Kadınlar neden siyaset konuşamıyor?

Tabi ki neden savunmayasın. Sen de yeri geldiğinde hayat tarzını, yaşam şeklini, inancını sonuna kadar savunacaksın. Sen de varsın, ben de varım. Farklı da olsak, bizler gerçeğiz öyle değil mi? Sen benim doğrularıma inanmak zorunda değilsin, ben de senin, ya da bir başkasının. Bütün dünyadaki insanlar aynı olsa, aynı düşünse zaten dünya başka bir yer olurdu.

Canım haklısın şehit acısı bambaşka, hep ateş düştüğü yeri yakar diyoruz da anne olunca insan daha iyi anlıyor o ateş düşen annelerin yürekleri senin bedeninde çarpıyor. Buna siyaset bulaştırmamak gerek diyoruz ama o anakuzularının hiç uğruna ölümlere yürümesi biraz da izlenen yanlış siyasetle alakalı. Ben de asker kızıyım ve kardeşim de subay ve söyleyecek çok lafım var ama söyleyemiyorum.

burda bir gerçek varki insanlar tartışmaya meyilli konu açarsa buna siyasette karışır dinde...sen dövme yaptırmak günah mı dersen buna herkes kendi inandığı doğrusunu savunur elbette.ama bu konular tek bir başlık içinde olduğu zaman ben tartışma çıkacağına inanmıyorum..din konusunda da siyaset konusunda da

Görüşlerinizde çok haklısınız. Ben yine de yasaklar konusunda takıntılıyım. Birilerini, birşeylerden korumak için, ya da kendi çıkarlarını birilerinden korumak için yasak konur. KK'da biraz fazla feminist kaldım galiba:))

e zaten herkes aynı şeyi savunsun diye soru sorulmuyor ki. Herkes kendi doğrusunu, düşüncesini paylaşsın diye soru soruluyor. Ha kişi tartışmayı bilmez, beceremez, kendini ifade edemez o zaman gereği neyse yapılır. Bu da düğerlerine engel olmaz.

Anladığım kadarıyla üyeler de, yönetim de tartışma çıkıyor, kimse düşüncesini seviyeli bir şekilde savunamıyor bu yüzden de din ve siyaset yasak daha genelgeçer konulardan konuşalım diyor. Öyle yaparız.

aynı şeyi savunsun diye sorulmuyo ama balık baştan kokuyo biliyosun esincim..
demek istediğim bu konuların tek bir başlık altında toplandığında insanların kendi doğrularını savunacağı daha sağlıklı bir ortam olacağı fikri..

Siyaseti siyayet yapmadan konuşmayı becerebilsek,
Dini ulema kesilmeden ya da ben inanmıyorsam yoktur noktasında katılaşmadan paylaşabilsek,

Dünya üzerindeki milyarların maket modeli gibi burada da '' her telden '' olduğumuzu ve her telden olmanında en tabi hakkımız olduğunu bilerek birbirimize hitap edebilsek;

-e bilsek......-e bilsek.....-e bilsek....

Biz biliyoruz da,o bilmeyen çeri çöpü anında ayıklamak size düşüyor K.K YÖNETİMİ.

cunku bayanlar karsı dusuncedekı kişiyi cekemıyor. evet burası da boyle dıyemıyor. tabı dıyebilenlerı tenzıh ederım
ha bır de su söz var ki insanlar 3 seyi tam bilmezler ama bu 3 sey hakkında sureklı tartısırlar. din siyaset ve spor...

Bence bilenler bilmeyenlere öğretir zamanla. Ama dediğim gibi gördüğüm tartışma bir çok sitede bu konulardan konuşanlara örnek olabilecek nitelikteydi. Ama o bile çok geliyorsa buraya yapılacak bir şey yok. Yine de bu yasak işi dişe dokunur bir çok konuyu foruma taşımamıza engel olur. Bile bile lades denmez, yasaksa eğer siyaset konuşmak
"Şehitlerle ilgili başlık açılamaz. ha şöyle açılır.
"Terörü lanetlemek isteyenler buraya!"

Sizde haklısınız ama aynı dine, mezhebe inananlar bile kendi aralarında çelişiyor, kesin hükümlü ayetler müstesna ucu açık ayetleri siz farklı anlarsınız, ben farklı anlarım, siz kendinizce uygularsınız ben kendimce, ben x ayet hakkında kendi düşüncemi yazdığımda burada kaç kişi bana itiraz edecektir tahmin edebiliyorum, ben bu itirazlara yine ayetlerle delil sunacak, kontrolünü kaybetmeyecek, sinirlerini yıpratmayacak biri olabilirim ya yıpranacak kişiler ne olacak?

Bilmek öğrenmek isteyenlere hiçbirşey kazandırmıyor, aksine kavgalar, hakaretlerle bunaltıyoruz, kaldı ki dediğim gibi hepimiz kendimizce yorumluyoruz yani din Kur'anca olmuyor bizce oluyor burada paylaşılınca, en bilindik örnek 4 farklı kişinin Kur'an-ı Kerim mealini açıp bakın, ayet meallerinde farklılıklar vardır, parantez içinde kendi yorumları vardır, o yorumlar bile farklıdır, 4 ayrı İlahiyatçı bile aynı kitabı değişik ele almışken buradaki yüzlerce kadını varın siz düşünün.

Elbette bu kötü birşey değildir, benim bilmediğimi siz, sizin bilmediğinizi ben biliyorumdur, fikir alışverişi olur ama bunu fikir alışverişi gibi görmeyip sizi, beni aşağılayanlar, sayıp sövenler, düşman görenleri ne yapacağız?

Yönetim olarak banlıyoruz ok ama dinle ilgili bir topik açılıp o topik karıştığında cezalar verilmeye başladığı anda işler iyice çığrından çıkıyor, banlanın arkadaşı xx banlatmıştır diyerek xx'e, xx'in arkadaşları banlananın arkadaşlarına saldırıyor, topik akıbeti ne peki, hakaret, polemik içerikli yorumlar kaldırılıyor, yine yazıyorlar yine kaldırılıyor, malesef tartışmalar uzadığı için sonunda kapatılıyor, akabinde kapatıldı diye üyeler yeni bir topik açıyor, yine kavga kıyamet yine banlanmalar yine topik kapatılması.

Bizim için sorun yok, gerekirse uyarı veririz, üye banlarız, konu kapatırız ama bilgi sahibi olmak istenilen konular ziyan olup gidiyor yani sonuç çıkmaz sokak.

Bundan sonra öyle olmaz saygı çerçevesinde konuşuruz diyebilirsiniz, yine malesef diyerek söylemeliyim ki zamanında biz hem din hem siyaset için söz verenlere çok kereler şahit olduk, önce söz verdiler sonra birbirlerinin gırtlağını sıktılar, kimse yoğurdum ekşi demedi, her ceza alan diğerini tuttuğumuzu iddia ederek özelden taciz etti, kimi zaman dinsiz olmakla, kimi zaman yobaz olmakla suçlandık, suçlanmakta sorun değil, anlık öfkeyle yazıyorlar fakat ya özelden ağzına geleni saydıkları diğer üyelere ne olacak?

Tehdit, hakaret suçlamalarıyla üyelerin birbirine açtığı mahkemelerde cabası. Yani anlayacağınız burada konu yönetimin anında el koyması değil, herşeye, her yere akabinde müdahale edilir ama topikleri konuşulamayacak hale getirdikleri sürece burada 100 tane siyasi 100 tane dini konu açsanız ne fayda.

Kazen Bey
Öncelikle sizin bu konuyla ilgili yazacağınız bilgileri merakla bekliyorum.
Belki sizin yazacaklarınızdan sonra fikrim tamamen değişecek ancak bu konuda söylemek için sabırsızlandığım birkaç şey ve bir de önerim var.

Öncelikle konuyu açan arkadaşımla aynı fikirdeyim ama bazı konularda sizin paylaştığınız endişeleri de taşımıyor değilim.
Gerek siyaset gerekse din özellikle biim toplumumuzda çok çok hassas ve tartışmaları çok büyüyebilen konular.
Ancak en azından bir kadın olarak kadınlara özel bir forumda kadınların en azından gündemdeki toplumsal konuları konuşabilmesi taraftarıyım.
Kendi adıma burda birisinin kişisel ailevi probleminden önce yeni çıkmış bir yasa yada hali hazırdaki bir yasa tasarısı hakkındaki fikrimi paylaşmayı tercih ederim.
Benim gibi düşünen üye sayısının da çokta az olmadığını düşünüyorum.

Önerime gelince;
Birileri elini taşın altına koysun, gönüllü olsun sözünüze istinaden kafamda işe yarayabileceğini düşündüğüm bu fikir oluştu
Bizler kadın olarak birçok şey yapmak istesekte zaman zaman evlat olmanın,zaman zaman eş olmanın, zaman zaman anne olmanın getirdiği sorumluluklar sebebiyle herşeye yetişemeyebiliyoruz malesef. O yüzden bir kişinin elini taşın altına koyma ihtimali olsa bile sonuçta o da o taşın altında ezilir bu açık ve nettir.Dolayısıyla bu işi başarabilmek için birbirinin yerini doldurabilecek,yokluğunu telafi edecek birden fazla üye gerekli diye düşünüyorum.

Ancak şöyle yapılabilirmi acaba;
Sadece gündemdeki toplumsal konular başlıklı bir topik açılıp bu topikle ilgilenmesi için gönüllü 10 üye belirlenir.
Tabi sadece gönüllülük yeterli gelmeyebilir,yorumlar karşısında sakin tavrını koruyabilecek,belli bir olgunluğa erişmiş,aklı başında,mantıklı ve sizlerinde onay vereceği üyeler olmalıdır.
Topiğin ilk mesajında site kuralları tekrar belirtilir.Ayrıca sadece bu topik için özel kurallarda belirlenir ve bu kuralların işleyişi ile ilgili bu 10 üyenin ismi geçirilerek bu arkadaşların uyarılarının dikkate alınması aksi takdirde yönetimin müdahale edeceği belirtilir.
Bu 10 üye arkadaşımız da tartışmaya giden durumlara sakin ve telkin edici mesajlarla yaklaşarak uyarıda bulunur.Bu uyarıları ciddiye almayıp devam eden olursa sizlere bildirir,sizde duruma uygun cezalandırırsınız.
Ayrıca bir editör arkadaşımızda sıklıkla bu topiğe uğrayabilirse biraz daha caydırıcı olur kanaatindeyim.

Fikrim böyle, açıklamalarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.
Ayrıca size mantıklı gelirse bu 10 üyeden biri olmaya gönüllü olduğumu da belirtmek isterim.

Son düzenleme:

Canım fikirlerine ve önerilerine saygı duydum. Fakat bence bu konularda tartışma çıkmayacağını, işin ucunun siyasete dayanmayacağını, seviyenin asla bozulmayacağını kimse söz veremez. Bence vermemeli çünkü mümkün değil. Sen yeni çıkan bir kanunu beğenmiyorsan, uygun bulmuyorsan bunu sebepleriyle açık açık söylerken bu kanunu onaylayanları eleştireceksin mecbur bu başka yolu yok. Senin bu eleştirin burada parti propogandası ya da beli bir partiye saldırı olarak algılanacaksa eğer zaten bu iş olmaz.
Benim söylemek istediğim tamamen tartışmasız, herkesin birbirine hak verdiği, canımlı cicimli konuşmalar, paylaşımlar değil. Zaten dinin de siyasetin de herkesin birbirine hak vererek tartışılması imkansız. Elbette yeri gelince iki karşıt görüş kıran kırana çatışacaklar. Yani aksi mümkün değildir diye düşünüyorum. O yüzden ben böyle bir söz veremem. Ha önerim mi ne, bir yere kadar küfür ve kişisel hakaret içermedikçe ideolojilerin çarpışabileceği çerçevede yapılsın. Siyaset de parti de, dinsel çatışmalar da karışacak çünkü. Dediğim gibi olayı küfüre ve kişisel hakarete dayandırıp seviyeyi düşürenler cezalarını alabilirler, diğerleri de tartışmaya devam edebilir. Çünkü gördüğüm kadarıyla konular çok güzel tartışılıyor karşılıklı, sadece iki- üç kişi sinirlerine hakim olamıyor ve seviyeyi düşürüyor. Onun dışındakiler en güzel şekilde paylaşıyor. Kişi kendinden sorumludur seviyesi gerçekten düşükse, insan gibi tartışamıyorsa bu forumlarda işi ne, hiç gelmesin, yasaklansın değil mi? hem bu kişiler de çıkar ortaya.
Dediğim gibi hiç tartışma olamayacak, farklılıkların çarpışmayacağı bir siyaset konuşalım isteniyorsa ben yokum, çünkü mümkün değildir, o zaman yönetimdekilere katılıyorum eski konuları konuşmaya devam edelim.

Kurunun yanında yaş da yanar diyorsunuz, siz de haklısınız bu da ülkemizin gerçeklerinden. Ne diyebilirim ki?
Ben dinin de tartışılabileceğini düşünüyorum. Aslında tartışılamaz değil mi, yaşanır, inanılır çünkü manevi bir şey, dogmatik. Tartışılsa da sonuç alınamaz değil mi? ama yine de ben buna inanırken bir diğerinin başka bir şeye neden ve nasıl inandığını bilmek, öğrenmek hoşuma gider. Ha belki hak veririm de ben yanlış biliyormuşum bu daha mantıklı da diyebilirim de ama yok benim çevrem böyle değil diye kendi doğruma inanmaya da devam edebilirim.
Aynı manzaraya bakıp herkes farklı bir şey görür değil mi? Aynı Kitap'ı okuyup farklı bir şeyler anlamak da böyle. Ha herkes benim inandığıma, benim inandığım şekilde inanacak diyenler olursa ve gözünü karartıp çılgınca bunun mücadelesine girerse burada zaten sonuç alamadığını da görür değil mi? Belki vazgeçer ya da tartışır, sinirlerini bozar durur, ha tehditleşmeye vs. gelince o kadarına bir şey diyemem öyle yapabilecek zihniyettekilerin de burada herhangibir başka başlık altında da görmek istemem. Çünkü her şeyin yeri vardır. Burası konuşmanın tartışmanın yeridir ama savaşmanın yeri değildir.
Neyse

esincim her zaman msj atamasamda fikirlerini destekliyorum, konu tartismaya hakarete donuyor diye bu tur konulara izin verilmiyorsa ozaman bu konulardan once izin verilmemedi gereken bir cok konu var ve bu konularda da surekli tartisma hakaret oluyor, meseke bir konuya denk gelmistim birkere"kocam agin negune duruyor dedi" bu nasil seviyesiz bir konu belki bu konu kapatilmistir ama kapatilmadan once acilmasina izin verilmistir
bu konu sadece konu sahibini igilendiriyor ve onun ozeli bu konunun tartisilmasi kime ne fayda saglar?
ama suan uzerinde konustugumuz konula 7den 70e herkesi ilgilendirir
ben suan hemen bir konu acilsinda uzerinde tartisilip hakaretler edilsinde demiyorum ama daha once dedigim gibi benimde din ve siyasette bircok merak ettigim billmedigim sey var, bunlarin yani sira zaman zaman soylemek konusmak istedilerimde oluyor iste ozaman bu konular konusulmali
bunkari site yoneticileri kadar bazi uyelerdende istiyoruz eger herkes fikrini dusuncesini kimseyi hedef almadan burada paylassin kimse kimseye iktidardan yada muhalefetten yana diye veye musluman hristiyan ateist vs.diye hakaret tehtit yagdirmasin herkes birbirine saygi duysun

Umarım konu dışı yazmaktan dolayı bir problem yaşamam. Ancak, yaşayacak olsam bile buna değer diyerek bir kaç satır yazmadan edemiyorum.

Harfiyen ve bir sonraki yazı ve yorumu da bir an evvel okumak için acele ederek tümünü gerçekten büyük bir heyecanla okuduğum bir on sayfa var burada.

Kendi adıma, görüş ve düşüncelerini bildiren herkese teşekkür etmek istiyorum.

Özellikle Kazen Bey ve Mune Hanım'a böylesi içtenlikle ve uzun uzun sabırla açıklamada bulundukları için gerçekten hayran kaldığımı belirtmek istiyorum.

Görüşleri yer alan herkesin yaklaşımlarına ve bunları ifade edişlerine de aynı şekilde hayran kaldığımı da belirtmek istiyorum.

Ve konu sahibi arkadaşıma da çok ama çok teşekkür ediyorum.

Bana göre epey genç bir arkadaşımız (müsaade ederse genç bir kardeşim diye hitap etmek istiyor ve kendisini öyle kabul ediyorum) duyarlılığı, heyecanı, bilgilerin paylaşıldıkça ve tartışıldıkça işe yarayacağına ve insanları doğrulara daha fazla yaklaştıracağına olan inancı ve savunduklarının arkasında durabilme yeteneği ve bu ülkenin bugünü ve geleceğine dair yaşamsal konu ve olayları ele alış biçimi bakımından tebrik ediyorum ve istifade edebildiğim yerleri için de bir kez daha teşekkürü borç biliyorum.

Ve bu on sayfa gösteriyor ve ispatlıyor ki, insanlar farklı talepler konusunda dahi saygı ve sevgi çerçevesinde doğru iletişim kurabiliyor, karşılıklı olarak fikirlerini, olayları ve sonuçları nedenleriyle birbirlerine izah edebiliyorlar. Ve farkındaysanız şu ana kadar ne yönetim ne de üyeler, hiç kimse birbirine hakaret veya kişiliğine ya da görüşlerine saldırı şeklinde ve rencide edici ifadeler kullanmadı ve saldırıda bulunmadı. Yönetim, ucu kendilerine dokunan belki de haksızca bir kaç yoruma bile oldukça sağduyulu yaklaşmayı başararak nedenleriyle uzun uzun açıklama yaptı.

Sevgili Esin hanımın dileği ve taleplerine sonuna kadar katılıyor olmakla birlikte, geçmişte hakikaten çok sıkıntı yaşandığı için, eşimin ailesi veya saçlarımın rengi nasıl vb konular kadar serbest olamayacağına kanaat getirildiği inancındayım ve eminim ki forum için belki de en hayırlısı budur.

Karşı fikirlerde bile olunsa, savunulan doğruları, üyeler eğer şu on sayfadaki gibi, burada yer alan üyeler gibi amaca hizmet etmek adına ve bu seviyede, bu kalitede izah edebiliyor olsalar, eminim ki din ve siyaset başlıkları en faydalı, en anlamlı ve en çok şeyler öğrenip hepimize yeni ufuklar açabilecek en değerli başlıklar olurdu sanırım.

Lakin, bu başlıkta şu ana kadarki yazışmalar gibi çözüm odaklı ve seviyeli yaklaşım, üst bilinç gerektiriyor ve ne yazık ki sadece din ve siyaset değil, çok daha basit konularda bile başarılamayabiliyorken, siz veya bir çok kişi bunu başarmak istese de zaman zaman birileri çıkıp sinirlerinizi alt üst edecektir ve ne kadar direnseniz de tartışma adı altında bir şekilde sürekli seviyesizliğe devetiye çıkaracak, yorumlarıyla bir şekilde sizi kendi seviyesine çekmeyi başaracaktır.

Biz insanız, böyle durumlarda ve böylesi önemli konularda muattap almamayı ve farkında olmadan da olsa çığırdan çıkmamayı ne kadar garanti edebiliriz ki?

İyi ya o zaman, daha gel geç konularla ilgili forum yapalım manasında değil tabi ki yukarıdaki cümlem aslında. Birileri çığırtkanlık yapacak diye böylesi önemli mevzulardan bahsetmemek tabi ki hiç doğru değil.

Sadece bu forumda sanırım bizim düşünebileceğimizden çok daha fazla sıkıntı yaratacak olması nedeniyle, yönetimin de ifade ettiği gibi yıllarca yaşanmış ve örneklenen olaylar nedeniyle sanırım bu forumda böylesi bir başlık en azından şu an için sıkıntı yaratacak gibi anlaşılıyor.

Umuyorum ki en kısa sürede böyle bir talebin karşılanabileceği şartlar oluşur, forumdaki genel tablo çok daha seviyeli ve bu konuların açılması durumunda da sıkıntı olmayacağı yönünde seyreder inşallah ve herkes için faydalı olacak güzel bir siyaset başlığı altında tüm fikirler seviyeli bir şekilde buluşur. O zamana kadar Sevgili Esin Hanımın arada bir yerde belirttiği gibi, hepimiz bu forum dışında sürdürdüğümüz paylaşımlarımızla veya bu forumda da birbirimizle özelden fikir paylaşımlarımızla dilediğimizce ve saygı çerçevesinde bu konudaki eksikliği bir parça da olsa giderebiliriz.

Saygılarımla

Canndann Hanım desteklediğiniz ve fikirlerinizi bu kadar net ve nedenleriyle açık açık izah ettiğiniz için teşekkür ederim.
Heyecanım, belki biraz da isyankarlığım, gençliğimden midir; gördüklerimden, duyduklarımdan dolayı, daha gençliğimi ve yaşlılığımı doyasıya yaşamak istediğim bu ülkede hem de güzel, hayırlı, sağlıklı, saygılı bir çocuk yetiştirmeye çalıştığım bu toplumda yaşanan gerçeklere kayıtsız kalamadığımdan mıdır bilemiyorum.
Ama haklısınız, eski üyeler ve yönetim dahil bana uzun uzun açıkladılar, neden burada siyaset ya da din tartışılmadığını, ben de her seferinde benzer cevaplar verdim yine benzer cevaplar aldım. Gördüğüm kadarıyla kk'da daha uzun süre de böyle herkesi yakından ilgilendiren, ilgilendirmesi gereken, hassas(!), önemli konular tartışılamayacak. Olsun tartışamayalım, dediğiniz gibi moda'dan, eşlerimizle sorunlarımızdan, bebeklerimizden konuşabiliriz, bunlar da bana çok keyif veren şeyler ve hoşuma giden paylaşımlar. kadınlar kulübü de gerçekten bence böylelikle kadının hatta artık tüm vatandaşların bu konularda nerede durması gerektiğini bir kez daha gösterdi bana. Dediğiniz gibi görüşlerimizi paylaşabileceğimiz bir çok sosyal paylaşım sitesi de var. Burası olmasa da olabilir pek tabi. Ben sadece kadınlar daha bilinçli olsun, daha duyarlı olsun istemiştim. Ama haklısınız aramızda o seviyesiz iki kişi olduğu sürece hiç bulaşmamak lazım bu sorunlara.
Bana cevap veren, katılan ya da katılmayan, herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum. Burada birbirinden güzel ve yararlı daha nice paylaşımlara diyorum.

Kadınlar neden siyaset konuşamıyor? belki de gerçek hayatta konuşamayan, kocasının, babasının doğrularını(!) kabul etmek zorunda kalan kadınların çokluğundan kaynaklanıyor olabilir.. kadınlar siyaset konuşamaz fikri o kadar yaygın ki(gerçekte) ben bunu hazmedemiyorum.. kk yönetimine karşı söylediğim bir fikir değil bu, yasaklama gerekleriniz daha başka biliyorum fakat anlayamıyorum, çünkü üyeler kendi söylediklerinden mesuldür, yorumlardan site sorumlu tutulamaz..bu yüzden yorumların silinmesi, konuların kapatılması mantıksız..
tartışmaların kaynağını da candann hanım çok güzel ifade etmiş, yorumlarıyla bir şekilde sizi kendi seviyesine çekmeyi başaracak o kadar çok üye var ki aslında bunlara karşı önlem alıp tuzağa düşmemek gerekiyor...
siyaset te din de konuşulabilmeli.. böylece kendi aramızda uslup oluşur tartışmaların seviyesi de yükselir, şahsi fikrim budur..

Kazen, bizimle ugrasmak gercekten kolay degildir, bunu cok iyi tahmin edebiliyorum. Binbir cesit insaniz burda.
Birde bir sürü kadinlar bir arada olunca, kolay degil.
Ama actigim konulari burda saymakla neyi ispatlamak istedin, onu pek anlayamadim. Her actigim konumla herkesin önündeyim, kimseden gizlim saklim yok. Madem 10 senedir burasi var, 10 senedir ayni nickle burdayim, anlim ak.
Sanki utanilacak birsey yapmisim gibi, actigim konulari siralamissin.
Peki iclerinde hangisi sizleri rahatsiz etti veya toplum disi bir konu acmisim? Evet cok tatiller yaparim, evet büyük araba kullanirim, evet güvenmedigim bir enisteye maddi yardim etmek istemedim ama celiskideydim ve hemcinslerimle dertlesmek istedim? Size abes kacan hangi konum?
Ben hayatimda bir kere bile ne cinsellik bölümünde konu actim nede orada yorum yaptim, cünkü beni ilgilendirmeyen bir konu, ama kadinlarin haklari dendigi zaman ben ordayim.

Neyse konumuza dönecek olursak, ben sahsen cok isterim, özellikle yurtdisinda yasadigim icin Türkiye`de yasayan hemcinslerimin düsüncelerini ve duygularini bilmek isterim.
Karsilikli önemli gündemleri konusmak Kadinlar kulübüne cok sey katacagindan eminim. Ilgisi ve bilgisi olan herkes bu bölüme katilsin.
Hadi bakalim hayirlisi olsun diyeyim.
Insallah basaririz ve hepimizde bunu ustaca yönetiriz, ben buna inaniyorum.

Durmak yok, yola devam.

Benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla sizin desteğe ihtiyacınız yok, çünkü zaten sorgulama, analiz etme, sonuçlar çıkarma ve aynen söylediğiniz gibi kayıtsız kalamama gibi yönlerinizi iyi ve doğru noktalarda ve önemli hususlarda ve olması gerektiği gibi kullanabiliyorsunuz diye düşünüyorum. Hepimiz bu kadar duyarlı ve doğru tespitler yapabiliyor olsak belki de özellikle böyle bir başlık talebine bile ihtiyaç duymadan zaten birşeyleri çok daha ileri seviyede konuşabiliyor ve sonuçları iyi olacak çözümler üretip, gerek özel gerekse genel anlamda çok daha fazla yol almış olmazmıydık?

Duyarlı insanlar için, aynen söylediğiniz gibi saygılı ve doğru bir çocuk yetiştirmeye çalışmak bile gerçekten çok zor, zaman zaman yıpratıcı ve oldukça önemli bir iş, önemli bir görev ve önemli bir sorumluluk aslında.

Çünkü doğru ve saygılı olduğumuz için biz erişkinler bile kimi zaman duyarsız ve saygısız insanlar karşısında hayretler içerisinde, pes yani demek durumunda kalıyor ve kimi zaman dilimizle de olsa acaba onlar gibi mi olmak lazım diye kızgınlımızı giderecek söylemlerde bulunmuyormuyuz? Söz konusu çocuk ve gençler olunca onlar için durum çok daha zor olabiliyor. Çünkü pek çok zaman kazanç değil, geçici olarak da olsa kayıplar yaşadıklarında böylesi haksız sonuçlardan sonra "bana ne kazandırıyor ki, en iyisi ben de umarsız, duyarsız, bencil, saygısız ve çıkarcı olayım, galiba daha çok prim yapıyor moduna bile girebilirler yanlış olduğunu bile bile.

Tabi ki kadın kadına paylaşımlarımızın her biri keyif verici ve güzel oluyor. Yine de, aynen söylediğiniz gibi konu sınırlaması olmadan birbirimizle çok daha fazla paylaşımlar yapmanın güzelliği ve hepimize kazandıracaklarının toplumsal açıdan önemi ve faydaları ve bunun her alanda ilerleme demek olduğu ise su götürmez bir gerçek.

İnşallah öyle de olacaktır mutlaka.

Anlaşılmış olmak, daha doğrusu, doğru anlaşılmış olmak çok güzel bir duygu ve bunun için teşekkür ediyorum. Ve sonuç ne olursa olsun, siz de farkındasınız ki aslında siz de doğru anlaşıldınız diye düşünüyorum sadece en azından şu an için şartlar ve sonuç, bir takım nedenlerden ötürü anlaşılmış olan taleple parallelik gösteremediği için mecburen şimdilik sonuç böyle olmak zorunda.

Ama yarın ne gösterir, bu günlerimiz nelere gebedir? bilemeyiz öyle değil mi? Gün doğmadan neler doğar sözünü hatırlayıp, insan olmanın nitelikleri ve idrakiyle insana ve insan aklına ve yüreğine yakışır şekilde olması gereken duyarlılığı yılmadan ve her konuda sürdürmeye devam.

Görüşmek üzere, yüreğinize sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…