Bütün sayfaları okudum en başından beri ban yememek için kendimi tutuyorum burada bahsedilen şeyin medeni durumla alakası yok güçlü olmak karakterden gelir ve bütün kadınlar yaradılış gereği çok güçlüdür bu kıza evli değilsin ondan evlenince öyle olmaz diyorsunuz da zaten bu denli kendini bilen kadın gidip hanzonun tekiyle evlenip kendini yakmaz ayyyy bana bunu giydirmedi çok kıskanıyor diye kendini kandırıp köle olmaz benim kocamdır bir bildiği vardır demez hata görünce hadi len ordan sen kim köper der çeker gider yani bunun evlilikle alakası sıfır ben de evli biri olarak söylüyorum asla maaş kartımı eşime vermem isterse kapıyı gösteririm o zihniyette bir manyakla yaşamam asla beni ezemez bağıramaz bana ben değerliyim çünkü benim mutluluğumdan önemli hiçbir şey yok bn mutlu olmazsam kimseyi mutlu edemem bu kadar basit saygı konusuna gelince ben hep derim saygı havadan gelmez hak edilir karşındaki kişinin yaşıyla alakalı bile değil ben eşimin 7 yaşındaki kardeşine eşimin halasından daha çok saygı duyuyorum ha eşimin halası kötü biri mi değil ama benden saygı görmeyi de hak etmiş biri değil her yaşı büyüğe her kötü olmayana saygı duyacaksak ohoooo
O sizin çevrenizdeki modernler olabilir.Ya evet tabi herkes de özel olarak gidip hanzoları buluyo zaten milyon tane kusursuz erkek arasında.Bu ülkedeki erkeklerin mayası belli.En okumuş en moderninin içinde bile tutucu muhafazakar baskıcı ve sorumsuz bi yaratık yatıyor.
Bence sorun genellikle çalışmayan ekonomik özgürlüğü olmayan bayanlar. Evlenip erkeğe muhtaç olup türlü zorluklarla karşılaşıncada bi bakıyorlar yıllar geçmiş elde meslek yok elde para yok mecbur katlanılıyo. Bence ne olursa olsun bir kadın herzaman kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar ekonomik özgürlüğe sahip olmalı. Ayrıca saygı duyulacak kadarda kendini eğitmeli. Körü körüne evlenip çocuk yapıp ev hanımı olunursa bu sorunlarda kaçınılmaz olur.
O sizin çevrenizdeki modernler olabilir.
Şöyledir ki klişe olacak ama yuvayı dişi kuş yapar. Dışardan konuşmak da kolaydır neden bunu yapıyosunuz, neden çekiyosunuz gibi şeyler başınıza geldiğinde çok başka bi hal alır. Erkekler kadınlara göre daha çocuktur, daha düşüncesizdir, sonunu düşünmeden konuşurlar, yapacaklarının ne getireceğini tartmadan yaparlar vs vs. Burda da iş kadınlarımıza düşer, anaç ruhumuzla derleyip toplamaya çalışırız, yuvayı ayakta tutmaya uğraşırız. Kaçmak en kolayı olur o yüzden ufak tefek şeyleri tolere etmek gerekir bazen, düzeltmeye çalışmak gerekir. Ben değil biz olmak gerekir bunları yapabilmek için de; ama günümüzde benli ilişkiler mevcutken tabi birini çekmek, düzeltmek ya da yuva için uğraşmak zor gelir bazılarına. Hayat hep iyiden ibaret değildir; iyi zamanlar da olur kötü zamanlar da, önemli olan iyiyi de kötüyü de birlikte göğüsleyebilmektir.
Benim eşim de gayet zeki ve düşüncelidir. Bizim evliliğimizde de sevgililiğimizde de hep alttan alan durumu toparlayan taraf eşim olmuştur. Bende çekmiyorum çekiliyorum yani. Genel olarak konuştum ben, erkeklerin geneli çocukça, önünü sonunu düşünmeden hareket eder onu kastettim. Tabiki herkes aynı değil.Kimse ilk sorunda “aa cekemem ben bunu” diyip aninda bosan demiyor zaten.
Bizde esimle daha dogrusu ailesel durumlardan 5-6 defa saglam kavgalar ettik yeni evliyken, isleri bozuldu bir suru zor zaman gecirdik ama esim geri donulmez laflar etmedi. Kufur, hakaret, dayak, atmadi.
Aksine haddini asan, ileri giden ve fazla simarik agresif olup olaylari oldugundan fazla buyuten ben oldum konulara dogru ve yapici yaklasmadim hic. Bizim durumlari esim topladi. Bazen esimde patladi ama bu evlilik devam ediyorsa esim sayesinde devam ediyor benim degil.
Herkesin patlama noktalari olur bazen biri toplar, bazen oteki. Herseyi ben cekip cevirmedim.
Erkekler cocuk zekasiyla yasamiyorlar en azindan benimki daha zeki diyebilirim.
Benim eşim de gayet zeki ve düşüncelidir. Bizim evliliğimizde de sevgililiğimizde de hep alttan alan durumu toparlayan taraf eşim olmuştur. Bende çekmiyorum çekiliyorum yani. Genel olarak konuştum ben, erkeklerin geneli çocukça, önünü sonunu düşünmeden hareket eder onu kastettim. Tabiki herkes aynı değil.
Özgüven ve ekonomik özgürlüğün olmaması kadınları sindiriyor işte mecburen
Bende zaten zulmeden erkekleri çekin, boş yere uğraşın demiyorum. "Biz" kavramı varsa ve işin boyutu normalse ufak tefek şeyler tolere edilebilir diyorum. En ufak şeyde ben çekemem yapamam dememek gerek, bu kendine değer vermemek olmuyor konuyu ele alırsak.Alakasi yok. Onlari dusuncesiz yapan”Erkekler soyledir boyledir ” kaliplariyla hareket eden ve kabullenen kadinlardir. Erkeklerinde islerine geliyor bu durum.
Ben artik cektiren tarafta degilim mumkunse kimse kimseye cektirmesin. Erkekler boyledir diyip kabul edilirse o adam kendini duzeltmek icin ugrasmaz. Seven insan illaki konusmalara kulak verecektir biyerden sonra. Olmuyorsa da uzatmanin alemi yoktur.
Görüyorum burada kadınların eşleri ile hic bir iletişimleri yok .
Ona söylemek istediklerini buraya yazıyor, onun söylediklerini buraya yazıyor ne demek bu diye yani bu şekilde kurulmuş bir şeye ben ilişki bile demezken insanlar evlilik diyor .
Bu şekilde nasi tahammül eder insan biribirine