• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

kızlar oy verdim sizlere topiş kıyağı değil tanıdığım için kulita özellikle sana :54: her yerde

bende aday ola ola en kendini beğenmişlere olmuşum :19:

kim verdiyse ismimi yakalarsam ağzını burnunu kırıcam :51:

yorumunuz çok güzel tebessüm ettim :1: keyfim yerine geldi hasta halimde.

profil resminizdeki kız havalı ya belki ondan oraya aday göstermişlerdir sizi diye fikir yürüttüm.:9: ( ben değilim ama :17:)

Hayat Güzeldir de bitti hemen..

Şu an Sinestezya'ya başladım. Arka kapaktaki yazısı ilgimi çekti alıverdim ben de :1:

Sinestezi;sözcük anlamı duyuların birleşmesi...

Sinestezikler gerçeği farklı duyusal algılamaları karıştırarak görürler.
Kimi için E harfi yeşildir örneğin. R'nin tiz bir sesi vardır,
"5" sayısı sarı renktir ve "Fa" notası çikolata tadındadır.

Bazı araştırmacılara göre tam bir "hastalık" olarak kabul edilirken, bazılarınca bir mucize, mistik bir insan yeteneği olarak kabul görür. İşin ilginç yanı, sinestezikler çoğu zaman farklılıklarının farkında bile değildirler.

Noel Burun da bir sinestezik;
Ona neredeyse dahi seviyesinde artistik ve bilimsel yaratıcılık veren bir beyne ve hiçbir şeyi unutmasına izin vermeyen bir hafızaya sahip. İronik olarak annesi Alzheimer hastalığının pençesine düşmüş bir tarih öğretmeni. Noel ve yolları habersiz kesişen üç sinestezik arkadaşı, hedonist yazar Norval, çocukluk anılarına hapsolmuş JJ ve geçmişini silmeye çalışan eski bir aktris Samira, Noel'e annesini iyileştirecek buluşu yapmasında yardım ediyorlar.

ALINTIDIR..

pekmez_akilli:7

Son düzenleme:
kızlar ben şuan daniel goleman'ın duygusal zeka kitabını okuyorum. anne olacaklara ve çocuk sahibi olanlara tavsiye ediyorlar

kızlar oy verdim sizlere topiş kıyağı değil tanıdığım için kulita özellikle sana :54: her yerde

bende aday ola ola en kendini beğenmişlere olmuşum :19:

kim verdiyse ismimi yakalarsam ağzını burnunu kırıcam :51:

Özgüveni yerinde olan insanları bazen böyle niteleyenler olur tatlım hiç takılma,:19: bende şaşırdım ismini gördüğümde.

1- Bir Eşeğin Anıları / Comtesse de Segur
2- Cadının Oğlu / Michael Gruber
3- Sophie'nin Yaramazlıkları / Comtesse de Segur
4- Küçük Örnek Kızlar / Comtesse de Segur
5- Elektra / Sophokles (Tiyatro)

Arka Kapak
Klasik Yunan tragedyalarının olduğu gibi "Elektra" tragedyasının seyircisi de, kraliçe Klytaimnestra'nın, donanmasından rüzgarı esirgeyen tanrılara öz kızı Iphigenia'yı kurban eden Agememnon'dan korkunç bir intikam aldığını ve sonrasını bilmekteydi. Çünkü Yunan tragedyası, toplumsal inancın temeli olan dinsel-mitolojik söylencenin kendine çizdiği sınırların dışına çıkamaz. Yarı tarihsel, yarı mitolojik kahramanların başına gelenleri ilkece değiştiremezdi. Şimdi ne olacak? merakını pek taşımayan seyirci. "Yazar, hepimizin bildiği bu temayla bize ne demek istiyor?" sorusuyla antik tiyatronun basamaklarını doldururdu. Mitolojik-tarihsel kişilikler içindeki psikolojik, insani, gerçekçi boyutu yakalayan Sophokles, intikamı bir tür adalet uygulaması olarak yorumlayıp Agamemnon ailesi trajedisine ilginç bir yaklaşım getirir.
Elektra: İntikamlar zinciri.

kedi83 . . 5

Son düzenleme:
Kızlar Kulitta ablamız kk enlerinde bir çok dalda aday oldu, bende Türkçe'yi en güzel kullanan kk üyesi bölümünde adayım hadi bakalım o narin pamuk elleriniz oy kullanmaya:1:
Anketler bu attığım linkte.
http://www.kadinlarkulubu.com/kadinlar-kulubu-enleri-f1211/

Evet ben de kullandım oyumu bir güzel.... Beni de asker eşiyim, tüm forumlarda ağlıyorum diye en duygusal kadınlar kulübü üyesi listesine eklemişler.... Destek verin bacılar.... :27:

Bu arada Amin Maalouf' un en son romanı Doğu'dan Uzakta'ya başladım... Bu ayı bir ya da en fazla iki kitapla bitirebileceğim sanırım :44:

Evet ben de kullandım oyumu bir güzel.... Beni de asker eşiyim, tüm forumlarda ağlıyorum diye en duygusal kadınlar kulübü üyesi listesine eklemişler.... Destek verin bacılar.... :27:

Bu arada Amin Maalouf' un en son romanı Doğu'dan Uzakta'ya başladım... Bu ayı bir ya da en fazla iki kitapla bitirebileceğim sanırım :44:

Aynen öyle canım. 7 ay, 1 hafta, 2 gün sonra İnşaallah en duygusal tacını fırlatacaksın. :123:
Tac atma töreni yapacağız. İnşaallah, İnşaallah, İnşaallah. Eki Görüntüle 582044

elif şafak..... şemspare 'de bitti.

donukpudra--------> 3

hız kesmeden evrenden torpilim var'a başladım.:16:

bu sayfa sayesinde eski ben'e kavustugum icin mutluyum, sayfayı olusturan ve devam ettiren arkadaslarım tesekkürler :16::16:

Hemen oy veriyorum. :D Kulitta'ya zaten birçok yerde vermiştim.

Son düzenleme:
Karanlığın Elli Tonu- E.L.James

Kitap ilkine göre aşkında duygulara karışmasıyla daha hoş bir hal alıyor

Özgürlüğün Elli Tonu- E.L.James

Sonunda Ediz Hun ve Hülya KOçyiğite bağlanan ama içerisindeki cinselliğin çok abartıldığı kanaatindeyim

Pucca-Küçük Aptalın Büyük Dünyası

Hoş vakit geçirmek için birebir diğer kitapların arasında işe gidip gelirken telefonumdan okuduğum için yerde kaplamadı:))

gulshenidil: 5

3. kitabımı okudum bu ay.
Doreen Vırtue= Yeryüzü Melekleri
Değişik tarzda bir kitap.
Değişi kategoriler var.
Bedenlenmiş melekler, Elemantaller, bilgeler, deniz melekleri v.s
Benim tüm özelliklerim bedenlenmiş melekler kısmında yer alıyordu :)
İlginizi çekerse okumanızı öneririm.
Tugcecan:3

Back