• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Kitap Hırsızı

$196640_0.jpg

HİÇ KİMSE SIRADAN DEĞİLDİRİN YAZARI MARKUS ZUSAKTAN
TÜM DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRAN SIRA DIŞI BİR ROMAN
**** KİTAP HIRSIZI ****

Yılın en çok beklenen kitabı. Olağanüstü gerçekten muhteşem!
Publishers Weekly

Merak uyandıran, hayat dolu ve son derece ustalıkla yazılmış, nefes kesen bir roman; aynı zamanda harikulade ve sürükleyici.
The Guardian

Ödüllü yazar Markus Zusakın akıllara kazınacak kadar etkileyici ve şiirsel bir dille yazdığı bu roman, okuyucuya sunulan benzersiz bir hediye gibi

Hayatınızı böylesine derinden etkileyen başka bir kitaba daha rastlamamışsınızdır. Muhteşem!
GoodReads

Bu unutulmaz hikâye kalbinizi çalacak!
The New York Times

Güzel, felsefi bir yanı da bulunan sürükleyici bir roman...
Herkes okumalı!"
Kirkus Reviews

Markus Zusak, zorlu bir konuyu ustalıkla anlatarak gerçek bir başarı yakalamış. Olağanüstü tek kelimeyle harika bir kitap.
The Wall Street Journal

ikilem

$195762_0.jpg

Kaderin getirdiği tüm zorluklara rağmen yaşam sevincini kaybetmeyen Defne, Burcu ve Ayşe katıldıkları bir yarışmadan Mısır Seyahati kazanır. Üç arkadaş çılgınca verdikleri kararla işlerinden ayrılarak, herkese nasip olmayan bu fırsatı değerlendirir.

Mısır gezisi sırasında film çekimleri yapılan bir sete rastlarlar. Defne aykırı yapısıyla boş rol oyuncusu Robertın dikkatini çeker. Bu arada filmde de minicik bir rol üstlenir.
Film yapımcısı Angelino, yıllar önce Azrail ile burun buruna geldiği bir kazada, Sonsuz Aşkı yaşamadan ölmek istemediğini geçirir aklından içinden. Dileği kabul olmuş ve hayalet olarak ikinci yaşam şansı verilmiştir. Angelinonun gerçek aşkı bulması demek, insan gibi yaşama hakkını yitirmesi anlamına gelmektedir. Baş Melek Mikail durumu anlaması için yardımcı olmaya çalışsa da Aşk bu. Hesapsızca giriverir yüreklere.

Angelino, Defne aşkının ve üç arkadaşın maceralarla dolu gezisinin yanı sıra, Mısırın zengin kültürü ve tarihi alt yapısı kitaba apayrı bir lezzet katıyor.

Bu romanın sarı sayfalarında gezerken nefesinizi tutamayacaksınız. Çünkü hayallerle gerçekler terazinin iki ayrı kefesindedir. Fantastik ve romantik macera okurları davetlidir.

nazar

$196645_0.jpg

Sultan Selahaddin El Kürdi romanıyla büyük ilgi gören Reha Çamuroğlundan ortaçağ engizisyonu cadılar ve kadınlar üzerinden günümüze göndermeler yapan ve tartışma çıkartacak gündemi belirleyecek bir roman
Elini göğsüne götürdü sonra. Daha önce nasıl olup da görmediğime şaşırdığım bir şey asılıydı boynunda. El şeklinde gümüşten bir kolyeydi bu.
Bir çocuk eli kadar vardı. Tam ortasında canlı gibi bakan bir göz vardı. Göz tam da gözlerimin içine bakıyordu. Uzun kirpikleri, bunun bir kadın gözü olduğunu söylüyordu. İnce bir deriyle boynuna asılmıştı. Yavaşça çıkardı. Elinde tutuyordu.
"Buna Fâtıma'nın Gözü derler," dedi.

kızlar, kulittaya özel mesajla belirttiğim nedenle (inceleyince uygunsuz olduğunu düşündüm, diğer 2 si zaten vardı listede gitmişti) kitapları burada ihtiyacı olanlara yardım sağlayan muhtarlık birimine vereceğim ama internetten kargo ücreti için de 2 kitap alıp ekleyeceğim bu şekilde farklı yere de olsa amacım gerçekleşecek:)

Son gün uyarısından haberim yoktu canım.
Baktım şimdi kampanyanın bitiş tarihini göremedim. Göze çarpan uyarı şu şekilde :77: :32:
KAMPANYA! Yılbaşı Özel Fırsatı! 10 TL Üzeri ve Kitap Alışverişlerinizde Kargo Bedava!

evet evet, senin mesajından sonra ben de baktım uzatılmış, sonra da sevgililer günü için vb nedenlerle hep devam eder umarım :16:

son günlerde çok ve övgüyle duydugum bir seri.
arkadaşım "kadına dair herkesin kendinden birşeyle buldugu bir kitap,
keyifli zaman gerçirmeye birebir" şeklinde yorum yaptı.
en kısa sürede edineceğim :34:

Küçük Aptalın Büyük Dünyası Pucca Günlük

Eki Görüntüle 578973

Tek istediğim, battaniyenin altında film çekeceğim değil, film izleyeceğim bir adamdı. Sanal dünyanın merak edilen ünlüleri raflarda yerini alıyor. Dizüstü Edebiyat Dizisi başlıyor. İlk kitap çılgınlar gibi takip edilen, Türkiyede en fazla izleyicisi olan kişisel blogun yazarı Pucca. Herkes onu ve yazacağı kitabı merak ediyordu. Aynaya son kez baktım, Kızım PuCCa, Allah kahretsin seni, çok harikasın lan sen! dedim. PuCCa çok ayıp! PuCCa çok komik! PuCCa âşık! PuCCa beter bişi! Ve sonunda, paparazziler peşinde koşmadığı halde her şeyi anlattı PuCCa, aferin, iyi b*k yedin!

Pucca Günlük ve Geri Kalan Her Şey

Eki Görüntüle 578974

Türkiye'de blog denince akla ilk onun ismi geldi. Birçok insanın blog açma nedeni olurken, onu okuyan herkesin bazen dert ortağı, bazen de en çok güldüğü arkadaşı oldu. Kendine bestseller yazarların arasında sağlam bir yer edinen Pucca, maceralarına devam ediyor.

İlk kitabı "Küçük Aptalın Büyük Dünyası", "blog" nedir bilen bilmeyen herkesin tatil çantasındaki yerini aldı. Pucca, ünlü - ünsüz, onu okuyan herkesi kendisine hayran bıraktı. Yazdıklarını okuyan onunla birlikte öfkelendi, onunla birlikte ağladı, onun şapşallıklarına karnı ağrıyana kadar güldü.
Okurlar, aylarca hikayenin devamını bekledi, Pucca ise hep bir mutlu sonu...

Şimdi zamanı geldi, Pucca, merakla beklenen ikinci kitabı
"Pucca Günlük ve Geri Kalan Her Şey" le aramızda!

İlkinin aksine, Pucca ikinci kitapta neyi, kimi anlatıyor kimse bilmiyor. Sürprizlerle dolu geri kalanlarda, Pucca'nın eğlenceli, komik, bazen de hüzünlü anlatımıyla günlüğün devamını okuyoruz. Yazarımız, ikinci kitaptan sonra battaniyenin altından çıktı, farklı ve yepyeni bir dünyada yerini aldı.

Şimdi biz de hep birlikte battaniyelerimizin altından çıkıp onun yeni dünyasına giriyoruz.

Allah Beni Böyle Yaratmış

Eki Görüntüle 578977

Sanal âlemin en bilinen isimlerinden PuCCa, hikâyelerine kaldığı yerden devam ediyor. İlk kitabı "Küçük Aptalın Büyük Dünyası" ile bol bol güldüren, ikinci kitabı "Ve Geri Kalan Her Şey" ile yer yer hiizünlendiren PuCCa, serinin üçüncü kitabı "Allah Beni Böyle Yaratmış "ta "Ayaklarına kadar uzanan simsiyah montu ile Kenan Imirzalıoğlu'nun içerisine bisiklet pompasıyla hava basmışlar gibi duruyordu" diye tanımladığı, şimdiye kadar hiç yazmadığı Ankaralı'yla ilişkisini ve üniversite hayatını anlatıyor...

"Yediğini, içtiğini, gezdiğini gördüğünü değil, bize başına neler geldiğini söyle" dedirten tek yazar olma özelliğini kimselere kaptırmayan PuCCa, bu kez de ilk paragraftan itibaren onu neden bu kadar sevip merak ettiğimizi bize yeniden kanıtlıyor.

zevkler, renkler tartışılmaz tabii ki her yaşta aynı kişi olarak bile zevklerimiz değişiyor. ben tv programında görmüştüm bana hitap etmiyordu açıkçası, sonradan diğer kitaplar hakkında yorumlarını beğendiğim birkaç okurun da yorumunu okuyunca uzak durdum. dediğim gibi kişiye hitap etmesi önemli olan tabii ki, sadece başta ben de herkes beğeniyor diye heveslenir gibi olmuştum o yüzden yazdım. keyifli okumalar :16:

kızlar, kulittaya özel mesajla belirttiğim nedenle (inceleyince uygunsuz olduğunu düşündüm, diğer 2 si zaten vardı listede gitmişti) kitapları burada ihtiyacı olanlara yardım sağlayan muhtarlık birimine vereceğim ama internetten kargo ücreti için de 2 kitap alıp ekleyeceğim bu şekilde farklı yere de olsa amacım gerçekleşecek:)

zevkler, renkler tartışılmaz tabii ki her yaşta aynı kişi olarak bile zevklerimiz değişiyor. ben tv programında görmüştüm bana hitap etmiyordu açıkçası, sonradan diğer kitaplar hakkında yorumlarını beğendiğim birkaç okurun da yorumunu okuyunca uzak durdum. dediğim gibi kişiye hitap etmesi önemli olan tabii ki, sadece başta ben de herkes beğeniyor diye heveslenir gibi olmuştum o yüzden yazdım. keyifli okumalar :16:

o kitaplarında başka nasiplisi varmıs demek :34:

dediğin gibi zevkler ve renkler tartışılmaz canım :34: ben bu tarz kitapları seviyorum.eğlenceli imiş.toplu taşımada okumayın falan yazmıslar :9::9: bakalım ilk kitabı bir alayım ona göre diğerlerinide alacagım :34:

Merhaba, hoşbuldum :) Sıcak ve güncel bir ortam. Kitap okuyan insanları pek severim azizim. Nice güzel kitap okumalı günlere ;) :3:

teşekkürler tatlım :16: hepimize güzel ve bool kitaplı günler :29:

yeni konuma bir göz atmak istermisiniz :34:ahmet şerif izgörenin yazısı

http://www.kadinlarkulubu.com/kisis...iyorsan-ahmet-serif-izgoren.html#post27819220

Son düzenleme:
o kitaplarında başka nasiplisi varmıs demek :34:

dediğin gibi zevkler ve renkler tartışılmaz canım :34: ben bu tarz kitapları seviyorum.eğlenceli imiş.toplu taşımada okumayın falan yazmıslar :9::9: bakalım ilk kitabı bir alayım ona göre diğerlerinide alacagım :34:

teşekkürler tatlım :16: hepimize güzel ve bool kitaplı günler :29:

yeni konuma bir göz atmak istermisiniz :34:ahmet şerif izgörenin yazısı

http://www.kadinlarkulubu.com/kisis...iyorsan-ahmet-serif-izgoren.html#post27819220

eğlenceli kitaplar toplu taşımada ya da ofis gibi ortamlarda sorun olabiliyor, deli diye bakıyorlar insana:))) ben de yolda mail okumamaya çalışıyorum bazı arkadaşların kendimi tutamayınca dolmuş şoförü tip tip bakıyor :17:

şimdi çıkmam lazım ama konuyu da merak ettim ilk fırsatta okuyacağım :16:

A101, hakmar gibi marketlerde de uygun fiyatlarda kitaplar bulmak mümkün. Ama pek benim tarzım olmayan kitaplar geliyor maalesef. İstanbul'da olanlar için akmar pasajı güzel bir avantaj :)

Merhaba kitap kurtları

Bende bir çoğunuz gibi takıntılı bir kitap aşığıyım.Çalıştığım ve eve geç girdiğim halde ayda en az 3 kitap okuyorum.
Ama bu bana son zamanlarda biraz sorun olmaya başladı.Şöyle ki,ben bunun pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.Önceden bir kitabı 1 ay gibi uzun bir süreye yayardım.Notlar alırdım.Kitap ve yazarı ile ilgili (yazarı tanımıyorsam) yorumları ve bilgileri araştırırdım.Kitabın üzerinde düşünürdüm yani.
Şimdi sadece okumak için okuyormuşum gibi geliyor.
Önceden çalışmadığım için bunlar için vaktim oluyordu tabi.Şimdi ancak hafta sonları ve uyku öncesi okuyorum.Zaten uyku öncesi okuyunca ertesi gün hatırlamıyorum.Tekrar okuyorum.

Benim için kitaplar çok özel.Onlara özenle bakmaya,korumaya itina gösteririm.Özel zaman ayırırım,araştırırım.
Son zamanlarda yeterli ilgiliyi gösteremediğim için artık vicdan azabı çekiyorum :)
Sorumsuz anne gibi hissediyorum kendimi.

Var mı içinizde benim gibi olan?

***Aralık ayı içerisinde okuduğum kitaplar;

Kuşlar da gitti / Yaşar Kemal
Beş Şehir / A.Hamdi Tanpınar
Ağrı Dağı Efsanesi / Yaşar Kemal
Yedinci Gün / İhsan Oktay Anar

Şuan 5. kez olarak Amat'ı (ihsan oktay anar) okuyorum.Kitabım kalmadı çünkü...

Oy! oy! oy! Okumak istediğim öyle çok kitap var ki, bir kitap için ayırabileceğim zaman çok sınırlı canım.
Mümkün olsa hepsini hüüüp diye içmek istiyorum. :9: :68: :16:

slm kızlar
4.kitabım da bitti boranın kitabı

şimdi Sıra Kimde -George Woods okumaya başladım

Lyre;4

:16:

1- Bir Eşeğin Anıları / Comtesse de Segur
2- Cadının Oğlu / Michael Gruber
3- Sophie'nin Yaramazlıkları / Comtesse de Segur
4- Küçük Örnek Kızlar / Comtesse de Segur

kedi83 . . 4

1- Bir Eşeğin Anıları / Comtesse de Segur
2- Cadının Oğlu / Michael Gruber
3- Sophie'nin Yaramazlıkları / Comtesse de Segur
4- Küçük Örnek Kızlar / Comtesse de Segur

kedi83 . . 4

Sophie'nin Yaramazlıkları ve Tatil romanlarının olayları arasında kalan zaman boşluğunu bu üçüncü romanın ilginç olayları dolduruyor. Sophie'nin dünyası ile Camille ve Madeleine adlı iki küçük kızın yaşadıkları dünya, birbirine taban tabana zıt olan iki eğitim ve yetiştirme anlayışının karşılaşması anlamına geliyor. Otoriter bir kişiliğe sahip olan ve eğitimi şiddet uygulayarak gerçekleştirebileceğini sanan Sophie'nin insafsız üvey annesi, sadece yanlış bir yetiştirme tarzının temsilcisi değil, biraz da 'kötünün' cisimleşmiş hali. Sophie, anlayışlı, hoşgörülü, sabırlı ve sevgi dolu Madam de Fleurville sayesinde gerçek benliğine kavuşuyor. Küçük Örnek Kızlar: Farklı iki yetiştirme tarzı.
Alıntıdır.

Son düzenleme:
Selam cnm, geçen ay ben de berbattım bu ay biraz attım üzerimden. Kitapları öğrencilerin kullanımına açtınız mı? İlgi gösterdiler mi?
Bu Hayat Sizin-İpek Ongun
Çocuk Kalbi (düzgün çevirisi yeni aldım)
Yaz Bitmesin (iclal aydın- bir göz atacağım yine de içinde sakıncalı bölümler var mı diye)

Bu 3 kitabı göndereceğimi söylemiştim, durdukça evde beni rahatsız ediyor. Adresi iletir misin bana da (askinihan giremezse nete diğer arkadaşlardan rica edeyim adresi her zaman giremiyorum artık kk ya)

[/B]

Canım mesajını yeni gördüm,
Bazı sıkıntılar yaşadım, gelemedim bu topiğe..Kk.ya Öylesine girip bakınıyorum...
Kaç zamandır kitap da okuyamıyorum zaten...
İyi değilim bu aralar.
Kitapları sınıfıma dağıttım, diğer çocuklar da okuma saatlerinde aldılar ve gerçekten severek okuduklarını söylediler...Sürekli teşekkür ettiler...
Sonraki mesajında inceleyince uygun olmadığını yazmışsın açıkçası pek anlamadım neyi kastettiğini ama tabi ki kimseyi zorlamıyorum bu konuda.
Sağ olsun buradaki arkadaşlar, hepiniz çoook büyük bir iyiliğe imza attınız. Artık ihtiyacı olan başka çocuklara yardım ederiz.
Ben gelemesem de kitap kurtları kalbim sizinle...
Yeniden kitaplarla barıştığım, kendimi iyi hissettiğim zaman buluşmak ümidiyle... Keyifli okumalar...

Canım mesajını yeni gördüm,
Bazı sıkıntılar yaşadım, gelemedim bu topiğe..Kk.ya Öylesine girip bakınıyorum...
Kaç zamandır kitap da okuyamıyorum zaten...
İyi değilim bu aralar.
Kitapları sınıfıma dağıttım, diğer çocuklar da okuma saatlerinde aldılar ve gerçekten severek okuduklarını söylediler...Sürekli teşekkür ettiler...
Sonraki mesajında inceleyince uygun olmadığını yazmışsın açıkçası pek anlamadım neyi kastettiğini ama tabi ki kimseyi zorlamıyorum bu konuda.
Sağ olsun buradaki arkadaşlar, hepiniz çoook büyük bir iyiliğe imza attınız. Artık ihtiyacı olan başka çocuklara yardım ederiz.
Ben gelemesem de kitap kurtları kalbim sizinle...
Yeniden kitaplarla barıştığım, kendimi iyi hissettiğim zaman buluşmak ümidiyle... Keyifli okumalar...

Günlükte de fark ettim canım, bir süredir kendini iyi hissetmiyorsun.
Açıkçası merak ediyor ve keyfinin yerine gelmesini bekliyorum.
Bahar sendromu olkduğunu düşünmüştüm lakin biraz uzadı.
Dilerim en kısa zamanda kendini iyileştirmenin yolunu bulursun. :54:

Günlükte de fark ettim canım, bir süredir kendini iyi hissetmiyorsun.
Açıkçası merak ediyor ve keyfinin yerine gelmesini bekliyorum.
Bahar sendromu olkduğunu düşünmüştüm lakin biraz uzadı.
Dilerim en kısa zamanda kendini iyileştirmenin yolunu bulursun. :54:

Sağ ol canım, bazı şeylerin üst üste gelmesi diyelim, ani bir olay da vuku bulmuş değil ama sanırım ruhi bir patlama yaşıyorum.
Çok şükür tabi ki Rabbim dert keder vermesin hiçbirimize.
Ben de gelmeyi istiyorum artık...
Okuma saatlerinde okuyorum da işte o da çocukları takip etmekten çok da verimli olmuyor benim için.
Elimde Kayıp Gül-2 var onu okuyup bitirirsem yazarım şerefle:1::1:

kızlar oy verdim sizlere topiş kıyağı değil tanıdığım için kulita özellikle sana :54: her yerde

bende aday ola ola en kendini beğenmişlere olmuşum :19:

kim verdiyse ismimi yakalarsam ağzını burnunu kırıcam :51:

kızlar oy verdim sizlere topiş kıyağı değil tanıdığım için kulita özellikle sana :54: her yerde

bende aday ola ola en kendini beğenmişlere olmuşum :19:

kim verdiyse ismimi yakalarsam ağzını burnunu kırıcam :51:

Motive edici desteğini her daim hissediyorum Lyrecim. Çok teşekkür ederim. :54:
Ha ha ha geçen yıl ben de kendini beğenenler arasındaydım. :17:
Bir yılda beğenimeyecek hale mi geldim ne. Bu yıl kendimi beğenmez oldum. :30:

Back