Kadınlarımız neden bu halde ?

Bende zaten zulmeden erkekleri çekin, boş yere uğraşın demiyorum. "Biz" kavramı varsa ve işin boyutu normalse ufak tefek şeyler tolere edilebilir diyorum. En ufak şeyde ben çekemem yapamam dememek gerek, bu kendine değer vermemek olmuyor konuyu ele alırsak.

Burda bahsedilenler de ufak tefek seyler degil psikolojik,fiziksel, ekonomik siddet, sevgisizlik zaten.

Ya evet tabi herkes de özel olarak gidip hanzoları buluyo zaten milyon tane kusursuz erkek arasında.Bu ülkedeki erkeklerin mayası belli.En okumuş en moderninin içinde bile tutucu muhafazakar baskıcı ve sorumsuz bi yaratık yatıyor.
Ülkenin tümünü tanıyorsunuz galiba benim çevremde böyleleri yok olsaydı evlenmemeyi tercih ederdim evlenmek çok da maddah bir şey değil burada gördüğüm kadarıyla çoğu kadın evlenmek için canını veriyor hacılar hocalar bilmem ne adam sevgiliyken dövse ama stresliydi giydirmese ayy kıskanç seviyor sövse süründüreyim kendine gelsin bu kadınlar karakterle alakalı olan şeyleri zorla düzelteceğini düşünüp evleniyor ya da elalem ne der diyor o kadar masraf yaptık boşa gitmesin diye dayak yediğini evlenen gördü bu gözler çoğu kadın bile bile kabul ediyor erkeklerin çoğu o kadar da iki yüzlü değil bir kısmı kendini iyi saklıyor diğerleri neyse o özel olarak bulanı da gördüm eşim evde iş yapıyor bana yardım ediyor kadın gibi hiç erkeksi değil diyen de var ben illa kadınım diye hemcinslerimi asla savunmuyorum gerçekten bazı kadınlar ezilmekten hayt höyt den hoşlanıyor kendini bilen kadın da zaten öyle tipleri görünce suratına bile tükürmeye tenzzül etmediği için denk gelmiyor gerçekten çevremde hanzo tutucu ısrarcı kıskanç kontrol delisi manyak erkek yok öyle bir çevrem yok

Arkadaşlar yoga veya spirituel konularla ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum .
Ama yoga da enerjiler feminen ve eril olarak ayrılır . Kadınlar doğuştan feminen enerjiye daha yatkındır lakin her insan 2 enerjiyi de içinde barindirir.
Feminen enerji ; biz odaklı, vizyon sahibi , değerini bilen , kucaklayıcı nefis bir enerjidir. Doganin enerjisidir .

Günlerdir burda forumları takip ediyorum . Sürekli bi kocam bunu yaptı sevgilim şöyle yaptı gibi içi saygısızlıkta dolu başlıklar açılıyor . Hayatınızdaki herhangi bir insanın size böyle davranmasına nasıl izin verirsiniz ?
Ya da neden verirsiniz ?
erkeği güneş yapip uydu gibi dönmek neden ?
Değersiz hissetmenize hangi ülke kodları bu kadar sebep ?
Kadınlarımız kendini bu kadar değersiz görüyor ise , gelecek nesilden de bir hayır beklememek lazım .
Çünkü anne olduğu gibi bütün hislerini çocuğa damgalar.
Cidden kahroluyorum; bu kadar mükemmel varlıklarken kendimiz neden bunun farkında degiliz ?
Önce kendini sevecek kadın. ÖZGÜVENSIZ olduğu sürece herşeye maruz kalır malesef. Önce özgüvenli olmalı o tip kadınlar. Sonra gerisi gelir

İmkanı olmayan ve ailesi evden çıktın gelinliginle gelirsen kefeninle diyen aileler ve sırf düşman sevinmesin o nefesi almasın diye o kadınlar şiddeti heyt hoyt gibi ya da hakareti seviyor diye soyleniyor

Konu çok ortada ve anlaşılmıyor bence. Gerçi anlayan anlamış ve sayfalarca yazılmış.
Ama biraz daha spesifik anlatmalısınız söylemek istediğinizi.
Burada bahsi geçen kadınlar kim? Her kadın olamaz. Her kadın aynı değil.
Ama yine de hiçbirimiz kendimizin farkında değiliz diyelim, bu farkında olmama durumu bize aynı seçimleri yaptırmamış ki hepimiz başka hayatlar yaşıyoruz.
Mesajlardan anladığım, ezilerek büyüyen kadını da kastediyorsunuz, gücünün farkında ol diye, kocişim de kocişim diye ortada gezinip bir erkeğin arkasına saklananı da, kocam bana baksın diyen uyanığı da. Yani bizim eleştirdiğimiz şeyi seçen anasının gözü bir kadın da olabilir :)
kadınların davranış biçimlerine göre ilişkiler üzerinden konuşacaksanız Sorular da başka olur.
Kısacası kadınlar için söyleyecek çok şey var, ben de söylemek isterim de konuyu anlamadığımdan netleşmesini bekliyorum :))

Her sayfayı okudum bazı yorumları hayretle okudum. Evli değilsin galiba gibi yukarıdan bakan tabirler vs hiç hoş olmamış belirtmek istedim.
Kadınlarımızın neden böyle olduğuna dair bir sürü neden söylenmiş çoğu doğru ama bana göre bahaneler.
Eşimden ayrılamıyorum param yok. Ee çalış daha önce çalışmadım vs.
Biz böyle gördük. Ee madem oku başka hayat görüşleriyle donat kendini, sadece sana öğretilenle sınırlı kalma. Neyse demek istediğim hepsi bahane.
Esas sorun potansiyelin farkında olmamak bence. Neyi başarıp neyi başaramayacağının, dayanışma içinde olduğunda elde edebileceği haklardan haberinin olmayışı ve bunlara hiç inanmayışları.
Burdaki cümleler örnek işte, evlilik öyle değil evli olsan böyle demezsin. Kadın kendi inanmıyo ki başarabileceğine bi işe kalkışsın.
Yuvayı dişi kuş yapar sözü kadına sen evinde otur uğraş didin demek. Niye sadece kadın? Erkek de evli değil mi?
Benim ailemde ataerkil düzeni gayet benimsemiş insanlar ama ben değilim. Bu benim kendimi geliştirmemle olan bişey. Annemin öğrettiğiyle kalsaydım kocacım kocacım diye takılan biri olurdum.
Konu zaten ucu açık bi konu. Yazdıkça yazasım geliyor da kendimi durdurayım artık

[MEDIA

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunun birazını okuyup tekrar geldim.
Şimdi sevgili M Miyav68 ,
İki tane enerji çeşidini öğrenip, kadınlarımızın geleceğini düşünüp gelip buralara konu açmış, fikir alışverişinde bulunmak istemiş olabilirsiniz.

Ancak konuya yoga vs girmek anlamsız olmuş.
(Gerçi ben konuyu da anlamadığımı yazdım zaten)
Çünkü siz yoga felsefesini anlayan, uygulayan, dingin, sağlıklı ve güçlü ruh halinden fersah fersah uzaktasınız, en azından yazdıklarınız öyle.
Uzun yıllar yoga tecrübem olmadı.
2 gebeliğimde yoga yaptım. Yoga felsefesini ben anladıysam, siz anlamadınız :) yada tam tersi.
Saygı falan duymam, onu yapmam, bu da böyle yapmasın, kadınlar çok ezik gibi ergen tripleri ile kazanımınız olan 3 kuruşluk iyi enerjiyi yok ediyorsunuz.
Eğer bir güzellik yapmak istiyorsanız, önce yogaya devam edin, dinginlik ve huzuru bulduğunuzda, asıl gücü o zaman fark edeceksiniz. Kazanımınız olursa, onu iyi ve güzel şeylere yönlendirir, dünyaya bir iyilik daha katmış olursunuz. Bunu ister bir çocuğa mentörlük yaparak yapın, isterseniz her gün karşılaştığınız komşuya gülümseyip selam vererek.
Yani enerji falan güzel yazmış yorumunuzu katmışsınız da oradan geleceğiniz nokta burası olamaz. Yada hiç karıştırmayın yoga falan, açık ve net gelin buraya derdiniz hangi kadın türüyle ise yazın. Cevap hakkı doğan da cevap yazar, birbirinizi anlamaya çalışırsınız.

Ülkemizdeki erkeklerin büyük çoğunluğu hatta kadınlar bile kadını değersiz görüyor, böyle oluncada boşansam sanki daha iyisiniemi denk geleceğim diyip çekiyoruz galiba. Benimki bir tahmin ama şu aralar durumumuza çok üzülüyorum.

Ben sorunun en büyüğünün erkeklerin kadınlara bakis açısından kaynaklandığını dusunuyorum. Hep bir zorundaymışız hissiyatı yaşatıyorlar bize. Erkekleri bu sekilde yetistiren de yine hemcinslerimiz anneler. Biz simdi ki anneler ne kadar iyi yetiştirirsek gelecegimizdeki kadınlardan o kadar umutlu olacağım. Bir erkek de ben yetiştiririm geleceğin sevgilisi, kocasi, babasi. Kim her ne kadar aaa cocuga kiz oyuncağımı aldin dese de ben hala cocuguma mutfak eşyası oyuncakları almaya devam edecegim.

Ama yoga da enerjiler feminen ve eril olarak ayrılır . Kadınlar doğuştan feminen enerjiye daha yatkındır lakin her insan 2 enerjiyi de içinde barindirir.
Feminen enerji ; biz odaklı, vizyon sahibi , değerini bilen , kucaklayıcı nefis bir enerjidir. Doganin enerjisidir .

Günlerdir burda forumları takip ediyorum . Sürekli bi kocam bunu yaptı sevgilim şöyle yaptı gibi içi saygısızlıkta dolu başlıklar açılıyor . Hayatınızdaki herhangi bir insanın size böyle davranmasına nasıl izin verirsiniz ?
Ya da neden verirsiniz ?
Kadınlarımız kendini bu kadar değersiz görüyor ise , gelecek nesilden de bir hayır beklememek lazım .
Cidden kahroluyorum; bu kadar mükemmel varlıklarken kendimiz neden bunun farkında degiliz ?

Ben insanım derdim olacak üzüldüğüm konular olacak çünkü hislerim ,düşüncelerim var. Keşke konuları takip ederken altına da uydu gibi görmeyin kendinizi yorumunu da yazabilseydin. Kadınlar eşlerine çevrelerine farklı duygularla veya bakış açısıyla yaklaşır, evladına farklı eğitim verir, ikisi aynı şey değil. Gelecek nesilden medet ummamak nedir? Herkes mükemmel lütfen kendine göre . Çevrenizdeki insanlara bunları söyleyin, kahrolmazsınız da. Onlardan düzelmelerini isteyin bakalım tepkileri ne olacak.

Hanımlar,
kadın sorunları konuşacak, kadının kendine saygısı, özgüveni gibi konuları ele alacaksanız önce birbirinize saygılı olmalısınız, ben yaptım oldu üslubuyla burada ancak uyarı alırsınız, bu sebeple lütfen herkes üsluplara dikkat etsin.

Ya da neden verirsiniz ?

burada kadınların hepsi kocasından şikayet etmiyor ne yazık ki.. hatta pek çoğu diğer kadınlardan şikayetçi, elti, görümce, kaynana gibi. Demek ki kadın bahsedildiği gibi enerjisi ve kendisi süper bir varlık değil :)

Hiç birimiz mükemmel değiliz, önce bunu kabullenmeli ve sürekli kendini geliştirmeye çalışmalı. Kadın erkek ayrımına da sinir oluyorum; genellemelere de. Çünkü ne erkekler tanıdım bir kadından çok daha merhametli, titiz ya da iyi. Ne kadınlar gördüm ki öz evladına bile kıyan... her şey insan olmakla ilgili, olabilmekle.

İnsan olduğumuz için özsaygımızı zedeleyecek eylemlere müsade göstermemeliyiz, kadın olduğumuz için değil.

Enerji mevzusu da insandan insana değişiyor; kadından erkeğe değil.

Son olarak sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz diyorum tüm hemcinslerime:))

İnsan aşık olunca gözü hiçbirşeyi görmüyor. Aşk duygusu çok kuvvetli birşey insanı aptallaştırıyor. Ama dayak yemek hiç bir şekilde kabul edilemez.

Bi ara bende çok uğraştım çakralarla felan, özellikle nefes alma olayları çok etkiliydi şimdi tekrar başlamak istiyorum nereden başlıyacaapımı bilmiyorum.

Tamamen kabul görmemekten kaynaklandığını düşünüyorum. Küçüklükten onay görmemiş, hiçbir zaman desteklenmemiş kadınlards fazla bence. Hiçbir zaman merkeze kendimizi alamamak hep birilerinin sevgisiyle,ilgisiyle var olacağımızı düşünmekten.. Çok şükür ben aştım bunu ve hayatım değişti. Kendime olan saygım arttı. Böyle psikopat gibi yaşamak o kız kim bu kim şu kim sadece kendimize ve öz saygımıza zarar veriyor. Kendimizi merkeze aldığımızda diğer her şey önemini yitiriyor zaten

X