Kadınların Kitap Mekanı

canım benim mesajını görmedim okumayı sevdiğin tarz varsa istersen bilgi ver ona göre yönlendirelim şimdi kafamıza göre tavsiye verirsek belki sevmeyeceğin sıkılacağın birşeyler öneririz :)

teşekkür ediyorum öncelikle :)
tarihi kitaplar okumayı çok seviyorum , aslında her tarz kitap okurum (kişisel gelişim kitapları dışında)
guvastanema canım söylediğin yazarı ve kitaplarını araştırdım , oldukça ilgimi çekti . Son dönemlerde okuduğum talihsiz kitaplar yüzünden , elime kitap alamaz olmuştum . Bu yüzden okunmuş tavsiye kitaplar almaya karar verdim :)

olur önerilerini seve seve alırım atlantisimm , en son söylediğin "dorian gray'in portresi" ni hemen aldım ama maalesef kötü çevirisi yüzünden severek okuyamadım hatta bitiremedim :/
bende bu aralar dizilere yöneldim , six feet under izliyorum ,dizi izlemeyi seviyorsan mutlaka sende izle :)

sen ne biçim kitap okuyorsun yahu , bir ondan bir bundan

Alamuta Dönüş güzel bir tarihi romandır :)
2. side öyle
Doğunun Limanları
Tanios Kayası
bunlarıda çok beğenerek okudum
bunun dışında
ben en çok polisiye gerilim
aşk macera romanları çok okurum
eğer bunlardan sormak istediğin olursa seve seve cevaplarım

birde elif şafak romanlarıda güzel bence
baba ve piç
aşk
araf
pinhan
benim en beğendiklerim di :))

Kitaplar tarih kitapları değil yalnız yanlış anlaşılmasın, roman ama yakın tarihin etkilerini karakterler üzerinde görüyoruz. Murat Uyurkulak, iki kitabıyla hakettiği övgüyü almış, en iyi genç romancılar arasında gösterilen, dilini çok iyi kullanan bir yazar. Yeni kitap yazsın diye sabırsızlıkla bekliyorum Tol da çok iyiydi ama Har'ı özellikle tavsiye ederim. Umarım sen de beğenirsin.

Neden cnm ? Sevmiyor musun ? Genelde kişisel gelişim okurum .Severim yani Tabi tercih meselesi . Ben de tarih kitapları okuyamam pek

çok sıkılıyorum okurken bende tarihe bayılırım

polisiye gerilim ve aşk macera tavsiyeleri alabilirim bende

Her zaman elimde en az iki kitap olur canım, ruh halime göre hangisini okumak istersem o anda ona yönelirim, yalnız Anayurt Oteli'ni beğenmediğim ama beğenmesem bile o kitabı bitirmek zorunda hissettiğim için devam ediyorum, yeni aldığım kitap ise çok ilginç, dünden beri tüm ilgim Calvino üzerinde

Dorian Gray'i beğenmedin demek

Six Under Feet'i bilmez miyim yahu, Michael C. Hall nam-ı diğer Dexter'ım oynuyor Dizi pek izleyemiyorum, bu diziyi de 4-5 bölüm izleyip bırakmıştım, şimdiye dek tüm sezonlarını takip ettiğim tek dizi Dexter oldu. :)

Tarihi romanları pek sevmiyorum ama eğer farklı türde de öneriler almak istersen yardımcı olabilirim

Ben genellikle dışavurumcu romanları seviyorum, insanın toplumla karşıtlığını, abartılı duygusal gel-gitlerini, bireyselleşme ve yabancılaşmayı anlatan kısaca olayların arka arkaya sıralanışından ziyade karakterler üzerine yoğunlaşan eserleri. Bu türün en önemli isimli şüphesiz Dostoyevski ve Kafka'dır. Dostoyevski'nin çoğu romanını okudum, okumadıklarım da kitaplığımda bekliyor sırasını, özellikle Karamazov Kardeşler ve Budala'yı öneririm. Yeraltından Notlar da birey- toplum karşıtlığını anlatan en iyi kitapları arasındadır. Kafka okumak istersen Şato, Dönüşüm önereceğim kitapları. Kafka sevenlerin Hasan Ali Toptaş'ı da kesinlikle keşfetmesi gerekir. Gölgesizler romanı düşle gerçeğin birbirine karıştığı, gerçekliğin sorgulandığı postmodern bir eser.

Eğer varoluşa ilişkin sorunlar ilgini çekiyorsa ya da varoluş felsefesine aşinaysan Sartre ve Camus öneririm. Camus'un "Yabancı" isimli eseri yabancılaşmayı konu alır, kısa cümleleri ile akıcı ve basit bir anlatımı vardır.

Sabahattin Ali okumadıysan mutlaka en kısa sürede okumalısın Kuyucaklı Yusuf vasat bir romandı ama İçimizdeki Şeytan ve özellikle de şimdiye dek beğenmeyeni duymadığım "Kürk Mantolu Madonna" herkesin okuması gereken eserler.

Eğer roman dışında da okumalar yapıyorsan Cemil Meriç "Bu Ülke" ufuk açıcı bir eserdir, özellikle Cemil Meriç'in kullandığı o kusursuz dil insana dil üzerinde çalışmak, kelime dağarcığını genişletmek için şevk verir.

Yusuf Atılgan "Aylak Adam" yine toplumla ters düşen bir birey etrafında şekillenir.

Biraz fazla oldu sanırım ama belki yazdıklarım içinde ilgini çeken birşeyler bulursun:)

Dün sahafa gittim . Franz Kafka 'nın kitabını alacaktım . Fakat çevirisi kötü diye vermedi adam :26: Tekrar araştıracağım artık .

selam kızlar bu ay biraz salıcam kendimi sanırım kitap konusunda ama tekrar hızımı alırsam uğrarım.
derencim şu Ferrarisini Satan Bilge'yi merak ediyordum ama yorumun iç açıcı değil o yüzden sürümcemede kaldım. biraz açıklama getirebilirmisin rica etsem. neden beyenmedin ?? uslubu yüzündenmi, konuya yaklaşımmı ? biraz daha geniş bilgi verirsen sevinirim canım.
bu arada madem kişisel gelişimden hoşlanıyorsun Ersin Özdili tavsiye ederim bi bak

Merhaba arkadaşlar 2. kitabımı bitirdim ama iyi bir seçim olmamış...Peride Celal-- evli bir kadının günlüğünden....Sosyetenin ünlü bir ailesine gelin giden Selma kocasına delice aşıktır.Eşinin ailesinin yanlış bulduğu davranışlarına önce tepkili de olsa zamanla alışır.Hatta eşine dergi açmak için para vermeyen ailesine inat para bulmak için, kendisine aşık olan yabancı bir adama yeşil ışık yakacak kadar....Olaylar günlükten aktarılmış...
Akşam yeni kitabıma başlayacağım..Ahtapotun kolları---Osman Aysu...

çok sıkılıyorum okurken bende tarihe bayılırım

polisiye gerilim ve aşk macera tavsiyeleri alabilirim bende
aaaa :) tabiki hayatım sen iste yeterki tavsiye etmezmiyim
Ahmet Ümit ve Osman Aysu türk polisiye gerilim yazarları :)
bir sürü kitapları var ama
ben ahmet ümitin patasana adlı kitabını çok beğenmiştim ama istanbul hatırası aynı tadı vermedi :))
osman aysu daha bende okumadım yakında okuyacağım
gelelim yabancı kitaplara
Jean- Cristophe Garange
bunun bütün kitapları polisiye gerilim seri cinayetler vs.. hepsi harika bence.. :)
şuanda da şeytan yemini ni okuyorum ve başladığım zaman elimden bırakamıyorum

Maximme chattam
buda seri cnayetler vs konusunda muhteşem bir yazardır ben okurken korkuyordum okadar yani
ama kitaplarını alırken sıralamasına dikkat edin bazen kitaplar birbirine bağlı oluyor çünkü

Tess Geritsen
bununda cerrah çırak vs.. serisi harika ama günahkar ı beğenmedim ..
:))

glean meade

buz kapanı harika dğer kitapları biraz daha farklı tarzda hani siyaset ve cinayet olayları gibi şeylerle ilgileniyor kar kurdu rusyada karışıklık arasında olan olaylardan ve bazı cinayetlerden bahsediyor..

stephen king
biraz daha olayların efsanevi yönleri ile ilgileniyor
örneğin kujo adasında sağ kolunu kaybetmiş bir adamın sürekli sağ kolunun kaşınması gibi
yani biraz daha korku ile fantazi diyelim..

Tarihçi adında bir kitap okumuştum gerçi yazarını hatırlamıyorum ama buda süper bir vampir romanıdır yalnız buda tarihi belge ve bilgilere kurgulanmış ben inanın gerçek olabileceklerni düşünmüştüm bunu okuduğumda :) kazıklı voyvoda yı falan araştırmıştım :))

aşk macera denince de aklıma
meauve binchy gelir başkası gelmez
her kitabı başka bir güzeldir :))

dan brownu zaten söylemiyorum onu zaten herkes biliyor diye :))

teşekkür ediyorum tavsiyeler için , not ettim
Elif Şafak 'ın " baba ve piç " kitabını okudum , pek sevemedim açıkcası bu yüzden diğer kitaplarına önyargıyla yaklaşıyorum .

mutlaka okuyacağım canım , teşekkür ediyorum

Dorian Gray'i beğenmedim değil ama çevirisi gerçekten berbattı ,kelime hataları , anlatım bozukluklarıyla bazen okuduğumu anlayamadım. keşke can yayınlarından alsaydım :/

bende Dexter'ı 4 5 bölüm izleyip bıraktım :))) ama izlemek istiyorum.

1 Aralık – 31 Aralık 2010

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. tweetypinar .......... - ..3.....
  2. Maip - ..............-.......5.......
  3. hande80 ..........- ...............
  4. emk87 ........... -.....................
  5. Punchshe .......... - .......2.........
  6. Sarissa ............. - ........1........
  7. atlantis ............. - ................
  8. EFSUNN........... - ...............
  9. Sumak ….......... - ........1.......
  10. ameli ................ - .................
  11. smeagol ............ - .................
  12. maiberf ............. - ................
  13. Ander ................ - .................
  14. gnydn64 ........... - ................
  15. anten ................ - .................
  16. YENA ............... - .................
  17. esradlr ............... - ................
  18. neyneyse .......... - .................
  19. maibeyaz .......... - ................
  20. nrdnmt ….......... - ................
  21. PrensesPeri ..... - ...............
  22. Tryamour .......... - ...............
  23. esgisu ............. - ................
  24. Deryacık .......... - ..............
  25. Eyylül ........... - ...........
  26. Burcuözge .... - ..........
  27. sessizLik ...... - .........
  28. MKT ...... - .........
  29. A.T.G ...... - .........
  30. nisanur ...... - .........
  31. 34esra86 ...... - .........
  32. baLHuzur ...... - .........
  33. hadibakem ...... - .........
  34. _Lilium_ ...... - .........
  35. deren1907 ...... - ...3......
  36. pamuksel ...... - .........
  37. Revolucion ...... - .....1....
  38. kusko ...... - ........
  39. gnltpl ...... - .....1...
  40. guvastanema ...... - ...1.....
  41. redlowe ...... - ........
  42. neenone ...... - ....2....
  43. prensesin.uykusuyum ...... - ....1....
  44. kendra ...... - ........
  45. samanyolu ...... - ....2....
  46. orchidea ...... - ...1.....
  47. Lachesis ...... - ........
  48. DyGLu ...... - .....2...

Punchshe teşekkürler canım benim not ettim hepsini

atlantis senin kitaplarından da not ettiklerim oldu sağolasın

Son düzenleme:
Punchshe teşekkürler canım benim not ettim hepsini

atlantis senin kitaplarından da not ettiklerim oldu sağolasın
rica ederim canım :))
bebeğim listeye şöyle bir göz attımda senin henüz bir kitap bitirmemiş olduğunu gördüm ve şoke oldum hayırdır
hani hepte buralardasın
itiraf et kız sende mi oyunlara takıldın
ben bir tane oyuna takıldım forumdan çıkamıyorumda :26::26:

yok canım oyun falan nerde..iş yerinde kitap okuyordum bir baktım patron surat yapıyor okuyamıyorum artık..ee akşam eve 19,00 da varıyorum yemek bulaşık oturmam 21,00 buluyor sonra misafir televizyon derken günler yogun tempoda akıp gidiyor bende nasıl geçiyr anlamıyorum yinede bu anlattıklarımın arasında elimdeki asi meleklerin 230 lu sayfalarına geldim 15 ine kadar onu bitirmeyi planlıyorum sonra sırada ölü ruhlar ormanı var

Herkese merhaba arkadaşlar..Daha önce de söylediğim gibi bu ayı öncelikli olarak diğer uğraşlarıma ayırdım ama bu ara (Allah yokluklarını göstermesin) misafir yoğunluğuyla karşı karşıya kaldım.. Ama sık sık uğrayıp neler okuyorsunuz bakıyorum.Her ne kadar yoğunsam da elimde kitabım var onu da söyleyeyim: Stieg Larsson'un Millennium II kitabı ATEŞLE OYNAYAN KIZ..İlk kitap gibi çok sürükleyici Bir an önce okuyup bitirmek istiyorum ama şimdi kalkıp yarın gelecek olan misafirlerim için tatlımı yapmam lazım.En kısa zamanda görüşmek üzere..

Elif Şafak'ın Firarperest ini okuyorum.Meğer deneme kitabıymış.Sanki okuyucu ile günlük hayattan sohbet eder gibi.Hayal kırıklığına uğradım açıkçası.

Elif Şafak'ın Firarperest ini okuyorum.Meğer deneme kitabıymış.Sanki okuyucu ile günlük hayattan sohbet eder gibi.Hayal kırıklığına uğradım açıkçası.

onun günlük notları bile güzel oluyor
bazen gazetelerdeki köşelerine tekrar dönüp dönüp okuyorum netten

yazmak için dünyaya gönderilmiş gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…