- Konu Sahibi esinruzgar
Bence bu forumlarda dini konuları konuşmanın yasak olması çok daha vahim. Bir ateist kadınla bir dini bütün Müslüman kadın başka nerede bir araya gelip de karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilirler ki? Başka nerede bir konuda birbirlerinin görüşlerini bilme şansını yakalayabilirler.
Kavga çıkabilir pek tabi, herkes kendi doğrusunu o kadar benimsiyor ki, karşısındakine fırsat vermiyor, e haliyle kavga kaçınılmaz olur. Ya da şu var. herkes benim doğruma inanmalı anlayışı. Yok kardeşim herkesin doğrusu kendine. Yine de tartışmaktan, kavga etmekten korkmaya gerek yok. Erkekler gibi iğrenç küfürler de edilmiyor, görmedim yani henüz.
aynen senin gibi düşünüyordum esinciğim ...
ama ne zaman bir yorum gördüm vazgeçtim .. arkadaşlardan biri demişti ki ;
''burada ayetlerle konuşulması bence yanlış çünkü kimisi başka yorumlar ve dinden tamamen uzaklaşabilir ,, buda kaş yapim derken göz çıkarmak olur''diye .. hakverdim açıkcası çünkü burda bazen öyle hırsla saldıranlar oluyor ki sırf nefsinin inadından bir ayeti inkar etse vebali bizide bulabilir. yada ateist biri burda niye allaha inanmıyorum diye bir başlık açar buda çok sakıncalı belki burayı takip eden 16-17 yaşındaki bir genç tamda kafasında bişeyler oturmamışken tepetaklak olup sorgulayıp yanlış şeylerde düşünebilir..
en azından burdaki herkesin ve takip edenlerin internetleri ve araştıracak kaynakları var herkes dilediğini öğrenebilir.
din konusu bencede çok tartışmaya müsait değil yaşayıp gördük ...