- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
- Konu Sahibi esinruzgar
-
haklısınız söylediklerinizde mune
,ben müslüman ve dini inançlarına bağlı biri olarak kimseyi dini inancı yüzünden eleştirmem.ama ya benim dinime ayatime laf uzatanlar onlar ne olcak..kimse kusura bakmasın ama he tamam diyip geçemem.ben buna kayıtsız kalamam.dinimi ayetimi savunmalıyım bu benim müslüman olarak doğal hakkım...bu konu en hassas noktam.bu konuda dini eğitimim olduğu için belki de..
daha geçen akraba evliliği yaptım diye dinsizlikle kardeşimle evlendim diye suçlandım bu forumda.üstüme kusmak isteyen mi çıkmadı daha neler neler.hepsine sustum ama dinde yok böyle birşey denildiğinde susmadım.derdim bu işte
o konuda kazen abi bazi yazilari kaldirmis cunku konu ilgimi cekmisti daha hararetli yazismalarin oldugunu hatirliyorum.. belki de yazmasi gereken kisilerden biriydim...yazamadim!!! o aci nasil diner, o ofke nasil biter kaldi ki akan kanimizi siyasi unsur olarak onumuze serenlere ne cevap verilir bilemedim...sustum.. bayraga sarili sehit cenazesine belki benim kadar sahit olmus kimse yoktur kk da.. goz yasi ile sulanan , islanan yuzlerdeki huzun hala kalbimin sizisi! kiz cocuklari ilk babalarina asik olur ben ilk askimin sesini bayram sabahlarinda nobetci kulubesinde dinlemeye giderdim. bayram mesaji telsiz kodu ile baslar ,
geceleri balkondan yildiz kayiyor diye dilek tutardik cok sonra ogrendik ki onlar kayan yildiz degil izli mermilermis...terorun cocuklarda biraktigi izler silinmiyor ne kadar buyursen buyu o telefonik ses kulaklarda cinliyor..
Din ve siyaset yönetimin koyduğu kurallar yüzünden değil, üyelerin dinlere, mezheplere, siyasi görüşlere saygı, hoşgörü, anlayış göstermediği için yasak.
Burada 263.657 kadınız, buda 263.657 ayrı kültür, ayrı inanış demek, inandığımız dinlerin, mezheplerin öğretilerini bile farklı yorumlamak, kendimize yakın bulduğumuz siyasi partiden farklı beklentiler demek.
Keşke fikirlerimizi dayatmak yerine saygı duymayı bilsek ama malesef defalarca denenmesine rağmen görüldü ki konu din ve siyaset olunca konuşamıyoruz, sadece konuşamasak amenna tehdit, küfür, aşağılama, hakları değilken siteden kovma, dışlama, kendilerinden olmayanı her topikte takip edip yerme, sövme, hakaret.
Bunların çözümü var diyorsunuz evet var, ikaz edilir, uyarı verilir, banlanır hala devam edenler varsa üyelikleri iptal edilir, ki öyle yapıldı da lakin bu sefer banlananların arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşları saldırdı ötekileştirdikleri üyelere.
Halbuki ister A partisi ister B partisine yakın olalım, ister ateist, ister müslüman, ister hıristiyan veya yahudi, ister hanefi, alevi, şafii, caferi olalım biz bu ülke kadını değil miyiz?
Peki niye bunca kin ve öfke, düşmanca tavır, inandıklarımız, sempati duyduklarımızdan ziyade önemli olan insanlığımız değil mi?
Dinini mezhebini, hangi görüşe yakın olduğunu bilmeden önce selam veren, sohbet edenler öğrendikleri sonrası niye tavır değiştirirler. Hani kankaydılar, dosttular, sırf dini inancı, siyasi görüşü yüzünden bir anda ötekileştirilmek hangi dünya görüşünde, hangi kutsal kitapta yer alıyor?
Şimdi söyler misiniz din ve siyasi görüşünü söyledi diye resmen taşlanan bir kadın artık böyle şeyleri dile getirmek ister mi sitede?
burda bir gerçek varki insanlar tartışmaya meyilli konu açarsa buna siyasette karışır dinde...sen dövme yaptırmak günah mı dersen buna herkes kendi inandığı doğrusunu savunur elbette.ama bu konular tek bir başlık içinde olduğu zaman ben tartışma çıkacağına inanmıyorum..din konusunda da siyaset konusunda da
e zaten herkes aynı şeyi savunsun diye soru sorulmuyor ki. Herkes kendi doğrusunu, düşüncesini paylaşsın diye soru soruluyor. Ha kişi tartışmayı bilmez, beceremez, kendini ifade edemez o zaman gereği neyse yapılır. Bu da düğerlerine engel olmaz.
Siyaseti siyayet yapmadan konuşmayı becerebilsek,
Dini ulema kesilmeden ya da ben inanmıyorsam yoktur noktasında katılaşmadan paylaşabilsek,
Dünya üzerindeki milyarların maket modeli gibi burada da '' her telden '' olduğumuzu ve her telden olmanında en tabi hakkımız olduğunu bilerek birbirimize hitap edebilsek;
-e bilsek......-e bilsek.....-e bilsek....
Biz biliyoruz da,o bilmeyen çeri çöpü anında ayıklamak size düşüyor K.K YÖNETİMİ.
haklısınız söylediklerinizde mune
,ben müslüman ve dini inançlarına bağlı biri olarak kimseyi dini inancı yüzünden eleştirmem.ama ya benim dinime ayatime laf uzatanlar onlar ne olcak..kimse kusura bakmasın ama he tamam diyip geçemem.ben buna kayıtsız kalamam.dinimi ayetimi savunmalıyım bu benim müslüman olarak doğal hakkım...bu konu en hassas noktam.bu konuda dini eğitimim olduğu için belki de..
daha geçen akraba evliliği yaptım diye dinsizlikle kardeşimle evlendim diye suçlandım bu forumda.üstüme kusmak isteyen mi çıkmadı daha neler neler.hepsine sustum ama dinde yok böyle birşey denildiğinde susmadım.derdim bu işte
Kazen Bey
Öncelikle sizin bu konuyla ilgili yazacağınız bilgileri merakla bekliyorum.
Belki sizin yazacaklarınızdan sonra fikrim tamamen değişecek ancak bu konuda söylemek için sabırsızlandığım birkaç şey ve bir de önerim var.
Öncelikle konuyu açan arkadaşımla aynı fikirdeyim ama bazı konularda sizin paylaştığınız endişeleri de taşımıyor değilim.
Gerek siyaset gerekse din özellikle biim toplumumuzda çok çok hassas ve tartışmaları çok büyüyebilen konular.
Ancak en azından bir kadın olarak kadınlara özel bir forumda kadınların en azından gündemdeki toplumsal konuları konuşabilmesi taraftarıyım.
Kendi adıma burda birisinin kişisel ailevi probleminden önce yeni çıkmış bir yasa yada hali hazırdaki bir yasa tasarısı hakkındaki fikrimi paylaşmayı tercih ederim.
Benim gibi düşünen üye sayısının da çokta az olmadığını düşünüyorum.
Önerime gelince;
Birileri elini taşın altına koysun, gönüllü olsun sözünüze istinaden kafamda işe yarayabileceğini düşündüğüm bu fikir oluştu
Bizler kadın olarak birçok şey yapmak istesekte zaman zaman evlat olmanın,zaman zaman eş olmanın, zaman zaman anne olmanın getirdiği sorumluluklar sebebiyle herşeye yetişemeyebiliyoruz malesef. O yüzden bir kişinin elini taşın altına koyma ihtimali olsa bile sonuçta o da o taşın altında ezilir bu açık ve nettir.Dolayısıyla bu işi başarabilmek için birbirinin yerini doldurabilecek,yokluğunu telafi edecek birden fazla üye gerekli diye düşünüyorum.
Ancak şöyle yapılabilirmi acaba;
Sadece gündemdeki toplumsal konular başlıklı bir topik açılıp bu topikle ilgilenmesi için gönüllü 10 üye belirlenir.
Tabi sadece gönüllülük yeterli gelmeyebilir,yorumlar karşısında sakin tavrını koruyabilecek,belli bir olgunluğa erişmiş,aklı başında,mantıklı ve sizlerinde onay vereceği üyeler olmalıdır.
Topiğin ilk mesajında site kuralları tekrar belirtilir.Ayrıca sadece bu topik için özel kurallarda belirlenir ve bu kuralların işleyişi ile ilgili bu 10 üyenin ismi geçirilerek bu arkadaşların uyarılarının dikkate alınması aksi takdirde yönetimin müdahale edeceği belirtilir.
Bu 10 üye arkadaşımız da tartışmaya giden durumlara sakin ve telkin edici mesajlarla yaklaşarak uyarıda bulunur.Bu uyarıları ciddiye almayıp devam eden olursa sizlere bildirir,sizde duruma uygun cezalandırırsınız.
Ayrıca bir editör arkadaşımızda sıklıkla bu topiğe uğrayabilirse biraz daha caydırıcı olur kanaatindeyim.
Fikrim böyle, açıklamalarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.
Ayrıca size mantıklı gelirse bu 10 üyeden biri olmaya gönüllü olduğumu da belirtmek isterim.
Sizde haklısınız ama aynı dine, mezhebe inananlar bile kendi aralarında çelişiyor, kesin hükümlü ayetler müstesna ucu açık ayetleri siz farklı anlarsınız, ben farklı anlarım, siz kendinizce uygularsınız ben kendimce, ben x ayet hakkında kendi düşüncemi yazdığımda burada kaç kişi bana itiraz edecektir tahmin edebiliyorum, ben bu itirazlara yine ayetlerle delil sunacak, kontrolünü kaybetmeyecek, sinirlerini yıpratmayacak biri olabilirim ya yıpranacak kişiler ne olacak?
Bilmek öğrenmek isteyenlere hiçbirşey kazandırmıyor, aksine kavgalar, hakaretlerle bunaltıyoruz, kaldı ki dediğim gibi hepimiz kendimizce yorumluyoruz yani din Kur'anca olmuyor bizce oluyor burada paylaşılınca, en bilindik örnek 4 farklı kişinin Kur'an-ı Kerim mealini açıp bakın, ayet meallerinde farklılıklar vardır, parantez içinde kendi yorumları vardır, o yorumlar bile farklıdır, 4 ayrı İlahiyatçı bile aynı kitabı değişik ele almışken buradaki yüzlerce kadını varın siz düşünün.
Elbette bu kötü birşey değildir, benim bilmediğimi siz, sizin bilmediğinizi ben biliyorumdur, fikir alışverişi olur ama bunu fikir alışverişi gibi görmeyip sizi, beni aşağılayanlar, sayıp sövenler, düşman görenleri ne yapacağız?
Yönetim olarak banlıyoruz ok ama dinle ilgili bir topik açılıp o topik karıştığında cezalar verilmeye başladığı anda işler iyice çığrından çıkıyor, banlanın arkadaşı xx banlatmıştır diyerek xx'e, xx'in arkadaşları banlananın arkadaşlarına saldırıyor, topik akıbeti ne peki, hakaret, polemik içerikli yorumlar kaldırılıyor, yine yazıyorlar yine kaldırılıyor, malesef tartışmalar uzadığı için sonunda kapatılıyor, akabinde kapatıldı diye üyeler yeni bir topik açıyor, yine kavga kıyamet yine banlanmalar yine topik kapatılması.
Bizim için sorun yok, gerekirse uyarı veririz, üye banlarız, konu kapatırız ama bilgi sahibi olmak istenilen konular ziyan olup gidiyor yani sonuç çıkmaz sokak.
Bundan sonra öyle olmaz saygı çerçevesinde konuşuruz diyebilirsiniz, yine malesef diyerek söylemeliyim ki zamanında biz hem din hem siyaset için söz verenlere çok kereler şahit olduk, önce söz verdiler sonra birbirlerinin gırtlağını sıktılar, kimse yoğurdum ekşi demedi, her ceza alan diğerini tuttuğumuzu iddia ederek özelden taciz etti, kimi zaman dinsiz olmakla, kimi zaman yobaz olmakla suçlandık, suçlanmakta sorun değil, anlık öfkeyle yazıyorlar fakat ya özelden ağzına geleni saydıkları diğer üyelere ne olacak?
Tehdit, hakaret suçlamalarıyla üyelerin birbirine açtığı mahkemelerde cabası. Yani anlayacağınız burada konu yönetimin anında el koyması değil, herşeye, her yere akabinde müdahale edilir ama topikleri konuşulamayacak hale getirdikleri sürece burada 100 tane siyasi 100 tane dini konu açsanız ne fayda.
Canndann Hanım desteklediğiniz ve fikirlerinizi bu kadar net ve nedenleriyle açık açık izah ettiğiniz için teşekkür ederim.
Heyecanım, belki biraz da isyankarlığım, gençliğimden midir; gördüklerimden, duyduklarımdan dolayı, daha gençliğimi ve yaşlılığımı doyasıya yaşamak istediğim bu ülkede hem de güzel, hayırlı, sağlıklı, saygılı bir çocuk yetiştirmeye çalıştığım bu toplumda yaşanan gerçeklere kayıtsız kalamadığımdan mıdır bilemiyorum.
Ama haklısınız, eski üyeler ve yönetim dahil bana uzun uzun açıkladılar, neden burada siyaset ya da din tartışılmadığını, ben de her seferinde benzer cevaplar verdim yine benzer cevaplar aldım. Gördüğüm kadarıyla kk'da daha uzun süre de böyle herkesi yakından ilgilendiren, ilgilendirmesi gereken, hassas(!), önemli konular tartışılamayacak. Olsun tartışamayalım, dediğiniz gibi moda'dan, eşlerimizle sorunlarımızdan, bebeklerimizden konuşabiliriz, bunlar da bana çok keyif veren şeyler ve hoşuma giden paylaşımlar. kadınlar kulübü de gerçekten bence böylelikle kadının hatta artık tüm vatandaşların bu konularda nerede durması gerektiğini bir kez daha gösterdi bana. Dediğiniz gibi görüşlerimizi paylaşabileceğimiz bir çok sosyal paylaşım sitesi de var. Burası olmasa da olabilir pek tabi. Ben sadece kadınlar daha bilinçli olsun, daha duyarlı olsun istemiştim. Ama haklısınız aramızda o seviyesiz iki kişi olduğu sürece hiç bulaşmamak lazım bu sorunlara.
Bana cevap veren, katılan ya da katılmayan, herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum. Burada birbirinden güzel ve yararlı daha nice paylaşımlara diyorum.
Canndann Hanım desteklediğiniz ve fikirlerinizi bu kadar net ve nedenleriyle açık açık izah ettiğiniz için teşekkür ederim.
Heyecanım, belki biraz da isyankarlığım, gençliğimden midir; gördüklerimden, duyduklarımdan dolayı, daha gençliğimi ve yaşlılığımı doyasıya yaşamak istediğim bu ülkede hem de güzel, hayırlı, sağlıklı, saygılı bir çocuk yetiştirmeye çalıştığım bu toplumda yaşanan gerçeklere kayıtsız kalamadığımdan mıdır bilemiyorum.
Ama haklısınız, eski üyeler ve yönetim dahil bana uzun uzun açıkladılar, neden burada siyaset ya da din tartışılmadığını, ben de her seferinde benzer cevaplar verdim yine benzer cevaplar aldım. Gördüğüm kadarıyla kk'da daha uzun süre de böyle herkesi yakından ilgilendiren, ilgilendirmesi gereken, hassas(!), önemli konular tartışılamayacak. Olsun tartışamayalım, dediğiniz gibi moda'dan, eşlerimizle sorunlarımızdan, bebeklerimizden konuşabiliriz, bunlar da bana çok keyif veren şeyler ve hoşuma giden paylaşımlar. kadınlar kulübü de gerçekten bence böylelikle kadının hatta artık tüm vatandaşların bu konularda nerede durması gerektiğini bir kez daha gösterdi bana. Dediğiniz gibi görüşlerimizi paylaşabileceğimiz bir çok sosyal paylaşım sitesi de var. Burası olmasa da olabilir pek tabi. Ben sadece kadınlar daha bilinçli olsun, daha duyarlı olsun istemiştim. Ama haklısınız aramızda o seviyesiz iki kişi olduğu sürece hiç bulaşmamak lazım bu sorunlara.
Bana cevap veren, katılan ya da katılmayan, herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum. Burada birbirinden güzel ve yararlı daha nice paylaşımlara diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?