmassanik bence bir anlami kalmaz bunun

en azindan listede nicklerin yanina okunan kitaplar ve yazarlarini yazarsaniz ..kitap hakkinda sorularimiz varsa sorariz

ama listenin basinda "'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı" yaziyor eger sadece sayilar paylasilicaksa sevgili maip beni listeden cikartabilirsin..zira geliyorum farkli yazarlar ögreneyim , arkadaslarim neler okuyor , yorumlari ne oluyor diye bakiyorum malesef bu icerikte cok fazla yazi olmuyor

Makul öneriler, başlığa anlam katmak, gerçekten paylaşımda bulunabilmek için
kitap isimleri ve kısa yorumlarla katkı sağlanması daha doğru olur sanki:)

Pia Dostoyevski sever misin merak ettim, seversin gibi geldi nedense. Ben hala Cinleri okumaya çalışıyorum nedense kopuyor bir yerde, çok yoğun ben de yoğunum bu aralar benim yoğunluğum sanırım yoğunlaşmamı engelliyor ( ne çok yoğun sözcüğünü kullandım bir tuhaf oldu:KK70: )

Aynı zamanda Cemil Meriç'in "Mağaradakiler" kitabını okuyorum, deneme türünde olduğu için vakit buldukça birkaç bölüm okuma şansım oluyor, entelektüel nedir uzun bir bölümde bu tartışılıyor, çeşitli kişilerin entelektüele yükledikleri anlam, Türk aydınının karşılaştırmalı özellikleri, düşünce dünyamızı oluşturan tarihi arka plan Cemil Meriç'in akıcı dilinde çok güzel harmanlanıp aktarılmış.

ben de isterimm... bugün Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalniz Bir Hayvandir.. bunu okudum.. geç kaldim belki ama geçen gün gözüme çarpti aldim okudum güzeldi :)

ben de isterimm... bugün Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalniz Bir Hayvandir.. bunu okudum.. geç kaldim belki ama geçen gün gözüme çarpti aldim okudum güzeldi :)

ahmet şerif izgören bence bütün kitaplarını okumalısın hepsi birbirinden harika :) ve en güzellerinden biride avcunuzdaki kelebek herşeyin kıymetini bilmeyi öğretiyor insana :)

"Dostoyevski, ancak kendimizi berbat hissettiğimizde, acı çekebilme sınırımızın sonuna varmışsak ve yaşamı bütünüyle alev alev yanan bir yara diye algılıyorsak, eğer artık yalnızca çaresizliği soluyorsak ve umutsuzluğun binbir ölümünü yaşamışsak, işte ancak o zaman okumamız gereken bir yazardır. Ancak o zaman, yani acıdan yapayalnız kalmış, felce uğramış olarak yaşama baktığımızda, o vahşi ve güzel acımasızlığı içersinde yaşamı artık anlayamaz olduğumuzda ve ondan hiçbir şey istemediğimizde, evet, ancak o zaman bu korkunç ve görkemli yazarın müziğine açığız demektir. Böyle bir durumda artık birer izleyici olmaktan, yalnızca okuduklarımızın tadına varıp onları değerlendirmekle yetinen kişiler olmaktan çıkmış, Dostoyevski’nin eserlerindeki o zavallı ve yoksul kardeşlerin arasına katılmışız demektir; o zaman biz de onların acılarını çekeriz, onlarla birlikte, soluk bile alamaksızın, yaşamın anaforuna, ölümün sonrasız öğüten değişmenine bakışlarımızı dikip kalırız. Ve yine ancak o zaman Dostoyevski’nin müziğine, bizi teselli etmek için söylediklerine, sevgisine kulak veririz; ancak o zaman onun korkutucu, çoğu kez cehennemden farksız dünyasının anlamını kavrarız.”
buyurmus Hermann hesse... katilirmisin bilmem atlantis?
dosteyevski sevilir:-) bende severim onu okumayi..ama cinleri okumadim ..

cemil merici daha baska severim.."bu ülke" yi okumus, ve ufkumu acmistim
muhtesemdi..ciziklerle dolu kitap.. ordanda alintilamali aslinda "alintilar" da

Ahmet serif beyin o kitabini bende cok severim... nasil sicak icten bir kitap.. bir icim su
bir yudumda bitiyor diymi? tadi damaginda kaliyor insanin

avucunuzdaki kelebek bunu bilmiyordum..ben kitaplari ancak buralardan takip edip temin edebiliyorum.. tavsiyen icin tskler Punchshe

"Dostoyevski, ancak kendimizi berbat hissettiğimizde, acı çekebilme sınırımızın sonuna varmışsak ve yaşamı bütünüyle alev alev yanan bir yara diye algılıyorsak, eğer artık yalnızca çaresizliği soluyorsak ve umutsuzluğun binbir ölümünü yaşamışsak, işte ancak o zaman okumamız gereken bir yazardır. Ancak o zaman, yani acıdan yapayalnız kalmış, felce uğramış olarak yaşama baktığımızda, o vahşi ve güzel acımasızlığı içersinde yaşamı artık anlayamaz olduğumuzda ve ondan hiçbir şey istemediğimizde, evet, ancak o zaman bu korkunç ve görkemli yazarın müziğine açığız demektir. Böyle bir durumda artık birer izleyici olmaktan, yalnızca okuduklarımızın tadına varıp onları değerlendirmekle yetinen kişiler olmaktan çıkmış, Dostoyevski’nin eserlerindeki o zavallı ve yoksul kardeşlerin arasına katılmışız demektir; o zaman biz de onların acılarını çekeriz, onlarla birlikte, soluk bile alamaksızın, yaşamın anaforuna, ölümün sonrasız öğüten değişmenine bakışlarımızı dikip kalırız. Ve yine ancak o zaman Dostoyevski’nin müziğine, bizi teselli etmek için söylediklerine, sevgisine kulak veririz; ancak o zaman onun korkutucu, çoğu kez cehennemden farksız dünyasının anlamını kavrarız.”
buyurmus Hermann hesse... katilirmisin bilmem atlantis?
dosteyevski sevilir:-) bende severim onu okumayi..ama cinleri okumadim ..

O kadar da değilim derim:)) Evet Dostoyevski insanlığın tüm acılarına kucak açmış, yaşamındaki trajediyi eserlerine deha olarak yansıtmış bir yazar ama insanın gerçeğini en derinlere inerek anlatmakta da usta, hepimizin o derinde, gizlediğimiz yerlerdeki boşluğunu açığa vuruyor yalnızca, insanı insana gösteriyor, ayna tutuyor, gerçek manada insan kavramı onun betimlemeleri ile yer buluyor zihinde, acıklıdır Dostoyevski okumak ama insanın yazgısındaki trajediden de fazlası değil ya da ben depresif bir insanım belki Pollyannacılık oynayanlar için ancak acılarla yüzleşildiğinde okunur, diğer zamanlarda rahatsız edici olur lakin gerçek biraz da Dostoyevski'nin betimlediği dünya gibi değil midir, fazla mı karamsar oldum yoksa ben de:))

"Mefhumların kâh gülünç, kâh korkunç maskelerle raksa çıktığı bir karnaval balosu, fikir hayatımız.
Tanımıyoruz onları, nereden geliyorlar bilen yok. Fir’avunlara benziyorlar, kalabalığa çehrelerini göstermeyen fir’avunlara. Ve Aydınlarımız, o meçhul heyûlâlar için ehramlara taş taşıyan birer köle." diyerek fikir dünyamızın çarpıklığını analiz eden; "izmler idrakimize giydirilmiş deli gömlekleri" sözüyle fanatizmin nasıl akıl tutulmasına yol açtığını dilin tüm inceliklerini kullanarak ifade eden Cemil Meriç herkesin okuması gereken bir isim. Özellikle de Bu Ülke ile başlanıp Mağaradakilerle devam etmeli...

Ahmet serif beyin o kitabini bende cok severim... nasil sicak icten bir kitap.. bir icim su
bir yudumda bitiyor diymi? tadi damaginda kaliyor insanin

avucunuzdaki kelebek bunu bilmiyordum..ben kitaplari ancak buralardan takip edip temin edebiliyorum.. tavsiyen icin tskler Punchshe
bir şey değil yeni tavsiyelerde de bulunurum ilerleyen zamanlarda.
ben kitap evlerinde ve kütüphanelerde raflar arasında zaman geçirenlerdenim yeni yazarlar keşfetme turları ayak üstü kitap inceleme maceralarım vardır..
eşim ve ben birer kitap kurduyuz tarzlarımız farklı olsa da
erasmus; deliliğe övgü okuyabilirsiniz
İrvin D. Yalom; Nietzsche Ağladığında
bunlarda bence okunması gereken kitaplar arasındadır tarzınızmıdır bilemem ama fırsat bulursanız kurcalayın derim
birde biraz vampir dünyası ve macera derseniz; elizabeth kostova;tarihçi adlı romanı okuyun derim vampirlerin gerçek olduğuna inanabilirsiniz bile o kitabı okuduğunuzda.. :)

ben kitap konusunda son 1 yıldır psikoljiye çok fena dadandım.. şu an "bir cinayetin psikanalizi" bitmek üzere.. sigmund freud un ve onun gibi psikoloji bilimine adını yazdırmış bilimadamlarının başından geçen gerçek bir hikayeyi anlatıyor.. psikanalizi tam anlamıyla öğrenmeyi ve insan zihninin derinliklerinde yatan asıl benliğe ulaşmanın yollarını öğrenmeyi.. en başında kendiminkine tabii...
önerileriniz varsa arkadaşlar psikolojik kitaplarla ilgili sevinirim.. bu arada bu konuda önerebileceğim kitaplar: empati, olasılıksız, zar adam, piç fantazi, bir cinayetin psikanalizi, insanın anlam arayışı...
aklıma gelenler bunlar bayanlar önerilerinizi bekliyorum..:nazar:

yani bu kitapları bende okumuştum ama okurken psikolojik olup olmadığını düşünmemiştim açıkçası o yüzden başka önerebileceğim bir kitap var mı bilmiyorum :))
olasılıksız psikolojiden de öte matematikteki olasılık dersini sevdirmişti bana okuduğum zaman :)

bende kitap günü anketine katılmak istiyorum sıfırlanınca haber verin zira şimdi katılsam bile şuanda okduğum kitap 650 sayfa ayrıca kpss telaşı var ancak bitiririm yeni gün başlayana kadar :)

peki o zaman sıfırlanınca size haber verelim yerimseniben

sayet okudugumuz kitaplarin isimlerini ve kitap hakkinda minikte olsa yorumlarimizi yazmassanik bence bir anlami kalmaz bunun

en azindan listede nicklerin yanina okunan kitaplar ve yazarlarini yazarsaniz ..kitap hakkinda sorularimiz varsa sorariz

ama listenin basinda "'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı" yaziyor eger sadece sayilar paylasilicaksa sevgili maip beni listeden cikartabilirsin..zira geliyorum farkli yazarlar ögreneyim , arkadaslarim neler okuyor , yorumlari ne oluyor diye bakiyorum malesef bu icerikte cok fazla yazi olmuyor

ilk giriş yazımızda yorum ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz diye bu konuya değinmiştik. ama tabii ki kimseye de okudun bitti madem ne anladın yaz hemen buraya diye yakasına da yapışamam ya :KK1:

adam yorum yazmak istemez havasında değildir veya okuduğu kitabın adını burada paylaşmak istemez nebileyim...

burda amaç en fazla kim okuyacak hadi bakalım oyunu altında kendini kırbaçlaman okumanı hızlandırman. Kitap paylaşımı için dediğiniz gibi daha başka geniş size hitap eden konular olacaktır. istediğiniz gibi listeden çıkarıyorum isminizi ama fikrinizi değiştirirseniz biz buralardayız yerimseniben

Son düzenleme:
28 Eylül – 28 Ekim 2010

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. tweetypinar ..... - .......4......
  2. Maip ….............. - .......2........
  3. atlantis ............ - ......1......
  4. maiberf ............... - ......1........
  5. hande80 .............. - .......1.........
  6. nrdnmt …........... - ................
  7. Sumak …...... - ...........
  8. YENA ................ - ................
  9. PrensesPeri......... - ................
  10. anten .................. - .................
  11. Sarissa ............... - ................
  12. gnydn64 .............. - ................

hemen sizi de ekliyoruz ve dün alıp hemen okuyup bitirmişsiniz o halde Ander: 1

28 Eylül – 28 Ekim 2010

6. Ander .................. - .......1.........
  7. nrdnmt …........... - ................
  8. Sumak …...... - ...........
  9. YENA ................ - ................
  10. PrensesPeri......... - ................
  11. anten .................. - .................
  12. Sarissa ............... - ................
  13. gnydn64 .............. - ................

28 Eylül – 28 Ekim 2010

6. Ander .................. - .......1.........
  7. nrdnmt …........... - ................
  8. Sumak …...... - ...........
  9. YENA ................ - ................
  10. PrensesPeri......... - ................
  11. anten .................. - .................
  12. Sarissa ............... - ................
  13. gnydn64 .............. - ................
  14. ameli ................... - .................

Son düzenleme:
aslında kitap günü anketi burası değilmiş ben konuları karıştırdım galiba buna katılıyorum ben zaten 10 gün olmuş 28 eylül ile 28 ekim arasında okuduğum kitaplar geçerli olur
meave binchy: ruh ve yürek adlı kitabını 4 gün önce bitirmiştim ve şuandada elimde kate mosse nin labirent adlı kitabı var :) bende 1 kitap okumuş sayılırım bence ama istersen sonrada ekleyebilirsin sen bilirsin :)
ankete de katıldım ordaki kitabı da okuyacağım en kısa zamanda :))
yalnız şimdi kafama takıldı mesela kitap sayfası etikili olacak mı (çocukça biliyorum ama napiyim okuduğum kitap çok büyük bişey ) bilmiyorumkismile:teytey:

ben kitap konusunda son 1 yıldır psikoljiye çok fena dadandım.. şu an "bir cinayetin psikanalizi" bitmek üzere.. sigmund freud un ve onun gibi psikoloji bilimine adını yazdırmış bilimadamlarının başından geçen gerçek bir hikayeyi anlatıyor.. psikanalizi tam anlamıyla öğrenmeyi ve insan zihninin derinliklerinde yatan asıl benliğe ulaşmanın yollarını öğrenmeyi.. en başında kendiminkine tabii...
önerileriniz varsa arkadaşlar psikolojik kitaplarla ilgili sevinirim.. bu arada bu konuda önerebileceğim kitaplar: empati, olasılıksız, zar adam, piç fantazi, bir cinayetin psikanalizi, insanın anlam arayışı...
aklıma gelenler bunlar bayanlar önerilerinizi bekliyorum..:nazar:

Eğer roman isterseniz "Sybil" i önerebilirim, dissosiyatif kişilik bozukluğu konulu, psikiyatri tarihinin en ilginç vakalarından biridir, gerçi hakkında birçok spekülasyon vardır, gerçekliğine dair ama mübalağalı anlatım olsa da özünde gerçek bir olaya dayanır.

Bert Kaplan'ın "Akıl Hastalarının İç Dünyası" kitabında bizzat hastane deneyimi olanların psikoz anları kendi kalemlerinden aktarılmıştır, kitabın diğer bölümünde ise ünlü isimlerin psikolojik rahatsızlıklara dair yazılarına yer verilmiş, enteresan bir kitaptır öneririm.

Kemal Sayar'ın maneviyatla bilimi birleştiren, insanın içini ısıtan kitaplarından "Yavaşla! Hayattan Bir Kez Geçeceksin" i öneririm.

Eğer daha teorik kitaplara yönelmek isterseniz akademik dile çok fazla yer vermeden nispeten daha anlaşılır bir isim Engin Geçtan'ın "Psikanaliz ve Sonrası" kitabında farklı kuramcılara yer verilmiştir, ruh hastalığının yapısını anlamak isterseniz yine Engin Geçtan'ın "Psikodinamik Psikiyatri ve Normal dışı Davranışlar" kitabı...

Yine romanlara dönecek olursak "Sana Gülbahçesi Vadetmedim" türün en bilinen örneklerinden biridir.

Ben kitabımı bitirmiştim ama yazma imkanım olmadı.
Daha önce de belirttiğim gibi Albert Camus'nun Veba kitabını okudum.
Veba salgını nedeniyle aylarca karantina altında kalan bir şehir, bir röportaj için şehre gelmiş ve salgın başlayınca şehirde mahsur kalmış bir gazeteci, hastaları iyileştirmek bir süre sonra yeterli olamadığıı görünce en azından olara umut verebilmek için uğraşan ve eşi şehir dışında tedavi gören bir doktor ile arkadaşlarının dokunaklı hikayesini anlatıyor.
Kitabı ben severek okudum. Başlangıçta biraz hamileliğin de etkisiyle farelerin ölümünün anlatıldığı bölümde midem bulanmış olsa da güzel bir kitaptı.

Okuduğumuz kitaplar hakkında bilgi verilmesi konusunda Pia'ya katılıyorum.
Sayısının çok da önemi olmasa gerek.
Amaç kitaplar hakkında bir paylaşımsa "ben iki kitap okudum" demenin bir anlamı kalmıyor.

Son düzenleme:
ilk giriş yazımızda yorum ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz diye bu konuya değinmiştik. ama tabii ki kimseye de okudun bitti madem ne anladın yaz hemen buraya diye yakasına da yapışamam ya :KK1:

adam yorum yazmak istemez havasında değildir veya okuduğu kitabın adını burada paylaşmak istemez nebileyim...

burda amaç en fazla kim okuyacak hadi bakalım oyunu altında kendini kırbaçlaman okumanı hızlandırman. Kitap paylaşımı için dediğiniz gibi daha başka geniş size hitap eden konular olacaktır. istediğiniz gibi listeden çıkarıyorum isminizi ama fikrinizi değiştirirseniz biz buralardayız yerimseniben

ilk giriş yazımızda yorum ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz diye bu konuya değinmiştik.

iste bende fikrimi söyledim

ama tabii ki kimseye de okudun bitti madem ne anladın yaz hemen buraya diye yakasına da yapışamam ya :KK1:

tabiki buna gerekte yok.. sadece bu sekilde olsaydi organize, rica edilebilirdi..ama degilmis zaten..ayrica ne anladin degil..basit bir fikir, yorum "hic bisi anlamadim kitaptan , sikildim " bile olabilir bu yorum

adam yorum yazmak istemez havasında değildir veya okuduğu kitabın adını burada paylaşmak istemez nebileyim.

bu bendede olur zaman zaman havam gelince yazarim..yazardim,, sorun etmezdim..ama okudugum kitabin adini söylememek asla yapicagim birsey degil..diyorsunuz arkadasina kitap okudum eee nedir paylasmiyorsunuz anlatmiyorsunuz...ne onemi kalir..garipsedim

burda amaç en fazla kim okuyacak hadi bakalım oyunu altında kendini kırbaçlaman okumanı hızlandırman. Kitap paylaşımı için dediğiniz gibi daha başka geniş size hitap eden konular olacaktır

buna üzüldüm cünkü diger yerlerdede kitap önerileri sunuluyor..bizim sinema günlerinde yaptigimiz gibi..filmleri bulmak kolay ama kitaplari bulmak zor..özellikle yurtdisinda yasayan arkadaslar icin.. o yüzden malesef ki "konu yok
yinede tesekkürler iyi eglenceler..

X