• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

kızlar
Caniko-Colette(yazarın ismi) okumaya başladım
ilginç bir fransız bayan yazar fransanın emekçi yazarlarından birisi türkiye de bilinmiyor hayret verici
belki uç noktalarda yaşayan bir yazar olduğu içindir

Lyre:5

merhaba kızlar :)

1- grinin elli tonu - E.L james
2- karanlığın elli tonu - E.L james
3- özgürlüğün elli tonu - E.L james (herkes bişeyler duymuştur bu seri hakkında :)) 2. kitabı sevdim, 1 şaşırtıcıydı benim için :) 3. kitabı sevmedim)
4- aşk falcısı - ellen cook (bu kitabı okuyunca sanki romantik komedi filmi izlemişsiniz gibi bir etki yapıyor:), eğlenceli bir kitap)
5- bir şehre gidememek - mario levi ( ben bu kitabı bir blogta tavsiye üzerine okudum ama açıkçası sevmedim, önceki okuduğum 4 kitabın biraz daha akıcı olmasından mıdır bilmem ama bu bana çok ağır geldi, bazı cümleleri 3 kez filan okudum heralde anlamak için :))
6- newyork beyazı, roma mavisi, paris grisi - başar akşan (çok sıkmadı da sarmadı da. 3 farklı öyküden oluşuyor ince bir kitap çabucak okunuyor)

şu an için böyle ama bu ay bitmeden 2 kitap daha okursam çok mutlu olucam:) umarım okuyabilirim:)

pretty__woman:6

Son düzenleme:
1- Bir Eşeğin Anıları / Comtesse de Segur
2- Cadının Oğlu / Michael Gruber
3- Sophie'nin Yaramazlıkları / Comtesse de Segur
4- Küçük Örnek Kızlar / Comtesse de Segur
5- Elektra / Sophokles (tiyatro)
6- Alice Aynanın İçinden / Lewis Carroll
7- Kaştanka / Anton Pavloviç Çehov

Kitap 62 sayfaydı. Bugün sabah işe giderken, akşam eve gelirken yolda okuyup bitirdim. :9:

Arka Kapak
Tiyatro ve anlatı türündeki yapıtlarında hayatın trajik ve duygusal kırılma anlarını konu alarak yürek burkucu insan manzaraları çizen Çehov, bu kitabında her sahneyi, hatta en trajik ya da duygusal anları bile bir durum komedisine çeviriyor; insan davranışlarının ardındaki acımasızlığı ve ikiyüzlülüğü açığa çıkarıyor. Hicvin sanırları içerisinde, seçimi ne olursa olsun öykü kahramanı Kaştanka adlı sevimli köpeğin ahmaklığını ve çaresizliğini gözler önüne seriyor.
Kaştanka: Acınası yoksulluğun edebiyattaki karşılıklarından biri.

kedi83 . . 7

Son düzenleme:

******Kasım ayı derecelerimiz ******

1. miz mehtap51 :65: :46: :65: :46:

2.miz gonca2206 :81::nazar: :129:

3.lerimiz LadySubaru,diltesne :81: :nazar: :128:​

Eki Görüntüle 573173

1 aralık - 31 aralık 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. pekmez_akilli ......8..........
  2. mehtap51 ......7..........
  3. gonca2206 ........7........
  4. kedi83 ......7.........
  5. pretty__woman ........6........
  6. Lyre .......5.........
  7. gulshenidil ........5........
  8. bugu_su .........5.......
  9. kulitta .......3.........
  10. KRoNiKDeLi .......3.........
  11. busean ......3........
  12. LAydLiNe ........3........
  13. tugcecan .........3.......
  14. donuk_pudra .......3.........
  15. PrensesPeri .......3.......
  16. yorgun savascı ......2.........
  17. LadyEvil ......2.......
  18. nuclear ......2.......
  19. diltesne ......2.......
  20. Sumeyye_57 ........1........
  21. LadySubaru .......1........
  22. giza .......1........
  23. fidele ......1........
  24. muntazar .......1.........
  25. roseizmir ..........1.........
  26. yelkenlikiz .................
  27. Ausencia ................
  28. DatluCadu ................
  29. samanyolu .............
  30. epicdeath ...............
  31. Mathilda11 ................
  32. badezuzum ...............
  33. masal26 ............
  34. ilkalp ................
  35. cemre25 .................
  36. QueenD ................
  37. eski_bir_masal ................
  38. morvent ................
  39. AskInihan ..............
  40. H_İ_S ..............
  41. DisTurBia ................
  42. orlic ................
  43. neenone ...............
  44. piolin ...............
  45. prenses_84 ................
  46. ehlimana ................
  47. sudem34 ................
  48. yemyesilcit ................
  49. YagmurunElleri ................
  50. Maip ..............
  51. tweetypinar .............
  52. december90 ................
  53. oyaebrar ..............
  54. nilayu ................
  55. orchidea ................
  56. bal10 ................
  57. pinararip ................
  58. pogopogo ..................
  59. pembelii ................
  60. EsmerKralice ...............
  61. cyd86 ................
  62. suprensesi ...............
  63. kays34 ..............
  64. soft85 ................
  65. pinaran ...............
  66. hande85 ................
  67. meLiqe34 ................
  68. melikea123 ................
  69. gaydirigubbak ................
  70. canndann ................
  71. M e L o D i ................
  72. sosyoloji12 ................

Merhaba kitap kurtları

Bende bir çoğunuz gibi takıntılı bir kitap aşığıyım.Çalıştığım ve eve geç girdiğim halde ayda en az 3 kitap okuyorum.
Ama bu bana son zamanlarda biraz sorun olmaya başladı.Şöyle ki,ben bunun pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.Önceden bir kitabı 1 ay gibi uzun bir süreye yayardım.Notlar alırdım.Kitap ve yazarı ile ilgili (yazarı tanımıyorsam) yorumları ve bilgileri araştırırdım.Kitabın üzerinde düşünürdüm yani.
Şimdi sadece okumak için okuyormuşum gibi geliyor.
Önceden çalışmadığım için bunlar için vaktim oluyordu tabi.Şimdi ancak hafta sonları ve uyku öncesi okuyorum.Zaten uyku öncesi okuyunca ertesi gün hatırlamıyorum.Tekrar okuyorum.

Benim için kitaplar çok özel.Onlara özenle bakmaya,korumaya itina gösteririm.Özel zaman ayırırım,araştırırım.
Son zamanlarda yeterli ilgiliyi gösteremediğim için artık vicdan azabı çekiyorum :)
Sorumsuz anne gibi hissediyorum kendimi.

Var mı içinizde benim gibi olan?

***Aralık ayı içerisinde okuduğum kitaplar;

Kuşlar da gitti / Yaşar Kemal
Beş Şehir / A.Hamdi Tanpınar
Ağrı Dağı Efsanesi / Yaşar Kemal
Yedinci Gün / İhsan Oktay Anar

Şuan 5. kez olarak Amat'ı (ihsan oktay anar) okuyorum.Kitabım kalmadı çünkü...

şu sırlara fifty shades of Grey (Gri'nin elli tonu) serisini tamamlamaya çalışıyorum.. kitap erişkinler kategorisinde yer almaktadır ve türü de erotik..kitap 3 seri halinde. Her ne kadar başta ilgimi çekse de kitap biraz sıkıyor..cinsellik bütün çıplaklığıyla anlatılıyor..

hoşgeldiniz konumuza :16: güzel yorumlarınızla daha sık katılımlarınızı bekleriz :16:

şu 3 kitaplık seriyi çok görüyorum raflarda.bu tarz yorumları okuyunca çok tarzım olmadıgına karar veriyorum :44:

ve 2 kitap daha bitirdim.şimdilik 3 oldum :32:

evrenden torpilim varkişisel gelişim alanında bence güzel bir kitap.biraz yavaş okudum.sindirdim tavsiyeleri.anlatımı güzel.yormuyor sıkmıyor :34:

açlık oyunları 1. kitap sabah başladım akşama kadar bitirdim elimden bırakamadım.filmine göre daha doyurucu pek tabi :34: 2. kitabında 100 lü sayfalarındayım :34: bugun yoldayım yolda okumayı planlıyorum :34:

Son düzenleme:
7- bir fincan kahveden alınacak büyük dersler - leslie a. yerkes, charles decker (ince bir kitap. kişisel gelişim sayılır. sevdim )

pretty__woman : 7

1- Bir Eşeğin Anıları / Comtesse de Segur
2- Cadının Oğlu / Michael Gruber
3- Sophie'nin Yaramazlıkları / Comtesse de Segur
4- Küçük Örnek Kızlar / Comtesse de Segur
5- Elektra / Sophokles (tiyatro)
6- Alice Aynanın İçinden / Lewis Carroll
7- Kaştanka / Anton Pavloviç Çehov
8- Üç Hikaye / Mehmet Rauf

kedi83 . . 8

2012-11-13-amin-maalouf--dogudan-uzakta.jpg
1. Doğu'dan Uzakta - Amin Maalouf : Çok keyif aldım..... :16:
174351-Bir-Kedi-Bir-Adam-Bir-Olum.jpg
2. Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm - Zülfü Livaneli : 10 yıl önce okumuştum bu romanı... Zülfü okumayı özlemişim yaa yeni kitap çıkarsa da eskilerle yetinmesek... :44:

H_İ_S 2

edebiyat üzerine makaleler - ahmet hamdi tanpınar
yaz yağmuru - ahmet hamdi tanpınar
unutmak- inci aral

gonca2206-10

elimde ahmet ümit in kar kokusu var ama bitirebilir miyim bu ay içinde bilemiyorum

Son düzenleme:
Sefiller / Victor Hugo cilt 2
İlk cilt kadar akıcı olmasa da tartışmasız mükemmeldi. Şimdi sıra son kitap 3. ciltte. $a74e5a97e04c8e1ced5189a29ee2ea8b.gif

kulitta . . 4

Ocak ayından itibaren beni de listenize dahil eder misiniz ? Çok fazla okuyamayabilirim zaman kısıtlığından ama en azından burada oluyor olmam hafif bir baskı uygular da uyumadan birkaç sayfa da olsa okumama yardımcı olur..
Teşekkür ederim =)

Ocak ayından itibaren beni de listenize dahil eder misiniz ? Çok fazla okuyamayabilirim zaman kısıtlığından ama en azından burada oluyor olmam hafif bir baskı uygular da uyumadan birkaç sayfa da olsa okumama yardımcı olur..
Teşekkür ederim =)

merhabalar :3::3:hoşgeldin aramıza seveseve eklerim :34:

keyifli okumalar keyfli katılımlar dilerim:16::16::16:

kedi83 cüm sayende meraklandım ve eşeğin anıları kitabını aldım biraz kafa dağıtmam lazım uçurtma avcısı'na başlayamadım bir türlü canım yeterince sıkkın olduğundan, bu eşek beni oyalar sanırım biraz:D :16:

kızlar
Caniko-Colette(yazarın ismi) okumaya başladım
ilginç bir fransız bayan yazar fransanın emekçi yazarlarından birisi türkiye de bilinmiyor hayret verici
belki uç noktalarda yaşayan bir yazar olduğu içindir

Lyre:5

merak ettim araştıracağım bu yazarı ve o kitabını :16:

7- bir fincan kahveden alınacak büyük dersler - leslie a. yerkes, charles decker (ince bir kitap. kişisel gelişim sayılır. sevdim )

pretty__woman : 7

hem kahve hem ders adıyla vurdu beni bunu da araştırayım ben :52:

2012-11-13-amin-maalouf--dogudan-uzakta.jpg
1. Doğu'dan Uzakta - Amin Maalouf : Çok keyif aldım..... :16:
174351-Bir-Kedi-Bir-Adam-Bir-Olum.jpg
2. Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm - Zülfü Livaneli : 10 yıl önce okumuştum bu romanı... Zülfü okumayı özlemişim yaa yeni kitap çıkarsa da eskilerle yetinmesek... :44:

H_İ_S 2

1.kitap listede duruyor beklemedekilerden, 2. ise birkaç sene önce yine bir çırpıda okuduğum kitaplardan tabii ki, ne yapayım onun kitaplarını alınca ele bırakamıyorum :16:

8- çocuk gelin- ayşenur yazıcı (cumartesi günü okudum bitirdim. başlarken bir beklentim yoktu ama bayıldım. ayşenur yazıcı nın diğer kitaplarını da okumaya karar verdim)
9- tavuk suyuna çorba, hayallerinizdeki hayatı yaşayın- jack canfield, mark victor hansen (tavuk suyuna çorba kitaplarına bir ara çok takmıştım ama son 2-3 yıldır hiç okumamıştım. pazar günü bütün gün bu kitabı okudum çok beğenerek. bu tür kitaplar beni gaza getiriyor :) )

pretty__woman: 9

Son düzenleme:
kedi83 cüm sayende meraklandım ve eşeğin anıları kitabını aldım biraz kafa dağıtmam lazım uçurtma avcısı'na başlayamadım bir türlü canım yeterince sıkkın olduğundan, bu eşek beni oyalar sanırım biraz:D :16:

Bu kitabı benim gibi sevecekmisin merak ediyorum, yorumlarını bekliyorum.

Son düzenleme:
İsmail Bilgin-Çanakkale Destanı,Gerçek Efsanelerin Öyküsü... Yılın son kitabı oldu.:30::30:

İyi seneler herkese.Bol kitaplı bir yıl olsun.:16:

bugu_su.............6

Back