• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

slm kızçelerim

TEMİZLİKÇİ'DE BİTTİ şimdi boleyn serisine başladım birinci kitabı yarıladım herhalde bu ay 3 kitap ile bitiririm

araf-elif şafak
temizlikçi-paul cleave

Lyre;2

1- Aşk ve Gurur - Jane Austen
2- Mahmut`un Pabuçları - Gala Galaction
3- Lanetliler Taburu - Sven Hassel
4- Hiroşima'nın Tohumları (2. kitap) - Edita Morris
5- Terapi - Daniel Menaker

6- Başı Bozuk - M. Ali Polat (Resmen boğuldum. Bitirme takıntım olmasa tamamlayamazdım.)

kulitta . . 6

1- Aşk ve Gurur - Jane Austen
2- Mahmut`un Pabuçları - Gala Galaction
3- Lanetliler Taburu - Sven Hassel
4- Hiroşima'nın Tohumları (2. kitap) - Edita Morris
5- Terapi - Daniel Menaker

6- Başı Bozuk - M. Ali Polat (Resmen boğuldum. Bitirme takıntım olmasa tamamlayamazdım.)

kulitta . . 6

kulitta başı bozuk kitabını okumuşsun.
açıkçası okumadan soğumuştum kitaptan .

çünkü yazar sanal kitaplıkta sahte üyelikler alıp bir övmüş kitabı, açıkçası itti beni.
ayrıca yok en çok okunan, yok mutlaka okunması gereken vs. listelere sokup bir de oylamış.
bir bakıyorsun tolstoy, maalouf, kafka, dostoyevski kitapları, bir altta bu kitap.

çok amatörce. direk ''OKUNMAMASI GEREKEN İLK 100 KİTAP'' listeme girdi.

kulitta başı bozuk kitabını okumuşsun.
açıkçası okumadan soğumuştum kitaptan .

çünkü yazar sanal kitaplıkta sahte üyelikler alıp bir övmüş kitabı, açıkçası itti beni.
ayrıca yok en çok okunan, yok mutlaka okunması gereken vs. listelere sokup bir de oylamış.
bir bakıyorsun tolstoy, maalouf, kafka, dostoyevski kitapları, bir altta bu kitap.

çok amatörce. direk ''OKUNMAMASI GEREKEN İLK 100 KİTAP'' listeme girdi.

Hiç sorma tatlım. Sanal kütüphaneye adım atar atmaz özelden tanıttı kitabı, ajitasyon falan.
Yazarlığı denemek isteyen genç bir arkadaş, destek sözü verdim. Sonra baktım ki dediğin gibi puanlar falan tavan yapmış.
Sözümü de yiyemem, çok çok beğenmem diye düşündüm. Lakin insanların yaşam tarzlarını bilmeden bu temayı tavsiye etmesi
hadsizlik bence. Neyse bu da bana ders olsun. :31:

Hiç sorma tatlım. Sanal kütüphaneye adım atar atmaz özelden tanıttı kitabı, ajitasyon falan.
Yazarlığı denemek isteyen genç bir arkadaş, destek sözü verdim. Sonra baktım ki dediğin gibi puanlar falan tavan yapmış.
Sözümü de yiyemem, çok çok beğenmem diye düşündüm. Lakin insanların yaşam tarzlarını bilmeden bu temayı tavsiye etmesi

hangi büyük yazar böyle hareket eder ?

çok yazık edebiyat amaçtan çok para kazanma yolunda araç olmuş.

çok itici :20:

her çıkardığı kitap iin böyle reklam mı yapacak acaba?

burada da reklam yapmak istedi.
maalesef ki fark edildi ve izin verilmedi.

Bana da mesaj atmıştı o şahıs.
Doğrusu üzüldüm bu tarz oyunlara başvurulmasına.
Buna uğraşacağına dimağını, kalemini zenginleştirmeye çalışsa daha iyi olmaz mıydı.

Ve gelelim bana kendimi müsadenizle dövmek istiyorum:22::22::57::57::57:
Bu ay tek bir kitap bitiremedim.
Okul çok yoğun ama, sorunlarım da var. Aslında hiçbiri mazeret değil de işte off:43::43:

Öğrenci değilim ben çalışıyorum, aslında elimdeki kitapların akıcı olması ile alakalı bir durum, ben ayrıca günde en az 2 saatimi okumaya ayırırım. Yani 100 sayfadan az okumam bir günde, bir de 2-3 kitabı bir arada okuyorum hepsi aynı anda bitiyor.

Hem Otostopçunun Galaksi Rehberi 5 sayıldı onun etkisinden çok oldu bu ay.

Tebrikler valla hem çalışıp hem günde 2 saat ayırabilmek. Çalışıyorum,işten gelince yorgun oluyorum diye bahane ediyor çoğu insan okumayı erteliyor hep. inşallah ben de işe girince senin gibi olurum. :31: Gerçi nasıl olcaksa 6da işten çıksam 7de eve gel 2 saat kitap oku oldu 9 sonra yatar uyurum heralde sosyal hayat sıfır. :9: Neyse bunu o zaman düşürüm. :31:

Tebrikler valla hem çalışıp hem günde 2 saat ayırabilmek. Çalışıyorum,işten gelince yorgun oluyorum diye bahane ediyor çoğu insan okumayı erteliyor hep. inşallah ben de işe girince senin gibi olurum. :31: Gerçi nasıl olcaksa 6da işten çıksam 7de eve gel 2 saat kitap oku oldu 9 sonra yatar uyurum heralde sosyal hayat sıfır. :9: Neyse bunu o zaman düşürüm. :31:

Ben işten saat 3 te çıkıyorum:9: Ailemle yaşadığımdan evle ilgilibi sorumluluğum da olmuyor, hayat bana güzel.

kızlar aranıza tekrar döndüm.ceyhan altınyeleklioğlunun dul kadının oğlu adlı kitabı bitirdim.kitabıda sevdim.heyecanla okudum.şimdi debbie macomberin mucizeler dükkanına dönüş ve yeni başlangıçlar mevsimini okuyacağım.biliyorsunuz debbie macomber kitaplarını zevkle okuyorum.
mehtap51...........1

1- Halk Şiirinden Seçmeler
2- Maksim Gorki - Makar Çudra

Kitap Açıklaması
Maksim Gorki yalnız kendi halkına değil, bütün dünya yurtlarına, hürriyeti, barışı ve birbirlerini sevmeyi öğretir. Çünkü O, insanın, insanlığın geleceğinden, güzel günler göreceğinden emindir. Çünkü O, emekçi insanı, koluyla, kafasıyla çalışan insanı, yeryüzünün, gerçek biricik efendisi sayar. O, bu insanın efendiliğe kavuşması için savaşmıştır. O, bu savaşa, bu bahtiyarlık savaşına insanları çağırır...

Düşünüyorum: Gerçekçi, halkçı edebiyatımız üzerinde Maksim Gorki'nin çok hayırlı bir tesiri olmuştur...
Nazım Hikmet

kedi83 . . 2

Gorki en sevdiğim yazarlardan bir tanesidir. Okuduğum her kitabını sevdim.

Son düzenleme:
Buna uğraşacağına dimağını, kalemini zenginleştirmeye çalışsa daha iyi olmaz mıydı.

Okul çok yoğun ama, sorunlarım da var. Aslında hiçbiri mazeret değil de işte off:43::43:

smileylere bayıldım.
çok tatlılar.

kendine haksızlık etme. dönem dönem herkes byle olabiliyor.

düşün belki de sen de bu dönemin acısını tatilde dinlenirken çıkaracaksın:32:

okursun bir işlerini hallet. sonra kitaplar da tek tek okunur.

nisan ayı okuduğum kitaplarım
1.ANA-maksim gorki
2.annemi bir kez daha görsem-ZANA MUHSEN
3.MANAS DESTANI -(LİSELER İÇİN OLAN BOYUT)

smileylere bayıldım.
çok tatlılar.

kendine haksızlık etme. dönem dönem herkes byle olabiliyor.

düşün belki de sen de bu dönemin acısını tatilde dinlenirken çıkaracaksın:32:

okursun bir işlerini hallet. sonra kitaplar da tek tek okunur.

:1::1: çok şirinler bence de.
Şöyle akılda hiçbir şey olmadan kitap okumayı özledim doğrusu... :31::31:

Oy! Canım canım, yazık sana, hiç kıyamam meleğim.
icon_hug.gif

Kitaplarla nasıl bir bağ oluşturduk ki, mesafeleri ihanet etmişiz gibi hissediyoruz.
5d4427ca6729e33ee28f432736a220f8.gif

Onlara mecburuz biz. $1lg154library.gif

Oy! Canım canım, yazık sana, hiç kıyamam meleğim.
icon_hug.gif

Kitaplarla nasıl bir bağ oluşturduk ki, mesafeleri ihanet etmişiz gibi hissediyoruz.
5d4427ca6729e33ee28f432736a220f8.gif

Onlara mecburuz biz. Eki Görüntüle 691100

Evet Kulittacım kesinlikle öyleyiz.
Okumadığım zamanlar gerçekten kendimi eksik hissediyorum, içim huzursuz.
ama işte şu ara vaktim yok, elime alsam bile okuyamıyorum bi bakıyorum takılıp kalmışım aynı sayfaya.
Bu ay böyle oldu artık elimdeki kitabı bitirebilsem o bile kar :31:

Evet Kulittacım kesinlikle öyleyiz.
Okumadığım zamanlar gerçekten kendimi eksik hissediyorum, içim huzursuz.
ama işte şu ara vaktim yok, elime alsam bile okuyamıyorum bi bakıyorum takılıp kalmışım aynı sayfaya.
Bu ay böyle oldu artık elimdeki kitabı bitirebilsem o bile kar :31:

Kafa dağıtmak için okuyan var mıdır bilmiyorum. :32:
Lakin şahsi gözlemlerim, dingin kafayla bizi içine aldıkları yönünde. $52c3ef378e9a22e3b4fa012f5032bff0.gif

Kolaylıklar diliyorum AskInihancım. $1237379fdqxrvb3f5.gif

Eveeet Boleyn serisinin son çevirisi olan Nehirlerin Kadını Kuzen Kuzene Karşı - Philippa Gregory
kitabını aldım ve görüyorum ki tarihsel sıralamada ilk kitap olması gerekiyor. :77:

1- Nehirlerin Kadını (1430 - 1464)
2- Kızıl Kraliçe (1453 - 1485)
3- Beyaz Kraliçe (1464 - 1485)
4- Mahkum Prenses (1491 - 1512)
5- Boleyn Kizi (1521 - 1536)
6- Boleyn Mirası (1539 - 1547)
7- Kraliçenin Soytarısı (1548 - 1558)
8- Bakirenin Aşığı (1558 - 1560)
9- Öteki Kraliçe (1568 - 1587)

Back