Hiç katılmıyorum. Insanlar görmek isterseniz ve sizde yeterince dürüst olursanız size çok net bir şekilde kendilerini gösteriyorlar.Tamam da abim disari cok iyidir ama bize o kadar iyi degildir ...farkli farkli maskeler takiyor bazi insanlar ..evlilik kumardir
Bence alakası yok .O kadar cok ki akademisyen ,maaslı güzel vs vsÖzgüven ve ekonomik özgürlüğün olmaması kadınları sindiriyor işte mecburen
Benim çevremde hiç böyle kimseler yok zaten yapan da kendi de böyle istediği için karşıdakini mutlu görmek için yapıyordur ee karşıdaki mutlu olunca sen de mutlu oluyorsun çünkü ama tamamen kendi değerlerinden taviz vermek çok ayrı konu ben bu konuda çok inadım mesela iki sene önce eşim pek gönüllü olmadığı halde kpss sınavına hazırlandım zor oldu biraz çünkü liseden çıkalı sekiz yıl olmuştu 80 puan aldım şimdi de üniversite sınavına girmek istiyorum eşim bu kez daha çok karşı çıkıyor ama çok istersem ona da hazırlanacağım seneyeBen 26 yasindayim ve cevremdeki kadin arkadaslarim bana hic umut vermiyor.
Sırf sevgililerini elden kaçırmamak için olmayacak şeyleri kabul ediyorlar.
Bir erkeğin kölesi olmak onların canini hic acitmıyor.
Hazırlanın elbette .Benim çevremde hiç böyle kimseler yok zaten yapan da kendi de böyle istediği için karşıdakini mutlu görmek için yapıyordur ee karşıdaki mutlu olunca sen de mutlu oluyorsun çünkü ama tamamen kendi değerlerinden tabi vermek çok ayrı konu ben bu konuda çok inadım mesela iki sene önce eşim pek gönüllü olmadığı halde kpss sınavına hazırlandım zor oldu biraz çünkü liseden çıkalı sekiz yıl olmuştu 80 puan aldım şimdi de üniversite sınavına girmek istiyorum eşim bu kez daha çok karşı çıkıyor ama çok istersem ona da hazırlanacağım seneye
şimdilik yok :) tek amacım üniversite mevzunu olmak çok pişmanlık var içimde uni mevzunlarını hep daha yüksek görmüşümdür kendimden. o yüzden bende başardım diyebilmek istiyorum.iki küçük çocukla biraz zor oluyor ders çalışmak ama hayırlısı :)Hazırlanın elbette .
Düşündüğünüz bir bolum var mı:) gerçi.ben sınava gireli çok oldu ama yine de sormak istedim.
Evlenirsem de söz komu açacağım:) ama zaten prensiplerimden odun verdiğim br ilişki içinde bile olmayı kabul etmezken evlilik için bu konuda hoc bir kaygım yok .Anlaşılan evli değilsiniz
bu bahsettiğiniz şey kültürümüzün yüzlerce yıllık deformesinin sonucu. açık yazarsam banlanacağım ama arap kültürünün Türk kültürünü etkisi altına almaya başlamasından sonra bu şekilde kadının kendisini hep ikinci sınıf gördüğü,kendisini metalaştırdığı bir ortam oluştu bu coğrafyada, benim şahsi fikrim.
şu an bu yıkılıyor çok şükür. azımsanamayacak kadar çok bilinçli kadınlar olarak biz de varız ve yavaş yavaş kendi çocuklarımızla bu değişimi başlatacağız. benim şu anki nesil için değil belki ama gelecek nesil için umudum büyük. bilinçli genç kadınlar geliyor.
Büyüğe saygı kavramını hic anlamıyorumBir zamanlar aileler vardı... Saygıyı bilen esi geldıgınde hurmet eden.. Gonlunu her ne olursa olsun gecıktırmeyın..
Şimdilerde aza kanaat etmeyip ben çalışıyorum ben soyle yapıyorsam o da, soyle yapacak vs vs...
Efendım bana hergun msj atmıyor..
Annesinı sevmiyorum soyle yaptı boyle yaptı..
Gorumce şoyle boyle .
Tatile gitmek istiyorum ama eşim ailesini istiyor..
Annesine ben gitmiyorum eşim kendı gidiyor..
Helekı gençler Ap ayrı bir alem..
Kendı gururlarını yok sayıp dibe vuruyorlar..
Şimdi gelelim bana bende sizlreden asagi degilim kendımı nimetten asla sayamam.
Ama yapılan yanlışlarımızın bır kısmı bunlar.. Her ne olursa olsun eşe buyuge saygı kendıne saygıdan gecer...
Büyüğe saygı kavramını hic anlamıyorum
Bir insan benden önce dünyaya gelmiş diye neden ona saygı duyayim ?
Saygı duymam için seçimlerini / davranışlarını beğeniyor olmam gerekiyor.
Saygı hak edilen bir şey
Benden önce var olmak onun tercihi bile değilken ben neden ona bunun için saygı duyayım?
Bir zamanlar aileler vardı... Saygıyı bilen esi geldıgınde hurmet eden.. Gonlunu her ne olursa olsun gecıktırmeyın..
Şimdilerde aza kanaat etmeyip ben çalışıyorum ben soyle yapıyorsam o da, soyle yapacak vs vs...
Efendım bana hergun msj atmıyor..
Annesinı sevmiyorum soyle yaptı boyle yaptı..
Gorumce şoyle boyle .
Tatile gitmek istiyorum ama eşim ailesini istiyor..
Annesine ben gitmiyorum eşim kendı gidiyor..
Helekı gençler Ap ayrı bir alem..
Kendı gururlarını yok sayıp dibe vuruyorlar..
Şimdi gelelim bana bende sizlreden asagi degilim kendımı nimetten asla sayamam.
Ama yapılan yanlışlarımızın bır kısmı bunlar.. Her ne olursa olsun eşe buyuge saygı kendıne saygıdan gecer...
Şöyledir ki klişe olacak ama yuvayı dişi kuş yapar. Dışardan konuşmak da kolaydır neden bunu yapıyosunuz, neden çekiyosunuz gibi şeyler başınıza geldiğinde çok başka bi hal alır. Erkekler kadınlara göre daha çocuktur, daha düşüncesizdir, sonunu düşünmeden konuşurlar, yapacaklarının ne getireceğini tartmadan yaparlar vs vs. Burda da iş kadınlarımıza düşer, anaç ruhumuzla derleyip toplamaya çalışırız, yuvayı ayakta tutmaya uğraşırız. Kaçmak en kolayı olur o yüzden ufak tefek şeyleri tolere etmek gerekir bazen, düzeltmeye çalışmak gerekir. Ben değil biz olmak gerekir bunları yapabilmek için de; ama günümüzde benli ilişkiler mevcutken tabi birini çekmek, düzeltmek ya da yuva için uğraşmak zor gelir bazılarına. Hayat hep iyiden ibaret değildir; iyi zamanlar da olur kötü zamanlar da, önemli olan iyiyi de kötüyü de birlikte göğüsleyebilmektir.Arkadaşlar yoga veya spirituel konularla ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum .
Ama yoga da enerjiler feminen ve eril olarak ayrılır . Kadınlar doğuştan feminen enerjiye daha yatkındır lakin her insan 2 enerjiyi de içinde barindirir.
Feminen enerji ; biz odaklı, vizyon sahibi , değerini bilen , kucaklayıcı nefis bir enerjidir. Doganin enerjisidir .
Günlerdir burda forumları takip ediyorum . Sürekli bi kocam bunu yaptı sevgilim şöyle yaptı gibi içi saygısızlıkta dolu başlıklar açılıyor . Hayatınızdaki herhangi bir insanın size böyle davranmasına nasıl izin verirsiniz ?
Ya da neden verirsiniz ?
erkeği güneş yapip uydu gibi dönmek neden ?
Değersiz hissetmenize hangi ülke kodları bu kadar sebep ?
Kadınlarımız kendini bu kadar değersiz görüyor ise , gelecek nesilden de bir hayır beklememek lazım .
Çünkü anne olduğu gibi bütün hislerini çocuğa damgalar.
Cidden kahroluyorum; bu kadar mükemmel varlıklarken kendimiz neden bunun farkında degiliz ?
Toplum dediginiz zaten bizden oluşmuyor mu ?Benim esime saygim ve sevgim sonsuz,amaaa bana karsi hickimse baski kuramaz. Hickimseye bana kötü davranamaz. Biz babam vefaz ettikten sonra hep kendi ayaklarimizin üstündw durup okuduk ve calistik. Illaha evlenecegin diye bir düsüncem olmadi. Bizim kizlarimizin bu konuda tutumu biraz topluma bagli. Ne kadar basarili olursa ol bekarsan toplumun gözünde yine de basarili degilsin. Bu hep böyle
Anlamadım?... Sız gercek mısınızBüyüğe saygı kavramını hic anlamıyorum
Bir insan benden önce dünyaya gelmiş diye neden ona saygı duyayim ?
Saygı duymam için seçimlerini / davranışlarını beğeniyor olmam gerekiyor.
Saygı hak edilen bir şey
Benden önce var olmak onun tercihi bile değilken ben neden ona bunun için saygı duyayım?
Toplum dediginiz zaten bizden oluşmuyor mu ?
Kadınlar bu düşünceye uygun davranarak daha da buyumesine sebepler.
Anlamadım?... Sız gercek mısınız
Saygı dediğim gibi hak edilen bir şey davranışlarına göre verilir.Annenize saygınız var mı.. Ya da şöyle yorumlayayım sızın ıcın saygı nedır