Kadınların Kitap Mekanı

bende katilmak istiyorum

her zaman okudugum kitap adedi degisiyor..bazen bir ayda 2-3 kitap okuyorum bazen 6 ay elime kitap alamiyorum..ama buradaki paylasimlari takip etmek, ve kitaplarima biraz daha odaklanmak icin bu etkinlige katilmak istiyorum

simdilerde "bailde ölüm istanbulda ask" okuyorum iskender pala`nin

ayni zamanda yarim bekleyen epey bir kitabim var..ama ciklamasini yapayim.. kitaplar bölüm bölüm okunabilicek tarzda felsefe pisikoloji tarih vs bazen agir geliyor..o yuzden ara veriyorum bir kac ay sonra devam ediyorum.. böyle belli araliklarla tamamliyabiliyorum bazi kitaplari.. onlarida tesbit eder yazarim kisa zamanda:KK66:

28 Eylül – 28 Ekim 2010

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. Maip …................... - .....................
  2. nrdnmt …........... - ................
  3. Sumak …...... - ...........
  4. tweetypinar ..... - .............
  5. atlantis ............ - ..............
  6. YENA ................ - ................
  7. Pia ................. - .............

Pia'yı da aramızda görmek ne güzel:)

Ayın ilk kitabını bitirmiş bulunuyorum:) Hemen kitaba dair görüşlerimi sizlerle paylaşayım;

Aylak Adam - Yusuf Atılgan

Eğer yaşama dair tüm beklentileriniz kariyer, evlenip çoluk çocuğa karışmak ise Aylak Adam sizin çok de ilginizi çekmeyecektir, kitabın karakteri "C"yi ( evet bir ismi bile yok, Yusuf Atılgan ona yalnızca C diyor) anlayabilmek, onun penceresinden hayata bakabilmek için bir kez olsun yaşadığımız bu hayatın nedenini, seçimlerimize bizi iten sebepleri sorgulamış olmak gerekir. Kitap kısaca tutunamayan bir adamın öyküsünü konu alıyor, onun takıntıları, yaşamı anlama çabası ve varoluş mücadelesi ekseninde de devam ediyor. Herkese önerebileceğim bir kitap değil ama Oğuz Atay'ın Tutunamayanları sevdiyseniz, varoluş felsefesine ilginiz varsa, Albert Camus okumaktan keyif alıyorsanız mutlaka okumanız gereken bir eser olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

efenim o güzellik bize ait (sanki böyle degildi :) )

atlantis "kesinlikle okumaliyim " dedirttin kitap hakkinda kisa ve net yorumunla..tskler

yalniz diyemiycem ki benim hayatttan beklentilerim baska...benim hayattan beklentim yok ki
sasirarak yasamayi seviyorum sadece..allahin mucizelerine tanik olmak , onlari kesfetmek yada fark etmekte diyebiliriz...

benim kitabimda cok agir gidiyor..400.sayfalardayim..daha 200 sayfa var..öyle cok krakter girdi cikti ki .. saskinim
sonunu merak ediyorum
bitirdigimde yazicam bende

Kısa bir kitaptı Pia 150 sayfa yaklaşık, 2 günde bitirebildim, akıcı da. Zaten hayattan kesin beklentilerin varsa, bunlar da kariyer odaklıysa o kişi muhtemelen C yi anlamayacaktır ( ismi bile veriyor en büyük ipucunu) yoksa benim de şaşırmak, varolanı seyredalmak, küçük mucizelerin varlığına inanmak, şaşırmak, gözlemlemek dışında kesin hedeflerim yoktur hayata dair, kim sorsa beklentin nedir diye en fazla afallatan soru olur benim için, demek değildir ki gelişigüzel yaşamak, amaçsız olmak ama sen anladın sanıyorum:KK70: Burada daha farklı da anlatılmıyor o his, sözcükler yetersiz kalıyor gibi.

Bir süre önce Cinler'e başlamıştım Dostoyevski'nin, Dostoyevski benim için çok özel bir isim olmasın rağmen nedense hala odaklanamadım, ona devam edebilirim bu geceden itibaren ya da araya yeni bir kitap girer, doğru anda Cinler beni çeker kendine bilemiyorum:)

Pia'yı da aramızda görmek ne güzel:)

Ayın ilk kitabını bitirmiş bulunuyorum:) Hemen kitaba dair görüşlerimi sizlerle paylaşayım;

Aylak Adam - Yusuf Atılgan

Eğer yaşama dair tüm beklentileriniz kariyer, evlenip çoluk çocuğa karışmak ise Aylak Adam sizin çok de ilginizi çekmeyecektir, kitabın karakteri "C"yi ( evet bir ismi bile yok, Yusuf Atılgan ona yalnızca C diyor) anlayabilmek, onun penceresinden hayata bakabilmek için bir kez olsun yaşadığımız bu hayatın nedenini, seçimlerimize bizi iten sebepleri sorgulamış olmak gerekir. Kitap kısaca tutunamayan bir adamın öyküsünü konu alıyor, onun takıntıları, yaşamı anlama çabası ve varoluş mücadelesi ekseninde de devam ediyor. Herkese önerebileceğim bir kitap değil ama Oğuz Atay'ın Tutunamayanları sevdiyseniz, varoluş felsefesine ilginiz varsa, Albert Camus okumaktan keyif alıyorsanız mutlaka okumanız gereken bir eser olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Oğuz Atay'ın 'Tutunamayanlar'ı özel bir yerdedir bende. Kitap çok ilgimi çekti. Listeme aldım Yusuf Atılgan'ı. Okumadan heyecanlandırdın çok teşekkür ederim.

Benim Woody Allen'im - Yan Etkiler- bitti. Kitap Allen'in o çılgın yaratıcı hikayelerinden oluşuyordu. En çok da romanların içine girebilen, eşinden sıkılmış romantizm peşinde koşan adam ilgimi çekti. Woody Allen'i bilen bilir (yazar, yönetmen, aktör, komedyen ve müzisyen -klarneti konuşturan adam-) Basit boş bir kutudan bile senaryolar üretebilen potansiyele sahip yüce insan opuyorumnanaktan İtiraf ediyorum bütün filmlerini en az 3 kere izledim. Şimdi de kitaplarına bağlandım.

Üç kitapla yola başlamıştım diğer ikisi hali hazırda devam etmekte. Ek olarak Woody Allen - Sırf Anarşi' ye başlıyorum.

28 Eylül – 28 Ekim 2010

1. atlantis ............ - ......1......
  2. Maip ….............. - .......1........
  3. nrdnmt …........... - ................
  4. Sumak …...... - ...........
  5. tweetypinar ..... - .............

bende katılmayı çok isterdim ama yeni çalışmaya başladım.bide 2 ay sonra kpss sınavım var.her fırsatta ona çalışıyorum.ayda 1 kitap bitirsem şükredeceğim :eek:

bende katılmayı çok isterdim ama yeni çalışmaya başladım.bide 2 ay sonra kpss sınavım var.her fırsatta ona çalışıyorum.ayda 1 kitap bitirsem şükredeceğim :eek:

Olsun biz seni de katalım hadi hadi gel :teselli:
Sınavına da çalış her gün 3-4 sayfa da oku günde 20 dakikanı ayırsan belki de ayda 4 kitap olur a.s bence gelmelisin hepimiz seni bekliyoruz yerimseniben

28 Eylül – 28 Ekim 2010

8. PrensesPeri.......... - ................

merhaba arkadaşlar :KK3:

elimde elif şafak bit palas vardı ama 120 sayfa okudum ve bıraktım malesef..kolay kolay bir kitabı bırakmam ama gitmedi..şu an elimde başlamadığım judith mc naught un sana ihtiyacım var var.bugunden tezi yok başlıyorum yerimseniben

merhaba arkadaşlar :KK3:

elimde elif şafak bit palas vardı ama 120 sayfa okudum ve bıraktım malesef..kolay kolay bir kitabı bırakmam ama gitmedi..şu an elimde başlamadığım judith mc naught un sana ihtiyacım var var.bugunden tezi yok başlıyorum yerimseniben

Aaaa keşke okumamış olsaydım da Elif Şafak - Bit Palas' a ben de başlasaydım. sositososito Çok çok sevmiştim o kitabı. Elif Şafak' ın bütün kitaplarını çok çok seviyorum ama Bit Palas sıralamamda üstlerde :lepi:

'Judith Mc Naught - Sana İhtiyacım Var' hakkında yazacakların olursa merakla bekliyorum.

Burdan yorumları okumak dergilerdeki eleştirileri okumaktan daha fazla zevk veriyor :dance:

Aaaa keşke okumamış olsaydım da Elif Şafak - Bit Palas' a ben de başlasaydım. sositososito Çok çok sevmiştim o kitabı. Elif Şafak' ın bütün kitaplarını çok çok seviyorum ama Bit Palas sıralamamda üstlerde :lepi:

'Judith Mc Naught - Sana İhtiyacım Var' hakkında yazacakların olursa merakla bekliyorum.

Burdan yorumları okumak dergilerdeki eleştirileri okumaktan daha fazla zevk veriyor :dance:

evet tüm yorumlar olumlu ama neden ısınamadım götüremedim bende bilemedim

benide ekle Maip
elimde ;
ateşle oynayan kız-stıeg larsson
üç kadın üç pırlanta -lauren weisberger

şuan ateşle oynayan kız'ı okuyorum ejderha dövmeli kızın devamı-milenyum serisi

üç kadın üç pırlanta da şeytan marka giyerin yazarının romanı

yeni üye geldi haaaanıııım,Phılıppa Gregory ''bakirenin aşığı'' şuan elimdeki kurban

28 Eylül – 28 Ekim 2010

8. PrensesPeri......... - ................
  9. anten .................. - .................
  10. maiberf ................. - .................

benide ekle Maip
elimde ;
ateşle oynayan kız-stıeg larsson
üç kadın üç pırlanta -lauren weisberger

şuan ateşle oynayan kız'ı okuyorum ejderha dövmeli kızın devamı-milenyum serisi

üç kadın üç pırlanta da şeytan marka giyerin yazarının romanı

O ne güzel filmdi yahu sinemadan zor çıktmıştım mıhlanmıştım koltuğuma (Ejderha Dövmeli Kız) Bir de filmi kitabı kadar etkileyici değil diyorlardı, kitabını tahmin edemiyorum delikafadulden
Bütün serilerini okumak lazım

Son düzenleme:
X