Kadınların Kitap Mekanı

aslında kitap günü anketi burası değilmiş ben konuları karıştırdım galiba buna katılıyorum ben zaten 10 gün olmuş 28 eylül ile 28 ekim arasında okuduğum kitaplar geçerli olur
meave binchy: ruh ve yürek adlı kitabını 4 gün önce bitirmiştim ve şuandada elimde kate mosse nin labirent adlı kitabı var :) bende 1 kitap okumuş sayılırım bence ama istersen sonrada ekleyebilirsin sen bilirsin :)
ankete de katıldım ordaki kitabı da okuyacağım en kısa zamanda :))
yalnız şimdi kafama takıldı mesela kitap sayfası etikili olacak mı (çocukça biliyorum ama napiyim okuduğum kitap çok büyük bişey ) bilmiyorumkismile:teytey:

:KK1: yok kitap sayfası önemli değil önemli olan kitap sayısı hemen hanenize 1 yazıyorum efendim yerimseniben

28 Eylül – 28 Ekim 2010

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. tweetypinar ..... - .......4......
  2. Maip ….............. - .......2........
  3. atlantis ............ - ......1......
  4. maiberf ............... - ......1........
  5. hande80 .............. - .......1.........
  6. Ander .................. - .......1.........
  7. Punchshe .......... - ........1........
  8. nrdnmt …........... - ................
  9. Sumak …...... - ...........
  10. YENA ................ - ................
  11. PrensesPeri......... - ................
  12. anten .................. - .................
  13. Sarissa ............... - ................
  14. gnydn64 .............. - ................
  15. ameli ................... - .................

Eğer roman isterseniz "Sybil" i önerebilirim, dissosiyatif kişilik bozukluğu konulu, psikiyatri tarihinin en ilginç vakalarından biridir, gerçi hakkında birçok spekülasyon vardır, gerçekliğine dair ama mübalağalı anlatım olsa da özünde gerçek bir olaya dayanır.

Bert Kaplan'ın "Akıl Hastalarının İç Dünyası" kitabında bizzat hastane deneyimi olanların psikoz anları kendi kalemlerinden aktarılmıştır, kitabın diğer bölümünde ise ünlü isimlerin psikolojik rahatsızlıklara dair yazılarına yer verilmiş, enteresan bir kitaptır öneririm.

Kemal Sayar'ın maneviyatla bilimi birleştiren, insanın içini ısıtan kitaplarından "Yavaşla! Hayattan Bir Kez Geçeceksin" i öneririm.

Eğer daha teorik kitaplara yönelmek isterseniz akademik dile çok fazla yer vermeden nispeten daha anlaşılır bir isim Engin Geçtan'ın "Psikanaliz ve Sonrası" kitabında farklı kuramcılara yer verilmiştir, ruh hastalığının yapısını anlamak isterseniz yine Engin Geçtan'ın "Psikodinamik Psikiyatri ve Normal dışı Davranışlar" kitabı...

Yine romanlara dönecek olursak "Sana Gülbahçesi Vadetmedim" türün en bilinen örneklerinden biridir.

önerdiğiniz kitaplar çok iyi ayıla bayıla okumuştum hepsini yerimseniben

Ben kitabımı bitirmiştim ama yazma imkanım olmadı.
Daha önce de belirttiğim gibi Albert Camus'nun Veba kitabını okudum.
Veba salgını nedeniyle aylarca karantina altında kalan bir şehir, bir röportaj için şehre gelmiş ve salgın başlayınca şehirde mahsur kalmış bir gazeteci, hastaları iyileştirmek bir süre sonra yeterli olamadığıı görünce en azından olara umut verebilmek için uğraşan ve eşi şehir dışında tedavi gören bir doktor ile arkadaşlarının dokunaklı hikayesini anlatıyor.
Kitabı ben severek okudum. Başlangıçta biraz hamileliğin de etkisiyle farelerin ölümünün anlatıldığı bölümde midem bulanmış olsa da güzel bir kitaptı.

Okuduğumuz kitaplar hakkında bilgi verilmesi konusunda Pia'ya katılıyorum.
Sayısının çok da önemi olmasa gerek.
Amaç kitaplar hakkında bir paylaşımsa "ben iki kitap okudum" demenin bir anlamı kalmıyor.

Okuduğunuz kitaplar hakkında görüşlerinizi yorumlarınızı da yazarsanız tabii ki de pek güzel olur yerimseniben Ama işte belirttiğimiz gibi burası kamçılama konusu olsun dedik kitap sayısı gibi ufak eğlenceli bir oyun olsun istedik en başta da belirttiğimiz gibi yorumlarınız da daha güzel bir tat katar, yeni kitaplar tanırız, paylaşım yaparız yerimseniben

28 Eylül – 28 Ekim 2010

1. tweetypinar ..... - .......4......
  8. Sarissa ............... - .......1........
  9. nrdnmt …........... - ................
  10. Sumak …...... - ...........
  11. YENA ................ - ................
  12. PrensesPeri......... - ................
  13. anten .................. - .................
  14. gnydn64 .............. - ................
  15. ameli ................... - .................

hani bazen hiç kitap okuyasınız gelmez de böyle bi şevk gelsede okusak deriz hani böyle okumak istemeyizde okumak için sebep ararız işte o zamanlar için belkide birbirimizi gaza getirmek kamçılamak için kitap okuma yarışı gibi birşey..
adam tutup sırf birinci olmak için okumamıştır ama 5 kitap okudum demiştir ne yapacaksın ki..
yani amaç birilerine birşey ispat etmek değil yada illa zorla paylaş değil eğer böyle bir şevke ihtiyaç duyuyorsan hadi bakalım kaç kitap okudun bu ay gibi bir şey..

arkadaş burda amacı çok iyi özetlemiş alkisalkisalkis

bilemiyorum bu konu aklıma geldiğinde çok heyecanlanmıştım, belki aşırı farklı marjinal olmasa da konuyu görüp de "ben de varım, bu ayın en çok kitap okuyanı ben olurum ki !!" isteğiyle gelen katılan olursa hem yararlı hem de eğlenceli olur diye düşünmüştüm

sonuçta ayın sonunda birinci olana verilecek ödül :hooray: , tebrikler ve yanına kar kalmış bir sürü kelime cümle düşünceler olacaktır.

Zaten Pia arkadaşımızın köstek olmak isteyeceğini sanmıyorum hatta eminim bundan sadece bize yeni açacağı konuyu anlatmış ve inanın açarsa (ki açacak dimi a.s ) burdan toplanır bütün kadınlar o konuya da abone oluruz hani yerimseniben

28 Eylül – 28 Ekim 2010

1. tweetypinar ..... - .......6......
  9. ameli ................... - .......1........
  10. nrdnmt …........... - ................
  11. Sumak …...... - ...........
  12. YENA ................ - ................
  13. PrensesPeri......... - ................
  14. anten .................. - .................
  15. gnydn64 .............. - ................
  16. maibeyaz ............... - ...............

Son düzenleme:
katrem sayesinde ayda 1 çeyreğim oluyor...
maip sayesinde inşallah ayda 1 kitap okumuş olurum...

evet katrem saolsun ben de onun sayesinde bayağ para attım kenara. İnsana bir güven geliyor canım, ki beni bilen bilir elimde para dayanmaz anında harcardım eskiden.

ay çok teşekkür ediyorum ne mutlu bana :eek:

1. Susan Andersen; Sadece Seninim Açıkcası "eh işte" denilebilen kitaplardandı.Çokta tavsiye etmiyorum hani.

Arka kapak yazısı : Catherine MacPherson'ın beklediği son şey, kaba bir ödül avcısının gözetiminde, kız kardeşinin minicik kıyafetlerinden oluşan bir bavulla, Greyhound otobüs şirketine ait bir otobüste yolculuk ediyor olmaktı! Saygıdeğer bir öğretmen olarak, daha iki saat önce, güzelim evinde otururken bu maço tavırlı, devasa adam, kapıyı kırarak içeri dalmış; onu, Miami'de şov kızı olarak çalışan ikiz kardeşi sanarak yakalamıştı....

2. Samipaşazade Sezai : Sergüzeşt... Harika bir kitap herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka okuyun. Fiyatıda uygun hiçbirşey kaybetmezsiniz, begeneceğinize eminim.

hızınıza yetişilmiyor alkisalkisalkis

arkadaşlar listede herhangi bir yanlışım eksiğim varsa lütfen özel mesaj atarak uyarır mısınız :1rolleyes:
tek tek dikkatle bakıyorum ama belki gözümden kaçmış olabilir

Son düzenleme:
arkadaşlar Uçurtma Avcısı - Halit Hüseyni (Khaled Hosseini) kitabını bitirdim.
kitapla ilgili düşüncelerim şöyle.

dili sade, ağdalı bir dil değil.
dolayısıyla kolay okunan akıcı bir kitap.
konusu da zor ve sürekleyiciydi. bunun dışında konu ile ilgili pek birşey yazmayacağım. çünkü okumayan arkadaşlar varsa pek birşey ifade etmeyecektir.sadece çocuk tacizi ile ilgili bölümler çok acıydı. allahım ne çok kötülük var dedirtti bana.
okumayan arkadaşlar varsa tavsiye ederim. bir ülkede yaşanan iç savaş, işgal atmosferinde bir dostluk ve ihanetin hikayesi.
son olarakta okuyan arkadaşlar bilmem katılırmı
yazar sezdirmeden amerika taraftarlığı da yapmış gibi de geldi bana

maşallah forumumuz çalışkan çıktı herkesler bir gayret okuyor, bu arada açlık oyunlarının ikinci kitabı ateşi yakalamak ve hmen arkasından üçüncü kitabı alaycı kuşda bitti, böylece açlık oyunları serisinin 3 kitabıda bitmiş oldu kızlar, sırada ahmet ümit istanbul hatırası var..a.s

28 Eylül – 28 Ekim 2010

10. nrdnmt …........... - ................
  11. Sumak …...... - ...........
  12. YENA ................ - ................
  13. PrensesPeri......... - ................
  14. anten .................. - .................
  15. gnydn64 .............. - ................

beni de eklemişsin listeye teşekkür ederim canım...
benim iki bebeğim var akşam yatmadan okuyabildiğim kadar okurum...ne okusam kardır işte... yani bana tembel demeyin diye diyorum...:KK1:

28 Eylül – 28 Ekim 2010

2. hande80 ............. - .......3.........
  3. Maip ….............. - .......2........
  4. atlantis ............ - ......1......
  5. maiberf ............... - ......1........
  10. gnydn64 .............. - .........1.......
  11. nrdnmt …........... - ................
  12. Sumak …...... - ...........
  13. YENA ................ - ................
  14. PrensesPeri......... - ................
  15. anten .................. - .................

beni de eklemişsin listeye teşekkür ederim canım...
benim iki bebeğim var akşam yatmadan okuyabildiğim kadar okurum...ne okusam kardır işte... yani bana tembel demeyin diye diyorum...:KK1:

Rica ederim efendim ne demek
dimi ama ne kadar okusak kârdır :KK1:

Wilhelm Reich - Dinle Küçük Adam'ı okudum, uzun zamandır aklımda olan bir kitaptı, Taksim'de düzenlenen sahaf festivalinde görünce almak kısmet olmuştu. Kendini büyük sanan, diğerlerinin de büyük addettiği küçük adamlara yönelik yazılmış, çok basit diline rağmen etkileyici bir kitap. Küçük adama ayna tutan kitaptaki dil onun anlayacağı seviyede yazılmış sanırım, özellikle gençlere tavsiye ederim.

Binlerce yılın bakış açısından görebiliyorum seni, binlerce yıl geçmişten ve binlerce yıl gelecekten bakıyorum sana. Kendinden korkma duygundan kurtulmanı istiyorum. Daha mutlu ve daha insana yaraşır bir yaşam sürmeni istiyorum.

Kasılmış bir beden yerine, canlı, yaşayan bir bedenin olsun istiyorum; çocuklarından nefret etmek yerine onları sevmeni, karına, 'evlilik gereği' işkence yapmak yerine onu mutlu etmeni istiyorum. -Wilhelm Reich- (Arka Kapak)

( Dostoyevski- Cinler hala devam etmekte, ancak 200. sayfaya ulaşınca kitabın içine girebildim:) )

Son düzenleme:
28 Eylül – 28 Ekim 2010

2. hande80 ............. - .......3.........
  3. Maip ….............. - .......2........
  4. atlantis ............ - ......2......
  5. maiberf ............... - ......1........
  10. gnydn64 .............. - .......1.......
  11. nrdnmt …........... - ................
  12. Sumak …...... - ...........
  13. YENA ................ - ................
  14. PrensesPeri......... - ................
  15. anten .................. - .................

Son düzenleme:
selam kızlar ismimi yazdırdım tekrarda ugrayamadım kitabıma da başlayamadım bile daha çok mahcubum sizlere karşı :kedi: ama yarın yolculuk yapacagım yolda uyuyamadıgım için kitabıma başlarım ve bayada bir okurum diye tahmin ediyorum..

tweetypinar ne kadar güzel 6 kitap okumussun maşallah maşallah:nazar: tebrikler..

ateşle oynayan kız'ı bitirdim arkadaşlar şok üstüne şok yaşadım kitap esasen 224 sayfada başlıyor bu sayfaya kadar roman ağır ilerliyor ejdarha dövmeli kız harika diyorsanız ateşle oynayan kız için ne denir bilmiyorum birinciyi okuduysanız hemen ara vermeden ikinciyi okuyun konuyu anlatmıyorum sadece şunu söyleyebilirim zalanın kim olduğunu öğrendiğimde ağızımdan istemsiz olarak h.s s....tir. lafı çıktı bunu sadece nasıl şok yaşadığımı anlatmak için yazdım

millenyum serisnin 3 varmış bu konuda bilgisi olan varsa lütfen belirtsin hemen almak istiyorum .

tweetypinar maşallah maşallah :) seni gördükçe yemeyip içmeyip okuyasım geliyor bir ayda 6 kitap çok iyi :)
tebrik ederim arkadaşım bu kitap okuma azminden dolayı seni :)alkisalkisalkis

X