Kadınlarımız neden bu halde ?

Evet ve bunları böyle yetiştiren de ebeveynleri değil mi...Ağam paşam diyen anneleri değil mi? Bakın benim annem ilkokul mezunu, kardeşimi öyle yetiştirdi ki, kibar, saygılı, kadın erkek eşitliğini, ev sorumluluğunu hatta cam silmeyi bile öğretti :) Babam ise bahsettiğiniz klasik Türk erkeğidir sorumsuzun Allahı. Bir kadın çocuklarına güzel bir eğitim verebilir.

Çoğu kadın köle olmaktan hoşnut...

Çünkü hayatta başka amaçları yok, yuva kurdum aile sahibi oldum diyorlar. Şahsi bir amacı yok. Şimdi sanki herkes atomu mu parçalıyorcular gelir ama bahsettiğim bu değil. Bir dernekte gönüllü olmak, hayvanlar için bir şeyler yapmak, dünyayı gezmek vs bir çok şey olabilir, bunlar da büyük amaçlardır.

Ama sanki and içmiş gibi evlenip çocuk yapmalı onları büyütmeli, büyütünce evlendirmeli ve kaynana olup geline çektirmeliyiz, motto bu.

Evet erkeklerden bır tek istenen cocuk yapmak kaldı.. E olmaz olmaz..

Evli ciftler üzerinden düşün.

Ev hanimi kadin ve çalışan koca

Simdi adam eve gelir, ustunu degistirir-

bazilari bunu bile yapmaz.

Ya Televizyona geçer ybilgisayar a yada telefona
kadin sofrayi kurar

Yemek yerler.

Adam kaldigi yerden devam eder tv yada digerlerine.

Bu arada kadin sofrayi kaldirir bulasiklari yikar veya makinaya koyar. Sonra cay demler .

Adamin ayaklarina kadar getirir.

Belki yarim saat sohbet ederler. Sonra adam odaya gider. Kadin bu arada adamin arkasini toplar ve yataga gelir.

Belki yarim saate sevisirler. Ve bi banyo yapip adam yatar.

Eveeetttttt....

İste bu profile erkekten beklenen tek seycocuk yapmasidir.

Cunku erkek geldiginde kadinina yardim etmemis. Yardim etmese bile yoldas olamamis. Kadin da hic gormemis bunlari. Alismis cunku. Gel hayatim sofrayi kuralim. Gel bebegim bulasiklari halledelim

Demek yok
Çünkü kadin kendini ev robotu gibihissiyor.

Çünkü anne evinden ciktiktan sonra kendine olan sorumlulugu ona evle ilgili herseyin kendi sine ait oldugunu düşündürüyor .temizlik yemek aliaveris cart curt.

Cunku kadin annesinden aaynende bunlari gördü Annesi kadina yemek yapmayi oogretti

Ama diger anne erkege bunu ogretme gereği hissetmedi cunku evlenince karisi yapacak.

E erkek kendi evinde babasinin annesine yardim ettigini gormedi ki kendi karisina yardim etsin..

Hersey aile de basliyor . ilk egitim ailede başlıyor .

Anlayacagin 7kusak oncedenne gorulduysene ogrenildiyse her anne kendievladini oyle yetistirjyor.

SSorunda bu zaten.

Erkek calisiyor. Kadin eviyle ilgileniyor . ama kadin kendini gelistirmjyor. Kadin borek çörek yapiyor. Evet yapsin bu guzel birsey Ama biraz okumak aarastirmak.,degerldirme yapmak. Dunyayi tanimak. Bunlar da onemli. Cunku cahil bir anne*kadin* demek cahil bir ttoplum demek.

Ben esimle temizlikte yyaparım yemekte. *yemek yyapmayi eşim den ogreniyorum hala* annesi esime ogretmiss. Bende kemdi ogluma ogretecegim bunlari.

Esimin annesi egitimsiz bi insan oolabilir. Ama cahil degildir. Oglunj yetistirirken " bu erkek isi degil " demeden herseyi ogretmis. Benim rol modelimdir kendileri.

KKısacabi eerkege cocuk makinasi muamelesi yaparsan oda seni ev robotuyla karıştırır .

Biraz cenemizi acmak ve isteklerimizi dile getirmeyi ogrenmeliyiz.

Ev temizledim diye hicbir erkek bboşanmaz veya evi terk etmez.

Ustelik kimse kimsenin arkasini toplamak zorunda degil.

*aslan yattigi yerden belli olur*

İyi aşçıların çoğu erkektir zaten :) Mutfak malzemesi almanın ne zararı olacak?

Reactions: sel
Abime annem yemek yapmayi ogretmedi ama abim benden guzel yemek yapar..ögrenebilirler ama toplum tarafindan kılıbık yada ipleri kadinin eline mi verdin tarzi sacmaliklar ve o erkegin keyfinden yapmadigini dusunuyorum
...valla abim cani istesin tantuni yapiyor makarna yapiyor ..calistigi yerde de yemegi yapiyor ... yani siz firsat vermeden yemege girisirseniz o da yatar tabiki ..gerci bazisina soylesenizde umursamaz

Çok haklısınız, benim eşim de böyle, ev işlerinde 0 çünkü annesi 35 yaşında evlenene kadar markete bile yollamamış, ekmek bile aldırmamış düşünün. Babası da keza öyle, hem eşime hem görümceme hiç bir şey öğretmemişler. Eşimin elindeki çöpü alıp atardı kv ilk zamanlar kızdım anne napıyorsun, sen böyle yapabilirsin ama böyle örnek alınca bana hiç bir konuda yardım etmiyor ve ben çalışıyorum bunları yapamam dedim neyse baktı olmuyor, kızım sen yapma yardımcı olun şu bu derken oğlunun açıklarını kapatmaya çalıştı.

Eşim de başlarda yardımcı olurdu süpürge vs şimdi yardımcı alıyorum ikimiz de yapmıyoruz. Kv-kp eğitseydi eşim böyle olmazdı diye düşünüyorum.

Esitlik var ne guzel. Iste annelerimiz biz ve kadinlar.

Sonuç hep biziz. Kendimiz

Peki biz bu kadar kadinla ayni mi dusunuyoruz . hayata ayni yerden mi bakiyoruz.

Hayir.

Kültür farkli aile yapisi farkli.

Hicbirsey burda yazilanlar kadar kolay olmuyor malesef.

Bazi kadinlar aldatilmalarina ragmen bosanamiyor bile. Cunku baba ocagina donerse elalem ne der korkusu.
Şimdi ne yyapacam korkusu cart ve bursuru curt.

Kendimiz icin birseyler yapmayi ogrenmeliyiz

Yeni dogum yaptim ve suan bütün ilgim sevgim sefkatim oglumda. Eşim de sabirla bizi bekliyor birbirimize alismamizi ve uyum saglamamamizi.

Ve annemlerde kaliyorum. Evi temizleyemiyor yemek hazirlayamiyorum mesela. Cunku uykusuz kalıyorum ve bebegimle surekli iletisim kurmak zorundayim.

Erkek kardesim annem ablam calisiyor. Erkek kardesim var suan yanimda.

Bulaşık da yikiyor makine de calistiriyor atistirmalikta hazirliyor. Bakkal market issleri hhep kardesimde.

Yanidiyecegim o ki. Suan erkek kardesim evde benimle olmak yerine disarilarda cakallik pesinde olsaydi ve bunu hayatinda buyuk bi yere koysaydi gelecegin okuzu olacakti. Ama oyle bi sansi yok 4tane ablasi var ehehehrhrh

Aslında bir yere kadar size katılıyorum. Evet baştan ev işinin kadın işi olmadığı öğretilseydi siz hiç müdahale etmeden erkek de ev işlerine karışır, ne iş varsa yapardı.
Ama.. Böyle öğrenmiş diye bu şekilde gitmek zorunda değil. Benim nişanlımda böyle yetişmiş biri. Annesi her şeyini yapar, 2si otururken annesi getirirdi suyunu mesela içsin diye. Ama ben yapmam. Ya susuzluktan ölür ya gider alır.
İnternetteyiz diye abarttığımı falan sanmayın. Cidden hizmet etmek için gelmedim dünyaya kendimi kimsenin emrine amade gibi hissetmiyorum. Ev süpürülcekse bile temizlik yapmamız lazım sen hangi işi alırsın diye sordum en başından. Benim yapasım yok mu dedi. Benim de yok madem dedim. Yemek yapılcaksa alışverişe gidelim yemek yapalım dedim. Gidesi yapası yoksa iyi dışardan söyle madem dedim.
Sonra baktı ki tek başıma hiç birini görev bellememişim. Her işi ortak yapmaya başladık. Önceden çamaşırı bile birlikte atıyoduk makinaya. Artık her şeyi biliyo. O evi süpürürken ben yemek yapıyorum. O çamaşırları katlıyo ben yerleştiriyorum gibi iş bölümü olayına girdik.
İşin özü kadın kendini bilecek. Onların da bizim de tek bir hayatımız var. O yan gelip yatarken ben hayatımı sürekli bir şeyler için çabalayarak geçiremem. Bu bilinçte olduğumuzda kendi kendine yeten erkekleri oluşturabiliriz. Babasını adam edelim ki oğlu da ondan öyle görsün, değil mi ama?

evet bu da zaten otomatikman ataerkil düzenin varlığını kanıtlıyor.belki yeni nesil daha düzgün yetişir.umudumuz öyle.

Oncelıkle ne guzel hayatta Tam tersi bır yasam yakalamışsınız... Cogu ciftler (erkek eşlerinden yardımcı olmalarını bekler..

Bu yazdıklarınızı ... Eşlerinin hem işte hem evde yardımcı olup bırde yakınanlara yapılmalı..
Ayrıca erkek kadın esıtligı dıye bır sey yoktur!

Olması imkansız.. Yaratılış sebebiyle..
Bazı şeyleri kabullenemedığımız surece daha cok evlilikler yok olur gider..

Aslında bu konu uzar gider ama ne siz benı anlayacak duşuncedeolacaksınız nede ben sızı..Bir musluman olarak yasıyorum (İnşaALLAH ).. Bu sebepten asırlara ayak uydurmak bana ters....

Son düzenleme:

Anlamadigimi dusunerek yorumunuzu 2 defa okudum. Evet yinw anlayAmadim.

Size yorum yapmaktaki amacim kesinlikle zit görüş sahibi oldugum icin degildi. Yorumunuzu acmak istedim biraz.

Kadin erkek bencede kesinlikle eşit degildir. Oyle olsaydi cennet kadinlarin degil erkeklerin ayaklari altinda olurdu diimi. Bende bi musliman olarak yasiyorum size yaptigim yorumla ne alakasi var bunu da anlayamadim ama.

Bence biz birbirimizin yorumunh kesinlikle dogru sekilde anlamadik.

Ustelik asırlara ayak uydurmaktan kastinizi hiiiiccc anlayamadim.

Genel itibari iile yorumunuza yazdigim yoruma yaptığınız yorumu kkesinlikle anlayamadim.

Kadın ve erkek biyolojik ve ruhani olarak eşit olmayabilir .
Ama davranışsal olarak eşittir . Bi kadın ne yapabiliyorsa dünya üzerinde bir erkekte yapabilir , yapmayı tercih edebilir . Tam tersi de geçerli.
Ve değersek olarakta eşittir kadın ve erkek birbirine.

Toplumda kadın-erkekten ziyade "birey" olarak düşünülür insan...Toplumsal olarak bireylerin eşit olması gerektiği savunulur. Temel hak ve özgürlükler gibi.

Konunuzu dünden beri takip ediyorum, ne demek istediğinizi de gayet iyi anladım...Kadınlarımızın bir çoğu güçlü olmak istemiyor, güçlü olan kadını istemeyen , onu toplum tabiriyle "kaldıramayan" erkekler çok çünkü..

Evlilik, çocuk sahibi olmak büyük başarı çoğu insan için. Evliyim ama çocuğum yok, herkes "kısır" olduğumu, bebek istediğimi ama olmadığını falan düşünüyor şaka gibi O kadar garip geliyor evli bir çiftin hemen çocuk düşünmemesi.

Bu konuda yazılacak çok şey var ama, ben şunu anladım ki sizin benim gibi kadınlar çok çok az.

Her şeyi anladım da ben şunu anlamadım
Ben kadınları övüyorum ondan bana direkt laf etmekle başlıyorlar.
Kimseye laf söylemedim hakaret etmedik ama yoga dan fersah fersah uzakmışım( yogayı tibette asramlarda kalan rahiplerin ruh haline uygun bir uygulama sanıyorlar galiba ) .
Yok 3 kuruşluk bilgimle
Yok hic kadın tanımıyormuşum.
Inanın kariyerim gereği öyle bir yerdeyim ki buradaki degil köylerdeki ilçelerdeki en dip değer gören kadınları görüyorum.
Ama yine de kadının gücünden umudumu kesmiyorum , yine de hakaret yiyen ben oluyorum.

Aslında bunu tek bir sebebi var. Kadın ve emeğinin metalaştırılması. Kadın yada dişi üretken bir varlıktır. Onun olmadığı bir dünya kısır bir dünyadır. Erkek olmadan kadının doğurganlığı bir işe yaramaz diyenler olabilir onlara Hz. Meryemi hatırlatırım. Kadın gerçek bir mucizedir.
Ancak bu kadar üretken bir varlığın yağmalanması, emeklerinin değersizleştirilmesi maalesef modern dünyada da yöntem değiştirerek devam ediyor. Aslında belkide çok daha hızlı ve çok daha yıpratıcı olarak...Çünkü geçmişte kadın imgesini çok daha başat olarak gördüğümüz kültürler var. Oysa bugün kendisini ispatlayabilmesi için erkeğin tahhükümünü kabul etmesinden başka çaresi yok.
Cinsel olarak metalaştırılan kadın, ekonomik olarak sömürülen kadın, duygusal olarak aşağılanan kadın. Ve tabiki bir de , her alanda özgürlüğünü ilan edebilmek için kadınlık özelliklerini yitirerek erkekleşmesi var ki o çok derin bir konu.

Fikirlerinize katılıyorum
Sadece çaresizlik boyutu konusunda fikrim farklı . Bu metalasmayi en cok destekleyen besleyen kadınlar zaten .
Onlar bir ellerini çekerlerse bu işten her şey bambaşka olabilir

Çaresizlik denilen şey toplum baskısından başka bir şey değil. Ki söylediğin gibi bu baskıyı yine kadınlar organize ediyor. Yani erkeği de bu konuda kodlayan kadın. Zamanla yığılan bu uygulamalar , töre, adet oluverip çıkıyor karşımıza. Bunun en korkunç yanı bu hale gelmiş baskıyı delip çıkmak gerçekten çok zor ve tek başına yapılabilecek kolaylıkta değil. Bunun için kadınların ciddi bir organizasyon geliştirmesi gerekiyor. Bu organizasyonun illa maddi ögelerden beslenmesi gerekmiyor. Sosyal platformlarda da söylemsel ciddi bir organize işine gidebilir.

Öncelikle "erkek olmadan kadın bir hiç" gibi itici söylemi söküp atmak lazım. Tam tersi "kadın olmazsa dünya bir hiçtir"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…