Kadınlar neden siyaset konuşamıyor?

Bence bu forumlarda dini konuları konuşmanın yasak olması çok daha vahim. Bir ateist kadınla bir dini bütün Müslüman kadın başka nerede bir araya gelip de karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilirler ki? Başka nerede bir konuda birbirlerinin görüşlerini bilme şansını yakalayabilirler.
Kavga çıkabilir pek tabi, herkes kendi doğrusunu o kadar benimsiyor ki, karşısındakine fırsat vermiyor, e haliyle kavga kaçınılmaz olur. Ya da şu var. herkes benim doğruma inanmalı anlayışı. Yok kardeşim herkesin doğrusu kendine. Yine de tartışmaktan, kavga etmekten korkmaya gerek yok. Erkekler gibi iğrenç küfürler de edilmiyor, görmedim yani henüz.

aynen senin gibi düşünüyordum esinciğim ...
ama ne zaman bir yorum gördüm vazgeçtim .. arkadaşlardan biri demişti ki ;
''burada ayetlerle konuşulması bence yanlış çünkü kimisi başka yorumlar ve dinden tamamen uzaklaşabilir ,, buda kaş yapim derken göz çıkarmak olur''diye .. hakverdim açıkcası çünkü burda bazen öyle hırsla saldıranlar oluyor ki sırf nefsinin inadından bir ayeti inkar etse vebali bizide bulabilir. yada ateist biri burda niye allaha inanmıyorum diye bir başlık açar buda çok sakıncalı belki burayı takip eden 16-17 yaşındaki bir genç tamda kafasında bişeyler oturmamışken tepetaklak olup sorgulayıp yanlış şeylerde düşünebilir..
en azından burdaki herkesin ve takip edenlerin internetleri ve araştıracak kaynakları var herkes dilediğini öğrenebilir.
din konusu bencede çok tartışmaya müsait değil yaşayıp gördük ...

birkac kendini bilmez yuzunden sitenin geri adim atmadi gercekten cok uzucu.....esincim siyeset konusmaya ne kadar merakli diyecekler demissin, aslinda siyasetten gundemden konusmak istememek tuhaf karsilanmali
oy verdiklerimiz basa gelmis olsada olmasada sonucta bizi yoneten bizim yerimize karar veren birileri var ve eminimki cogu zaman halkin memnun kalmayacagi kararlar veriyorlar
mesela diyorlarki; emekli oldugunda sana tazminat vermeyecegiz yada vermeyi coook zorlastiracagiz, yada omrunun son demelerinde emekli olacaksin belki yasarken yapamadigini olunce yada hasta yataginda yaparsin diye :-)))
bana diyorki zorunlu deprem sigortasi yapmazsan sana su, gaz vs.vermeyecegim benim sigorta yaptiracak param olsa once kendi sigortami yaptiririm
veya ben cocugumu 5.5yasina okula gondermek istemedigimde bana raporu sart kosuyor mecbur almak isteyincede senin cocugun geri zekalimi? diyor
diyor da diyooor..
iste boyle hayati meselelerde kendini bilmeden yorum yapanlar veya bunlari konusanlara merakli diyenler keske biraz sagduyulu davranip en azindan konusanlara saygi gosterip usluplarini bozmasalar rahatca ve birbirimize saygiyla konusulsa bu tur konular
kazen sende haklisin sonucta bir kac kendini bilmez yuzunden kendi konunu bile kapatmak zorunda kaldin :-)))

Gayet yerinde bir uygulama bence.:ssz:

En basit konuda bile çok büyük tartışmalar çıkıyor.

Din ve siyaset gibi iki ince konuda kimbilir nerelere varılır.

Söyleyen söylediğini üstlenir,hukuki sürecine katlanırım diyor.

Valla bir topikte okumuştum,haklarında dava açılan üyeler mesajlarını sildirmek için bin dil dökmüş.

Parkon hocama katılıyorum,kürtaj konusunu çok güzel tartışmıştık.

Ortamı germeye çalışan elbette oldu ama güzelce toparladık hemen.

Bence bu forumlarda dini konuları konuşmanın yasak olması çok daha vahim. Bir ateist kadınla bir dini bütün Müslüman kadın başka nerede bir araya gelip de karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilirler ki? Başka nerede bir konuda birbirlerinin görüşlerini bilme şansını yakalayabilirler.
Kavga çıkabilir pek tabi, herkes kendi doğrusunu o kadar benimsiyor ki, karşısındakine fırsat vermiyor, e haliyle kavga kaçınılmaz olur. Ya da şu var. herkes benim doğruma inanmalı anlayışı. Yok kardeşim herkesin doğrusu kendine. Yine de tartışmaktan, kavga etmekten korkmaya gerek yok. Erkekler gibi iğrenç küfürler de edilmiyor, görmedim yani henüz.

haklısın bencede vahim esincim...neden cinselliğe varana kadar herşey konuşuluyo da dinimiz islam neden konuşulmuyo?ben istiyorum böyle bir bölüm olmasını .kazen bey duyunnnn lütfen

neden olmasin?

gel gor ki siyaset ile partizanligi birbirinden ayiramayan bir kac kisi yuzunden tuslara basar iken polimige girmemek adina dusunuyoruz.. acaba yazdiklarimiz sonucunda bir partiyi kotuledigimiz dusunulurde savunmaya gecen olur ise ne yapmak gerekir diye kendimizi durduruyoruz

guncel bir konuda yorum yapar iken iki satir alta sen su partinin ulke icin yaptiklarini biliyor musun yazildiginda insan nerede durmasi gerektiginin hesabina giriyor ... oysa ki ben ne iktidar ne muhalefet ile ilgilenmiyorum.. derdim semdinli de askerlik yapan kuzenim , derdim universiteye giden kizkardesimin harc parasi, derdim 35 sene devlete hizmet etmis savas gazisi babamin kan vermek icin hastane sirasina hava aydinlanmadan girmesi, derdim epilepsi hastasi 69 aylik yigenimin okul telasi , derdim nisanli erkek kardesimin aldigi maas ile bir turlu evlenememesi, derdim bas ortumu siyasi sembol gorenlerin beni belli bir partiye yakistirmasi, derdim turkce konusmayi bilmeyen kayinpederimin vergi odemeleri icin esimi berlin den sanliurfa ya suruklemesi, derdim (5,5 yasindaki kizimin en buyuk derdi) turkiye de kopeklerin ve kedilerin neden sokaklarda tekme ya da tas ile kovalandigi, derdim resmi ya da gayri resmi kuruluslarda ille bir dayi sahibi olma gerekliligi , derdim satilan limanlar , ozellesen mulkler, derdim sacini sariya boyamis kardesime taciz , derdim kadin siginma evinde siginamiyan korunamayan kadinlar....

derdim biter mi? biten kelimeler sadece! simdi vatan dedigim burnumda tuten ulkemde; solugum , sesim gurbet elde tukenmisken ben rahatsizliklarimi belirteyim dedim.. bu ulke bilmem kac senesinde su iktidar ile su halde idi diyen olunca ben nasil insan dusuncesine saygi diye haykirmam.. kardesim ben kimsenin partisini , iktidarini , muhalefetini savunmuyor kotulemiyorum ama ben sadece bir kadin olarak cocuk dogurmaktan yukumlu degilim.. sesim solugum sadece bu ay hamile kaldim mi? , kocam beni aldatiyor mu? , kaynanam beni sevmismidir? , eltim beni kiskandi mi?, lazer mi agda mi? , sogan mi sarmisak mi da cikmiyor

gelecegin bireyleri ellerimizde avuclarimiz da sekilleniyor neden hakkim yok siyaset konusmaya , yazmaya ? tabii ki var sadece kara mizah ornekleri gozumun onunde - yok iktidari elestiriyor musum - bireyim yorum yapiyorum sadece.....

maalesef uzulerek yaziyorum kendine saygi duymayi bilmeyenler oldugu surece nasil saygi bekleriz.. nasil siyaset konusabiliriz , parti cigirtkanliklari son bulmadigi surece tarafsiz nasil gozlem okuyabiliriz...

keske siyaseti yazabilsek, paylasabilsek, okuyabilsek

Burda siyaset konuşmaktan herhangi bir çekincemiz yok tabiiki.
Toplumu ilgilendiren konuları tartışmayı ençok isteyenlerden biriyim bende.
Hak alınmaz verilir lafını da hayat felsefem olarak kabul ederim.
Böyle bi bölüm açılırsa müdavimlerinden biri olurum heralde.

Kürtaj yasağı gündeme geldiğinde sayfalarca tartıştık,konuştuk.
Kimse kimsenin fikrini değiştiremedi tabii ki.
Ama çok güzel paylaşımlar oldu topikte.
Bu gibi konuları tartışmak bencede çok güzel olur.
ı
Daha önce yazdığım mesajdaki çekincelerim Kazen in verdiği linkteki konuyla alakalıydı.
Tartışma çıktı ,mesela bu tartışmanın taraflarından biri olmak beni sonradan rahatsız etti.
Niye mi?
Burda hepimizinde savunduğu gibi toplumsal olayları konuşurken x partisi y partisi diye değil ama şu şu nedenlerden dolayı terör olayları artıyoru konuştuk.
Ama bunları konuşurken gelip ülkenin refahı,ekonominin gelişmesi gibi konulara lafı getirenlerede cevap vermeden duramadık.
Birde baktık ki konu nerdeyse iktidar muhalefet kavgasına döndü.
Bunun sakıncası varmıydı?
Bilemiyorum.
Ama ben rahatsız oldum,bu konuları şehitler için açılmış bir topikte tartışmış olmak gereksiz geldi bana.
Yani sadece kendimi birilerinin propogandasına alet olmuş gibi hissettim aslında.
Anlatmak istediğim buydu.

Ama tabii buda bir ders oldu.
Seninde dediğin gibi yanlızca 2 topikte bile kimlerin kışkırtmaya çalışabildiğini öğrendik.
Bundan sonra kime cevap verip,kime vermeyeceğimizi,nerde durmamız gerektiğini iyi biliyoruz.

Bahane bulmaya çalıştığımızı düşündüysen ,yanlış anladın.
Ben sana destek veriyorum,
Bu bölüm açılırsa gerçekten KK nın dahada özel bir kulüp olacağı kanısındayım.

konuşturulmuyoruz, mecliste bile kadın vekillere verilen adaylık yüzdesi belli, kabinedeki bakan sayısı da gerçekten komik ve göstermelik... dünyada da bu böyle, maalesef...:19:

Yaa anlamadığım tartışmalardan neden korkalım ki? Tartışılacak tabi ki. İlla ki parti lafı çıkacaktır.
Açıkçası Kazen'in şehitlerle ilgili kapattığı konuya bir göz attım, özellikle tartışmanın alevlendiği ve propoganda laflarının bolca geçtiği son sayfaları okudum. O kadar da büyütülecek bir şey yok ki. Birileri çıkmış oy verdiği partinin doğru politiakalar uyguladığını savunmuş, birileri de yanlış yaptığını ki zaten öyle bir başlık açıldığında konunun geleceği nokta belli. Yani Şehit haberlerini aldığımızda feyzbokumuza koşmaktan başka ne yapacağımız soruluyorsa tabi ki de bunun nedenleri, nasılları, iktidarın uygulamalarına, muhalefetin bu konudaki tutumlarına vs. vs. gider başka bir yolu yok ki bunu tartışmanın. Yine de bir çok forumda, özellikle erkeklerin olduğu yerlerde tartışılan bu tip konuların arasında seviye ve uslüp olarak örnek gösterilecek bir tartışma olmuş. Daha hafifi olamazdı. İmkansız.
Nasıl olacaktı.
Şehit veriyoruz, üzgünüz!
evet ben de üzgünüm.
terörü lanetliyorum
ben de
ben de
...
Bu şekilde mi sürecekti konu. Tartışmayalım çözüm bulalım diyorlar, ya tartışmadan, nedenini, niçinin ortaya koymadan çözüm nasıl bulunur?
Bu imkansız eğer ki burada konu açılıp da bu tartışmalar yaşanmasın diyorsanız herkesler haklı açmayalım, bundan hafifi imkansız. Yani Kazen'in dediği gibi ben yönetsem o forumu o konuyu kapatmazdım mesela:)) bana göre iki taraf da düşündüklerini savunmaya çalışmış, arada bir kaç seviyesiz laf olmuş ama o kadar da her yerde oluyor.

sana katiliyorum berlinay(adini insallah dogru yazmisimdir)
cogu 18 yadini doldurmus uyelerden olusuyoruz ama bazilari hala kucuk cocuk gibi olup tartmadan konusuyorlar sonra site yonetiminin hakkinda karar vermesini bekliyorlar halbuki hepimiz birer bireyiz ve yaptiklarimizdan kendimiz sorumluyuz bu sebeple hic birsey yapamiyorsak en azindan iki dusup bir soylemeliyiz(bir kac kendini bilmeze bu sozlerim) boylece site yonetimide zor durmda kalmaz eger zor durumda birakan olursa en azindan uyelikleri iptal edilsin
ben burada yanlis bildigim bir cok seyin dogrusunu ogrendim ve bence siyaset ve dinde konusulmali eminim bu konularda da bilmedigim bir cok sey vardir
ve bence biri inat ugruna dinini inkar ediyorsa kimse kendini sorumlu tutmamali inkari kendi imaniyla alakali...
oturup yonetim ne ceza verecek diye beklemektense herkes her konudaki fikrini diger uyelere saygi gostererek yapsin bizde burada rahatca siyeset,din,cinsellik vs.konusalim.

evet bilmediği konularda ahkam kesenler yüzünden konuşamıyoruz

Bilmediği konularda ahkam kesenlere de bilmediği konular hakkında belgelerinle, bilgilerinle bilmediğini gösterirsin, ya da kendi bildiklerini gösterirsin. Kimin neyi ne kadar bildiğini kimse bilemez. Konuşmalardan anlaşılır bunlar. Burada kimse bilir kişi değil zaten, herkes düşüncelerini paylaşıyor, kk forumun olayı bu değil mi? Uzman görüşü isteyenler ilgili sitelere gider bilgi alırlar.

Yaa anlamadığım tartışmalardan neden korkalım ki? Tartışılacak tabi ki. İlla ki parti lafı çıkacaktır.
Açıkçası Kazen'in şehitlerle ilgili kapattığı konuya bir göz attım, özellikle tartışmanın alevlendiği ve propoganda laflarının bolca geçtiği son sayfaları okudum. O kadar da büyütülecek bir şey yok ki. Birileri çıkmış oy verdiği partinin doğru politiakalar uyguladığını savunmuş, birileri de yanlış yaptığını ki zaten öyle bir başlık açıldığında konunun geleceği nokta belli. Yani Şehit haberlerini aldığımızda feyzbokumuza koşmaktan başka ne yapacağımız soruluyorsa tabi ki de bunun nedenleri, nasılları, iktidarın uygulamalarına, muhalefetin bu konudaki tutumlarına vs. vs. gider başka bir yolu yok ki bunu tartışmanın. Yine de bir çok forumda, özellikle erkeklerin olduğu yerlerde tartışılan bu tip konuların arasında seviye ve uslüp olarak örnek gösterilecek bir tartışma olmuş. Daha hafifi olamazdı. İmkansız.
Nasıl olacaktı.
evet ben de üzgünüm.
terörü lanetliyorum
ben de
ben de
...
Bu şekilde mi sürecekti konu. Tartışmayalım çözüm bulalım diyorlar, ya tartışmadan, nedenini, niçinin ortaya koymadan çözüm nasıl bulunur?
Bu imkansız eğer ki burada konu açılıp da bu tartışmalar yaşanmasın diyorsanız herkesler haklı açmayalım, bundan hafifi imkansız. Yani Kazen'in dediği gibi ben yönetsem o forumu o konuyu kapatmazdım mesela:)) bana göre iki taraf da düşündüklerini savunmaya çalışmış, arada bir kaç seviyesiz laf olmuş ama o kadar da her yerde oluyor.

Kazen konunun son sayfalarını silmiş ,
Dediğin gibi belki çokta seviyesiz söylemler yok aslında ama,
Tartışmanın taraflarından biri olarak bende konunun kapatılması taraftarıydım,hatta yönetime bu konuda bir mesajda attım.
Son sayfalarda konu tamamen Şehit lerimizi konuşmaktan çıkıp kişisel savaşa döndü malesef.

Din ve siyaset yönetimin koyduğu kurallar yüzünden değil, üyelerin dinlere, mezheplere, siyasi görüşlere saygı, hoşgörü, anlayış göstermediği için yasak.

Burada 263.657 kadınız, buda 263.657 ayrı kültür, ayrı inanış demek, inandığımız dinlerin, mezheplerin öğretilerini bile farklı yorumlamak, kendimize yakın bulduğumuz siyasi partiden farklı beklentiler demek.

Keşke fikirlerimizi dayatmak yerine saygı duymayı bilsek ama malesef defalarca denenmesine rağmen görüldü ki konu din ve siyaset olunca konuşamıyoruz, sadece konuşamasak amenna tehdit, küfür, aşağılama, hakları değilken siteden kovma, dışlama, kendilerinden olmayanı her topikte takip edip yerme, sövme, hakaret.

Bunların çözümü var diyorsunuz evet var, ikaz edilir, uyarı verilir, banlanır hala devam edenler varsa üyelikleri iptal edilir, ki öyle yapıldı da lakin bu sefer banlananların arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşları saldırdı ötekileştirdikleri üyelere.

Halbuki ister A partisi ister B partisine yakın olalım, ister ateist, ister müslüman, ister hıristiyan veya yahudi, ister hanefi, alevi, şafii, caferi olalım biz bu ülke kadını değil miyiz?

Peki niye bunca kin ve öfke, düşmanca tavır, inandıklarımız, sempati duyduklarımızdan ziyade önemli olan insanlığımız değil mi?
Dinini mezhebini, hangi görüşe yakın olduğunu bilmeden önce selam veren, sohbet edenler öğrendikleri sonrası niye tavır değiştirirler. Hani kankaydılar, dosttular, sırf dini inancı, siyasi görüşü yüzünden bir anda ötekileştirilmek hangi dünya görüşünde, hangi kutsal kitapta yer alıyor?

Şimdi söyler misiniz din ve siyasi görüşünü söyledi diye resmen taşlanan bir kadın artık böyle şeyleri dile getirmek ister mi sitede?

Nasıl olacaktı.
evet ben de üzgünüm.
terörü lanetliyorum
ben de
ben de
...

Tartışmakta elbette sorun yok,sorun tartışamamakta.
Tartışamıyoruz direkt kavga ediliyor,hakaretler kendinden farklı düşünen insana kendi düşüncelerini empoze etmeler,
Karşıdaki de yetişkin bir insan olduğu için haliyle o empozeyi kaldıramıyor,çoğu zaman kendi de kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışıyor,olay tartışmaktan çıkıp seviyesiz kavgaya dönüşüyor.
Ayrıca Kazen o konu ile ilgili onlarca mesajı yönetime taşıdığını da söyledi.
Yani kaldırılan birçok seviyesiz yorum mevcut.
Sadece görülen değil yani konu.

Keşke düzgünce tartışabilsek,herkes düşüncelerini özgürce açıklasa ve destekli bir şekilde savunsa,
Karşıdakinin düşüncesine saygısı olup kendi düşünceleri mutlak doğruymuş gibi davranmasa,
Farklı düşünceye sahip kişilere "yüzde verileri" ile gelip "yüzde bilmemkaç bu şekilde bu ülkede,böyle düşünüyor,sen hala neyi savunuyorsun" tarzı,sanki yüzde 50yi geçen düşünce mutlak doğruymuş gibi konuşmasa,
İşte o zaman gerçek tartışma ortamı olur ve gayet seviyeli şekilde ilerler,mantıksız dalaşmalar,mahkemeler,hakaret,itham,küfür,olmaz,site üyelerinin de site yönetiminin de başı ağrımaz.

Din ve siyaset hassas konular.
Bizler de çok hassas bir milletiz.
En ufak konularda bile fikir ayrılıklarına tahammül edemeyen üyeler var.
Din bölümü açılsa,farklı dine mensup üyeler de haliyle kendilerine ait bölüm isteyecekler (haklı olarak!)
Ve tabii inançsız insanlar da (yine haklı olarak!)
En basit konularda bile ahlak timsali geçinen,kendi ahlaki değerlerini her şeyin üzerinde tutan üyeler sizce farklı inanca ya da inançsızlığa saygı duyacak mı?
"Ateizm" adı altında sadece ateistlerin paylaşım yapacağı bir konuya teist bir insan girip itham edecek bir yorum yapmayacak mı?
Ya da tam tersi de olacak.

Malesef biz haddimiz olmayan konularda çenemizi tutmayı başaramıyoruz.
İnsanların sadece kendisini ilgilendiren,kimseye zararı olmayan meselelerini kendi doğrularımız çerçevesinde ele alıp karşıdaki kişiyi adeta taşlıyoruz.

Şahsen ben,kendi düşünceme karşıt olan kişinin ithamlarını,ahlak öğretilerini,hatta hakaretlerini işiteceğime,konuşmamayı tercih ederim.
Çoğu üye de kimseden akıl almak istemeyeceği için ya benim bahsettiğim yöntemi seçecek(konuşmamak,tartışmamak) ya da kendi düşüncelerini şiddetle savunacak,empoze etmeye çalışacak tıpkı karşıdaki kişi gibi.
Ve yine başladığımız noktaya geri döneceğiz.

Ayrımcılık,ötekileştirme,farklı fikirlere saygısızlık,tartışmayı empoze etmek sanıp seviyeyi düşürerek tartışmaya çalışma huyumu devam ettiği sürece bırakın forumda siyaset de din de tartışılmasın.
Forumda mevcut olan konularla insanlar birbirine destek olmaya devam etsin.

Mune sana son cümlende katılmıyorum.

Dini veya siyasi konuları tartışmak isteyen bir kadın zaten o topikte fikrini söylediğinde alacağı tepkileri,veya senin deyiminle taşlanacağını bilerek anlatır düşüncelerini.
Amacı düşüncelerini savunmaktır,üstüne 10 değil 100 kişi gelse ,ne fikrini değiştirir,nede savunmaktan vazgeçer.

Din ve siyaset yönetimin koyduğu kurallar yüzünden değil, üyelerin dinlere, mezheplere, siyasi görüşlere saygı, hoşgörü, anlayış göstermediği için yasak.

Burada 263.657 kadınız, buda 263.657 ayrı kültür, ayrı inanış demek, inandığımız dinlerin, mezheplerin öğretilerini bile farklı yorumlamak, kendimize yakın bulduğumuz siyasi partiden farklı beklentiler demek.

Keşke fikirlerimizi dayatmak yerine saygı duymayı bilsek ama malesef defalarca denenmesine rağmen görüldü ki konu din ve siyaset olunca konuşamıyoruz, sadece konuşamasak amenna tehdit, küfür, aşağılama, hakları değilken siteden kovma, dışlama, kendilerinden olmayanı her topikte takip edip yerme, sövme, hakaret.

Bunların çözümü var diyorsunuz evet var, ikaz edilir, uyarı verilir, banlanır hala devam edenler varsa üyelikleri iptal edilir, ki öyle yapıldı da lakin bu sefer banlananların arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşları saldırdı ötekileştirdikleri üyelere.

Halbuki ister A partisi ister B partisine yakın olalım, ister ateist, ister müslüman, ister hıristiyan veya yahudi, ister hanefi, alevi, şafii, caferi olalım biz bu ülke kadını değil miyiz?

Peki niye bunca kin ve öfke, düşmanca tavır, inandıklarımız, sempati duyduklarımızdan ziyade önemli olan insanlığımız değil mi?
Dinini mezhebini, hangi görüşe yakın olduğunu bilmeden önce selam veren, sohbet edenler öğrendikleri sonrası niye tavır değiştirirler. Hani kankaydılar, dosttular, sırf dini inancı, siyasi görüşü yüzünden bir anda ötekileştirilmek hangi dünya görüşünde, hangi kutsal kitapta yer alıyor?

Şimdi söyler misiniz din ve siyasi görüşünü söyledi diye resmen taşlanan bir kadın artık böyle şeyleri dile getirmek ister mi sitede?

haklısınız söylediklerinizde mune
,ben müslüman ve dini inançlarına bağlı biri olarak kimseyi dini inancı yüzünden eleştirmem.ama ya benim dinime ayatime laf uzatanlar onlar ne olcak..kimse kusura bakmasın ama he tamam diyip geçemem.ben buna kayıtsız kalamam.dinimi ayetimi savunmalıyım bu benim müslüman olarak doğal hakkım...bu konu en hassas noktam.bu konuda dini eğitimim olduğu için belki de..

daha geçen akraba evliliği yaptım diye dinsizlikle kardeşimle evlendim diye suçlandım bu forumda.üstüme kusmak isteyen mi çıkmadı daha neler neler.hepsine sustum ama dinde yok böyle birşey denildiğinde susmadım.derdim bu işte

Tartışmakta elbette sorun yok,sorun tartışamamakta.
Tartışamıyoruz direkt kavga ediliyor,hakaretler kendinden farklı düşünen insana kendi düşüncelerini empoze etmeler,
Karşıdaki de yetişkin bir insan olduğu için haliyle o empozeyi kaldıramıyor,çoğu zaman kendi de kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışıyor,olay tartışmaktan çıkıp seviyesiz kavgaya dönüşüyor.
Ayrıca Kazen o konu ile ilgili onlarca mesajı yönetime taşıdığını da söyledi.
Yani kaldırılan birçok seviyesiz yorum mevcut.
Sadece görülen değil yani konu.

Keşke düzgünce tartışabilsek,herkes düşüncelerini özgürce açıklasa ve destekli bir şekilde savunsa,
Karşıdakinin düşüncesine saygısı olup kendi düşünceleri mutlak doğruymuş gibi davranmasa,
Farklı düşünceye sahip kişilere "yüzde verileri" ile gelip "yüzde bilmemkaç bu şekilde bu ülkede,böyle düşünüyor,sen hala neyi savunuyorsun" tarzı,sanki yüzde 50yi geçen düşünce mutlak doğruymuş gibi konuşmasa,
İşte o zaman gerçek tartışma ortamı olur ve gayet seviyeli şekilde ilerler,mantıksız dalaşmalar,mahkemeler,hakaret,itham,küfür,olmaz,site üyelerinin de site yönetiminin de başı ağrımaz.

Din ve siyaset hassas konular.
Bizler de çok hassas bir milletiz.
En ufak konularda bile fikir ayrılıklarına tahammül edemeyen üyeler var.
Din bölümü açılsa,farklı dine mensup üyeler de haliyle kendilerine ait bölüm isteyecekler (haklı olarak!)
Ve tabii inançsız insanlar da (yine haklı olarak!)
En basit konularda bile ahlak timsali geçinen,kendi ahlaki değerlerini her şeyin üzerinde tutan üyeler sizce farklı inanca ya da inançsızlığa saygı duyacak mı?
"Ateizm" adı altında sadece ateistlerin paylaşım yapacağı bir konuya teist bir insan girip itham edecek bir yorum yapmayacak mı?
Ya da tam tersi de olacak.

Malesef biz haddimiz olmayan konularda çenemizi tutmayı başaramıyoruz.
İnsanların sadece kendisini ilgilendiren,kimseye zararı olmayan meselelerini kendi doğrularımız çerçevesinde ele alıp karşıdaki kişiyi adeta taşlıyoruz.

Şahsen ben,kendi düşünceme karşıt olan kişinin ithamlarını,ahlak öğretilerini,hatta hakaretlerini işiteceğime,konuşmamayı tercih ederim.
Çoğu üye de kimseden akıl almak istemeyeceği için ya benim bahsettiğim yöntemi seçecek(konuşmamak,tartışmamak) ya da kendi düşüncelerini şiddetle savunacak,empoze etmeye çalışacak tıpkı karşıdaki kişi gibi.
Ve yine başladığımız noktaya geri döneceğiz.

Ayrımcılık,ötekileştirme,farklı fikirlere saygısızlık,tartışmayı empoze etmek sanıp seviyeyi düşürerek tartışmaya çalışma huyumu devam ettiği sürece bırakın forumda siyaset de din de tartışılmasın.
Forumda mevcut olan konularla insanlar birbirine destek olmaya devam etsin.

peki öyle olsun.

Nasıl olacaktı.
evet ben de üzgünüm.
terörü lanetliyorum
ben de
ben de
...

o konuda kazen abi bazi yazilari kaldirmis cunku konu ilgimi cekmisti daha hararetli yazismalarin oldugunu hatirliyorum.. belki de yazmasi gereken kisilerden biriydim...yazamadim!!! o aci nasil diner, o ofke nasil biter kaldi ki akan kanimizi siyasi unsur olarak onumuze serenlere ne cevap verilir bilemedim...sustum.. bayraga sarili sehit cenazesine belki benim kadar sahit olmus kimse yoktur kk da.. goz yasi ile sulanan , islanan yuzlerdeki huzun hala kalbimin sizisi! kiz cocuklari ilk babalarina asik olur ben ilk askimin sesini bayram sabahlarinda nobetci kulubesinde dinlemeye giderdim. bayram mesaji telsiz kodu ile baslar ,

geceleri balkondan yildiz kayiyor diye dilek tutardik cok sonra ogrendik ki onlar kayan yildiz degil izli mermilermis...terorun cocuklarda biraktigi izler silinmiyor ne kadar buyursen buyu o telefonik ses kulaklarda cinliyor..

Back